19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Master91
    meg mentette az éjjeli őrség parancsnokát egy zombitól
    meg ölte félkezű Qhorin-t (mind1 hogyan, teljesíti a parancsát)
    kettős ügynök
    és hát még csak most jön a 4. évad nem spoilerezek

Nem értem mitől nyálgép
  • Malakai
    Nem nyalgép?
  • ProGabe #6053
    Ez tényleg jó kérdés. Fiatal, tapasztalatlan, de azért már megölt pár embert és kettős ügynöknek lenni sem álom meló :D
  • Master91
    lol mitől nyálgép? oO
  • G_ArchAngel #6051
    Miert, vannak jo fiuk? Max Jon 'Nyalgep' Snow, de a tobbiek csak es kizarolag sajat boldogulasukat vagy bosszujukat keresik.
  • Shiwo
    nekem Tyrion mondata tetszett a legjobban benne:

"If you want justice, you've come to the wrong place."

ami teljesen igaz a sorozatra.. ha azt várod, hogy győz az igazság, győznek a "jó fiúk", akkor rossz sorozatot nézel (:
  • Evoluti0N
  • Master91
    Oberyn Martell, a Vörös vipera, Dorne vidéke Hercege, Doran Martell Dorne urának testvíre
  • ForzaInter
    1:09-nél ki az a csávó aki tyrion-al beszél?
  • Narxis
    Aztarohadt brutális egy trailer! Ez lesz az eddigi legjobb évad!
  • G_ArchAngel #6045
    Lehet rosszul aludtam, de kozel sem mozgatott meg ugy, mint a Vikings teaser, pedig az meg csak nem is trailer...
  • AntiHero
  • bega82
    Cersei...

• DasIsFuck
    Mondjuk egy sorozat ezt simán megtehetné, hisz ott nem 2 max 3 óra a játékidő...
  • DasIsFuck
    Én dugnám...
  • ProGabe #6040
    Hirtelen azt hittem, hogy Rashida Jones, hádde mondom az nem lehet :)
  • szucsy89
    na ki ismeri fel?

• Piszkos  Fred
    Szerintem meghagyják az ötödik évadra, hogy legyen valami akciódúsabb szál.
  • RatBaG #6037
    http://comment.blog.hu/2014/01/12/itt_egy_csomo_vine_a_vasarnapi_tronk_harca-elozetesbol
  • Lord Mortanius
    Könyvek alapján úgy vélem Martin fontos szerepet szán neki. Szerintem benne lesz, kérdés mikor.
    Bár igen, hajlok afelé, hogy nem a mostani évadban.
  • Master91
    Ebben az évadban nem jött úgy új szereplő hogy Victorian benne legyen ( lehet benne se lesz :s )

Nem is tudom milyen szereplő változások vannak pontosan.

-Hegy cserélve
    -Daario cserélve
    -Vissza jön a Alliser Thorne (falon volt kiképző)
    -Braavosi Vasbank követe is lesz
    -2 dornei

• Lord Mortanius
    Kíváncsi leszek, hogy a mostani évadban vajon már benne lesz-e a Victarion Greyjoy fonál vagy majd csak jövőre!
  • Sir Quno Jedi
    Hát ha ilyen finom árút lehetne kapni az út szélén bagóé, az bezony már a kánaán lenne, de ez nem jellemző... :D
  • bega82
  • kissssss
    egyszerűen csak hasonlít azokra az olcsó utca árukra amit látni szoktam néha az út szélén mikor éppen egyik városból a másikba tartok.

lehet hogy rossz pozícióból lett lefényképezve de nekem ez jutott eszembe.

arról meg nem tehetek hogy ez a hej meg átalakult recskatopiká :-D
  • Evoluti0N
    Érzitek ezt? Irigység szag.
  • sempronius18
    Ne értsd félre én is szeretem ezeket a kis anekdotákat olvasni, de filmben az ilyenek nem működnek.

Na téma lezárva mindent elmondtam amit akartam.

Most csak annyi a kérdésem, hogy akkor ez a 15 másodperces tesaer az a trailer amit vasárnapra ígértek csak hamarabb kijött, vagy várhatunk holnap igazi trailert is?
  • Master91
    Én baromira szerettem őket olvasni.

Most kezdtem nem rég Dunk & Egg kalandozásait , nagyon tetszik. Jó kis történelem anyagok vannak :D
  • sempronius18
    Na látod ezért megfilmesíthetetlen a 4-5. könyv nagy része, mert túlságosan kitér olyan lényegtelen anekdotázásokra, mint például, hogy ne mondjak spoilert a kacsamezei lovag élettörténete, vagy az éjjeli őrség krumpliellátásának a logisztikája......
  • picket
    Filmnek jó volt. Csak Dune-nak nem.
    Viccet félretéve: átvitte az érzések és élmények nagy részét, amiben az olvasónak része lehetett, ezért jó volt. Persze ezért (meg némi mozis hatásvadászadért) jól elrugaszkodott a könyvtől.
    Egy filmnek nem engeded azt meg, amit egy regénynek: hogy a szereplők valami teljesen lényegtelen feladat végzése közben elmélkedjenek (pedig logikus, hogy akkor van idejük gondolkozni, amikor semmi érdekes nem történik velük), ezért sosem fogjuk megtudni a sorozatból, hogy az Éjjeli Őrségnek hány zsák karalábéja van
  • sempronius18
    Hát ok, ha szerinted a Lynch féle Dune az esővel a végén jó volt, akkor itt értelmetlen bármiféle vita. :)
  • [NST]Cifu
    Jó lesz ez már látszik, hogy a 3. könyv végének teljes feldolgozása mellet belecsapnak a 4-5. könyvbe és így nem nyújtják majd, mint a rétestésztát.

Ugye tudod, hogy a 4-5. könyv párhuzamosan zajlik? Továbbá, hogy már a 3. könyvet is ketté kellett bontaniuk, mert egy évadba nem fért volna bele? Ezzel együtt már így is érintették a 4.-5. könyvet a Theon vonallal?

Ennek én örülök a 4-5. könyv nem rossz, de úgy ahogy van megfilmesíthetetlen, szóval itt már indokoltak lesznek a változtatások is.....

Hányszor hallottuk már, hogy egy könyv megfilmesíthetettlen? A Dune-t sem gondolták, hogy megfilmesíthető, aztán David Lynch mégis egész fogyaszthatóvá tette, de sok hasonló esetet lehet sorolni még (azzal együtt, hogy nyílván sok esetben korántsem sült el jól a megfilmesítés).

Eleddig szerintem egész jó munkát végeztek a HBO-nál a GoW sorozattal, nem hiszem, hogy aggódnunk kellene...
  • SzinesGeza
    Ezek szerint van tapasztalatod azon a területen. ;)
  • kissssss
    mint valami kiéget rossz kurva úgy néz ki
  • sempronius18
    Megy tovább a sorozat szvsz a könyvektől függetlenül + talán másfél éven belül meglesz a 6. könyv.
  • Piszkos  Fred
    Lesz itt még húzás-vonás, mert ha akciódúsan akarják csinálni, akkor az ötödik évaddal beérik Martin bát
  • sempronius18
    Jó lesz ez már látszik, hogy a 3. könyv végének teljes feldolgozása mellet belecsapnak a 4-5. könyvbe és így nem nyújtják majd, mint a rétestésztát.

Ennek én örülök a 4-5. könyv nem rossz, de úgy ahogy van megfilmesíthetetlen, szóval itt már indokoltak lesznek a változtatások is.....
  • szucsy89
  • szucsy89
    lassacskán... de addig is:

• Systore #6016
    hype