19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Belkar #7342 Hát mivel az a jelenet a még meg nem jelent 6. könyvből volt szóval csak az HBO weboldalán található leírásból derül ki hogy kicsoda ha érdekel megírhatom privátban. -
Micsu #7341 végre hogy most a könyveseket szopatták meg valami spoilerrel mert eddig csak mi cumiztunk -
Belkar #7340 Összehasonlítva ezt a fórumot meg angol könyves fórumokat kijelenthetem hogy az utolsó 2 kép 100%-ban igaz -
sempronius18 #7339 Áh nem már 4.-es voltam 18 múltam akkor nem voltak retorziók.
Mondta nekem Julcsa néni, hogy ezt a mocskosságot nem gondolta volna a színésznőről én meg ne nézzek ilyeneket ennyi volt. -
#7338 Hehe, sorozatnézők és könyvolvasók reakciói:
Ned lefejezése
VS
Red Wedding
VS
Mostani rész legvége:
VS
-
Micsu #7337 jah te meg mehettél át másik osztályba -
sempronius18 #7336 A gimiben a 60+ éves konzervatív magyartanárnőm nagy Helen Mirren rajongó volt aztán ajánlottam neki ezt a Caligulát, mert Helen Mirren is szerepel benne. Többé már nem Helen Mirren rajongó a Julcsa néni. XDXD -
#7335 Caligula 1979 -
#7334 mintha vér meg baszás annyi lett volna... :D
(úgy értem hogy sok) -
#7333 Igen eléggé pegi lett mostanság. Alig ölnek benne és akkor is szolidan, mint Aria. A "szexjelenetek" meg gyakorlatilag némi buzulásban és közép alatti nők sejtelmesnek sem nevezhető "fél"meztelenkedésében kimerül, vagy abban sem. Még szofterotikusnak is gáz. Ha orgia legyen orgia, merg erőszakolás, meg amit csak ezek ott ki tudtak találni a beteg agyukkal, ha vérengzés, akkor follyon a vér, ha kanibálok, powerplánban akarom látni ahogy befalják a falusiakat, hamár! Pl. Theonnal nem szaróztak érdekes mód, ja mer volt benne "fütyi" az író kedevnce. Legyen tbb kínzás is akkor, ha már ennyire jól megy neki. :D (csak ne buzulással)
Jó lenne, ha tényleg felnőtt sori lenne és nem ilyen tinglitangli. Spartacus első sori záró epizód vége felé már MAJDNEM elérte azt a szintet, amire azt mondom, hogy NA, ez má nem gyerkőcöknek való, hozom a kenyérkémet tunkolni. MAJDNEM! -
#7332 mintha vér meg baszás annyi lett volna... :D -
Micsu #7331 töltelék epizód - lol
ilyenkor elgondolkozik az ember hogy aki eddig nézte és tetszett neki miért nézte, vér meg néhány baszás miatt? -
MaRee #7330 Az előző ki a jó király fényében én inkább fogdnám el Danyt uralkodómként, mint bárki mást a soroztban. Esetleg még Ned volt aki szimpatikus ilyen szempontból, de ugye ő már nincs versenyben. -
#7329 Kár ilyen HA példákkal jönni. Dany egyértelműen a becsületesebb karakterek közé tartozik jelenleg, nem csak az érdekei hanem lelkiismerete szerint is cselekszik. -
#7328 Tudom, hogy ezt mondta, megnéztem a jutyúbon, hogy jól emléxem-e és igen! :D -
#7327 Erre is gondoltak egyébként, és a készítők már most tudnak tőle mindent, ami egy kerek lezáráshoz kell. Persze azért ne haljon meg
#7316 SQJ: ez nem spoiler, majdnem szó szerint így hangzott el a filmben (is. Könyvre már nem emlékszem ennyire). Úgyhogy már az első városból is főként csak a rabszolgák maradtak. -
#7326 -
MaRee #7325 Addigra meghal az író -
sempronius18 #7324 Hát nézd ezért mondom én, hogy nem kell bevárni a sorozatnak a könyveket, mert ha úgy lesz tényleg nem jönnek el sohasem ezek a dolgok, szal jó lesz 7-8 évadban ez a történet. :)
De sokan azt szeretnék, hogy a 8. évadra még csak az 5. könyvnél tartsunk..... -
#7323 Én azért még mindig reménykedem benne, hogy megérem, hogy történjen is valami a got-ban. Teszem azt leomlik a fal és gyünnek a rohattak, vagy a sárkik belandolnak kingslandingban, VALAMI. Persze onnan is még sokezer mérföld mire taliznak egymással, szal. szerintem ezen a bolygón már senki sem fogja azt látni... -
sempronius18 #7322 Blackwater szinten csaktán, meg még csak kezdődik a buli nem tudni teljesen milesz. -
#7321 már késő, meg itt biztos nem úgy lesz, tudod a költségvetés, majd csak megemlítik... -
sempronius18 #7320 Jah akkor ne olvasd el amit a könyvesbe írtam inkább. -
#7319 Csak olyat írj, amit láttunk a filmben is, avagy egyenesen kikövetkeztethető. Ennyi, 1xű. Anyám is olvassa, megvettem neki az egészet, mer imádja, de sose olvas előre, mer nem rontja el a saját szórakozását vele (bár ő kibírná, engem sem különösebben izgat a spoilerezés). A film sokmindenben más, mint a könyv, nem rontom azzal a dolgot, hogy hasonlítgatnom kelljen folyton magamban a kettőt. A film viszont jobban érdekel, mivel van benne csecs és vér. Nem egy Spartacus, de azé... :D -
#7318 Mondjuk öltek ott a háttérben tógásokat is. Viszont mikor kijöttek három sorban a városból, akkor csak egy kis része füstölt/égett, ugye ahol átvette a katonáit, szal. lehet, hogy ott még nem kockáztatta meg a nagy rabszolgafelszabadítást. Már innen viszont hóthülyeség, hogy következő városban meg azzal kezdte?!?! Most akkor mehet vissza ide is szabadítgatni, vagy mi van?!?!? -
sempronius18 #7317 Beírom a könyv fórumába, mert itt kitör a lázadás. -
#7316 Valami olyasmit magyarázott a töketleneknek, hogy menjenek és öljék meg a mestereket (slavers ugye mind) az összes katonát, mindenkit akinél ostor van, blablabla, DE ne öljenek meg gyermeket, nemde? Már rég volt. Hmmm... -
sempronius18 #7315 Nem íratott ki mindenkit az első városba, ha mégis a folytatás érdekes lössz.. -
#7314 Igen azok ütik, azt nem írta oda, hogy ezt az évadot tekintve joff hozta a legjobb epizód lezárást :)
Könyvet nem olvastam, ez a befejezés nem voltam nekem "olyan érdekes" ( #7280 ) -
G_ArchAngel #7313 Nálam Joff csak a harmadik Eddard lefejezése és a Red Wedding utan. Eddig a pontig, mert ugye... :) -
G_ArchAngel #7312 Point ezen gondolkodtam en is, de a Tűz lehet Dany és a sárkányok, a jég pedig a Stark gyerekek. Majd meglátjuk mit hoz ki ebből az öreg :) -
#7311 Hát ezért öltek meg hajdanán MINDENKIT, az utolsó karonülőt is beelértve, mert úgy nem voltak problémák utána, nem jöttek vissza bosszút állni, vagy jogos követeléseket benyújtani, sem seregeket nem toboroztak, sem orgyilkosok nem lettek/küldtek, nem adtak ki titkos indformációt más ellenségeknek, nem rejtettek el semmit, ha nem volt rá idejük stb. Ez volt a szokás(jog) és ha belegondoltok adott körülmények között nem is nagyon van más elfogadható és biztos megoldás. Vagy mi, vagy ők, nincs középút sajnos.
Első városában Dany is mindenkit kinyíratott a katonáival, aki nem rabszolga. Másodikban már nyilván szelektált, most meg gondolom csak a felszögezettekért (akiket neki szántak gyúnyos üzenetnek) kellett elégtételt vennie. Egyre puhábbkezű, az tutker. Node egyre nagyobb lakosságról és infrastruktúráról beszélünk. HA kinyíratod az összes nem rabszolgát, akkor ki fogja építeni, karbantartani a várost, a vízvezetéket, ki viszi a kereskedelmet stb. Gyakorlatilag szétrobbantod végleg a város infrastruktúráját és gazdaságát. Épp elég a rabszolga munkaerő megszűnése. Sok birodalom erre épült és AZONNAL összeomlik, ha ezt a korlátlan munkaerőt kihúzod alóla. Éhínségek, nyomor és járványok következnek ilyenkor. Szal. újraépíteni egy MÁSMILYEN gazdaságot, képzetlen embertömegekkel nem jó muri. Gyakorlatilag lehetetlen. Ezzel viszont halálra is ítéled a felszabadítottakat, mert eddig szépecskén elvoltak az uraikkal a nyakukon, de eztán megtanulják milyen az éhezés és a munkanélküliség stb., az igazi nyomor.
Nem véletlenül akkor következnek be ilyesféle változások (és akár nagyrészt "maguktól", belülről), mikor magától is megérik rá a helyzet és tudnak valamit a helyébe állítani. Mint Észak esetén amcsiknál. Ha már megérett rá a társadalom. -
#7310 Szerintem nem volt rossz rész, kicsit visszavettek a tempóból (legalábbis 1 rész erejéig), vége se volt olyan epic (szerintem). Mondjuk joffreyshat nem hiszem, hogy fogják überelni/megközelíteni :) -
#7309 Uhh a vége nagyob epic volt.:D -
Zenszkij #7308 Tiszta spekuláció részemről, ezért nem hiszem, hogy spoilerba kéne tennem. De beteszem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem van ez a Melisandre aki a tűz istenét, a fény urát követi, ennek kell ellentéte is hogy legyen, ez pedig nem más mint az az isten akit a mások szolgálnak, a jég és a halál istene. Tűz és a jég dala...ugyebár. Nyár és a tél... -
sempronius18 #7307 Azok a kisgyerekek akiknek a szüleit megölték mit tettek a rabszolgák ellen stb, stb, és ilyenkor indul el egy végtelen kör.
Azt meg hol döntöd el, hogy ki az aki csak passzív résztvevője volt a rendszernek és ki az aki működtette és így tovább. -
#7306 Nem. Mi még nem éltünk akkor és MI, de a családunk sem csinált lófaszt sem ellenük. Szóval a nagy lófaszt várhatnak el jogosan vazeg! Aki úgy vélik ellenük volt, azt végezzék ki ott és akkor, aztán viszlát.
Az 1xű polgár ott személyesen nem volt érintett ebben, sőt sokan tiltakoztak, vagy igyekeztek segíteni. Nagyrészt titokban folyt az egész és parancsra. Senki sem tudta biztosan mi történik és miért. Az emberek pedig féltek, főleg mert őket is elvitték, ha valami nem tetszett nekik. Más tészta, nem erre épült a kultúrájuk, mint a rabszolgaságban.
Más az, hogy önszántadból, szabad akaratodból ölöd őket, más az ha parancsra és ha nem hajtod végre téged ölnek meg és a családodat és más ha habozol és nem avatkozol bele, mert te is ugyanúgy potenciális célpont vagy eleve és a családodba kerül a móka és abban sem vagy biztos mi a rohadás van és mégis mit kéne csinálni.
Az emberek megtévesztése óriási előny. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ma játszódna le a dolog másképp történne. -
sempronius18 #7305 Valahol lehet igazad van, de egy uralkodónak kompromisszumképesnek kell lenne.
A logikád alapján a midók jogosan várják el, hogy még te is meg én is meg Günther is bűnhődjön a holokauszt miatt pedig...... -
#7304 Felforgatni egy elnyomó rendszert könnyű, node utána értelmeset és működőképeset kitalálni helyette, na az a nehéz! Mert mégis, mit tettek értünk a Rómaiak??!?! :DDD -
Hoz_Hun #7303 A rabszolgatartók körében, ha valki kilógott a sorból azt a többi rabszolgatartó intézte volna el, mint a régi amerikában. Szóval szerintem nem ennyire fekete-fehér a szitu, hogy rabszolgatartó akkor ki kell nyírni. (kettővel) Előttem szóló jól mondta, hogy ők ebben nőtek fel nem is nagyon ismernek mást (persze ettől még lehet emberségesen bánni a rabszolgákkal).
Nem tartom Danyt túl igazságos uralkodónak. Talán a legtöbb amit elmondhatok, hogy többnyire próbál korrekt lenni, ami ebben a világban már nagy szó. De szerintem elég meggondolatlan is ha azt vesszik, hogy annó Spartakusznak is hatalmas gondot jelentett a nagy tömegű rabszolga felszabadítás ugyebár.
Na majd kiderül Dany mit kezd vele.