Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balon Greyjoy a vastrónusnak fogadott hûséget nem Északnak. Akkor követett volna el árulást ha Lannisportra támad. Egy kívül állónak még úgy is tûnhet hogy a birodalmat szolgálja. Az más kérdés hogy meg akarja tartani magának északot és király akar lenni...

Piszkos  Fred
Damu Roland<#banplz>

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Biztosan szerepet játszott ebben a hívások és sms-ek tartalma is. :-)

Szinészideáljaink gyakran otromba macsók a való életben.

Biztosan tudtok ti is példákat sorolni.

Akkor te csak Brienne lehetsz <#idiota><#idiota>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Lenyelhetnem egeszben es meg sem latszodna rajtam:)

http://gaborszantai.co.uk/

Narxis
vááá, tényleg :DDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

dudusrac
"zold szemem van es oszes-szokes hajam"

ÖÖÖ...Joffrey, te vagy az?:D

Nekem a laptopomrol vettek, mikor mentem haza Lutonrol Budapestre.
Oke, talan a kockas afgan kendo viselese salkent nem volt a legjobb otlet angol repteren, de zold szemem van es oszes-szokes hajam.

Narxis
Jaja, ott már ennyi is elég ok.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

mascarun
"sokszor hívogatta õt a férfi és számtalan sms-t is küldött neki"
Emiatt vettek tõle DNS mintát és ujjlenyomatot?

Igen, gyenge jellem, azt a kevés jó tulajdonságát elnyomja a becsvágya.
Mondjuk ez nem is a 2. könyvben volt akkor...

Belekerestem a könyvekbe. Csiklandozó még szerepel Arya listáján azután a rész után is ahol épp tartok. Ez alapján másik gazember volt a kívánságlistáján az elsõ. De ezt írta 89 is :)
Ezt a mozzanatot akkor picit elõrehozták és módosították. Szorosabbra van húzva itt a történet elég erõsen...
tegnap letudtam minden érettségit, ma este állok neki! :D

89
nem muszáj, csak érdemes :) jóval nagyobb élmény, mint a sorozat maga, viszont nagyon oda kell figyelni szinte minden mondatra, hogy teljesen képben legyen az ember és ne veszítse el a fonalat :)

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

akkor a lényeg,hogy muszáj elolvasni a könyvet :-P

Pedig a lista mekkora királyság. :) Annyia Arya-ás. Tisztára mint a Kill Bill-ben, megy végig rajta aztán huzza ki a neveket. :D

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

89
nem írt halállistát Arya...csak mondogatta a neveket magában éjjelente, de a nevek száma is meg lett kurtítva valamelyik részben, mivel nem mutattak annyi szereplõt ahányat utált :D

Akkor lehet még is jól emlékszem. :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jah, nem is úgy gondoltam, hogy itt a várban, hanem hogy elsõre valaki mást kért és a kínzós csókát csak felvette a listájára. Aztán késõbb felismeri egy kocsmában és a csetepatéban, - hogy úgy fogalmazzak - többszörös szúrt sebbel életellenes bûncselekményt hajt végre rajta :). De akkor lehet, hogy az valaki más és rosszul emlékszem.
Apropó, halál lista. Nagyon remélem, hogy ezt nem hagyják ki a sorozatból. Már el kellett hogy kezdje írni, nem?

89
hát a film szerint: 1. Csiklandozó 2. Ser Amory Lorch
könyv szerint: 1. Chiswyck 2. Weese 3....assszitted mi?:P:D

és akkor mi van a 3 névvel? mármint akkor még kell lenni 2névnek amit "kérhet", nem ?!

89
nem keveri össze...a Csiklandozót Arya öli meg egy fogadóban...nem tudom ezt is miért kellett megváltoztatni :S

Arya csak azt a szolgát vagy istállófiút bökdöste meg szerintem akivel még az elsõ évadban futott össze mikor elkapták az apját és a nõvérét + kinyírták a Starkok embereit. A könyvben a kettes számúnál volt eltérés. Nem volt ilyen életmentõ kérése Arya-nak. Azért remélem a harmadik nevet nem módosítják! :)
Maak
Ez mondjuk tény, én egyik könyvnél jártam így...felénél sem jártam de már cseszte a fantáziám a következõ könyv...beleolvastam hátul a családok leírásába...na ott belerohantam egy még durvább epizódba mint a Nedes affér :S

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Összekevered.

Kérdés, mert már nem emlékszem rá: van az a kinzó faszi, akit a sorozatban Arya elsõként nevez meg, hogy legyen kinyírva. Nekem ez úgy rémlik, hogy a könyvben õt Arya nyírja ki. Ledöfködi jó sokszor. De lehet összekeverem valakivel.

Nem, mert ha az elsõ résznél beírta volna valaki, hogy Nedet lefejezik az évad végén, akkor az egész évad legemlékezetesebb pillanatát rontotta volna el, és lesz még jó pár ilyen.

De a fejlécben ott is van, nem én találtam ki:

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintõ) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni.

A könyvben is többé-kevésbé kedvenc. Lehet nagy bunkó, meg nem egy nemes nagyúr (legalábbis az emberei koránt sem azok, a háború meg piszkos dolog és elfogadja/kihasználja ezt). Ettõl még kedvenc. Tyrion és apuci alapján el tudnám képzelni, hogy valóban nagy és hatalmas házat tudnak összedobni a Lannisterek. A többiek a családból nem igazán észlények.
Shaggy Dog:)

Van egy külön könyves topik. A durvább spoilereket oda kell nyomni.

Elsõ vonal beli kedvencek: Arya, Tyrion, na meg Jon Snow.
Másod vonal beli kedvencek: Daenerys, Jorah Mormont, Bran Stark, Bronn, Varys. Na meg még talán a kovács csávó.
A többiek dögölhetnek meg, az nem zavar.

Maak
Én Brienne-t testesebbnek gondoltam de amúgy rendben van õ is.

MaRee

"de még spoilerbe se írjatok olyat, amit még a sorozatban nem adtak, mert lelövitek a poént azoknak, akik nem olvasták a könyveket. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom továbbra is."

nem erre van a spoiler?:)

Amúgy az eddigi látottak alapján semmi nem biztos...ahogy alakítják a dolgokat ki tudja kit tartanak meg azok közül akiket az író kinyírt :s

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Még egyszer kérek mindenkit, hogy ne spoilerezzen ilyeneket, hogy x y meg fog halni, meg stb. Spekulálni persze lehet, hogy vajon kinek mi lesz a sorsa, de még spoilerbe se írjatok olyat, amit még a sorozatban nem adtak, mert lelövitek a poént azoknak, akik nem olvasták a könyveket. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom továbbra is.

Jaja, a többi szereplõ pedig nagyon jól el van találva, egy-kettõ meg egyenesen fantasztikus.
Ha ezzel a csajjal kerülnék egy hajóra, vízbe vetném magam. :)

89
Robbot és Északot eléggé elárultak és hátba támadták...Miután Ned és Robert leverte õket a lázadás idején, hûséget fogadott az a csöves Balon Greyjoy

89
Theon apja ja, Brienne (bár õt valamiért feketehajúnak képzeltem :D), Davos is jól játssza, csak én õt sokkal inkább úgy képzeltem el, mint a Braavosi Syriot, olajos bõr stb, ha már csempészrõl van szó :D

Igen, tényleg õ az elsõ nagy melléfogás. Valahogy nem tudom elhinni róla hogy engedelmeskednek neki a férfiak, kifejezetten ronda és nem is egy Brienn alkat.

Maak
Õk nem árultak el senkit, õk simán ilyenek...olyan vikinges feelingjük van :)

89
azért a könyvhöz képest Tywin kicsit túl van romantikázva...nagy köcsög õ (bizonyította már Tyrionon is gyerekkorában), nem tudom miért kellett belõle jóságos nagyapót csinálni

Maak
Még azt nem vágom,3 rész megnézése után, hogy a Reedek és a Tullyk merre vannak, nem mellékszál szvsz szóval remélem megjönnek idõvel. Az aki mosogatta Theon fejét...õ lett volna a Hínárhajú? Róla sem szól túl sokminden a filmben eddig :s

Nálatok melyik új szereplõk olyanok a filmben mint ahogy a könyv alapján elképzeltétek? Nálam talán Theon apja az egyetlen eddig...

89
szvsz a vasemberek elég idegesítõek...kábé a frey-ekhez tudnám hasonlítani õket...elárulnak, hátbaszúrnak, lázadoznak...de hát kinek a pap, kinek a paplan :D

Azért nem olyan vészes a kép. Tyrion egy darabig még tuti elemében lesz, Arya meg épp szar helyzetben van, de lehetne rosszabb is (bár némiképp itt is eltértek a könyvtõl, így akár kezdhetek aggódni érte is). Ez a kettõ a kedvencem épp, meg tán az öreg Lannister is ott csücsül. Szerintem õket egy darabig még nem írják ki. Bár lehet elviszi majd õket a szívroham, vagy megbotlanak a saját lábukban, elharapják a nyelvüket és elvéreznek, de az még odébb van (remélem) :D
Blacksheep333
Hát igen, szopják a faszt rendesen a kedvelhetõ karakterek. :D Bár a Vasemberek eddig jól állnak. :)

Az operációs rendszeren is túl...

Asha-nak, valami elképesztõen ronda nõt választottak. A könyvben szép csaj fekete sörénnyel.

Blacksheep333
Nekem személy szerint a vasemberek a kedvenceim.
Élen Victarion-nal (remélem nem basszák el),
Asha-val (Yara, sorozatban elég csúnyácska és unott, én sokkal energikusabbnak képzeltem el, atletikus testtel.)
és Theon-t is csipázom könyvben és sorozatban egyaránt, a színész is jól hozza a szerepet.

Az operációs rendszeren is túl...

"The first sword of Braavos does not pick up enemy weapons." <#idiota>
Íme egy magyarázat. :)

Maak
Sürítik is a dolgokat, második részben már olyan események voltak amik, ha jól rémlik kb 200 oldal után történtek...

Más, Davost elsõ körben Stannisnek gondoltam...kinzetre "Stannisesebb" mint Stannis...és hol van a fogcsikorgatás?<#miaz> azért az jellemzõbb volt rá mint az, hogy megdugja a papnõt <#confused>

a.carkey
Ygritte is kicsit csalódás ... Brienne esetében (aki egy az egyben a könyvbéli) meg arra gondoltam, hogy itt pl. átírhatták volna, és a könyv iszonyat csúnya nõje helyett egy Jamiehez hasonló, "Xena tipusú jónõt" tehettek volna be. Miért? Mert már így is rakat mindenen változtattak.

A medve nem játék.