Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ez csak valami fake, kitalált térkép. Lehet, valami társasjátékhoz, mittomén.

[/cserf][/fülünyúl]

Teljesen pontos a térkép. Nem országok, hanem a hûbéri területek vannak beszínezve. Pirossal nem a Targaryen területek hanem a közvetlen királyi fennhatóság alatt lévõ területek vannak beszínezve. Az elsõ évad idejében ez már Roberté, még Viharvidék ura (sárga szín) pedig a Robert helyett Renly Baratheon a kígyóbûvölõ mester.
Kata
Miféle akkori területek? Én úgy tudom, nem volt szó efféle Targaryen hódításról, pláne ilyen konkrétummal, hogy meddig értek a határok. Anno a sárkányokkal pikk-pakk befoglalták Westerost. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Zomil
sztem annyira nem rossz térkép ez, mert a Targaryenek sárkányköröl indultak és elöször azokat a területeket hoditották meg ami be van szinezve, szoval sztem egész pontos a térkép, mivel valoszinüleg az akkori területek vannak feltüntetve rajta

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

tigeroo
hümm, valóban jobb térkép.
Kata
normális térkép: #1377

Amúgy ez nem tudom miféle térkép, mert a Targaryeneknek nincs "országa" Westeroson, de a többi terület sem igazán stimmel. Amíg a Targaryenek uralkodtak, az egész az övüké volt, utána Baratheon királysága alatt szintén EGY volt a terület. A háborúk pedig nem így osztották fel.
Eléggé fake valaminek tûnik.

[/cserf][/fülünyúl]

Zomil
persze, mert senkinek nincs kedve a hidegben élni... 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Szép nagy területet uralnak Strarkék.
tigeroo
végre egy normális map

89
sajnos voltak már itt ilyenekbõl problémák 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Hát ennek nem értem mi az értelme de ha gondolod megírhatom priviben.

Count Adyn
jo😄 nem bizol az önuralmadba?😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

89
az ilyeneket kéretik privátban, köszöntem

Megmondtak.
A majak.

http://gaborszantai.co.uk/

Hát, én egy max kb. 10 soros összefoglalóra gondoltam az egészbõl.
A következõ évadban vagy hogy érted?

89
mindmeghalnak 2012ben

Helló.

Valaki elmondaná akár privátban is, hogy Benjennel és Jonnal mi lesz?
Képzelem...

- Hé Cersei eléggé kanos vagyok ma. Csináljuk ég 1-2 defektes pxxcs uralkodójelöltet mint az a Joffrey.
- Nem lehet éppen vendégségben vagyunk! Tuti hogy valaki meglátna minket.
- Hm... látod azt a nagy tornyot? Tuti már évek óta senki sem mászott ment fel oda. Próbáljuk be. Tudod hogy mekkora mászóbajnok vagyok. Majd viszlek a hátamon.
- Nem is tudom...
- Ugyan már! Mégis mit gondolsz mennyi az esélye hogy éppen ott kapjanak rajta minket?
89
"Régen száz évvel azelõtt, hogy apja megszületett volna, egy villámcsapástól kigyulladt. A szerkezet felsõ harmada befelé leomlott, s a tornyot sohasem építették újjá....
...az épület felsõ részébe azonban soha senki sem jutott fel, kivéve Brant és a varjakat."

aztán lehet, hogy a szõkék nem rettentek meg egy kis falmászástól, csak hogy kettesben legyenek xD

Gondolom a lepcson, a torony csak serult volt, nem rom.
A srac azert nem hasznalta, mert maszni szeretett.

http://gaborszantai.co.uk/

89
Nemrég kezdtem el én is a könyvet...na én most azt nem értem, hogy a lannister tesók hogy a bánatba jutottak fel az Elsõ Toronyba kuffantani, hogyha Bran is pókemberesdit kell odáig játsszon?

Blacksheep333
zsííír

Az operációs rendszeren is túl...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A 3. könyvben lesznek Aryának farkas álmai (belebújik Nymeria testébe és õ irányítja) de közvetlenül nem találkoznak. Plusz van még egy két utalás egy nagy farkas falkára amit egy nõstény farkas vezet és embereket ölnek. Lehet hogy az 5. könyvben visszatér de ez elég valószínûtlen mert Arya története más irányban folytatódik.

Blacksheep333
elkezdtük olvasni muterral a könyveket, és folytan rágja a fülemet, hogy vissza fog-e térni Arya farkasa.
Valaki spoilerbe meg tudná adni a választ? 😊

Az operációs rendszeren is túl...

tigeroo
mondjuk nekem az tetszett a sorozatban hogy pl. ser barristan több jelenetet is kapott.

ez a rész meg epic

Zomil
Szvsz a könyv jobb 😊
Mondjuk nem sokkal, de 1-2 dolog nem tetszett ahogy megoldották miután elolvastam az elsö könyvet.

Hegi90
Thx, így már egy kicsit másabb belegondolva, de szerintem még így is eléggé bénácska ez a része a történetnek...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Küldtem üzit. És ha tetszett a sorozat azt mondom olvasd el a könyvet is mert az még jobb 😊

Hegi90
privátban várom a spoilereket. 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Láma!
az elsõ könyvbõl még nem derül ki, nyilván emiatt a filmbõl sem eddig😊

Hegi90
nem akarom elolvasni a könyvet, ezért kérdeztem meg itt. Különben elvárná az ember, hogy normálisan kiderüljön a történetbõl, mert ez így csak kiábrándító.

Láma!
olvasd el a könyvet, és rájössz mindenre😊

Hegi90
de ott volt a pecsételt papír a hagyatékról, amit az egész teremben hangosan felolvastak.

Mellesleg Kisujj pont abban a káoszban gyarapodna a legjobban, amit egy ilyen trónharc követ.

Nagyon is van értelme. Ha a városi õrséggel megöletik a Lannister katonákat, királyi testõrséget és bezárják a királyt akkor mindketten árulók lettek volna az egész ország szemében és akármit mondtak volna senki nem hitt volna nekik. Azzal hogy elárulta Eddardot a saját életét mentette meg és elõre õ sem tudhatta hogy Joffrey a Falra küldés helyett megöli Nedet...

A történet további alakulásában majd fény derül rá <#kacsint>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hegi90
Csak így ennek semmi értelme... legalább megzsarolta volna valamivel vagy mittudomén.

Igazából már akkor megmondta Ned-nek hogy ne bízzon benne amikor megérkezett Királyvárba de hát Ned nem a legokosabb szereplõ a sorozatban... Egyébként meg Kisujj mindig azt csinálja amibõl a legtöbb hasznot tudja kihúzni és most úgy látta hogy Ned elárulása jó fényt vethet rá.

Én arra azért kíváncsi lennék ha Ned elfogadja az ajánlatát amit elõzõ este tett neki akkor is elárulja-e <#nemtudom>

Hegi90
hi!
Tegnap megnéztem az egészet, és lenne egy kérdésem amit nem értek: miért segített a strici tanácstag Ned-nek kb az egész sorozat alatt, ha a végén átbassza úgyis?

Új Hírek! A következõ szereplõket castolták:

Balon Greyjoy - Patrick Malahide

Podrick Payne - Daniel Portman

Pyat Pree - Ian Hanmore

Hasítottajkú Dagmer - Ralph Ineson

Salladhor Saan - Lucian Msamati

Hát hivatalos forrás szerint Gemma Whelan lesz Asha bár még van egy nagyon kicsi esély hogy valami közbe jön és újabb válogatást tartanak.

Most nem azt akarod mondani, hogy ez a csaj lesz Asha Greyjoy? Hát akkor minden bizodalmam a sminkesekben és a kosztümösökben van. Meg abban, hogy a csaj tud szinészkedni és ezek kombinációjából kijön valami jó dolog. Pedig a könyvben csíptem a "kalózcsajt" és éppen ezért vannak elvárásaim is.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Egyébként csak szerintem rusnya az a csaj akit Asha (Yara) Greyjoy szerepére szánnak?

tigeroo
na látjátok nem lesz itt gond a maszkírozással 😄
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Én úgy tudom hogy Jeyne azért fog szerepelni mert a könyvvel ellentétben a sorozatban Robb nem csak egy mellékszereplõ és ezért olyan dolgokat is fogunk látni amikrõl a könyvben csak híreket hallottunk (pl Jeyne és Robb)

tigeroo
jeyne hogy hogy szerepelni fog a második évadban? akkor a kardok viharából is jut majd történés?
Hát igazság szerint az alapján van hogy ki hányszor van megemlítve a könyvben (Eddard 640 😮)

Nem ér mert csak a sorozatból lehet, úgy meg nem jutott eszembe hirtelen vagy csak tíz 😄 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Jó kis Kvíz:

http://www.sporcle.com/games/maxvroom/game-of-thrones-most-mentioned-characters

Hány karakter nevét tudod fejbõl a Trónok harcából?
Nekem 38/50 elsõre 😊