19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• sata75
    szerintem meg mindenki meghal, még a sárkányok is és Martin papa ül majd a trónra. onnan fog röhögni a sok lúzeren aki az utolsó évad előtti részeket is mind mind megveszik díszdobozos blúréjen...(aminek ő a kedvezményezettje.)
  • Master91
    nem, ez lesz

spoiler
    Dany valójában 1 pasi, Drogo a bánat miatt ment a halálba , ő könyörgött a maeginek hogy segítse át a másvilágra
    Mások amúgy csak borért jönnek.
    Cersey rejtélyes módon szül egy fekete hajú-bőrű gyereket, Joffot leváltják és Picell nagymestert ültetik a trónra.
    Robb Stark feltámad, zombiként vissza ballag Deresbe és örökre ott fog koplalni.
    /spoiler

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

áh tudom, erőltetett sz.r, azt hittem viccesebb lesz
  • sempronius18
    Ros feltámad majd és az ősi Valyria tenger mélyén alvó seregeit felélesztve fogja majd elnyerni a trónt a másokat pedig majd úgy győzi le, hogy mindnek a kedvére tesz, így szívva ki belőlük a gonoszságot. Ja és természetesen a Stark család kihal a sárkányos csaj pedig fazekas mester lesz majd Qohor-ban.

Direkt nem spoilerbe írtam, mert szemét vagyok, de ez lesz.
  • Master91
    Arról csak Martin meg a 2 rendező tud!
  • DasIsFuck
    senki, mert a mások elmásítják a világot:D
  • ddany7
    én arról még nem hallottam, mármint hogy konkrétan ki nyer / hal stb.
    spoilerbe írd le. :D

• sempronius18
    Mint ahogy már jelezték elmondta, tudod van az a pénz. :)
  • Master91
    Már elmondta, hogy mi lesz a vége :D

Arra az esetre ha Martin mondjuk nem lesz képes befejezni a könyvet, a sorozat tuti végig viszi a történetet.
  • ddany7
    hát ha a sorozat hamarabb befejeződik, akkor tuti nem fogom megnézni a végét, csak addig, ameddig a könyvet követi.

azt meg kicsit elképzelhetetlennek tartom, hogy Martin elmondja a sorozat készítőinek, hogy mi lesz a vége, és írjátok meg a sorozatot... Nem engedné lelőni a poént szerintem. Ebből következtetve pedig nem arról fog szólni, amiről a könyv, akkor meg nem érdekel
  • Malakai
    Ha azt nézzük, hogy a hetedik könyv az valamikor 2025-re mondjuk meg lesz, akkor ja, pöttyet korán kezdték. :)
  • stargatelost
    Ugyanezt gondolom
  • Zenszkij
    Az a véleményem, hogy kicsit korán kezdték el a sorozatgyártást a könyvekből. Meg kellett volna várni legalább azt, hogy Martin megírja a hatodik könyvet. Az író hajlamos elkalandozni bizonyos történeti szálakkal, ezáltal is sokkal jobb képet festve a világról, ezért lassan halad. Megírja a vázat, és köré építi éveken keresztül a történetet. Számomra elfogadhatatlan, hogy a könyv kijövetele előtt befejezzék a sorozatot. Ne heréljék ki a sztorit.
  • Zenszkij
    Elkeserítő hírek. Lehet sose fejezi be.
  • sempronius18
    Hát ilyen tempóban a 7. könyv az írótól nagyon esélyes, hogy ki sem jön.

Egyébként a 7 évad tényleg ideális, a 4-5 könyvből már lesznek részek ebben az évadban is a maradék elfér 1 évadban, aztán a Martin 6. könyves tervei alapján az HBO csinálhatja a 6. évadot, majd így a 7. könyv tervei alapján a 7.-et és meg is vagyunk.

Nekem a 4-5 könyvel kapcsolatban nincs kedvem képernyőn nézni 10 részen keresztül Dany évődését, hogy bárcsak megtosznák, vagy meghallgatni a 100. jelentéktelen szereplő élettörténetét.

A könyv és a film két külön műfaj.
  • RatBaG #6442
  • G_ArchAngel #6441
    Most vettem észre hogy alig két es fel heten maradt ujranézni az egészet...
    Ideje lesz nézni valami frankó 1080-as változatot, hadd pusztujon az amúgy sem létező felesleges hely a háttérárakról :/
  • Malakai
    Örülni én se örülnék, de nagyon valószínű, hogy az lesz, kapunk egy hbo original 6-7 évadot.
  • stargatelost
    Múlt héten már meg lett szellőztetve a dolog, junkien is volt írás, érdemes a kommenteket is elolvasni. Én kurvára nem örülnék neki, ha beelőzné a sorozat.
  • ddany7
    tegnap este streamelték a premier előtti dolgokat, egy érdekes dologra felkaptam a fejem. valami olyasmit emlitettek, hogy ha martin nem hozza ki idoben az uj konyveket, akkor nem pihen a sorozat, hanem benioff es weiss fognak egy befejezest kitalalni...
    aztan emlitették hogy minimum 7 evad lesz.

hat en nem tudom.. nem nagyon tudom elképzelni, hogy martin kiad 2 könyvet is 3even belül
  • RatBaG #6437
  • RatBaG #6436
    ez fasza
    GALÉRIA
  • ProGabe #6435
  • G_ArchAngel #6434
    Mar volt téma, a kastély, ami szálloda weboldala is volt linkelve....
  • Bladzs
    Én nem ismerem személyesen. Magyarországon most elég sok brazil egyetemista tanul. Nővérem ismer közülük egy párat, és az egyik brazil srác lakik nála, meg egy csaj. A pasi mondta a brazilnak gyereknek, hogy kastélyai vannak Skóciában és ha arra jár valamikor, hívja fel és megszállhat valamelyik kastélyában. A srác utánanézett, és akkor tudta meg, hogy a Ygritte faterja. Aztán rákérdezett és akkor mesélt egy két dolgot róla is, pl.: nem örül neki.
  • MaRee
    Ygritte.
  • skinnyman
    He?
    "Her father is Sebastian Arbuthnot-Leslie, the Aberdeenshire Chieftain of Clan Leslie"
    Rola van szo?
  • Bladzs
    OFF
    Apuka amúgy Pesten lakik, és nem örül, hogy a lánya mutogatja magát. De ennek mi csak örülünk.
    ON
  • sempronius18
    Jah Dzsonifiú csaja. Én Jofreit olvastam esküszöm, így már világos.
  • QuippeR
  • sempronius18
    Akkor valamelyik ősi mesterséget űző, akik a korbácsot nem rendeltetésszerűen használják?
  • Systore #6426
    close enough
  • sempronius18
    Ez Nathalie Dormer? Valahogy másmilyen ezen a képen.
  • szucsy89
    lol, nem nézed a sorozatot? :D

Dzsonifijú csaja
  • sempronius18
    Ez ki?
  • szucsy89
  • sata75
    fotoshop...!!!
  • Jim Morrison
    az a nézés :D
  • szucsy89
  • RatBaG #6418
    http://video.vanityfair.com/watch/cover-photo-shoots-the-game-of-thrones-cast-speaks-out-who-should-sit-on-the-iron-throne
  • RatBaG #6417
    Hodor bekotor.