Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Their world returns to ours.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

szucsy89
Ez mi, hogy felhõkarcolók közt repked? Hogy jön ez a GoT világába?
jazzy

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

én a 4-et most kezdtem el, de éppen ezért nem rohanok, mert utána kegyetlen lesz kivárni a 6-ot 😄

stargatelost
Valószínûleg az lesz.

Hú, amúgy pont nemrég fejeztem be az ötödik könyvet és omg omg omg<#wow1> Valami elképesztõen jó volt, szavakkal nem is nagyon tudom kifejezni, mennyire tetszett, és mennyire szenvedtem egy pár napig, hogy nincs folytatás 😄 Most már azért lecsillapodott a vágy, de basszus, jó pár év el fog telni, mire jön a hatodik könyv, az biztos <#sir>.
Na de addig is itt a sorozat, ami ha nem is ugyanaz, de azért jó lesz újra Westeroson lenni, és látni, hogy képzelték el a készítõk az egyes dolgokat 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

4-5 könyvet vajon hogy fogják megcsinálni a sorozatban? mert ugye fele-fele nagyjából a karakterek eloszlása a 2 könyvben, és 1 idõsávot dolgoznak fel a könyvek. egybeveszik a 2õt és megfelezik, az lenne a leglogikusabb?!

Narxis
omg 😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Narxis
ááá most akartam linkelni 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

skinnyman

Regards,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<#zavart1>

Eagle16
3. évad elsõ teasere:

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

a.carkey
szucsy89
<#eljen>
ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Kata
Cikkeztek róla, hogy direkt válogattak kicsit idõsebb színészeket, mert a 18-as jelenetek kissé neccesek lettek volna 14-16 évesekkel. Így gyakorlatilag a könyvekben szereplõ életkorokat kicsit feljebb tolták, de mindenkinél. Pl. Catelyn Stark sem olyan idõs a könyvben mint ahogy a filmben kinéz, és ez minden szereplõre igaz.

[/cserf][/fülünyúl]

Zomil
Meg fiatal király is volt egy pár 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Azért azt ne felejtsük el, hogy a középkorban nem számítottak ennyire "gyereknek" már a 14-15-16 évesek, ilyen korban a lányok már szültek, a fiúkat pedig simán küldték háborúzni(már akit persze, a többség a földet túrta). De persze értem én amit mondasz.

Na igen ezt rendesen elrontotta az öreg a könyvben szerintem. Egyszerûen hiteltelenek a karakterek egyes döntései ha belegondol az ember hogy mennyi idõsek ugye ez talán a legszembetûnõbb Arya esetében aki 9 évesen már embereket öl, de ott van Robb és Dany akik 14-15 évesen hadseregek irányítanak és csatákat nyernek sokkal tapasztaltabb vezérek ellen (utóbbi inkább csak Robb). Meg persze mondanék még de az már könyves spoiler lenne.

cylonflatus
Szinte az összes szereplõ fiatalabb a könyvben. Pl Rob Stark 16körül van kb ott ahol a sorozat most tart (ha jól emlékszem) és a Királyölõ is sokkal fiatalabb. Mondjuk ez a különbség a könyvhöz képest nem zavar, sõt. Szerintem az elõnyére válik és hitelesebb. 1-2 karakternél még belefér, például Dany, de az nem jön be amikor 14 évesek embernyi kardokat forgatnak.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Sorozatban azért kellett idõsebb színészekhez nyúlni,mert jogilag gondok lettek volna.
Martin elmondta,hogy nem lehet a sorozatban egy 14éves gyerekkel szex jelentet forgatni(Ezt asszem Danynél mondta) meg még mondott pár példát, de ez maradt meg.

[NST]Cifu
Vegyük alapul a legnépszerûbb karaktert, Tyrion-t. A könyvben karika lábú, felemás szemû, igazi "gremlin". A sorozatban korántsem játszottak rá erre, sõt, kinézet alapján is megnyerõ lett.
Ott a másik tipikus példa, a Stark gyerekek. Sansa csak 14 éves, a sorozatban inkább 18, Joffrey detto, Arya pedig még sokkal fiatalabb, ehhez képest 14-16 évesnek néz ki.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zenszkij
óriási! 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

arra kivancsi lennek,hogy amug milyen kep alakult volna ki 😊

stargatelost
Na ez is nagyon igaz, én is a színészekkel képzelem el 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Bizony. Én is ezért kezdtem el olvasni a könyvet, és nem pedig újranézni.
De azért jó,hogy amikor olvassuk akkor az arcuk elõttünk vannak, és nem kell elképzelni. 😄 Még ha egy kicsit is máshogy jellemzik a külselyük.
😄 hatalmas

Zomil
omg ez kinek jutott eszébe 😄DDDD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

BoneDragon
Háát ez k*rva jóó ! <#vigyor>

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

könyvsorozatok*
Ez azok a könyvsorozat közé tartozik, amit érdemes megvenni.
ezt adom én is! nagyon nagyon sok dolgot kihagytak a 2.évadból, ami nagyon sokat segít a dolgok megértésén!

3.könyvet nem bírom egy kézzel megtartani, mint eddig az elsõ kettõt 😄 Hogy az 5-el mi lesz nem tudom, fõleg hogy nagy alakú 😄
De egyébként én is azt mondom, hogy könyvet sokkal jobb olvasni, vagy ha már pdf, akkor már tablet, mert azt cipelheted ágyba,mindenhova 😊

Zomil
Véleményem szerint az 2. könyv jobb, mint a sorozat, mondom ezt ugy, h elöször a sorozatot láttam, annyi minden kimarad/változtattak a könyvhöz képest, h élvezet olvasni a könyvet a sorozat után is 😊

(csak halkan megjegyzem, h egyenlöre a sorozatgyilkos darabol, te az egyelöre szot keresed 😊 )

stargatelost
Persze, ezzel egyetértek, én is szeretek 'könyv' könyvet olvasni 😄 Bár azért a 3. meg most ez az 5. kötet eléggé féltégla fogású/súlyú <#nevetes1>.

wantonly
Sajnos nem olcsó a teljes sorozat, de ha havonta megveszek egy könyvet abba nem halok bele. Megnéztem, 3000 körül van az elsõ kötet, szerintem amilyen könyv árak vannak ez még elmegy. Megnéztem a PDF verziót is, hát nem rossz, de nem tudom, ez a monitoron olvasás nem nekem való. Pár oldal után már fáj a fejem. Szóval szerintem maradok a papírnál és azért mégiscsak van egy varázsa egy igazi könyvnek. 😊
stargatelost
Így van, így van, nekem is pont ugyanez volt a bajom a sorozattal, hogy 1. belekeveredtem, nem tudtam rendesen követni, annyian voltak, 2. éreztem, hogy valami hiányzik.
És valóban, a könyv teljesen kitölti az egészet, egyáltalán nem lehet belekeveredni, mert az író "fogja a kezedet", és mindig emlékeztet valamilyen módon a régebbi eseményekre, meg hogy ki-kicsoda.

Amúgy, bár dicséretes, hogy meg akarod venni, de mivel baromi drága lenne az összes, ezért azt tanácsolom pdf-esen kezdj neki, fellelhetõ a neten minden rész így. Bár monitoron necces olvasni, de ha van valamilyen platformod, úgy már nem vészes.

wantonly
Köszönöm mindenkinek a tippeket!

Akkor jövõ hónapban, amint tudom megveszem -egyenlõre- az elsõt kötetet. Úgyse bírom kivárni mire jövõre vetítik 3 . évadot. De azért nem akarom két nap alatt kiolvasni, szeretném összerakni a fejemben a szálakat, mert néha elvesztettem a fonalat a részek között is, annyi név-rang-család van benne.

Nekem a sorozat is nagyon tetszik, mert remek színészek vannak benne és engem minden perce lekötött, de azért még így is éreztem, hogy valami hiányzik. Az egyes karakterek annyira komplexek, hogy nehéz eldönteni valakirõl, hogy milyen is valójában és azt hiszem erre csak a könyvben találhatok választ, mert bizonyára mindenkinek a jelleme részletesen ki van fejtve.

Tudtam, hogy nem szabad elkezdenem sorozatot nézni, mert függõ leszek, de már késõ. 😄
Én (is) az 1. évad után kezdtem el olvasni a könyveket.
Lement angolul, majd magyarul, és akkor itt kérdeztem, hogy mennyire van lebutítva a sorozat, de mondták, hogy nagyon jó, és hogy nyugodtan kezdjem el olvasni.
Ha tetszik a történet, akkor szerintem minél hamarabb kezdj neki, mert a 2. évadot én már pl nem tudtam annyira élvezni.
stargatelost
Nem, én is elõbb láttam az elsõ évadot, és csak utána olvastam. Nem unalmas, mert a szereplõk saját gondolatai, szemszögei nagyot dobnak az egészen, így el lehet merülni benne úgy is, ha tudod már a fordulatokat. Persze egyértelmû, hogy úgy a jobb, ha nem tudod, mit történik, úgyhogy ha hamar eljutsz a 3. könyvig, eszméletlen jó élmények várnak rád 😄

modellmaker
Nem. 😊 Legalábbis én magamhoz képest hamar elolvastam, nem untam el rajta az agyam. Sõt!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

wantonly
A második évadot is végignéztem, és messze van még a folytatás... Gondolkodok rajta, hogy elkezdem könyvben. Viszont így már nem lesz unalmas az elsõ két kötet, hogy láttam filmen?
Kmarha
A könyv mindig jobb (majdnem mindig jobb.. "Let me in" könyvben.. úristen, ajándékba nem merem adni senkinek, de a súlya miatt kidobni sincs szívem.)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

stargatelost
A könyv még jobb. <#kacsint>

wantonly
És tényleg... Az elsõ évad kipipálva. Eddig 10/10.
szucsy89
"Ez tényleg ennyire jó?"

Ettõl csak jobb lesz... <#ravasz1>
Andr0
a csaj se rossz... 😄

Armin & Ayu fan