19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#5363 A Hound is benne volt vagy fél percre:)
-
#5362 utólag sikerült felismerni ser davost a clash of the titansban is:
-
Hunor88 #5361
Azért ez üt :D -
#5360 -
SzinesGeza #5359 Irreleváns. Ez egy FANTASY! -
Belkar #5358 Vannak kivételek :P de Sansának sem minden ruhája ilyen kidolgozott sőt... -
#5357 te se láttál még kínai köntöst :D -
MaRee #5356 Gagyi -
#5355 Ez nagyon durva! -
#5354 Sansa ruhája
Tényleg gyatrák a jelmezek^^ -
Hunor88 #5353 Eszerint Hermione is Tully? :D -
#5352 Jahogy Ramsey az Simon a Misfitsből, ezért volt annyira ismerős:DD -
bega82 #5351 Basszus, tudtam, hogy a Jojen Reed is valahonnan ismerős! Hát persze, hogy a kis dobos gyerek az Igazából szerelemből. -
#5350 Mance Rayder és Jaime Lanniester esetében betesznek két szar filmet, hogy még miben, miközben mindkettőnek volt SAJÁT, ismétlem saját sorozata és abban főszerepe: Hindsnek a Róma, Waldaunak pedig a New Amsterdam. Erre a képen a Münich ill. a Kingdom of Heaven van bent, amiben alig volt szerepük. -
#5349 Középkori európát vette alapul, de közben meg egy fantasy sorozat...
ennyire földhözragadtnak kell lenni, hogy akkor csak és kizárólag olyan páncélokat lehet belerakni amik a valóságban voltak?
-
mikusmate #5348 Azon én is meglepődtem, de így legalább tudom, hogy miért volt végig olyan ismerős feje. -
#5347 thoros of mir meg frankie wilde az it's all gone pete tong-ból?:D fel nem ismertem volna... pedig nem is olyan rég láttam a filmet. -
sandor8206 #5346 nekem Pycelle nagymestert játszó színész meglepetés, így szakállal és öregesen fel se ismertem -
Evoluti0N #5345 Orell-en meglepődtem. Nem ismertem fel, hogy ő volt az egyik hülye a Karib-tenger kalózaiból. :) -
#5344 a tormundot játszó színészt is csak kb kiolvasztották a hibernációból :DDDDD -
Hunor88 #5343 Arany János meg írt egy zsákkal és olyan lassan tudom olvasni, hogy eltelik 1-2 hónap, mire befejezi az erdő leírását :D
Tolkiennek erre is nagy tehetsége volt. De hiába mindig azt mondjuk, hogy még írhatott volna :D -
G_ArchAngel #5342 Sean Bean csak atrepult a LOTR forgatasarol, kapott egy premgallert es kesz :) -
#5341 Jó része megvolt, Lady Tyrellen beszartam :DDDD -
S a többiek. :) -
#5339 Ilyen páncélok kellenének :D
-
Nem magam védve: de ezért is írtam múltidőbe!:) "Ma" már több igényes, valóban érdekes, egyedi, kreatív sorozat van (háát, a filmeknél nem vagyok benne biztos....), de tegyük hozzá, én a sorozatokkal kapcsolatban mindig szkeptikus voltam.:)
A filmekre tartom az állításom, persze voltak nagyon hangulatos/kidolgozott filmek...De az én érzésem szerint mennyiségben nem ez jellemezte a fantasy/"középkori" filmeket.
(elnézést a suta megfogalmazásért) -
#5337 Persze, egyszer azt mondjátok hogy túl gyors a könyv cselekménye utána pedig azt hogy lassú, de persze a hülye mindig én vagyok... -
Belkar #5336 Túl gyors? Na ezt se hallottam még hogy valaki ezt mondja a könyvekre
Egyébként meg azt nem szabad elfelejteni hogy Tolkien sokkal gyorsabban írt mint Martin ebből adódóan jóval több könyvet is írt ráadásul munkáinak jelentős része világépítésről szól elsősorban.
Martin ezzel szemben a karakterekre és a történetre fókuszál ezért se ideje se energiája nem lesz hogy valaha is beérje a Tolkieni világot pedig lenne ám az ő világában is bőven potenciál... -
G_ArchAngel #5335 Szegenyke... -
#5334 Rá kell hagyni. Minden top 10-es topikban megjelenik időnként, és mindenhol ezt csinálja... -
#5333 Mert erröl szol a könyv? Intrikárol,cselszövésröl, drámárol, nem pedig hatalmas Helm-szurdok féle csatákrol? duh... -
G_ArchAngel #5332 Neked szappanopera, a tobbsegnek meg kozepkori alapokon nyugvo fantasyba oltott drama thriller elemekkel.
Nem tudom, hogy miert kell feltunnod idonkent itt es ugyanazt ezerszer is leirni. Ha sokadszorra sem fogtad fel, akkor talan ideje lenne feladni. En sem ertek a csillagaszati matematikahoz, nem eroltetem. -
#5331 De ha túl gyors akkor a sorozatban az eddigi 30 részből miért 25 szappanopera?:D (a maradék meg több tízezres csata bemutatása 10 emberrel:D) -
Hunor88 #5330 Igen, ez tényleg stíluskérdés. Én sokkal jobban szeretem a részletesen leírt könyveket. Bár ez nyilván kellett a tolkieni világhoz.
Sajnálom, hogy nem olvastasd tovább, mert ennél a résznél egy kicsit én is lassabban haladtam, de már jóval előtte elolvastam a Szilmarilokat, így mindent két kézzel vártam.
Martin nagyon jól ír, de nekem ez túl gyors. Mindig is lassan szerettem olvasni a könyveket, a Trónok harcát meg 6 nap alatt kiolvastam (közben érettségire is kellett tanulni :D).
Sajnos Westerosból meg a többiből nem lesz akkora világ, mint amilyet Tolkien tudott csinálni. Bár lehet hogy nem is kell. -
Hoz_Hun #5329 Kissé nyersen fogalmaztam. Nem akartam a Tolkien rajongók lelkébe gázolni, ezért elnézést kérek.
Lényeget leírtad. A Lotr nem az én szájízem szerint íródott. Függetlenül attól mikor írták. Mondom ezt azért, mert az egyik kedvenc könyvem Bram Stoker Draculája, vagy hogy teljesen más műfajt mondjak, hasonlóan kedvencem Jane Austen Büszkeség és Balítélet-e, ami még régebben íródott. Szóval bizonyos írás stílús, történetfaragás az ami engem megragad, nem feltétlenül az új korok dinamikája. Tolkien nekem túl részletes, túl lassú. -
#5328 Azt se felejtsük el, hogy a Gyürük urát leginkább a kiado kérésére irta, hogy cserébe kiadhassa a többi müvét. -
G_ArchAngel #5327 -
TomDantes #5326 Hát azért rohadt erős ám ilyeneket mondani.
Kezdve azzal, hogy hülyeség az összevetés. Tolkien messze nem egy fantasy író. A két könyvet nem ugyanabban az időben írták, évtizedek teltek el a kettő között, és ennyi idő alatt az ízlés is sokat változott.
De ami a lényeges: Tolkien nem egyszerűen írt egy fantasy sztorit, hanem inkább kitalált egy hihetetlen részletesen kidolgozott világot, nyelvekkel, fajokkal, mondákkal, mesékkel, és a Gyűrűk Ura, egy mese, egy hősi legenda ebből a kitalált világból.
Izé, az meg hogy nem jó könyv? Hát izé...jó hát erre nem is érdemes semmit se mondani.
Egyébként meg Bombadil Toma nem nevetséges, és nem bohóc karakter, az egyik legősibb, és legnagyobb hatalmú lény Tolkien univerzumában( nem hat rá az Egy Gyűrű!)
A gyűrűk Ura nem egy sima fantasy..persze a mai XXI. századi embernek értem én, élvezetesebb Martin stílusa, ami pörgősebn, akciósabb, van benne sok vér meg dugás, meg hű meg hű sok--sok karakter akikkel rohadt sok minden történik.
De hol van ez ahhoz a világhoz amit Tolkien kidolgozott? -
Zenszkij #5325 azért voltak árak :D -
#5324 Fél-OFF, ha valakit jobban érdekelne a vértekkel kapcsolatban, mennyi is az annyi, az itt a második hozzászólásban kap némi tájékoztatást. :)
Ami engem illet, sokkal inkább szokott zavarni, amikor a páncélok csak díszletnek vannak, az esetek többségében pedig úgy vagdalják szét alattuk az embert, mintha semmi nem lenne rajtuk.