Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tommygear
köszi
ajka kristály kehely a trónok harcában
(onnan tudom hogy dolgoztam ott, konkrétan több ezer ilyen kelyhen is)
😊

[NST]Cifu
Soha ne mond, hogy soha. Még lehet egy elõzmény-sorozat (a messzi-messzi jövõben), amely elmesélheti a Baratheon felkelést, Ned Stark és Robert Baratheon halálig tartó barátságának kezdetét, II. Aerys megõrüléséig vezetõ útját, Tyrion Lannister gyermekkorát, stb.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

nagyon jól összefoglaltad <#eljen> Azért kár hogy a sorozatnézõk nem tudnak ennyire elmerülni a történet gazdagságában és csak a felszínt kapargatják.

[NST]Cifu
Shiwo megválaszolta a lényeget, de kicsit kifejtve:

Csak azért spoiler, mert hátha valaki nem akarja tudni... 😄

A történet kicsit kifejtve:
Ser Jamie volt a legfiatalabb lovag, aki roppant szép jövõ elé nézett: az egyik leghatalmasabb ház elsõ szülött fia, akinek az apja nem mellesleg a Király Keze. Cersei ekkor Aerys elsõ szülött fiának jövendõbeli feleségének volt szánva, Jamie pedig Lysa Tully férjének (õ az õrült anyuka Sasfészekben), Cersei találta ki azt, hogy jelentkezzen inkább a Királyi Õrségbe, így közel lehetnek egymáshoz. Ebbe persze apjuk nem egyezett volna bele soha, ám hogy-hogynem II. Aerys király pont ugyanezt tervezte, mégpedig azon okból, hogy megfossza Tywin Lannistert örökösétõl, és a Rhaegar-Cersei frigy okán Casterly Rock így a Targaryen-ek markába hullhat.

Tywin annyira dühös lett, hogy lemondott a Király Kezének jogáról, és visszavonult Casterly Rock-ba. Jamie ekkor kezdett szembesülni II. Aerys õrületével (a könyvben említik, hogy mikor a király a királynéval bánt nem túl finom kézzel a hálószobában, szerette volna megvédeni, de társa lebeszélte róla azzal, hogy valóban meg kellene védeniük királynét is, de nem a királytól).

Mikor a Baratheon-felkelés elindult, Jamie gyakorlatilag túsz lett, amivel Aerys sakkban tarthatta Lord Tywin-t, aki habozott színt vallani, és a király elsõ hívó szavára a felkelõk ellen vonulni - igaz a felkelõk oldalára sem állt. Miután a Trident-nél a király erõi megsemmisítõ vereséget szenvedtek, a Lannister sereg elindult a Királyvárhoz, és a kapui elõtt bebocsátást kért. Varys figyelmeztette a királyt, hogy Tywin köpönyegforgató, és kérte, hogy ne engedje be, ellenben Pycelle nagymester (aki mint tudjuk, heveny szinten Lannister párti) arra bátorította, hogy engedjék be, hiszen a várat jött megvédeni (amely ellen elõbb-utóbb Robert Baratheon seregei mindenképpen fel fognak vonulni). A király Pycelle-re hallgatott, és beengedte a Lannistereket, akik a kapun belül érve nekiálltak a vár védõinek lemészárolásának, és a vár bevételének.

A Vörös toronyban egyedül Jamie maradt megvédeni a királyt, és azt javasolta neki, hogy állítsa meg a mészárlást, és álljon le tárgyalni a Lannisterekkel. A király futár útján azt válaszolta, hogy az egyetlen esély arra, hogy bizonyítsa hûségét az, ha a lábaihoz rakja Tywin Lannister fejét. A futár azt is közölte, hogy a királynál van kedvenc pyromantája, ezért Jamie (feltehetõen nem teljesen alaptalanul) azt feltételezte, hogy II. Aerys lángba akarja borítani az egész várost. Ekkor történt meg az ominózus eset, amikor elõször a pyromantát ölte meg, majd a véres kardjával belépett a trónterembe. A király utalt arra, hogy a pyromantája most készül lángra lobbantani a várost, és kérdezte, hogy kinek a vére van a kardján. Jamie válaszolt, hogy a pyromantáé. A király menekülni kezdett, és ekkor (a neki hátat fordító) királyt megölte.

Tywin két szászlóhordozója lépett a trónterembe, és kvázi azt kérdezték tõle, hogy ki legyen az új király. Lehetett volna Tywin Lannister, Robert Baratheon, de akár megnevezhette volna Viserys Targaryent is. Jamie válasza az volt, hogy számára mindegyik ugyanolyan, õ nem fog dönteni, és ezzel elfoglalta a trónt, amíg el nem dõl, ki lesz az új király. Így találta meg Lord Ned Stark is, és a végsõ döntés az lett, hogy a Targaryen háznak pusztulnia kell, és a helyét a Baratheon ház feje, Robert foglalhatja el. Ned Stark azt javasolta, hogy Jamie az Éjjeli Õrségbe vonuljon, amiért megszegte esküjét, és nem vett figyelembe semmiféle enyhítõ tényezõt (tehát az, hogy elvegyék az életét, egyáltalán nem fel se merült, még Ned-ben sem), ám Jon Arryn javaslatára Robert megbocsátott neki, és Ser Barristan Selmy-vel együtt megtarthatták fehér köpenyüket is, igaz Selmy kikerült a Kis tanácsból (ez számomra egyébként rejtélyes, ahhoz eléggé megbíztak benne, hogy a király testõre legyen, de annyira nem, hogy a Kis tanácsban megõrizze a helyét, pedig a jelek szerint ritka jó kardforgató volt, és parancsnoknak se volt utolsó). Egyébként a Királyölõ becenevet (gúnynevet) is Robert Baratheon adta neki.

A Lannister ház megkapta valamilyen szinten azt, amire vágyott: Cersei lett a király felesége, és ezáltal Cersei és Jamie eredeti terve (mely szerint Cersei királyné lesz, Jamie pedig mindig mellette lesz) bevált.

Hogy miért nem ölték meg, tehát valamilyen szinten érthetõ:
-Elõször is Jamie volt az, aki megölte II. Aerys-t, ezzel pedig elvágta a szálat, ami miatt a felkelés elindult.
-Nem foglalt állást abban, hogy ki legyen az új király, tehát nem akart királycsinálóvá válni (érdekes kérdés, hogy Tywin Lannister mit szólt ehhez 😄).
-Lovag volt, tettei mögött pedig végül is nemes szándék húzódott.
-Ezzel együtt is esküszegõ volt, márpedig sokan, különösen Ned Stark ezt nem állhatta.
-Ugyanakkor ha végig gondoljuk, Robert-nek elég faramucin kezdõdött volna a királysága, ha kivégezteti (vagy az Éjjeli Õrségbe küldi) azt az embert, aki megölte II. Aerys-t, és nem mellesleg végül is a trónra juttatta õt. Azt az embert, akinek ikertestvérével összeházasodni kíván, és akinek az apjával szeretne jó kapcsolatokat ápolni. Tehát Robert szemszögébõl nézve Jamie túlzott büntetése aligha lett volna indokolt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

<#zavart1><#zavart1><#zavart1><#zavart1><#zavart1><#zavart1>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Steve Downie
mother of dragons spoiler

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Shiwo
azért nem ölték meg, mert az apja végül is az õ (Baratheon és Stark) oldalukra állt... és azért nézi le mindenki, mert végül is arra esküdött fel, hogy megvédi a királyt, erre hátba szúrta, tehát becsületét vesztette

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

tommygear
nagyon láma kérdés következik:

a kingslayert miért is nem ölték meg? tulajdonképpen csak megölt egy királyt 😄 valamint az õrült király megölte ned stak apját és testvérét, de ned mégis lenézi a jaime-t, miért? 😄
most nézem újra az elsõ évadot, de mintha sose láttam volna még úgy kiment a fejembõl az egész 😊
Rockynhooo
Köszönöm. Most már tiszta <#eljen>

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

A white walkerek azok a fehér lények akik nem emberek hanem egy másik faj. Az élõhalottak meg a wight-ok amiket a white walkerek csinálnak halottakból. A wightokat meg lehet ölni tûzzel is a white walkerekre viszont csak a valyriai acél meg az obszidián (sárkányüveg) hat. Sam tõrje obszidiánból volt mivel abból találtak egy csomót a 2. évad végén az elsõk öklénél Valyriai acél jóval ritkább.

Rockynhooo
Van egy alap dolog amit nem igazán értek. De lehet jól tudom, de inkább megkérdezem, még ha alap is nagyon.

8. rész spoiler!!!

Szóval. Vannak ezek a zombik vagy mi fenék? Amiket az angolban White walkereknek hívnak. Ezek azok amik vonulnak már a második évad vége óta. Illetve most Sam is egy ilyenbe vágta bele a tõrt. Akkor vannak azok a lények, amik emberek voltak egyszer, meghaltak és aztán ha nem égették el a testüket white walker lett belõlük?!
Ezek két külön fajnak számítanak vagy egy és ugyanaz?

Ha jól tudom csak a tûz által lehet õket megölni. Illetve valyriai acéllal. Ha Samnek sikerült a 8. részben lenyomni egyet, akkor neki a tõrje gyanítom pont olyanból készült...

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Andr0
na... õ az én kedvencem 😄

Armin & Ayu fan

Kata
Ha már a szereplõk civilben... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

de tré...

Narxis
2 hét? Hogy rohadjanak meg!!!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

2 héééét?!? Áááááá!

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Gyönyörû! Nekem nagyon tetszik ez a nõ, különösen a mostani rész után... <#nyes> De neeeem, viccet félretéve, így arcra is nagyon bejön. Az a huncut, sejtelmes mosoly... és tök jó a karakterhez is szerintem! <#eljen>
Malakai
Könyvsoiler!
Gondolom a családi ünnepes hétvégén nem akarják leadni a Vörös Nászt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
A héten nem lesz rész (háborús emléknap okán ünnepi mûsorrend).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

?

2hetet kell most várni?????Neeeeee

toysoldier
következõ részben lesz elvileg

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Mert annyi esze van a daganatnak, mint egy döglött hintalónak ! <#szomoru2>
Amúgy hogy élhette túl a zombitámadást az évad elején ? (Amit persze mi,nézõk nem láthattunk, mert a garasoskodó HBO b*szott leforgatni. <#szomoru1>) Sziklának álcázta magát ? <#nyes>

Sansa is egy agyhalott szereplõ, magától az se csinál semmit. Pedig a Kutyával/Vérebbel is meglóghatott volna...
Nagyon remélem, hogy nem kell a következõ évadig várni az ütõs részekért, amiknek most kéne történniük.

Steve Downie
Ütni fog!!

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Daffit
A következõ két rész meg...<#idiota>

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Andr0
szerencsére ezzel a résszel most újra hozta a szintet a sorozat az elõzõ 2 rész számomra szenvedés volt...

Armin & Ayu fan

Count Adyn
xD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Blacksheep333
Davos el is kapta!

Az operációs rendszeren is túl...

Darthmushroom
papnõõõõ 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

szucsy89
na ki találja ki ki õ?

ProGabe

Magyarázat / érdektelen könyv spoiler:
ez az egész teljesen máshogy történt a könyvben. Sam a többiek szeme láttára öl meg egy "zombit" (most megtudtuk, hogy az Otherek ellen is hat), így lesz belõle Sam the Slayer.

Késõbb, amikor újra rátámadnak, vagyis a részben látott kunyhónál, széttöri a pengét a leszúrandó páncélján. Aztán jön a csaj egy fáklyával...

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Zomil
Sam amugy komolyan otthagyta a tört miután látta mire képes?...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zenszkij
én nem sajnálom, õ árulta el az apját...

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Andr0
BTW én sajnálom Sansat. Olyan kis aranyos lány...

Armin & Ayu fan

Itt a 3. évad 9. részének promo-ja :

TV premier: 2013. június 2.-án ! <#wow1> <#rinya>

Így 2 hétig nem trónolok... <#buck>
Sir Quno Jedi
Nem is bírom mikor keménykedik. Ellenszenvessé teszi. Érthetõ a sztori miatt, hogy ezt kell tennie és erõsnek kell látszania, de egy szép kislánynak ez akkor sem áll jól, semmilyen körülmények között sem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

szucsy89
márpedig ezentúl gondolom nem a kislányos énje lesz elõtérben, sokkal inkább a komolyabb...
Sir Quno Jedi
Egy meglehetõsen alacsony, ámde átlagosnál azért jobb testû lány, szép szemekkel és arccal. Jól tud "ártatlan" pofikát vágni. Mikor komolykodik, az nem áll jól neki, fõleg mert öregíti és elveszíti a kislányos báját. Szerintem bármelyik férfi hálát adhat a jóistennek, ha ilyen nõje akad, már persze ha a természete is elviselhetõ (ami nem derül ki szerepekbõl).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

szucsy89
többet kéne mondjuk lovagolnia

rajtam <#vigyor1>
Narxis
Jah, a barna haj jobban áll neki.

szucsy89
alakja tényleg nem csúcs, de arcra ilyen instant love típus... barna hajjal meg méginkább
Nem a mai szépségideál az tény, de én azért nagyon meg <#whatever>

Narxis
Sztem jóféle.

QuippeR
nem ronda persze, de szerintem egyáltalán nincs jó alakja.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Zenszkij
csak én nem vagyok annyira elcsattanva ettõl a nõtõl?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

szucsy89
lol baz, én alig vettem észre 😄
Meg mindig log a feneke 😞(

http://gaborszantai.co.uk/

De mi az a fej a sarokban <#zavart1>