19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• sempronius18
    Gyurcsány meg Orbán apáink sem öletnek embereket szórakozásból aztán mégis kétlem, hogy jó királyok lennének. XD
  • DasIsFuck
    Attól függ kinek a szemszögéből nézzük;)
  • Piszkos  Fred
    Gyümölcsöző döntéseket hoz az alattvalói számára.
  • SzinesGeza
    Aha. És akkor az már jó király. :)
  • sandor8206
    sztem annyi, hogy szórakozásból nem ölet meg senkit :-)
  • SzinesGeza
    Definiáld már mi az, hogy "jó király"!
  • trident
    Baszod, benyomsz egy 5. könyves szpójlert, hát az van ráírva az atlétájára, hogy "higgy a gyermekekben"!!!!

Amúgy aranybogár. Rágnám a kis seggét éjjel-nappal.
  • Master91
  • ToCsEk

fapfap
  • Sir Quno Jedi
    Hogyne, szemétkedni tud, mint eddig is. Komoly döntésekben meg sosem jeleskedett, azt hagyta a tanácsra.
  • Rony94
    A sorozatban tényleg nem sokat szerepelt, meg nem is nagyon mondtak róla semmit, de amúgy egy teljesen ártalmatlan és egészségileg teljesen normális ember. A könyvben legalább is eddig nem tett semmi rosszat, habár ha úgy nézzük még nem ő uralkodik, hiszen még kiskorú. Most hogy Joffrey meghót, megint Cersei a jelenlegi régenskirálynő. Mondjuk az is kérdéses hogy Tywin jelenlétében tehet-e bármit is Cersei. Majd kiderül.
  • ForzaInter
    Kérdés, hogy ennek a Tommen gyereknek nincs e valami fogyatékossága.:D Meg hogy milyen a természete, mert nem sok mindent tudunk róla..
  • Master91
    ifjabb Stark Észak Királyának neveztette magát

ki neveztek a huberesei, nem o magat
  • Kongy
  • Rony94
    Beszélsz te itt hülyeségeket. A Hét Királyság egyedüli igaz uralkodója nem más, mint...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...Hodor. Ezt mindenki tudja.
  • TomDantes
    A király jelölteket végig gondolva, szerintem az eddigi legszimpatikusabb Tommen, sőt nem csak szimpatikus, de benne van lehetőség is.

Mert se ,,Boromir" se Robb Stark nem volt uralkodónak való, igaz a vastrónt nem is akarták, de ifjabb Stark Észak Királyának neveztette magát...nem volt uralkodó alapanyag.

A langyi testvér: Renly, fene tudja, hamar meghalt.

Az idősebb ,Stannis, lehetne, de túl nyers, túl hideg,és hisz egy embereket áldozó nőszemélynek.

A kis szöszi hercegnő a rabszolgáival és sárkányaival, eh. Itt főleg a könyv alapján mondom, van tehetsége dolgokhoz, de a sárkányait se tudja kezelni. Jó azokat senki se tudja, saját magát zárja csapdába a sárkányok anyja a sárkányai miatt, mert azok gondot jelentenek...és úgy tűnik elolvad egy ,,szépfiú kisköcsög" zsoldos fiú látványától...

Tommen, viszont értelmesen válaszolt, amiket felsorolt, igen, ezek kellenek hogy valaki jó király legyen. Benne ott a lehetőség, vagy tényleg egy értelmes, jó vezetővé válik, vagy...egy bár jó akaratú, de dróton rángatott bábbá, de elméletileg benne volna a lehetőség. Remélem őt nem nyírja ki Martin bácsi, egyébként is, a valóságban is előfordult, hogy a kissebbik testvér akire nem szántak trónt volt a tehetségesebb, és ha úgy hozta a sors, ezt bizonyítani is tudta.
    Szóval ja, ha nem hülyítik el rossz tanácsadók, és nem ölik meg, akár jó uralkodó is lehetne.
  • RatBaG #7246
    http://comment.blog.hu/2014/04/25/spoiler_joffrey_a_jofiu
  • Master91
    ne akard, hidd el meg éri várni
  • Stockbauer33 #7244
    http://www.mtv.com/videos/interview/889568/game-of-thrones-the-musical.jhtml#id=1676036
  • Molnibalage
    Nekem is jöhet.
  • Master91
    Amit G angel elspoilerezett neki privibe

türelem, idővel meg tudod te is
  • Molnibalage
    Milyen hír?
  • davidka003
    Hát én teljesen felszopódtam a hír hallatán. :D
    Jó lesz ez a sorozat nagyon, még ennél is jobb. :)
  • G_ArchAngel #7239
    Küldtem privátot
  • davidka003
    Ki a fenéről van szó? Nem igaz, hogy a picsáért nem lehet megmondani nekem.
  • Master91
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

3 napra rá volt a halászat
  • Woodpecker
    Azért Arkangyal, hogy megint felhozta a témát, eléggé ki lehet következtetni kire gondol és mi várható. Pedig előzőleg írta itt egy forumozó, hogy hirtelen nem ugrott be neki kiről beszél, és rákeresett gugliba mert azt gondolta, csak elsiklott egy jelentéktelen név felett, erre kapta az arcába a spoilert. Persze fel kellett hozni másodjára is, így még közelebb juttatva a mit sem sejtőket a megoldáshoz :)
  • Master91
    ***vagy az esküvő, vagy Drogonak a bemutatása történt akkor
  • Master91
    3 nap??? enyhén többre számítottam:DD

sebaj, Dany esküvője is kb. akkor történt mikor Ned Stark lefejezte a kattant dezertőrt az 1. részben
  • G_ArchAngel #7233
    3 nappal a Red Wedding után, Arya utazása alapján ennyi már bőven eltelt
  • Master91
    (könyvben az utolsó fejezet, de timeline-on nem tudnám meg mondani hogy kb. mikor történt, mi történt ez közbe pl. Királyvárba, Falon ilyesmi
  • MaRee
    Nehéz megmondani mert olyan dolgok is bele vannak keverve amik csak az ötödik könyvben voltak, de igen kb a 3. felénél.
  • bega82
    Kb a 3. könyv felénél, vagy mondjuk harmadik negyedénél. Az 5 könyvből.
  • Molnibalage
    A sorozat hol tart a 4. évad elején? Hanyagid könyvnél és hányból?
  • G_ArchAngel #7228
    Ha jól emlékszem már a harmadik könyvben szerepel. Ezért nem is értettem, hogy miért nem láttuk eddig.
  • MaRee
    Még jó, hogy ide néztem. Ilyeneket azért ne már, de tényleg. Hiába van oda írva ezres betűmérettel hogy ne olvassák el, már csak azért is elfogják. Ilyen Gofri halálához mért spoilereket meg végképp ne rakjatok már be.
  • bega82
    A halványan ráutaló spoilert kitörli MaRee, te meg erre tök egyértelműen leírod? Holott látod: az emberi kíváncsiság mindent legyőz, meg fogja nézni mindenki...
  • Master91
    Á, még ez a szál még odébb lesz bőven. Időrendbe pontosan nem tudom mikor történt, de könyvbe még nem most jönne.
  • Shiwo
    szerintem ezt qrva gyorsan töröltesd ki MaRee-vel vagy egy moddal, mert még simán benne lehet, és a könyvtopikban kifejtettem, hogy miért...
  • davidka003
    De mi a picsa volt a kérdés?