19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#7017 Ha minden Targaryen akkor balfasz volt, mint a kis hülye szöszi és még nagyobb hülye tesókája, akkor nem is csodálkozom, hogy kiirtották a családukat...
Még valaim. A 2. évad végéig nem igazán derül ki, hogy a mágia milyen szinten van jelen a világban. Ez később kiderül? Egy kis beszélgetést a fiatal Strak és mesetere között, a kereskedő város trükkös fickója és a sötét gyilkos születését leszámítva nemigazán van erről említés. -
#7016 A 2. évad vége felé járok ezért remélem nem minősül spoilernek.
Nos, a történet főszereplőinek egy része a szorit nézve egyszerűen pojáca. Eszméletlen, hogy ebben a világban is mennyire 0 embereknek van hatalmuk vagy képzelik azt, hogy lehet. Vegyük sorban.
A kis pöcskirály egy genetikai hulladék, nem értem, hogy miért nem nyírta ki senki. Jamie is megtette anno és nemigazán látom azt, hogy meglakolt volna érte. Az is vicces, hogy annyi vereség után még hatalmon van.
A király testvérei közül a Renly is kb. egy kis senki volt, nem is értem, hogy miért is képzelte az, hogy majd ő lesz itten a góré. Ítélőképessége 0, királyi vonás semmi...
A trón valódi örököse mutat némi rációt bár 2. évad 7. része elején még nem világos számomra, hogy milyen alkut kötött és kivel ezért.
A Lannister család feje is érdekes, hogy ekkora tehetséggel soha nem lett uralkodó. Minden képessége megvan hozzá, kb. az, akit el tudok képzelni uralkodóként és megvan/volt hozzá a testi adottsága. Az egész családból kb. ő és pont az ördögfióka fia az, akik kb. használják a fejüket, mindenki más egy vadabarom...
Az sem világos a sorozatból, hogy az eunuch hogyan került oda ahova és hogyan van akkora hatalma, amekkora...
A fiatalabb Stark nyeri a csatákat sorba, de ő meg nem is akar királyságok egyesített ura lenni. Vicces...
És végül a legirritálóbb mégis talán a szöszi Khalisi. Fenyegetőzik egy város előtt mikor egy kisujjal lepöccinthetnék, megölhetnék és elvehetnék a kis drágaságait...? Komolyan mondom, hogy ez csaj még talán a kis pöcs királynál is irritálóan hülyébb... Szavak nincsenek arra, hogy az ő története mennyire logikátlan és hogy miért él egyáltalán. Abbana kegyetlen világban nem is értem, hogy a város előtt miért nem nyírták ki őket. Ez lett volna a logikus. Így totál hülyeség lett az egész része ezen a történetnek. -
bega82 #7015 Ja értem. Hát, ebben is van ráció. :) -
#7014 Tényleg az amúgy :D Szívesen meghívnám egy sörre, beszélgetni :D -
#7013 elmondása szerint vagy 6 éves kora óta színészkedik, de mindig is csak hobbiként tekintett a dologra, nem mint ami majd a "munkája" lesz..
szeretne mást is csinálni, pl befejezni a tanulmányait -
bega82 #7012 Tényleg? De miért? Mert ennyire utálták a nézők? -
#7011 Ha volt már akkor bocsi :)
-
#7010 Szép SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt.
Most már kettő lett belőle. -
#7009 A Jég a legszebb kard a világon. :) -
#7008 Mindenki a kardot meg Nedet nézi, de bezzeg a kis k@cs@g bámul vigyorogva egyenesen a kamerába
Én is bírtam a srácot, jól alakította a genyát (asszem Jockeyre mondták annak idején hogy imádták utálni, na vele is ez volt :) ) -
#7007 Így van, kár hogy azt nyilatkozta a GOT után nem akar foglalkozni a színészettel. -
Micsu #7006 Szebben meg se fogalmazhattam volna :) -
#7005 Emlékszem én még arra a részre az első évadból, mikor Sansa-nak próbálta csapni a szelet, aztán ott is beégett... akkor még nem volt király mondjuk... :) -
G_ArchAngel #7004 UK-ben elek es nekem is a kis skot csaj a(z egyik) kedvencem -
bega82 #7003 No igen. Itt kezdődtek úgy istenigazából a szemétségei. Addig csak egy kis köcsög gyerek volt, de aztán hatalmat kapott.
Reméljük hamarosan jön az újabb könyv, mert Martin azt mondta, ahányszor megkérdezi valaki tőle, hogy mikor lesz kész, kinyír egy Starkot! -
#7002 Én ezért utálom:
-
bega82 #7001 Egyetértek! Utálnivaló karakter volt, de ugyanakkor remek is! Kellett ebbe a története, pont úgy, mint az anyja, a törpe, az eunuch, vagy bárki más.
És a színész zseniális, hiszen az ilyen utálnivalónak megírt karaktert úgy tudta megformálni a vásznon, hogy a nézők is utálják! Ezt nevezik tehetségnek! Nekem hiányozni fog. (de tényleg! ) -
#7000 így jelenne meg a különböző médiákban gofri halála :)
másrészt TÉK
harmadrészt karakterek népszerűsége:
-
#6999 Tök jó fej élőben
-
#6998 -
#6997 Egyébként nem értem miért utálta mindenki:D
Szerintem egy remek karakter volt. -
#6996 Dehogynem...
-
#6995 Hát már a szeme se áll jól itt sem :D Batmannek nem szabadott volna megmentenie :D -
Rony94 #6994 Egyszer mindenki felnő. -
#6993 A batmanban még az volt a szerepe, hogy aranyos kisgyerek legyen:
-
sata75 #6992 akkor most a dzsofrit játszó szinész vámpír és nem öregszik? vagy a nő fia?
-
#6991 Az, hogy ez elvileg nem photoshop Tényleg így nézett ki annó a kiscsaj abban a sorozatban :D -
sata75 #6990 biztos velem van a baj, de én ezt nem értem:( -
#6989 Bocsi ha volt már))
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jön a robotsárkány!!!!4
-
MaRee #6987 Reakciók az előző részre :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#6986 nem találok szavakat csak azt hogy mért?:| -
#6985 -
#6984 Nézettség is hatalmas USA-ban, ennek örüljünk főleg!
Be is rendelték az 5. és 6. évadot. -
#6983 Amúgy elég jól indított ez az évad. Eddig mindkét rész befejezése epic volt.. :) Meg úgy általában eddig nagyon jó. -
Micsu #6982 ez a kisujj a való életben is egy sunyi gecinek tünik :D
mondjuk a politikust a the wireben is első osztályúan alakította :P -
bega82 #6981 Petyr de fura így civilben! -
#6980 -
Micsu #6979 jogos -
MaRee #6978