19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#7382 Dettó. De szerintem is #7378 -ban van az igazság. -
#7381 Sehol nem érzem azt, hogy leprásnak lenne beállítva aki olvas... -
#7380 Sztem nincsenek az olvasók leprásnak beállítva de ha igaz is akkor azért mert félünk, hogy elspoilereznek valamit. -
G_ArchAngel #7379 Nekem ez három nap alatt sikerült a 4. évad kezdete elott :)
Volt is baj a melók határidejével :( -
#7378 És korábbiakban is változó volt a tempó, ez szerintem elég nagy részt annak a hatása, hogy a daráról hetire váltottál. -
#7377 Nana, azért 1. és 2. részben történtek dolgok :) -
#7376 Ám Tommen tuti nehezen aludt el a látogatás után:DDD -
#7375 Az lehet, hogy csak filmben volt. Én nem olvastam a könyvet, ezért nem tudom, hogy abban mi volt.
A 4x04 viszont megint kicsit semmilyen volt, gyakorlatilag tökéletesen megjósolható volt az egész.
Én 10 nap alatt daráltam le az első három évadot és valahogy minden részben történt valami. Itt lement 4 rész és csak csordogálnak az események. -
#7374 Amúgy az egész színzavaros. Pl. óvastam itt-ott, hogy azé nem lila a szeme a Targaryeneknek, mer drága lett vón mindenhova cipeltetni a kontaktlencséket nekik, valamint Dany szemöldöke is fehér/ezüst kellett volna legyen, de neeeem, nem festették be olyanra a genyák.
Szal. eredetileg a Targyk ijesztően nem megszokott emberiek kinézetre. -
#7373 -
G_ArchAngel #7372 Az öreg memóriája nem igazán tökéletes, mert nem egyedi eset volt. Dany előtte is játszott a tűzzel es a forró sárkány tojásokkal, már akkor sem égett meg. -
#7371 Granny: Do Targaryens become immune to fire once they "bond" to their dragons?
George_RR_Martin: Granny, thanks for asking that. It gives me a chance to clear up a common misconception. TARGARYENS ARE NOT IMMUNE TO FIRE! The birth of Dany's dragons was unique, magical, wonderous, a miracle. She is called The Unburnt because she walked into the flames and lived. But her brother sure as hell wasn't immune to that molten gold.
Revanshe: So she won't be able to do it again?
George_RR_Martin: Probably not.
-
#7370 Egy hülye kérdésem lenne, ami kettő is.
Danny és családja mitől sárkányvérű? Mitől tűzálló a szöszike...?
A másik, hogy a sárkányok kikeltéséhez miért is kellett Danny? Elég lett csak volna tűzdbe dobni a tojásokat...? -
bega82 #7369 "Vagy mi, vagy ők, nincs középút sajnos."
When you play the game of thrones, you win or you die. There's no middle ground. -
Mirk #7368 A könyvolvasók számára szerintem ez volt az egyik legüberebb rész, mivel olyasmit láttak ami még a könyvben sem volt. -
#7367 "vasárnapi első vetítést 6,9 millióan látták, a késő esti ismétléssel együtt az Oathkeeper első napja 8,4 millió nézőt vonzott!" -
#7366 Még csak 4 epizód ment le a Trónok harca 4. évadából, de már másodszor hozott rekordnézettséget. A sorozat 4x04 epizódját 6,9 millióan figyelték Amerikában. Most a 4x01 rész 6,6 milliós csúcsát döntötte meg produkció, de az elmúlt két rész a 6,3 és a 6,6 milliós nézőszámmal is brutálisnak számít.
Főleg, úgy hogy a Trónok harca nem egy országos csatornán, hanem egy fizetős kábeladón látható. Viszont így is jóval jobb eredményeket tud elérni, mint néhány nagy csatornán látható széria. Azt látva, hogy a 3. évad rekordja 5,5 millió volt, nem az a kérdés, hogy a sorozat eléri-e a 7 milliót a 4. etap alatt, hanem az, hogy mikor!
http://sorozatwiki.hu/news.php?readmore=88376 -
#7365 Én nem azt mondtam hogy baj, mert ettől függetlenül szeretem nézni a sorozatot, csupán észrevételeztem, hogy ez gyakorlatilag a legtöbb sorozat rákfenéje. Mármint az, hogy 10 részen keresztül kb semmi lényegi dolog nem történik, aztán meg hirtelen 2-3 részben meg kb szüntelen akció van. Ez volt az érzésem többször is pl a Walking Dead-nél, de említhetném még a Spartacus-t (Starz-féle) is. -
#7364 Varratni? Már lehet tenyészteni is nem tudtad?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#7363 Úgy látom Féreg válságban van a sorozatban: először Daninek akar imponálni, most másik szoknya után fut A következő részben már lehet golyókat varrat magánál egy magánklinikán! -
Danyi #7362 Nekem is, meg azt is, hogy melyik jelenetről is van szó, mert nem derült ki ebből a hsz-ből egyértelműen. :D -
#7361 Ez nem az a sorozat, ahol trombitákkal körbejárnak, aztán leomlik a város fala. Kicsit vontatottnak tűnik emiatt, de szerintem azt akarja hangsúlyozni, hogy ez nem egy high fantasy, ahol Fehér Gandalf felmegy egy hegytetőre és megküzd Sauronnal 1000 mérföld távolságból, aztán csak azért folytatja Szürke Gandalf küldetését, mert nem bírtak egymással , hanem itt halandók végeznek apró dolgokat, és a hatalmas lények ereje sem korlátlan. Mindenki apránként építkezik, és az élete és a tervei hajszálon függenek. Ettől lesz érdekes. -
#7360 elején Szürke Féreg + Missandei??? szerelem? -
#7359 Na nekem írhatod :D -
#7358 Szerintem is jó, ha van meglepetés, de nem csoda, ha valaki a könyvben szeretné előbb olvasni, mert ott több a részlet, több a gondolat mögötte. Itt túl sok energia megy el a látványra (készítő és olvasó oldaláról egyaránt).
A baj inkább az, hogy aki olvasni merészel, az úgy van beállítva, mint valami leprás, ami főleg akkor nem érthető, amikor olyat magyaráz meg valaki, amit 1. kérdeztek, 2. sosem lesz kifejtve a sorozatban. Feleslegesen spoilerező hülyegyerekek másik kategória, de hogy aki veszi a fáradtságot és olvas, még élvezi is, és ezért többet tud meg az általa kedvelt világról, annak a k___ anyját, az megérne nálam egy sortüzet (trónok harca könyvekkel, mert az jobban fáj).
u.i: tessék a mínusz, mert nem értek egyet :P -
#7357 A rész elment
- Lock hát na...ha jó pvp-t látok ő meg Jon közt akkor oké ( vagy valamelyik farkas tépje le a kezét :P )
hmmm mi volt még
- vége: csecsemőt sejtettem hogy át konvertálják mássá
DE A KI.SZOTT anyját annak aki meg engedte hogy mutassák hogy hogyan/ki/hol.
-
#7356 Nem volt ez rossz rész gyerekek, csak éppen semmit sem haladt előre kb a sztori... :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Havas Jon hogy haverkodik már azzal a csávóval, aki levágta Jaime karját... :D Nem gondoltam, hogy a falon köt ki. -
MaRee #7355 Hát ez tényleg szar volt. A vége no comment. -
Micsu #7354 itt csak az van mostmár rájössz milyen is az mikor pl a red weddinget előre tudod meg, enny -
sempronius18 #7353 Egyetértek veled, akit zavar tényleg kaszálja a sorozatot, mert a következő évadoktól ez csak durvulni fog. -
Neoncsoves #7352 sokkal több pénz jön neki a sorozatból, jobban megéri neki. illetve jobban tudja érvényesíteni a saját képzeletvilágát (gondolom van beleszólása a ruházatba, díszletekbe, stb..) -
#7351 nem hogy örülnétek, hogy nekünk (olvasóknak) is tartogat újdonságot a sorozat.. engem qrvára nem zavar, hogy tesznek bele olyat is, ami még nekem is meglepő, mert nem szerepelt a könyvben, de akit zavar, az sírás helyett lehet tényleg jobban teszi, ha inkább nem is nézi tovább a sorozatot
ui: gondolom kapok jó kis mínuszokat ezen véleményemért, előre is köszi... -
sempronius18 #7350 Ha Martin számára annyira lényeges lenne akkor haladna a könyvekkel nem 5 évente adná ki őket igazad van.
Ír mindenfélét haknizik, de ASOIF-al nem halad. -
Neoncsoves #7349 és akkor mivan? itt nem a rajongókról van szó jelenleg, hanem magáról a világról amit ugye a sorozat és a könyv alakít. jelen esetben pedig a sorozat (szóval részben George RR Martin) is szembeköpte a saját rajongóit. persze ettől függetlenül el fogom olvasni a könyvet, de szerintem ez irtó nagy parasztság. persze őt már szerintem rohadtul nem érdekli, ugyanis a Trónok Harca világának rajongói több mint fele a sorozatból ismerte meg/szerette meg, így szerintem a könyv abszolút másodlagos lett GRRM bácsi számára -
Micsu #7348 ti könyvesek itt sose spoilerztetek, áhh, sohasem -
#7347 Röhejesek vagytok... gondolom akkor az is spoiler, hogy Tyrion szerepelt 3 percig... Már régen tudjuk, hogy vannak és hogyan néznek ki. Leírtam a cselekményt? Nem... -
sempronius18 #7346 Az a baj, hogy néhány szál már nagyon előre van haladva pár szál meg sehun. Évadokig meg nem jegelhetnek szálakat, így azokban muszáj előre haladni, de ez meg lett mondva előre.
Meg most a könyv szerintem simán élvezhető marad attól még, hogy tudunk belőle dolgokat az út számít, de megértem, ha valaki nem osztja ezt a véleményt. -
#7345 miért nem mondod el szegénynek mit látott?: (
SQJ: remélem mindkét hsz-t csak félre címezted, spartacus után kezdtem el nézni a trónok harcát. Azt mondták sok benne a szex meg vér, de én körberöhögtem őket :D -
Neoncsoves #7344 végül is tényleg az én kurva anyámat azért, mert a könyveket olvasom (olvasnám) és te csúsztatva (sorozaton keresztül) ismered meg a cselekményszálat... ha ez így fog tovább menni, hogy sorban lövik le a 6. könyves spoilereket indokolatlanul korán, akkor azt hiszem inkább nem is nézem ezt a szart tovább. -
#7343 Hát jó lenne. Szerintem a sorozatban úgyse lesz mutatva vagy megmagyarázva mostanában. A könyveket csak emiatt nem kezdem el.