Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
http://gaborszantai.co.uk/
gondolom mindegyiket érdekli, hogy hosszú távon mi lesz a karaktere sorsa
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
lehet jobban járnál, ha inkább más sorozatot néznél. sõt, mi is.
Per Aspera Ad Inferi.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ciaran Hinds például vagy akármelyik mellék mellék mellékszereplõ, aki nagy tájtölt tölt be mégis alig szerepel és viszonylag új, vagy korábban se szerepelt sokat.
vagy az Éjjeli örség kapitánya pl😊
"reklámozni kell de reklámozni kell😄DDD"
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
A sok bizonytalanság már majdnem engem is elkapott, gondoltam biztos én maradtam le valahol és történt valami ami miatt nem egyértelmû és nem nem olvastam a könyvet.
De ezek a "követhetetlen a sorozat" hozzászólások is kezdenek meglepni. Most vagy én vagyok kurva okos(nem..) vagy 2 különbözõ sorozatot nézünk. Egyedül a nevekkel állok még hadilábon egy kicsit de szerencsére ha az adott szereplõnek már van 2 jelenete akkor megjegyzem.
jó kicsit durván hangzik így tudom és igaz is, de akkor is van benne valami szerintem. 😊))
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Aki megmentette Aryát
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Ramsay Snow (Bolton fattyú) emberei, és feltehetõen Dreadfort-ban, a Boltonok várában.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
😄
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
ProGabe: egész jókat mondassz😊
Pl. nézzük az Unsulliedokat! Bemutatták, hogy mennyire embertelenek, ami a fájdalomérzetet illeti (btw. azért, mert isznak valami löttyöt). Megtudjuk, hogy csecsemõt gyilkolnak, hû-ha! Na de hol az a sztori, ami egyértelmûsíti, hogy õk Martin világának a spártai katonái?!?!?!
Ha jól rémlik Mormont meséli el, hogy 3000 unsullied megállított 50 v. 60 ezer dothrakit. Ezt miért nem bírták beleírni?
Aztán ott van pl. a mostani tanácsjelenet, ahol a könyvben a Tyrion - Cersei páros között megy az adok-kapok és tulajdonképpen mindkettõ veszít, amikor beszáll Tywin és kiosztja õket, hogy az Imp az új kincstárnok, Cersei meg szépen újra férjhez megy. Na ez karakterépítés! Ehelyett kaptunk kurvákat, meg az ezredrangú Podot. WTF?!
Rengeteg olyan esemény történik, amikrõl azt hinné az ember, hogy mind-mind 100% ziccer lesz a sorozatban, ezek meg kihagyják, vagy megmásítják (lsd. Vargo Hoat, de szerintem Thoros is ideillik és hol van Belwas????) õket.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Viszont a sorozat sok téren eltér a könyvtõl, így én reménykedem, hogy sikerül elkerülni a minõségi romlást. Szvsz a sorozat tartja azért a szintet...
Persze, a vérfanatikus rajongók engem ezért megfognak ölni, de attól még így van, mind könyvben, mind a sorozatban esik a színvonal. Persze , most még jó a sorozat, szó se róla de... ez bizony esik.
Why so serious?
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
A Theonos részt én se értem mit keres itt 😄 de ilyet csináltak már a 2. évadban is, amikor Robb elvette azt a csajt (akinek még a nevét se tudom, de kurva fontos volt lecserélni rá Jeyne-t)
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Hatalmas hiba lenne! Én írtam neked a múlt héten is, hogy le kell állni a sorozat nézésével, méghozzá minél elõbb, nehogy valami nagyobb dolgot ellõjön, és be kell hozni a könyveket, mert hidd el, hihetetlen élmény. És lehet, hogy hülyén hangzik, de attól, hogy összetettebb, csak még érthetõbb lesz. Rendesen ki van fejtve minden, a szereplõk saját gondolatai rendkívüli módon megnövelik az élvezeti faktort, Martin is "fogja az olvasó kezét" folyamatos visszautalásokkal. Hidd el, nem lehet benne elveszni a sorozattal ellentétben. Ha a pénzt sajnálod rá, pdf-ben le lehet szedni netrõl, ha van valami tableted vagy akármi, simán ki lehet pörgetni. Vagy esetleg elolvasod az elsõt, és rájössz, hogy ez geci jó, és megveszed a többit. Mert hidd el, geci jó, egy elképesztõ élmény, olyan hullámvasút, ami közben szétmarkolod a könyvet, vagy esetleg a sarokba dobod 😄 De ehhez az kell, hogy abbahagyd a sorozatot, hogy a legjobb történéseket a papíron olvashasd teljes egészében, nem lecsupaszítva, mint a sorozatban. (A sorozat így is ellõtte Theont, így aki nem tart az ötödik könyvnél, jól rácseszett 😄)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
viszont a székes jelenet meg a Podos rész nagyon nem kellett volna bele
Missandei pedig nagyon jól néz ki, ahhoz képest milyen fiatal 😄
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Egyébként meg elég sok csatát vívnak Robb többször legyõzi a Lannistereket nem véletlen hogy Tywin komolyan veszi a fenyegetést elvégre nem tudja megverni a csatamezõn.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
- Meghalt Robb Stark édesanyjának, azaz Catelyn Tullynak az apja (õt gyújtják meg a csónakban tüzes nyíllal). Aki ott van Cat mellett, az Edmure (asszem), Robbnak is tiszteletét kell tennie ilyenkor, fõleg Észak királyaként.
- Catelyn fogoly a saját fia táborában a Királyölõ kiszabadításáért
- Robb elvett egy másik nõt feleségül
még nagy kibontakozóban vannak a cselekmények, ne aggódjatok.
Egyébként nem akarok spoilerezni, de Arya szála is nagyon érdekes lesz (fõleg majd a 4-5. évad fele!), illetve Brané is, akit amúgy utálok a sorozatban.
Nekem spec. a vadak meg Jon Snow féle szál jön be a legjobban. Csak ott is a mások kb gyök kettõvel haladnak 😄 De nekem egyelõre semmi ellenvetésem a sorozattal szemben, egy-két dologtól eltekintve.Az tetszik, hogy van pár favorit karakterem, akik valóban karakterek, van miért szeretni/utálni õket. Nálam: Az említett Havas Jon, Jamie, Bronn, Tyrion, Arya. Annyit sajnálok, hogy kevés idõ jut rájuk, így részenként csak pár percet látok belõlük. De nálam még mindig top3as sorozat.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Fölge az elsõ tetszett 😄
De most hol is tartunk?
1. Elvileg valami hatalmas háború közepén vagyunk, de mindig csak 2 embert látunk, aki elejt két mondatot róla. Igazából már azt sem tudom, hogy ki háborúzik kivel, és miért?!
2. Van háromszáz vonal, és egy rész alatt mindegyik szál kap 2 percet. X sétált, majd leült egy kõre. Y azt mondta Z-nek, hogy anyád. stb...stb. Egyszerûen túl sok a szereplõ, túl sok a helyszín, túl sok a történetszál, hogy már értelmesen egybe át lehessen látni. Pár hozzászólással lejjebb QuippeR említette Fekete Halat. Nos, én most délelõtt néztem meg ezt a részt, de már nem emlékszem rá, hogy kicsoda is Fekete Hal, és mi köze van az egész sztorihoz. Tudom, én vagyok a hülye, de akkor is...ez így eléggé kezd szétesni.
3. Tudtommal Game of Thrones a sorozat neve, aztán már 3 évada ugyanaz a kis köcsög ül a legnagyobb trónon. 3 évada mindenki csak dumál róla, hogy Enyém! Enyém! Enyém lesz!, de igazából a katasztrófális partraszállás kivételével senki nem csinált semmit. Tudom, a könyvben biztos másképpen, részletesebben le van írva, de a sorozatban ez jön át.
Tényleg gondolkoztam a könyvek megvásárlásán, de elmondásaitok alapján az még összetettebb...hááát...azt hiszem inkább skippelem.