19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Sir Quno Jedi
    Ha valaki egész életében rabszolgákat kínoztatott/ölt/öletett és azok a szerencsétlenek végigszenvedték ezt, végignézték a szeretteik kegyetlen halálát, akkor utána hogyan teszel igazságot?! Csak azért elsétálhatnak ezen bűnökkel, mert hát apuci és anyuci is ezt nyomta, meg a dédi?!? LÓFAXT! Meg kell őket büntetni, különben az egésznek semmi értelme. Mit mondunk a felszabadult rabszolgatömegeknek, hogy igaz, hogy mindenkiteket megölte a nagyúr, de most is szabadon lófrál vaze?!

Nyilván voltak és vannak épeszű rabszolgatartók és mivel a rabszolgák mocskosul drága vagyontárgyak voltak (mint ma egy luxusautó), így nem verették/ölték őket hobbiból, hanem aránylag vigyáztak rájuk. Na őket TALÁN meg lehet kímélni, de erről ki kell kérdezni a rabszolgáikat is (meg a tanúkat, pl. szabad embereket stb.) ehhez pediglen tisztességes, független tárgyalás kell. Ha a "bűneivel" nem szolgált rá a halálra, akkor pl. száműzhetjük (esetleg előtte megkorbácsoljuk stb.), de akár (tanult emberként) továbbra is részt vehet a város munkájában (akár közmunka jelleggel), sőt, akár a kezünk alá is melózhat. Ez utóbbi mondjuk veszélyes is lehet, oda kell figyelni. Később pedig teljes jogú szabad emberként maradhat. Már ha a rabszolgái megbocsátanak idővel neki és megvédik, hiszen örökké nem védhetjük mi sem meg a nép haragjától.

Szvsz. akinek van esze, az ilyenkor elmegy úgyis a francba magától. Senki sem akar olyan helyen élni, ahol ezrek várnak a pillanatra, hogy átvágják a torkát.

Csak annak lehet elnézni komolyabb bűnöket, aki időben MEGADTA magát, vagy átállt, mert akit LEGYŐZTÜNK, annak bezony mennie kell (odaátra köhm).
  • sempronius18
    Nézd ők úgy nőttek fel ezt látták az apjuktól ő meg az ő apjától lehet valamikor 1000 évé ők voltak a rabszolgák a mostani rabszolgák meg az urak csak sikeres lázadás után fordult a szerep.

A lényeg az hogyha te így nősz fel te sem teszel másképp....Erőszakkal meg ritkán lehet békét hozni. Két út van, vagy tényleg ölje meg mindet, vagy a csata után életben maradottakkal legyen kegyes...
  • Sir Quno Jedi
    Ez kétesélyes. Ha háborús bűnökkel vádolják őket, pl. ártatlanok lemészárlásával (márpedig az utat kilométerenként kiszögezték neki rabszolgákkal előre), akkor korrekt eljárás. Szemet-szemért. HA nem teszi, akkor a nép 1xűen széttépi mindet (pláne miután ő lelép), így csak ennyien haltak meg, jó arány. Én mondjuk MINDENKIT kivégeztettem volna, aki rabszolgatartó és ölt/öletett meg már rabszolgát, a többieket meg bíróság elé állítottam volna (őrök, hajcsárok stb.), ahol pro és kontra fel lehet hozni az érveket, hogy meghagyjuk az életét, avagy senem. Ha kiderül hogy rabszolgákat vert, avagy ölt, akkor AZOKAT is felakasztjuk (vagy ilyesmi, lehetnek kisebb büntik is pl.). Végül csak a szabad emberek, a kegyesebb rabszolgatartók (bár ez nonszensz) és a volt rabszolgák maradnak. Aztán oldják meg.
  • sempronius18
    Hol igazságos Dany?

Akkor ha az amerikai polgárháborúban az Északiak a győzelem után azzal kezdték volna, hogy kivégeznek 167 déli ültetvényest, mint Dany Mereenben csak azt érték volna el, hogy még ma is polgárháború lenne.

És akkor se fogok spoilerezni.......:)
  • davidka003
    Szerintem a vége egyáltalán nem volt meglepő.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mire mennek egy kék szemű csecsemővel egyébként?
  • Narxis
    Rohadt jó rész volt, Dany engem is felszabadíthatna... xD Am. tényleg tetszik, hogy ilyen igazságos, ő jó királynő uralkodó lenne!A Lannister kiscsávó meg gecinagy mázlista, az nagyon lol jelenet volt. :D
    Havas Jon helyében meg nem hagynám azt a buzeráns Ser Allistert vagy kit úgy behúznék neki, hogy a vadakig repülne.
  • genndy
    Nem én, a sorozatban is becézgetik (Viserys tuti hogy szólította így).
  • Kongy
    Jaaa, Dany... :D Te már becézgeted is... :)
  • genndy
    Írtam, aranyos
  • Kongy
    És mi újság Daenerys-szel? :D

http://lostpic.files.wordpress.com/2012/06/game-of-thrones-emilia-clarke-2012-05-20-01.jpg
  • sempronius18
    Ha nem akarják agyonhúzni és tényleg töltelék részekkel teletenni, akkor a 6. évadnak már teljes egészében a 6. könyvről kellene szólnia. Ami mondjuk addig még a 6. évad elindul ki is jöhet..
  • genndy
    Natalie cuki. Ros tetszett nekem is, kár hogy kilyuggatták szegényt.
    Viszont a jelenlegi csajok közül Misandei jön be leginkább (rajta is volt már lazább ruha, jó alakja van). Meg ha már ott van, akkor Dany is, főleg ha mosolyog akkor irtó aranyos.
  • Hoz_Hun
    Ez a csaj nekem is rettentően bejön! Már a "The Tudors"-ban is megakadt rajta a szemem (mondjuk a Tudors-ban legjobban Sarah Bolger tetszett).
  • Belkar
    Egy dolog hogy utalások alapján mit építesz fel magadban az viszont már nagyon más helyzet ha hivatalos forrásból megerősítést is kapsz erről.

Minden esetre én remélem hogy a sorozat készítői mellőzni fogják az elkövetkező évadokban a 6. könyves spoilereket és inkább a saját verziójukat mesélik el. Mindenki jobban járna szerintem.
  • Kongy
    Nem tudom nekem kicsit halpofája van, de az tény, hogy rettentő cuki :D
  • G_ArchAngel #7287
    Mondjuk csak a testeket nézve Melisandre is köröket ver a fiatalabb színésznőkre.

És Theon kínzói sem voltak gyengék :)

• MaRee
    Ros
  • G_ArchAngel #7285
    Nekem Ros volt, de sajnos őt kiírt(ott)ák a történetből :(
  • bega82
    Nekem is pont arcra tetszik nagyon, olyan kis "huncut". :) Talán ő a legszebb számomra a sorozatból, vagy Cersei! ;)
  • sempronius18
    Hát hidd el én se sok mindent így képzeltem el, de nem is voltak túlzott illúzióim.

Töltelék rész már azért se volt viszont ez a rész, mert az utolsó jelenet már a 6. még meg sem jelent könyvből volt valószínűleg.

Az induló meg lezáruló szálakról meg akkor, ha leadta a részt a magyar HBO.
  • G_ArchAngel #7282
    Mondjuk aki ezt nem építette fel magában már a harmadik könyv, évad folyamán, annak az egész sorozat szenvedés lehet.
  • G_ArchAngel #7281
    Nem tudom, lehet nem ugyanazt nézzük, de egy biztos: ezt a sorozatot az tudja igazán felhőtlenül élvezni, aki nem olvasta a könyveket.

Nekem ugyanolyan, mint a LOTR vagy akár a MIllenium Series vagy Dan Brown művei: a könyvet nem tudod letenni, szarni, enni, fürdeni, utazni is olvasva mész, de képernyőn meg csak "szép, szép, de én nem így képzeltem el..."
    Ezért sem fogja felvenni soha egy mozgókép sem a versenyt egy könyvvel, ami köré a saját magad által elképzelt látványt építheted fel. Ha nézzük a valaki más által megálmodott látványt, az mindenki számára ugyanolyan, de ha olvassuk... Kételkedem, hogy pl. Brienne ugyanúgy néz ki az olvasók fejében, mint a képernyőn.

Visszatérve: nekem semmi nem zárult itt le és csak két szál ágazott el, mert újnak nem nevezném egyiket sem.
  • Belkar
    Na bekövetkezett amitől tartottam

Ez az utolsó jelenet egy hatalmas spoiler volt a könyvolvasók számára. Fel is robbantak a könyves fórumok. Teóriák dőltek meg és újak keletkeztek.

Lehet hogy a sorozatnézők számára ez tölteléknek tűnt de ez az utolsó (könyvben nem szereplő) 5 perc mindent megváltoztat... tipikus pillangóhatás.
  • MaRee
    Nekem meg pont az jön be, meg max a segge.
  • sempronius18
    Hát ez minden volt csak nem töltelék...elindult 3 új történetszál 2 pedig lezárult.....
  • Kongy
    Tyűűű... köszi!! :D Nem tudom mi, de van valami atom vonzó nekem ebben a nőben, pedig alapvetően az arca nem tetszik.
  • G_ArchAngel #7276
    ebben meg annyi sem tortenni...

• MaRee
    Az előzőre is ezt mondtátok :D
  • G_ArchAngel #7274
    Hát ez a rész volt az, amire nagybetűkkel illik, hogy TÖLTELÉK EPIZÓD.
  • bega82
    Persze beszédes ezen évad utolsó részének a címe is: The children. Ami egyébként valami 66 perces lesz állítólag.
  • bega82
    Kis spánielfül! De arcra nagyon szép, meg a feneke is jó.
  • MaRee
  • genndy
    De volt. Rögtön az első részben amikor feltűnik (vagy max. a másodikban), miután hozzáadták Renlyhez és el kellett volna hálniuk a nászt. 3. évad eleje.
  • Kongy
    *legalábbis szajhának emlegették Cersei-ék... :D Mondjuk bagoly mondja....
  • Kongy
    Tényleg! Ha már úgyis szajha, neki nem volt meztelen jelenete eddig? :( Sajnos nem emlékszem rá.
  • MaRee
  • szucsy89
    holnap új rész!
  • DasIsFuck
    szerintem meg szimplán csak nézőpont kérdése hogy ki a jó király.
  • skinnyman
    Ebbol a szempontbol joffrey mondjuk konzisztens volt legalabb
  • sempronius18
    Egyébként elhangzik egy olyan bölcs gondolat valamelyik könyvben, hogy a jó emberekből gyakran katasztrofális királyok váltak, rossz emberekből pedig prímák.

Például még az őrült király hagyta Tywint kormányozni a birodalom virágzott. Tehát egy rossz emberből remek király lett volna....