Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RatBaG
TBBT-ék is beújítottak egy ereklyét :D

Per Aspera Ad Inferi.

wantonly
Nincs semmilyen elõismeretem a sorozattal kapcsolatban, de elkezdtem nézni. Keresetem valami nekem való sorozatot és azt hiszem jó helyre jöttem. Az elsõ epizód nagyon magasra tette a lécet! Ez tényleg ennyire jó? Nagyon szép a képi világa, a karakterek elképesztõek. Az kicsit meglepett, hogy elég véres és sok benne az erotika. Remélem azért nem csak teljesen az intrikáról szól az egész. Mindenesetre így az elején megfogott.
legyen már április :(((((((

szucsy89
:DSDAADS:ASDSDASD
Narxis
looool

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Palinko
:DDD
PrasCo
Esetleg azt, amint Loras lepippantja Renlyt? Elsõ körben hangosan fújjogni fog, aztán hazamegy és öt perc múlva már azért fog felhívni, hogy hogyan kell évadonként letölteni valamit... :D
Palinko
ja elsõ tipp nem jön be csaj az illetõ :D

második lesz a jó
Zomil
mutass neki pár mellet az jol leirja mi láthato a sorozatban <#idiota>

komolyra forditva a szot: háááát jo kérdés, nehéz ezt a sorozatot bemutatni, inkább probálj mesélni rola, h milyen a környezet, meg spoiler mentesen a viszályokat érdekes történéseket.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Palinko
el van mind... meg láttam is a sorozatot de nem tudom mivel bemutatni az illetõnek.
mascarun
Olvasd el a könyvet! xD

Palinko
melyik videóval mutatnátok meg a sorozatot egy olyasvalakinek aki még 1 részt se látott. nem szereti a harcos sorozatokat, de sztem ez nem arról szól a trailerekben meg azt a kevés harcot összevágták :D
skinnyman
kar hogy ilyen fos minoseg

Regards,

Aquir
nice!

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

RatBaG
http://www.youtube.com/v/i4GkA6rIPDc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

mascarun

Grat de a 300 még mindig messze :D

Egyébként nagyon idegesítõ mikor kifelejtesz alap embereket nekem is volt pár <#idiota>

Piszkos  Fred
:D:D

csóri Bran-t viszont kifelejtettem

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Jim Morrison
1percen belül 4 :DDDD

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Itt egy kis JÁTÉK unalomûzésnek :)

Annyira nem Spoileres de ha nem olvastad mind az 5 könyvet esélyed sincs. Aki elsõre megfejti mind a 300-at kap tõlem egy tapsot <#idiota> Én 144-et csináltam elsõre :D

Narxis
Ez de brutál. :D Farkasos jelenetnél én tényleg azt hittem, hogy sikerült egyet úgy beidomítani, hogy úgy tegyen mintha le akarná harapni a Királyölõ fejét. :D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

RatBaG
http://www.youtube.com/v/yvDE1kpm1eg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

Mivel 100 évvel a Tûz és Jég Dala elõtt játszódik így inkább nevezhetõ elõzménynek és fõként azt a célt szolgálja hogy egy kis történelmi háttéranyagot adjon a fõ könyvciklusnak.

Ennek ellenére szerintem érdemes elolvasni az elsõ egészen jó a második kicsit unalmas a harmadikat pedig még nem olvastam de azt mondják az is nagyon jó. És nemsokára megjelenik a 4. rész ami északon fog játszódni elõzetes információk alapján.

A Kóbor Lovag címû olvasmány, szerepel Tûz és a Jég dala sorozatban? Vagy csak afféle mellék ág?
stargatelost
Nem gond, ha meglepetést okoznak, pl. Dany szála a második évadban érdekes volt a sárkánylopással, ami ugye nem történt meg a könyvben, de a Tywin és Kisujj - Arya jelenetekrõl nagyon lerítt, hogy csak azért van bent, hogy többet szerepeltessék a két színészt, és ne kelljen újabb egy-két epizódos mellék-mellék karaktert szerepeltetni. Amit persze meglehet érteni, a nézõnek így is nehéz dolga van a rengeteg szereplõvel (nekem is az volt, amíg el nem olvastam a könyveket), de ez mégse meglepetés, hanem kényszermegoldás, ami rossz szájízt hagy maga után, legalább is nálam.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Shiwo
pedig lehet pont azért nem árt, ha eltér kicsit a dolog, mert akkor tudnak meglepetést okozni, nem teljesen kiszámítható a dolog... meg azért 100%-ban nem lehet egy könyvet visszaadni, a belsõ monológok, gondolatok, satöbbi egyszerûen nem megoldható egy filmben, hacsak nem tömik tele narrációval... egy filmben / sorozatban ugyanezt a cselekedetekkel, testbeszéddel, beszéddel tudják csak visszaadni... már ha vissza tudják adni egyáltalán

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Számomra azért jelentett kisebbfajta csalódást a második évad mert én egy adaptációtól nem azt várom el hogy hozzáadjon az eredeti mûvekhez hanem hogy egy az egyben megvalósítsa azt. Mert ugyebár olvasás közben mindenki elképzeli magában a történéseket és ez rendben is van de azért vásznon látni mindezt egészen más.

Az igaz hogy a kibõvítés nagyon jól is elsülhet nekem például van ezer ötletem miket lehetne belevinni a sorozatba (Ned álma a Tower of Joy-ról, Robert meg Rhaegar végsõ harca, Suttogó Erdei csata) amikrõl a könyvben csak hallunk de sajnos ezeket valószínûleg soha nem fogjuk látni.

Amint tudom, beszerzem. :) Addig is be kell élnem az elsõ évaddal.
stargatelost
Na az ilyenek miatt érdemes elolvasni a könyveket :) Ott nincs ilyen zavar/kavarodás, mert nagyon sokszor el vannak ismételve a dolgok. És részletekbe menõen :) Sorozatban meg csak megemlítik, vagy egyszer elmondják, aztán annyi. Elsõ évad újranézése helyett én a könyv elolvasását javasolnám <#kacsint>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Számomra az volt a fura, h bizonyos beszédek/párbeszédek mennyire jobban meg vannak írva a sorozatban, mint a könyvben. Pl. az elsõ évadban, amikor Tyrion "megvallja bûneit" Sasfészekben, ott is a szöveg, amit lenyom a sorozatban sokkal jobb, mint amit a könyvben mond.
PrasCo
Nem használom a válasz-gombot, mert lentebb ment a diskurzus róla, de én pl. nem tüntetném fel _kizárólag_ negatív színben a filmbeli változtatásokat. Az egyik ok teljesen személyes, így ugyanis tartogatnak egy plusz élvezeti faktort a sorozat ismeretlen húzásai (már annak, ugye, aki ezen nem a kefét rágja :D ), tehát nem pusztán "másodjára olvasom a könyvet", másfelõl így olyan kiváló dolgokkal szembesülhetünk, amit pl. alant valaki épp negatívumnként említett: ahogy Arya Tywin alatt szolgál pölö: a sorozat legzseniálisabb jelenetei között tartom õket számon, feszültséggel, dialógusokkal, színészi játékkal, megjelenéssel, úgy cakk-un-pakk.
A támadásokat sem értem olyan tekintetben, hogy attól, hogy a sorozat esetleg más, a könyv semmivel sem kevesebb - legalábbis, én nem láttam, hogy Martin átírta volna utólag a könyveit a film miatt. :) Azt szoktam minden ilyen adaptációra mondani (legutóbb pl. az új Tüskevár film kapcsán), hogy azok elkészültével csak gazdagabbak leszünk: akinek nem tetszik, nincsen rászorítva, hogy megnézze, maradhat az eddigieknél, aki pedig nyitott, egy új alkotást kap az arcába.
Végsõsoron, véleményfüggetlenül amúgy sem lehet mást/bölcsebbet(?) tenni az elfogadáson - és az élvezésen - felül.
Két oka volt, h elindultak a falon túlra. Az egyik a feltámadt tagjai az éjjeli õrségnek, ami azért nem mindennapi dolog :), a másik pedig, h megtalálják Benjen-t (Jon nagybácsiját). Ahol Sam találkozott Szegfûvel az nem egy falu volt, hanem egy Caster nevû emberke háza, aki saját lányait vette el feleségül.
Köszi! Hát így már világosabb. :D Azt hiszem megnézem az elsõ évadot még egyszer. Van pár dolog még amit elfelejthettem. Ja igen, egy valamit kihagytál: Miért indultak a falon túl Jon és még jó páran? Amolyan felderítés? Mielõtt a vadakkal találkoztak, azt hiszem voltak egy faluban, ahol Sam találkozott egy szegfû nevû lánnyal.
Ja és Félkezû, nem Félkarú ha jól emlékszem :D. Nem hiányzik a teljes karja azt hiszem :D
Szépen sorban:

A sorozatban nem tér ki annyira részletesen rá, de a könyvben van 1 párbeszéd a Félkarú és Jon között, ahol Félkarú azt mondja Jon-nak, h támadja meg, harcoljanak és tegyen úgy, mintha átállna a vadak közé.
Jon nagybátyja sztem halott, de majd kiderül (vagy nem). Még az 5. könyvben sincs se híre, se hamva, de a hulláját se találták meg.
A vörös hajú papnõ az ilyen mágus szerûség. A sárkányok visszatértével visszatért a varázslat is a világba. Ha úgy tetszik, akkor a démon is eféle varázslat.
A targikat azért írtották ki, mert az utolsó targi király õrült volt. Összeesküvéseket látott mindenhol. Ölt itt-ott-amott :D. És fellázadtak ellene. Az pedig egyszerû taktika volt, h kiírtsák az egész családot (az más dolog, h nem jött össze), h ezzel ne követeljék késõbb a trónt a felnövõ targi ivadékok.
Ez az immunitás dolog látszólag csak Danynél van. Meg gondolom régen, még a sárkányok idejében a régi targiknál is. Valószínûleg igencsak megkönyítette a sárkányok nevelését :D
Azért Havas, mert fattyú. Hiába apja Stark, attól még törvénytelen gyere és Westerosban már csak így mûködnek a dolgok
Spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ennek a párbajnak a végén Jon és Félkarú között, mégis mi értelme volt? Így se engedték el Jon-t. Akkor meg miért csinálták? A nagy bátyja Jon-nak, hova lett? Azért mentek a falon túlra,hogy megkeressék? Az a démon akit a vörös hajú pap nõ(aki Stannis oldalán áll) megszült, az ki volt? Azt értem,hogy ezzel csak Renly-t akarták megölni, de,hogy tudott egy démont vagy mit megszülni? A Targaryen-eket miért írtották ki? Közülük, mindenki immunis volt a tuzre, vagy csak egy kiválasztott?
Jon-t miért nevezték el Havasi(snow)-nak ? Hisz az apja Lord Stark volt, csakis az anyja volt más.

[NST]Cifu
Berkshire-ben nõtt fel, az pedig az igazi angol country, vagyis vidék. Ettõl az én fülemnek mondjuk még nem "parasztos", hanem inkább hadarós londoninak tûnik...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kmarha
igen, õt még lehet érteni, de jó öreg Ozzy interjúból sosem értettem semmit (szerintem az se aki interjúztatta)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

szucsy89
nemtom, sztem is durván jól hangzik, nem vagyok fullos angolból, de neki minden szavát értem, bár lehet az is közrejátszik, hogy kurva jól artikulál közben.
Kmarha
nem vagyok nyelvész, így tényleg csak azért írtam (nak ható) jelzéssel, mert az én fülem ezt a stílust a parasztossal kapcsolja össze (nem éppen rossz értelemben, pl palóc nyelvet is imádom hallgatni). Ahogy Picket is írta itt lejjebb

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

picket
Sima London környéki szerintem, tisztán, hogy értsék is a népek. Egyáltalán nem parasztos, csak magyarban tûnhet annak ha valaki hasonlóan képez magánhangzókat. Itt a harmadik (1:22-1:32). Amit az angolok parasztosnak gondolnak, az pl az ausztrál tájszólás vagy az amerikai "redneck" (4:10-4:45 a linkelt videóban). És nem vagyok nagy szakértõje a témának, egyszerûen a wikipedián ott van, hogy hol született Emilia, és hol nõtt fel, és összevetettem a tájszólással bohóckodó sráccal, szerintem passzol, majd vájt fülûek megcáfolnak (vagy nem <#idiota>).

&#3237;_&#3237;

szucsy89
nem vágom az angol beszédfajtákat, de ez "parasztosnak" hat egy angolnak? :D
Kmarha
imádom ezt a tájparaszt(nak ható) angol tájszólást :)

szucsy89
:DDD köszi

epic cute ez a csaj :D
Malakai
http://admin.brightcove.com/viewer/us20120810.1250/BrightcoveBootloader.swf?isUI=1&isVid=1&videoId=1738220993001&playerID=1490276379001&playerKey=AQ~~,AAABAY6g5IE~,g0_gr83Y4h2gsONEuiYgmhMw_6Z52KwP&domain=embed&dynamicStreaming=true

(\__/) ( X.x) ( } . { )

szucsy89
Volt régebben itt egy videó, Emilia Clarke adott interjút, hogy valaki Khaleesinek nevezte bevásárlás közben. Azt valaki be tudná linkelni? :)
mascarun
Aki még tervezi a könyvek megvételét az jó ha most rendel alexandrából!
Az összes könyvre van 40% off!

gyakran mondjak is, hogy a film az film, a konyv meg konyv, nem kell elvarni hogy u.a legyen.
igy viszont el merem kepzelni,hogy a 3.evad a 3.konyv feleig fog tartani

[NST]Cifu
Egy kicsit próbáljátok meg filmkészítõi szemszögbõl is megnézni a dolgot.

Oké, beleveszik a Reed-eket már most, illetve az álmokat. Akkor nekik kell legalább egy összesen kb. fél óra ennek a végigmagyarázására (hacsak nem két mondatban akarják elintézni), a 10 órás mûsoridõbõl.

Ha Bolton fattya belekerül, akkor rögtön azt is ki kellene valamennyire fejteni, ill. hogy és hogyan bujkáltak Brann-ék.

Továbbá ne felejtsük el, hogy a 2. könyv kb. harmada kimaradt, amit a 3. évadban kell bepótolni. A 2. évad végén Jont például éppen elviszik a Falon Túli Királyhoz. Ehhez képest a második könyv végéin ugye ennél sokkal, de sokkal több történik.

Szóval a 2 könyv = 2 évad összehasonlítás szerintem nem él...

Szvsz. a harmadik évad pont ezekkel a problémákkal fog foglalkozni, és ahogy várom, a harmadik évad felénél kezdõdhet el egyáltalán a harmadik könyv felvezetése...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!