19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#7662 Akkor az azert eleg nagy parasztsag azokkal szemben, akik semmi spoilert nem akarnak a konyvek olvasasa elott. -
#7661 And the winner is... -
Belkar #7660 A Theonos rész nagyon máshogy van a könyvben szóval annyi mindent nem lőttek le.
A 4. rész végén lévő jelenet meg benne se volt a könyvekben szóval hiába olvastad volna el mindet akkor is spoiler lett volna a 6. könyvből... -
#7659 Koszonom a valaszokat,en is a fele hajlok,hogy nezem es majd olvasom,remelem nem fog annyi mindent leloni,hogy mar nem lesz kedvem olvasni.Most olvasni amugy se nagyon lesz idom.Aztan ha vege az evadnak van egy evem,akkor remelhetoleg kiolvasom.
Egyebkent feltunt a Theon szal,hogy nem volt benne,csak azt hittem,hogy ezt csak a sorozat kedveert tettek bele,hogy toltsek vele a jatek idot(mint a buzisagokat),meg hogy ne legyen olyan lezaratlan Theon storyja.Annyira nem tunt fontosnak az egesz,szal azt nem banom,ha el is spoilereztek.
Viszont itt megneztem a 4. reszt es itt mar durvabb dolgokat kezdenek el spoilerezni(masok).
Aki pedig azt allitja,hogy egy film/sorozat jobb mint a konyv,az vagy hazudik vagy nem olvasta az adott konyvet :) -
#7658 Biztos, hogy lesznek eltérések és összecsúszások is. Ez tudott.:D
Van rá esély, hogy nagy spoilerbe ne csússz bele. Ha kibírod, akkor bevárhatod a sorozatot. Ha meg mondhatok ilyet: nézd és élvezd a sorozatot és olvasd a könyvet, ahogy időd engedi.:) -
SzinesGeza #7657 Egy film sosem fogja azt adni amit a könyv, a könyv pedig sosem adja azt amit a film.
Ergo: a legnagyobb marhaság hasonlítgatni a kettőt. -
#7656 Én azt mondom olvasd végig, és akkor nem lesz ilyen gondod. A sorozat nem ér annyit :) De amúgy az előző évadban nem tűnt fel, hogy a Theon szál olyan, amit még nem olvashattál? (az 5. könyves volt) Amúgy vannak szálak, amik már előrébb tartanak, úgyhogy szüneteltesd csak a sorozatot, a könyvek úgyis ezerszer jobbak ;) -
#7655 Sziasztok!
Eddig ugy haladtam a konyvel meg a sorozattal,hogy kiolvastam egy konyvet megneztem a hozzatartozo evadot.Jelenleg a harmadik konyvet olvastam kide utananeztem es latom,hogy a 4. evad nem csak a 3. konyv masodik fele hanem van belole a 4. es 5. konyvbol is.Azoktol kerdezem akik olvastak a konyveket: sok mindent el fog spoilerezni a 4. evad a 4. es 5. konyvbol?
Konyvekkel eleg lassan haladok,nem kizart,hogy bele telne egy evbe mig kiolvasnam a kovetkezo kettot,es annyit nem akarnek varni,ha nem tul nagy dolgokat lonek le benne. -
#7654 Friend Zone Forever -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7652 Rohadt jók
Viszont a filmet vették alapul, mert Danynak pl. fekete a szemöldöke -
#7651 If GOT was a Disney movie
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ddany7 #7650 elvileg van twittere, vagyis van 1 olyan grrm twitter account, amelyet a szinészek is követnek, de ott 0 tweet van , tehát nem hinném, hogy twittel a öreg. -
Konyigery #7649 Nem fake, megnéztem, viszont Martin twittere nem épp hivatalos, szóval nemhinném hogy ténylegesen köze lenne hozzá. -
#7648 Tehát eléggé :D -
#7647 Nincs twittere GRRM-nek. -
#7646 Nincs twitterem, ez mennyire fake? -
#7645 -
#7644 -
#7643 copy-paste volt (:
de embert is láttam már furán fogalmazni, nem kell ahhoz gugli -
G_ArchAngel #7642 "Nagyobb fajú eb"
ez mennyire google translate! -
#7641 Ez kb olyan, mint az AC4-ben a Jackdaw hajót Csókának fordították... :D Vannak dolgok, amiket jobb meghagyni az eredeti nevén. Jó, nyilván hülyén hangzana a Hound magyar szinkronnál... -
#7640 Hát nem tudom, nekem nem tetszik... :) Lehet, hogy helytálló, de nem tetszik. -
#7639 véreb (főnév)
1. Vadászat: saját kopófaj, mely ivadékokon át gonddal nevelve olyan idomítást nyer, hogy a meglőtt nagy vadat sebe vére után nyomozza.
2. Nagyobb fajú eb, melyet Amerikában az elszökött rabszolgák elfogására használtak.
3. Átvitt értelem: ember, aki a zsarnoki hatalom által eszközül hagyja magát felhasználni az alattvalók elnyomásában.
Hound = vadászkutya
szerintem nagyon is passzol hozzá ez a fordítás.. -
G_ArchAngel #7638 Szerintem a Pacsirta jobb lett volna... -
#7637 Nem fér a fejembe amúgy, hogy a Hound-ot miért Verébnek fordították.. -
G_ArchAngel #7636 Tyrion and The Hound -
MaRee #7635 -
#7634 -
#7633 :DDD -
#7632 Ez hatalmas:D -
G_ArchAngel #7631 felrohogtem :D -
#7630 -
G_ArchAngel #7629 Alapvetően a SS (eh..) egy zsoldossereg, nagyrészt nehézlovasság (tadaaaam!), akiknek semmi különleges tulajdonságuk nincs, sellsword-ök, nemesi házak fiatalabb fiai, akik mivel nem elsőszülöttek, nem örököltek szinte semmit. Hivatalnokok, papok vagy katonák lehettek volna. Zsoldosok lettek.
-
Belkar #7628 Nem spoiler de hosszú.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvekben teljesen máshogy van ez az egész. Először is a Második Fiak (Second Sons) vezetője nem Daario hanem Barna Ben Plumm aki benne sincs a sorozatban. Több száz éve alapították ez idő alatt voltak dicsőséges győzelmeik de például a már említett Qohor-i csatában mikor meglátták az 50000 Dothrakit megfutamodtak. Az utóbbi években elég rossz hírnévre tettek szert köszönhetően a kegyetlen vezetőüknek Mero-nak de aztán jött Dany és Ben Plummal szövetkezve elintézték Merot. A könyvekben nagyjából 500 főből áll a csapatuk.
Daario a Viharvarjak (Stormcrows) vezetője akikről nem sokat tudni de abból kiindulva hogy Daario a vezetőjük előbb elfogadnám a vereséget semmint hogy őket felbéreljem. Ők is 500-an vannak. -
#7627 Máh elnézést, de AZ valós probléma. -
MaRee #7626 Jobb, mint az ezredik denekemjobbcsajomvanmintsansa vita. Nekem kifejezettem tetszenek az ilyen theorycraftok :D -
#7625 :) -
#7624 kezdem úgy érezni magam, mint a szerepjátékos fórumokon, amikor azon vitatkoznak az emberek, hogy a hosszúkardnak d6, d8 vagy d10 sebzés lenne-e reális. -
#7623 Tényleg !! Nem tudom miért gondoltam hogy falakról harcoltak :D
szép volt Master