Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.13. 14:04:20
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Volt egy pillanat, amikor választhatott, hogy csak Cersei, vagy bosszúból eltörli a családja örökségét. Cersei nem volt elég.
Az milyen már, hogy az ember Euronnak drukkol, hogy lőjék már le a hülye picsát végre a sátán... azaz sárkánnyal együtt...
Drogon meg bekapcsolta a végtelen napalm csalást.
A civilgyilkoló-erőszakoló északi katona, aki egy kardheggyel a gyomrának szegeződve nekitámad a hadsereg parancsnokának, aki a saját nemes ura... hát hóóóóóóógyne. Biztos annyira elvakította az adrenalin, hogy Jont részeg matróznak nézte, a kardot meg kolbásznak.
Daenerysnél érthető az őrület, kijöttek rajta az apja génjei, de Szürke Féreg hiába töketlen, attól még nem lesz belőle hisztis nő hogy fegyvert letett katonákon és polgárokon álljon bosszút a szerelméért.
Jon és Tyrion meg simán végigasszisztálja Varys kivégzését, aki mellesleg meg nyíltan csinált mindent, mintha csak öngyilkos akart volna lenni, na PEEEERSZE.
Ennyi karakteridegen baromságot ritkán látni egy részen belül, szerintem világrekord.
Ja és Jaime két halálos sebbel vígan kommandózik, Arya hosszában fut a dőlő torony elől amit aztán túlél, és a végén fehér lovon távozik,
ennek biztos van valami fennkölt jelentése, kár hogy nem értem (de nem is érdekel).
Utolsó részre azt várom, hogy Jon és/vagy Arya végre kinyírja D-t, és csak remélni tudom, hogy őket már nem fogják valamilyen mondvacsinált hülyeséggel egymás ellen fordítani hogy csak egy maradjon (vagy annyi sem).
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 13:51:50
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
akkor még kisebb, fiatalabb volt.. amúgy is elég gyorsan nőnek / fejlődnek
igazából még az is valamennyire elfogadható, hogy miért lőtték le a másikat olyan könnyen, most meg miért volt brutális..
Rhaegal eleve sérült volt, mutatták is, hogy nehézkesebben manőverezik, meg is lepték, kapásból telibe találták, utána már szinte mindegy volt, a toroklövés már csak hab volt a tortán..
most viszont Danny és Drogon fel volt készülve a lövésekre, figyelve arra, hogy kitérjenek, majd kihasználták a lassú utántöltési időt.. Királyvár taktikusai is hülyék voltak, hogy nem számoltak azzal, hogy a Sárkány belülre kerül, párat azért befele is fordíthattak volna..
(mondjuk a vár elé kihelyezett Aranykompániából is látszott, hogy hülyék..)
meg hát utalás volt arra is, hogy a hosszú éjszaka csatája után Danny b@szott várni, a sárkányok még sérültek és fáradtak lehettek.. és elhangzott az is korábban, hogy Jon-ékra 2 hetet kell várni, szóval Drogon azalatt vissza nyerhette legjobb formáját..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Kíváncsi vagyok, lesz-e valami utalás következő részben, hogy a westerosi köznép mennyire díjazta a mutatványt? Röhögném, ha kiürülne az ország, mert mindenki átcuccolna Essossba.
Mert a 6-ik évadban még egy Mester hajó felégetése is kb fél percig tartott most meg
A logikátlanságoktól eltekintve ez egy jó rész volt. És legalább láthattuk hogy annak idején
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.13. 13:26:06
A Trónok harca színésze szerint Martin már rég megírta az utolsó köteteket
Nekem ebben az évadban a logikátlanság nem tetszik. Most pl. Daenerys 2 hét mély depresszív állapotbab megtanult jól sárkánnyal harcolni?! Eddig is tudott, csak korábbi epizódokban kb. feledékeny, béna hülyére írták a karaktert. Az Arany Kompánia meg..., ebben a relációban azért többre számítottam.
De értem, hogy Drogon+Daenerys akciója elvitte a CGI költségvetés jelentős részét. Mert azért ezt a sárkánytáncot eléggé magas fokon prezentálták nekünk nézőknek. A korábbi, S06E06 -ból Bran látomásból való bevágott képkockákat Drogonnal mindenki kiszúrta?! 😉
Most már kb. 90%, hogy a korábban megosztott leak lesz a végjáték!?!
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.13. 13:05:23
https://index.hu/kultur/2019/05/13/tronok_harca_konyvek_george_r_r_martin_a_tuz_es_jeg_dala_befejezes_hatodik_kotet_hetedik_kotet_ian_mcelhinney/
amúgy Jaime kapcsán..
én sem értem a nyafogást.. hogy sutba dobták a karakter-fejlődést és ellent mond annak a mostani rész.. ki mondta, hogy kötelező a karakter-fejlődés ? ki mondta, hogy a fejlődés csak hurrápozitív hős irányába mehet ? a Tűz és Jég dala amúgy is számos berögzült hősfantasy vonalat két lábbal tiport, sokkal inkább realistább próbált lenni, megmutatva az emberi lélek sötét aspektusait
és hát tényleg van aki soha semmiből nem tanul, nem hiába mondják azt, hogy kutyából nem lesz szalonna, de rá speciel nem igaz..
Jaime kezdte ott, hogy elvakultan szerelmes volt a tesójába.. tökéletesnek látta.. idővel egyre több olyan rossz tulajdonságát megismerte, amit korábban észre sem vett.. csalódott, elszörnyedt, próbált szabadulni.. még Brianne-t is megfektette búfelejtőnek.. de rá kellett jönnie, hogy bármennyire is gané a tesója, még mindig őt szereti.. végül belátta, hogy tehet ő bármit, nem lesz jobb ember, és elfogadta a szerelme tárgyát, legyen az bármennyire is szörnyűséges..
szóval eleinte egy beképzelt nemtörődöm seggfej, aki sok mindenen átmegy, megtanul tisztelni másokat, megérteni azok vágyait, érzelmeit, végül önismeretből is "levizsgázik", elfogadja önön sorsát, saját hibáit, érzelmeit.. igenis végigment egy szignifikáns karakterfejlődésen.. lehet nem lett belőle világot megmentő hős, de ő nem Zsákos Frodó, hanem egy gyarló ember, ahogy a GoT szinte minden szereplője az, erényekkel és hibákkal..
- Ú, ez jó volt, végre jól kitomboltam magam! Láttad!?
- Igen, ott voltam lent, elég sokan elégtek...
- Jajj bocsi, remélem nem lett bajod!
- Áhh, végülis nem volt annyira szörnyű...
- Örülök, hogy ezt mondod, mert pont akartam szólni, hogy még el kell ugranom a sárkánnyal északra. Estére itt leszek. Hozzak valami sültet?
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.05.13. 11:53:30
A maguk által kitalált szuperfegyverekkel az írók végig nem tudtak mit kezdeni. Egyszer egy skorpió egy lövéssel leterít egy sárkányt, egy résszel később már száz skorpió... csak áll és nem lő. Mert csak.
Egyik csatában kettőt fúj a sárkány és már el kell mennie pihenni a rész végéig, másik részt meg végigtüzeli.
Végén két kérdés motoszkált a fejemben:
Havas Jon még szerelmes vajon?
Daenerys tudja, hogy a saját serege is a városban volt, mikor elborult az agya, így az is ment a levesbe (pecsenyébe?) Szürke Férgestül, mindenestül? Vagy azok előkerülnek a következő részben, karcolás nélkül, csak úgy.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Így viszont... hát nem is tudom. :/ Az biztos, hogy olyan érzést váltott ki belőlem, amilyet a Maffiózók óta semmi, és ha ezt a hatást akarták elérni, az sikerült!
Mikor a végén Arya megindult a lóval, pont erre gondoltam, új név van a listáján.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Először egy párját ritkító seggfej. Aztán megalázzák és Briennevel bejárja a vidéket és közben mintha még karakter-fejlődne is. Rájön hogy ki is valójában Cersei stb. Na aztán amint visszaérnek mintha mindezt elfelejtené ás megy vissza Cersei pincsijének...
Telik-múlik az idő. Jamie lassan megint kezdi nagyon kényelmetlennek találni az egészet... Cersei felrobbantja a templomot elvarrva ezzel a szálak 60%át és mire Jamie visszajön királnyővé koronázza magát mert csak. Jamie szomorúan hümmög...
Aztán egy kibaszott évadon keresztül nem csinál semmit, csak dugja tovább Cerseit..
Kiderül hogy jönnek a holtak + Jamie ISMÉT rájön mekkora tetű is Cersei... Elmegy segíteni, ahol aztán SEMMIT sem csinál.
Aztán hirtelen megint rájön hogy Cersei a No. 1 és megy vissza királyvárba.
Fejlődésileg ennyire egy helyben toporgó karaktert én még sosem láttam.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.13. 10:27:51
Szerintem Bran-nel már nem fognak tudni mit kezdeni, ő túlzottan szofisztikált, mély, filozófikus GRR Martin karakter volt, amit az amerikai producerek (Benioff és Weiss) már nem tudtak továbbgondolni, kibontani ezzel a hollywoodi akció-kaland film vonallal. Az Éjkirállyal együtt az ő vonala is kifutott.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Viszont a hülyeségek továbbra is előjöttek, hogy a sárkánytűz nem csak tűz hanem lézerágyú azt már megszoktam, de pl hogy Sandor miért nem vágta le Cerseit? Azért lett volna rá bőven oka és még ha kellett volna érte valamit tenni érteném hogy a Hegy fontosabb volt neki, de hát Cersei meg olyan szabad préda volt... hogy csak egy suhintás ezt kihagyni... megint okosabban megmenthették volna a nagy szerelmi jelenethez. Tyrion hogy elengedte, igazából nem értem, miért nem tanul saját hibáiból ha nem így alakul a csata biztos nem mennek ezek sehova hanem Jamie ott éldegélt volna a várban Tyrion meg még alacsonyabb lett volna 1 fejjel. A sárkány meg beírta a cheatet mert annyira OP lett, hogy nagyon. Kb 1 sárkány megnyerte a csatát eddig meg olyan sebezhetőek voltak hogy az volt a vicc. Valahol a kettő között megtalálhatták volna az egyensúlyt végig.
Cerseit legkésőbb a 6-ik évadban ki kellet volna írni amikor túltaktikázta magát azzal az idióta Verebes szállal. De vert helyzetből totál győzelemre hozták ki és azóta nem igazán tudnak mit kezdeni vele azon lívül hogy ül a trónon, borozik és a bazsalyog hozzá.
Egy Tomen&Margey duóval (Margey akkor már messze érdekesebb karakter volt) + a többi szereplővel akik így nem porladtak volna el egész jó évadot ki lehetett volna hozni + így a Night King (amiből így csinálhattak volna igazi veszélyt ahelyett kiábrándító 3-ik rész helyett) IGAZI veszély lehetett volna, ami ellen összefognak.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
3. részben meghal (a meghaltak mellett): Brienne, Podrik, Gendry, Jamie, Hagymalovag, Thormund, Bran. Semmi olyat nem tartogatott az ő száluk, hogy érdemes volt őket megtartani. Bran végez valahogy az éjkirállyal, nem Arya. Meghalt volna a maradék 2 sárkány is. Így fennmaradt volna a feszültség végig a rész alatt, és lett volna tét, mert tudjuk hogy senki sincs biztonságban.
4. részben mindenki szomorkodik, Dany kezd megkattanni nem történik kb semmi.
5 részben bazinagy véres ödöklő küzdelem, kézitusa... végén Arya megöli Cerseit. Cersei előtte berobbantja az egész KIrályvárat a Vörös torony kivételéve. Az emberek nyilván az idegen királynőt okolják majd.
6 részben ugrunk az időben. Eltelt x év. Danyt mindenki utálja, egyre jobban megzakkan és elkezd kegyetlenkedni. felkelés, orvul megölik és kezdődik újra a trónok harca...
De az lett volna a legjobb ha a 7. évad végén elintézik Cerseit és a 8. csak a Holtakkal való küzdelemről szól. 1Nagy boldogság, 2 mindenki összefog, 3 erre kikapnak, 4 menekülnek. Aztán valami misztikus vonalat behoznak 5, és valahogy mégis győznek a végén 6. Csak kb mindenki meghal közben. Ennek lett volna üzenete.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
<#wave>#wave>
am elég epikus rész volt, a zene nagyon eltalált
a legelején írt leveleket, amiben osztotta az igét.. nem állítottam le pontosan elolvasni, hogy miről szól, de Rhaegar neve feltűnt benne, így gyanítom most már picit többen tudják, hogy Jon a jogos trónörökös, így utólag még biztos bekavar a jó öreg pók..
és mikor jöttek érte, előre tudta, szóval számított rá, számára nem az volt a kérdés, hogy lebukik és kivégzik-e, hanem az, hogy mikor.. addig is mozgatta a szálakat, s majd meglátjuk, mi lesz a vége..
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.13. 07:36:02
És ha Dani
Az viszont nevetséges, hogy megint eljátszották a sereg felállítása a fal előtt manővert. Ég világon semmit nem értek el vele, amit ne tudtak volna a falra állítva őket. Kapitány lerohan a falról, ahogy végig söpör a tűz, rés nyílik a falon, eldarálja őt a sereg. Végkifejlet ugyan az, ugyan azokkal a hatásokkal a nézőkre.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram