19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#5002 Arya? Jó?! :D Hahaha, szerintem egyike az egyik legvérszomjasabb karaktereknek. Simán beülhetne JofFrey mellé, szerintem nagy egyetértésben öletnének meg bárkit, akinek nem tetszik a szeme állása. A különbség annyi lenne, hogy Arya a saját kezével akarná csinálni, bár már ez is elmosódni látszik...
Az öreg Freyt illetően pedig vagy SQJ-nek van igaza (nem hosszabb távra tervez, egyszerűen vért akart látni a sérelméért), vagy egyáltalán nem olyan trükkös, mint amilyennek most tűnik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy tűnik, mintha olyan román-módon ( :D ) ügyesen szövetségest váltott volna és átugrott volna a nyerő oldalra, de ezzel a húzásával még a "szövetségeseinek" is mocskosul kényelmetlenné és büdössé vált, mivel gyakorlatilag nem egyszerűen emberiség elleni bűntettetet követett el mai szóhasználattal, de az uralkodó vallás egyik szentségét is felrúgta. Lehet, hogy ideiglenesen megkapják, amit akartak (Riverrunt), de ettől kezdve gyakorlatilag csak a Boltonok nem fogják leköpni őket, ők is csak azért nem, mert komplett pszichopaták. -
Evoluti0N #5001 Most ez hogy van? Nem értem. Egy csomó hírnél, aminek semmi köze sincs a sorozathoz, nagyban szidod (Trónok közt, stb.), közben meg nézed? -
bega82 #5000 Én is félek már mindentől... tényleg, mintha direkt csinálná, hogy először megkedvelteti a karaktereket, aztán puff. :) -
gombabácsi #4999 nem olvastam a könyveket de félek az lesz az író szemétségének a csúcspontja hogy a törpét kinyírja :( -
bega82 #4998 -
#4997 A Lovagló Hegy a legjobb karakter. Nem sokat beszél, nem kavar, nem kémkedik és inspirál, csak Westeros legnagyobb és legnehezebb kardját lóbálja egy kézzel, a másikkal meg gyerekeket vág a falhoz -
Belkar #4996 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó legyen de akkor fogalmazzunk úgy hogy tyrion jobb mint a többi karakter :P -
bega82 #4995 Ja meg persze Brienne-t. :) -
mikromanus #4994 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem értek egyet. Azt kapja mindenki aki a közeljövőben a kicsiny törpe kezek közé kerül, amit megérdemel. -
mikromanus #4993 Nagy genya ő is, de ő ezt be isvállalja. Picit túl is értékeli ezt a szerepet. A legtöbb "lovaghoz" képest ő a becsületesség mintaszobra -
bega82 #4992 Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy Tyrion és Arya "jó karakterek". Ebben a regényben senki nem "fekete vagy fehér", de ők valóban jónak számítanak a szereplők közül. És még Havas Jon-t lehet idesorolni meg Sam-et. -
Belkar #4991 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó lehet hogy az egyikük igen de a másik semmiféleképp nem és amúgy sem volt rákényszerítve hogy megtegye amit tett ő döntött úgy hogy megteszi mivel meg akarta tenni ilyet egy "jó" jellemű karakter nem tenne soha -
#4990 csak már nincs hűbérura, így saját szakállára roninkodik -
Neoncsoves #4989 Nekem a Véreb az egyik kedvenc karakterem egyébként... Nem akkora g*ci mint itt sokan elképzelik, ő is csak parancsot teljesít. -
mikromanus #4988 Ami spoileres az is rossz példa. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akivel aljaskodni akar majd az rohadtul rászolgált és könnyen megússza ehhez képest -
Belkar #4987 Jó lehet a feketevíz rossz példa volt de mást nem hozhatok mert spoiler lenne :P -
Belkar #4986 Nem azt mondom hogy ölbe kellett volna tennie a kezét de lett volna más lehetősége is.
Egyébként valaki egyszer belinkelt ide egy D&D-s képet ha az alapján kéne besorolnom őket akkor Arya egyértelműen Chaotic Neutral Tyrion meg Lawful Neutral lenne szerintem. -
mikromanus #4985 MEgölt egy rakat katonát háborúban, akik arra készültek, hogy betörnek a városba, lemészárolják a védőket, a lakosság egy részét, a nőket megerőszakolják és az öregeket + gyerekeket kardélre hányják. Ja, meg akik persze elsődleges prioritásként kezelnék hogy ebből a mókából Tyrion egy családtagja se maradjon ki. Tényleg, aljas rohadt kis gyilkos törpe. -
Hunor88 #4984 Meg Dáridóval? :D -
#4983 Ezekkel a fisemfos kis sárkikkal??! Nem jellemző... Majd. -
#4982 Namost a Véreb Sansát megmentette akkor, mikor az le akarta lökni a Goffrit. Aztán akkor, mikor meg akarta erőszakolni/ölni a pleb. Arya-t is megmentette már ugye és igyekezett hazavinni stb. Senki sem mondhatja rá, hogy rossz gyerek. Amúgy kiváló embere lenne Arya-nak ha megnő. -
kozi001 #4981 Fura h az alig jut eszébe vkinek h jöhet még a Daenerys és felégeti a King's Landing-ben kényelmesen üldögélő csapatot! -
Hunor88 #4980 Nekem nagyon szimpatikus a karaktere. Nagyon kitűnik a Starkok közül.
Még ez a Véreb a végén kiderül, hogy jótékonykodik :D -
#4979 Arya jól tolja, megjegyzi az ellenségeit és vár a megfelelő pillanatra. Persze nem ártana titkolnia, kiket tart halálos ellenségeinek, úgy simább a dolog, dehát még kicsi. -
Hunor88 #4978 Ekkora sereggel Danerys már képes lenne valamit csinálni a Hét királyságban? Vagy még mindig gyűjtöget egy pár tízezer rabszolgát? Mondjuk neki most várni kellene, hogy megöljék egymást a királyjelöltek. -
Hunor88 #4977 Mint mindenkinek van sötét oldala. De Arya miért tette volna ölbe a kezét mikor tudta, hogy megölnék. Én ezt inkább öngyilkosságnak nevezném annak a dagadt gyerek részéről.
Tyrionnak pedig nem volt más lehetősége. Így is úgy is ölnie kellett volna, csak azt kell észrevenni, hogy mennyi ember életét mentette meg. -
kozi001 #4976 Kihagyom a Spartacust! Kösz!
-
#4975 Hátésaztán. A szerencse forgandó, az öreg Frey meg egy genya vén öregember, aki szeret genyázni, de nagyon és még hímsoviniszta is egyértelműen. Ő már nem él sokáig és nem akar lenyelni semmit, még életében akarja lerendezni az "adósságait". Őt is meg lehet érteni. Ha meghal, mégis ki venné át a helyét, aki ugyanilyen erős a családon belül?! Neki már nincsenek hosszú távú tervei, magával... :DDD -
Belkar #4974 Emberölés az emberölés és nem baleset volt.
Jó persze nem azt mondom hogy Tyrion meg Arya a velejükig romlottak de korántsem azok a tipikus "jó" karakterek van azért sötét oldaluk is rendesen. -
Hunor88 #4973 Inkább halnék meg, mint lennék így "életrevaló" :D -
#4972 Nem érted. Most Walder Frey lánya egy királyjelölt legközvetlenebb családtagjához ment hozzá. Oszt kész. Ezek után épeszű nem házasodna be egy ilyen családba. Max. valami Lannister a nyócker "legnépszerűbb" részéből ... ;) -
#4971 A Starkok idealisták, a Lannisterek nem.
Rob kihozott mindent, amit ebből a helyzetből ki lehetett hozni. Az utolsó szalmaszálat nem tudta megragadni.
Arya kemény, mint Rambo, de egyelőre nem tényező.
Bran nyomorék. Sok lehetősége nincs, de mégis kezd egyre tökösebbé válni.
Jon, mint az "apja". Tökös, vannak elvei, próbálja a feladatát minél jobban megoldani, viszont iszonyat hátrányban van.
Sansa pedig Sansa. Azt szajkózza, annak hisz, akivel legutoljára beszélt.
Cersei keveri a kártyát, de az apja miatt eléggé meg van kötve a keze.
Jaime cseszheti, mert már az elején elqurta, ráadásul a tesóját huzogatja. Ebből jól kijönni marhára lehetetlen. :)
Tyrion éppen most veszi el a Stark lányt. Több esze van, mint az egész udvarnak, de olyan testi hátrányból indul, hogy kevesen veszik őt komolyan. Max. azok, akik már látták akcióban. Vele az a baj, hogy nincs szövetségese. A családja - Jaime kivételével - mind utálja. Ebből nehéz kitörni. De még az idióta Joffal együtt is JELENLEG :) a Lannister ház életrevalóbbnak tűnik. :) -
#4970 Tyrion megvédte a várat az ostromlóktól. Ezért nem lehet őt elítélni. Viszont általában minden esetben hajlik a békés megoldásra és nem akar másoknak szándékosan rosszat, van lelkiismerete. Ez ebben a soroztaban már jóember. -
Hunor88 #4969 Igen, de Arya csak önvédelemből tette, Tyrion pedig nem akart semmit rosszat. A szándék nagyon fontos :) -
Hunor88 #4968 Először Cerceire gondoltam, de így ok. :D -
Belkar #4967 Arya az mint jó? Eddig nem is tudtam hogy gyereket ölni ilyen szent dolog :D
Tyrion meg csak több ezer ember halálát okozta a fekete vízen de ő is egy szent ember ezek szerint... -
#4966 Sztem a szöszi se gonosz. -
#4965 A Lannistereknek van egy csomó fiatalbb kiadásuk, pl. Cersei egyéb gyerekei (bár a lányt most már kiházasították), de van egy rakat unokaöccsük (pl. olyanok, mint akiket lemészároltak A Karstarkok Robb börtönében). Azok már elég nagyok ahhoz, hogy összeadják őket. -
Hunor88 #4964 Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy itt mindenki rossz, kivéve Arya, Tyrion és a Mások :D -
#4963 de hisz pont ez az, hogy nincsenek gonoszok, csak emberek különböző érdekekkel :)