19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Narxis
    ja hát igen :D sok olyan van
  • bega82
    Jó az megint más, nyilván van ilyen is, de azért gondolom amúgy olvasol. Én úgy általánosságban értettem ezt a "tepsifon-korszak" gyermekeire... :)
  • Narxis
    Engem se érdekel sajnos a könyv, nem tetszik Martin mesélő stílusa. Nincs ebben semmi különös.
  • bega82
    Azért ez is jellemző a mai fiatal generációra, hogy ezt így meg tudja valósítani a tanárnő... a sorozatot nézik lelkesen, de b*sznak olvasni!
  • Sir Quno Jedi
    Így lesz egy pillanat tényleg felejthetetlen!
  • Prof William
    Súlyos. :)

De ez se semmi. ha Mr. Martin szerelmi tanácsadó lenne. :)

• RatBaG #6485
    http://comment.blog.hu/2014/03/22/egy_matektanar_tronok_harca-spoilerekkel_tart_rendet
  • Belkar
    Jó lett

Akár be is lehetne rakni a bannerba hogy azok akik nem olvasták a könyveket is tisztában legyenek a történelmi háttérrel.
  • stargatelost
    Mint egy cipó
  • MaRee
    Fú ezen nagyon csúf Sansa :D
  • Tikal #6481
    Miért van velük Harry Potter?
  • ProGabe #6480
  • marci555
    Lefordítottam az első Trónok harca történelméről szóló videót. Ha hibát találtok benne (lesz, bár már sokszor átnéztem)akkor légyszi jelezzétek. Aki nem olvasta a könyveket annak lesz benne némi segítség a negyedik évad megértéséhez. A második rész fordítás alatt.

Jó szórakozást!

Ui: A készítő szövege az elején nincs fordítva, mert nem volt alapból se feliratozva.
  • szucsy89
    Hát egy biztos, Sansának jót tett ez a sorozat. A fél világ most rá van izgulva az tuti :DD
  • stargatelost
    holy shit!
  • ToCsEk
  • Malakai
    Csak ha nagyon sokat áldoznak a 4-5. könyvnek. Ha esetleg úgy tervezik, hogy még a 5-6. évad is a 4-5. könyv és nem több, akkor esetleg.
  • Zenszkij
    A hatodik könyv tuti kijön mire a sorozat beéri az öreget. Itt a hetedik könyv lesz a kérdés.
  • MaRee
    Már ez el lett döntve, hogy ha az író időközben meghalna akkor merre menjen a sorozat nagy vonalakban végül, hogy ha van rá kereslet be tudják fejezni.
  • ddany7
    OFF:
    Lost végével nekem annyi volt a baj, hogy már nem tudtam hova tenni az egészet, hogy most akkor mi van... :)
  • Belkar
    Mint mondtam én nem bánom ha előbb befejezik a sorozatot sőt örülnék is egy alternatív befejezésnek csak akkor tényleg a rendezők ötletei alapján és ne a Martin féle verziót lőjék le előre.
  • trident
    A nagy kérdés, hogy mikor jönnek ki a könyvek.:/

Mert ha nem jön ki időben, akkor nem hinném, hogy jegelik a sorozatot, vagy Martin előzetes ötletei alapján vagy saját kútfőből, de tovább tolják a sorozatot.

Az biztos, hogy profit/befektetés/kockázat alapján fog dönteni az HBO.

• Belkar
    A Lostnak 5 évada van és kész!

Egyébként meg én csak abban reménykedek hogy a sorozat nem fogja lelőni az összes nagyobb csavart a még meg nem jelent könyvekből mert az elég nagy beintés lenne Martin bá részéről a könyvolvasóknak :(
  • trident
    Off.:)
    Kicsit nyálas lett, DE szerintem zseniális. Mármint a koncepció és ahogy összerakták az a zseniális.
    Számomra kellő mélysége volt a befejezésnek, egyszerűen imádtam, ahogy inverzbe fordult a "bambuszerdőben" a sztori és összeértek a szálak.

A "templomos" rész volt csak erőltetve.
    Gondoltam másolok be a dharma szócikkből, de ennyi offolás és személyes vélemény elég volt mára!:)
    On.

Biztos vagyok benne amúgy, hogy nem olyan befejezése lesz, mint a Lost-nak vagy Twin peaks-nek.

Báááár... Szerintem már írtam, hogy hasonlít a Twin peaks-re, hiszen ott is egy ismert, de valójában nem fontos karakter gyilkossága indítja el a sorozatot. Szóval ki ölte meg Laura... Akarom mondani Jon Arrynt?
  • ddany7
    csak ne olyan befejezése legyen mint a lost-nak... :D
  • RatBaG #6466
    komolyan.
  • trident
    Az ötödik könyv után is még nagyon messzi érzem magam a történet lezáráshoz...

A GOT könyvhöz valami epikus, véres-öldöklős, tökéletesen le nem zárt vég illik, meg több csavar előtte.:D

Nekem az a legfontosabb, hogy egy egész, teljes, izgalmas, élvezhető, minőségi sorozatot kapjak a könyv alapján. Örülnék ha 7-8 évadban lemenne a történet, amit meg is ír George R.R. Martin.
  • Jim Morrison
    komolyan? az utolsó hsz t észre sem vetted? AZ UTOLSÓT?:D
  • RatBaG #6463
    ALBUM

• Stockbauer33 #6462
    Game of Thrones Season 4: NYC Premiere
  • szucsy89
    Budapestre érkezik a Vastrón! Foglald el Te is március 27. és 30. között az Allee Bevásárlóközpontban!

forrás: Trónok Harca magyar facebook oldala

na, mindenkinek kötelező a megjelenés :D
  • MaRee
    Ez kurva nagy
  • Master91
    Na az összes hajam ki tépném.
    És valójába mondjuk Cersey vagy Jaime nem is menne velük, tehát Brant nem lökné le senki, és tök más világba menne az egész.
  • Evoluti0N
  • trident
    Valójában az lesz a vége, hogy Bran felébred, és kiderül, az egészet csak álmodta. Befejező snitt: Robert király és kísérete megérkezik Deresbe...

• sata75
    szerintem meg mindenki meghal, még a sárkányok is és Martin papa ül majd a trónra. onnan fog röhögni a sok lúzeren aki az utolsó évad előtti részeket is mind mind megveszik díszdobozos blúréjen...(aminek ő a kedvezményezettje.)
  • Master91
    nem, ez lesz

spoiler
    Dany valójában 1 pasi, Drogo a bánat miatt ment a halálba , ő könyörgött a maeginek hogy segítse át a másvilágra
    Mások amúgy csak borért jönnek.
    Cersey rejtélyes módon szül egy fekete hajú-bőrű gyereket, Joffot leváltják és Picell nagymestert ültetik a trónra.
    Robb Stark feltámad, zombiként vissza ballag Deresbe és örökre ott fog koplalni.
    /spoiler

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

áh tudom, erőltetett sz.r, azt hittem viccesebb lesz
  • sempronius18
    Ros feltámad majd és az ősi Valyria tenger mélyén alvó seregeit felélesztve fogja majd elnyerni a trónt a másokat pedig majd úgy győzi le, hogy mindnek a kedvére tesz, így szívva ki belőlük a gonoszságot. Ja és természetesen a Stark család kihal a sárkányos csaj pedig fazekas mester lesz majd Qohor-ban.

Direkt nem spoilerbe írtam, mert szemét vagyok, de ez lesz.
  • Master91
    Arról csak Martin meg a 2 rendező tud!
  • DasIsFuck
    senki, mert a mások elmásítják a világot:D