19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#6050 nekem Tyrion mondata tetszett a legjobban benne:
"If you want justice, you've come to the wrong place."
ami teljesen igaz a sorozatra.. ha azt várod, hogy győz az igazság, győznek a "jó fiúk", akkor rossz sorozatot nézel (: -
Evoluti0N #6049 -
#6048 Oberyn Martell, a Vörös vipera, Dorne vidéke Hercege, Doran Martell Dorne urának testvíre -
#6047 1:09-nél ki az a csávó aki tyrion-al beszél? -
#6046 Aztarohadt brutális egy trailer! Ez lesz az eddigi legjobb évad! -
G_ArchAngel #6045 Lehet rosszul aludtam, de kozel sem mozgatott meg ugy, mint a Vikings teaser, pedig az meg csak nem is trailer... -
#6044 -
bega82 #6043 Cersei...
-
#6042 Mondjuk egy sorozat ezt simán megtehetné, hisz ott nem 2 max 3 óra a játékidő... -
#6041 Én dugnám... -
#6040 Hirtelen azt hittem, hogy Rashida Jones, hádde mondom az nem lehet :) -
#6039 na ki ismeri fel?
-
#6038 Szerintem meghagyják az ötödik évadra, hogy legyen valami akciódúsabb szál. -
#6037 http://comment.blog.hu/2014/01/12/itt_egy_csomo_vine_a_vasarnapi_tronk_harca-elozetesbol -
Lord Mortanius #6036 Könyvek alapján úgy vélem Martin fontos szerepet szán neki. Szerintem benne lesz, kérdés mikor.
Bár igen, hajlok afelé, hogy nem a mostani évadban. -
#6035 Ebben az évadban nem jött úgy új szereplő hogy Victorian benne legyen ( lehet benne se lesz :s )
Nem is tudom milyen szereplő változások vannak pontosan.
-Hegy cserélve
-Daario cserélve
-Vissza jön a Alliser Thorne (falon volt kiképző)
-Braavosi Vasbank követe is lesz
-2 dornei
-
Lord Mortanius #6034 Kíváncsi leszek, hogy a mostani évadban vajon már benne lesz-e a Victarion Greyjoy fonál vagy majd csak jövőre! -
#6033 Hát ha ilyen finom árút lehetne kapni az út szélén bagóé, az bezony már a kánaán lenne, de ez nem jellemző... :D -
bega82 #6032 -
kissssss #6031 egyszerűen csak hasonlít azokra az olcsó utca árukra amit látni szoktam néha az út szélén mikor éppen egyik városból a másikba tartok.
lehet hogy rossz pozícióból lett lefényképezve de nekem ez jutott eszembe.
arról meg nem tehetek hogy ez a hej meg átalakult recskatopiká :-D -
Evoluti0N #6030 Érzitek ezt? Irigység szag. -
sempronius18 #6029 Ne értsd félre én is szeretem ezeket a kis anekdotákat olvasni, de filmben az ilyenek nem működnek.
Na téma lezárva mindent elmondtam amit akartam.
Most csak annyi a kérdésem, hogy akkor ez a 15 másodperces tesaer az a trailer amit vasárnapra ígértek csak hamarabb kijött, vagy várhatunk holnap igazi trailert is? -
#6028 Én baromira szerettem őket olvasni.
Most kezdtem nem rég Dunk & Egg kalandozásait , nagyon tetszik. Jó kis történelem anyagok vannak :D -
sempronius18 #6027 Na látod ezért megfilmesíthetetlen a 4-5. könyv nagy része, mert túlságosan kitér olyan lényegtelen anekdotázásokra, mint például, hogy ne mondjak spoilert a kacsamezei lovag élettörténete, vagy az éjjeli őrség krumpliellátásának a logisztikája...... -
#6026 Filmnek jó volt. Csak Dune-nak nem.
Viccet félretéve: átvitte az érzések és élmények nagy részét, amiben az olvasónak része lehetett, ezért jó volt. Persze ezért (meg némi mozis hatásvadászadért) jól elrugaszkodott a könyvtől.
Egy filmnek nem engeded azt meg, amit egy regénynek: hogy a szereplők valami teljesen lényegtelen feladat végzése közben elmélkedjenek (pedig logikus, hogy akkor van idejük gondolkozni, amikor semmi érdekes nem történik velük), ezért sosem fogjuk megtudni a sorozatból, hogy az Éjjeli Őrségnek hány zsák karalábéja van -
sempronius18 #6025 Hát ok, ha szerinted a Lynch féle Dune az esővel a végén jó volt, akkor itt értelmetlen bármiféle vita. :) -
#6024 Jó lesz ez már látszik, hogy a 3. könyv végének teljes feldolgozása mellet belecsapnak a 4-5. könyvbe és így nem nyújtják majd, mint a rétestésztát.
Ugye tudod, hogy a 4-5. könyv párhuzamosan zajlik? Továbbá, hogy már a 3. könyvet is ketté kellett bontaniuk, mert egy évadba nem fért volna bele? Ezzel együtt már így is érintették a 4.-5. könyvet a Theon vonallal?
Ennek én örülök a 4-5. könyv nem rossz, de úgy ahogy van megfilmesíthetetlen, szóval itt már indokoltak lesznek a változtatások is.....
Hányszor hallottuk már, hogy egy könyv megfilmesíthetettlen? A Dune-t sem gondolták, hogy megfilmesíthető, aztán David Lynch mégis egész fogyaszthatóvá tette, de sok hasonló esetet lehet sorolni még (azzal együtt, hogy nyílván sok esetben korántsem sült el jól a megfilmesítés).
Eleddig szerintem egész jó munkát végeztek a HBO-nál a GoW sorozattal, nem hiszem, hogy aggódnunk kellene... -
SzinesGeza #6023 Ezek szerint van tapasztalatod azon a területen. ;) -
kissssss #6022 mint valami kiéget rossz kurva úgy néz ki -
sempronius18 #6021 Megy tovább a sorozat szvsz a könyvektől függetlenül + talán másfél éven belül meglesz a 6. könyv. -
#6020 Lesz itt még húzás-vonás, mert ha akciódúsan akarják csinálni, akkor az ötödik évaddal beérik Martin bát -
sempronius18 #6019 Jó lesz ez már látszik, hogy a 3. könyv végének teljes feldolgozása mellet belecsapnak a 4-5. könyvbe és így nem nyújtják majd, mint a rétestésztát.
Ennek én örülök a 4-5. könyv nem rossz, de úgy ahogy van megfilmesíthetetlen, szóval itt már indokoltak lesznek a változtatások is..... -
#6018 -
#6017 lassacskán... de addig is:
-
#6016 hype -
#6015 -
#6014 Naa lassacskán akkor majd a sorozatról is szólhat majd a topik..lassacskán -
#6013 A sunday-t szombatnak fordítani azért elég nagy művészet :D -
#6012 http://comment.blog.hu/2014/01/09/a_nap_kepei_ilyen_boritokkal_jelenek_meg_a_tronok_harca-konyvek_japanban -
Stockbauer33 #6011 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151913590252734&set=a.93667012733.90163.74133697733&type=1&theater