Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha a fenti nem is igaz, az 99%, hogy õ Pate és éppen a Citadelben van.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
"<...> I know you're the one who has been hitting me." Her stick flashed out, and cracked against
Tehát levágtam ezt olvasás közben, csak nem igazán épült be a tudatomba 😄
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
kire gondolsz?
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Nagyon keveset tudni róluk, tudtommal pl. azt sem, hogy ezt miért nem teszik meg egyesek, akiknek lenne rá pénzük, ill. pont az a lényeg, hogy egyszerûen nem tudni, mikor ölnek. Baleset ért valakit? Megölte egy közeli ismerõse, mert megõrült? Valaki mondjuk megcsúszik egy hídon, belezúg a tengerbe? Honnan tudjuk, hogy nem egy FM volt a dolgok mögött?
Nagy f*sz ez a Martin! 😄
Még szerk.: gondoljatok Jaqenre! Elfogták? Ugyan már, ne vicceljünk, hogy a pöcsbe tudnának elfogni egy ilyen kaliberû embert? Ott akart lenni valahol, ezért ENGEDTE, hogy elfogják. Persze ez is csak egy teória (a majd' 1000-bõk, hm, lehet keveset írtam).
A könyvben kérdéses, hogy van-e további szerepe, az egyik prológusban állítólag õ az aki megöl valakit, de konkrétan fejezete nincs. Azt kell tudni a könyvrõl, hogy ilyen "Point-of-View" alapokon nyugszik, vannak karakterek akik szemszögébõl meséli a történetet. Na ilyenje Jaqen H'ghar-nak nincs (legalábbis így hívták). Egyébként én sajnálom, hogy még az 5. könyvben sem találkozni ilyen Faceless Men-nel (akcióban legalábbis).
http://crossbow.mindenkilapja.hu/html/18559114/render/tortenelem
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Jaaaa meg ott vannak a mások, azokrol nincs vmi sok info😄 "
Kiderülne, hogy közben õk fognak mindenkit leölni 😄
De ez az agykontroll tényleg kemény lehet.
Én egyébként úgy tudtam, hogy a számszeríj rendesen átvisz egy páncél nélküli embert, vagy egy gyenge páncélban lévõt is, eddig még nem nagyon volt erre példa...
Eddig én Sárkányos szukát tartottam annak, van serege, sárkányok, meg minden összejön neki.
Aztán bejött a képbe a vörös tûzistenes pitsa meg azok az arcok akik tudnak ujraéleszteni...
Most kiderült h a kis stark kölöknek meg van mind control-ja😄
Lannistereknek unlimited goldja van, szal elvileg akárkit kinyirathatnak ha felbérelnek egy faceless mant.
Arya nagyon ugy sejlik nekem hogy még nagy tetteket fog véghez vinni.
Jon snow meg a sam gyerekkel nem számolok meg a vasemberekkel se.
Jaaaa meg ott vannak a mások, azokrol nincs vmi sok info😄
Még a végén elkezdem olvasni a könyvet, már nagyon izgat mi lesz ennek a vége😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Per Aspera Ad Inferi.
mondjuk szerintem a lándzsa használható közelharcban, biztos vannak rá megfelelõ taktikák, bár az tény, hogy szûk helyen viszont max akkor jó, ha szembe jön az ellen és lehet döfködni..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A közelharci lándzsák tényleg nem igazán valóak ilyen típusú közelharcra, inkább alakzatban haladó gyalogság kezébe valóak (és elõnyük, hogy roppant olcsóak a teljesen fém fegyverekhez képest). Viszont szabadjon megjegyezni, hogy korántsem reménytelenek ilyen feladatkörben sem. A római gladiátorok közül a Hoplomachus direkt lándzsájuk volt.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Persze egy harc/kardmûvész, vagy egy mágus teszemazt az megszopatja õket is magasszinten...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
BTW a Red Wedding meg pont azt mutatta meg, hogy a LvL 0 kiskatonák nyílpuskákkal még így is képesek meglepetéseket okozni a LvL infinity hõsöknek. Yunkaiban viszont fair play dívik, és a városvédõk csak közelharcban hajlandóak bocsátkozni. 😊
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Olyan mintha csak lvl20/20/14 feletti thief/assassin/mage-ek élnének Braavos-ban.
http://gaborszantai.co.uk/
Pl. a braavosiak azért nem lettek anno felbérelve a várandós Dany megölésére Roberték által, mert nagyon drágák, de azért a pénzért, akár Drogo sátrában is elvágták volna a szöszi torkát.
racing revolution
Snow soha nem örökölhetne.
Sansa sorsa a Lannisterek kezében van, Aryat nem érdekli az öröksége, ráadásul "mással van elfoglalva".
Branról és Rickonról a világ nagyobb része úgy tudja, hogy halottak.
(remélem így nem spoilereztem)
Ehhez hozzájön a hírnevük ami elég ahhoz hogy minden épeszû uralkodó megfizesse a tartozását.
Milyen hatalommal bírnak?
Van seregük,fegyverük,bármijük?
Neki is mindig azt mondom hogy az elsõ évad elsõ részének 4. perce óta itt vannak 😛
A tény az, hogy a GoT nagyon is magas költségvetésbõl gazdálkodik...
@Vg: A háttérbe szánt CGI is drága, de jelentõs részük "állókép", vagyis kevésbé bonyolult és drága megalkotni õket, mint mondjuk egy olyan rész kivitelezése, mint a 3x09-ben az, ahogy a farkasok megtámadták a vadakat, vagy ahogy a sárkányok a hajó körül repkednek.
@Murder: a királyvári szálla az a bajom h nem halad semerre csak áll egyhelyben és folyamatosan csak idõhúzásalvan tele.
azért kicsit durva, hogy csak 10 részes egy évad és még így is tele van ilyen húzásokkal végig minden részen.
pedig nem lehet azt mondani, hogy pici az alapanyag.
Húzásokkal? Én nem látok húzást. Az összes jelenet értékes, még az is, amikor Tyrion és Bron arról beszélget, hogy mitévõ is legyen Tyrion Sansával kapcsolatos házasságával kapcsolatban. Ezeket a jeleneteket a könyvben elintézhetik úgy, hogy a karakter gondolatit írják le. De a sorozatban ez nem mûködik, ilyen párbeszédes jelenetekre van szükség hozzá. Ráadásul szerintem pont ezek a jelenetek adják meg a karakterek mélységét.
Ja és az eggyik részben Tywin megemlíti, hogy hatalmas tartozása van a koronának egy bank vagy vmi ilyesmivel szemben...errõl egy spoiler mentes kis magyarázatot ha kérhetnék a könyvet olvasóktól?😊
A sorozatban is volt szó róla, mikor Tyrion lett a Master of Coin, hogy Kisujj úgy tudta Robert Baratheon hedonista életvitelét, és a királyság pazarló gazdaságát életben tartani, hogy kölcsönöket vett fel. A kölcsönök egyik nagy fele a Lannistereknél volt, a másik nagy fele a Braavosi Iron Bank-ból, utóbbi pedig arról híres, hogy vagy így, vagy úgy, de visszakapják a pénzüket.
A starkok ilyen hamari lefejezésével meg azt is sajnálom, hogy nem jöhetett össze a deneris+stark+lannsiter háború westeroson úgy epic lett volna, fõleg ha pont a totális háború kellõs közepén köszöntene be a tél és Masíroznának a Drogárhordák át a falon...
Én négy élõ Starkot számolok (Sansa, Arya, Bran és Rikon) illetve a bastard Jon Snow-t.
"jó mondjuk nyilván játékbalanc szempontjából fura lenne ha csak tûzzel halnának a drogárok😄"
ON:
jó persze így már azért elég más a 2😄
de az akit leszúrt és szétöredezett annál rögtön a skyrimbõl a drogárok jutottak eszembe(igen nem ez a pontos nevük, de így könnyebb leírnomXD)
sajnálom, hogy alig van szerepük már az elsõ évad óta õket váromXD
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Viszont a másokra vagy White Walkerekre még ennyiben se hasonlítanak mivel õk élnek és õk irányítják a Wightokat. Õk azok akikre halálos az obszidián meg a valyriai acél (viszont a tûz nem)
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
nem tudom melyik volt elõbb, de lehet eggyik másolta az ötletet mert tényleg nagyon hasonlóak😄
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
mert akkor nem hiszem h olyan kényelmes pozícióban vannak.