Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Am. meg valaki itt írta, hogy Martinnak a Stark ház a kedvence? Ezek után nem hinném... 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Minden világos amit írsz, de pont olyan szabályokat szegett meg, amiket késõbb õ is megszívhat, a következményeit....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mikor a várhoz értek, már rég Frey ellenségei voltak, mivel õ már nyilván megegyezett ELÕRE a Lannisterekkel akkor. Végülis azok így védték be Kaszter hegyet ebbõl az irányból (nem hülye az öreg Lannister, azt meg kell hagyni). Szal. az öreg Frey részérõl ez csak kiváló hadicsel volt, amivel véráldozatok nélkül gyõzött le egy az övénél SOKKAL nagyobb sereget. Nemkülönben kapott egy ûberhatalmas szövetségest, aki le van neki kötelezve és még a kicsinyes bosszúját is kiélhette. Mint a háza feje, kiválóan taktikásan és ravaszul cselekedett. Erkölcs meg morál itt nem játszik, ez biznisz. Rengeteg embere életét óvta meg és birodalma tovább gyarapodik, ez win-win szituáció.
Én is rühellem az öreget, mert csak mai fejjel tudom megítélni, de nem hülye az tuti.
Frey oldalról: megszegte a szavát a partnered, erre visszavontad a segítséged és csapataid (joggal). Aztán mikor békülni próbál felvázolod a feltételeidet, meghívod magadhoz, a házadba fogadod, vendégedként kezeled, aztán nemcsak megszeged a szavad, de elárulod a vendégbarátságot (mintha kiemelték volna, hogy ez valamiért kiemelten fontos Westeroson a nemesség szemében. Bár lehet csak a könyvben volt bent), aztán megölöd õt, a családjának többi tagját és az embereit. Ez kb olyan, hogy valaki ellopja a tolladat, erre kiirtod az egész faluját. Nincs mit magyarázni. Becstelen köpönyegforgató az öreg, meg a családja is (aktívan benne voltak). A többi nemes család szemében ezután a szava semmit se ér. Jó eséllyel rövid úton eltapossák majd õket, bár egyrészt elég nagy a káosz (így õk a legerõsebbeka környéken?), másrészt ebben a történetben hullik mindenki, de a szemét alakok sokáig húzzák. Még az is lehet, hogy az idõs Frey lesz a király a sokadik könyv végére. Bár ahhoz azért már öregecske hogy megélje ezt.😊
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Ne kezdjünk el politizálni, de szerintem érdekes összehasonlítás.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ha nem érted, hogy jön ide, olvasd el megint és nézd meg a Spartacus-t te is 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Mr Filch-et meg ki kellett végezni a Harry Potterben! <#nevetes1>#nevetes1>
Daenerys még felégetheti õket!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha ugyan marad belõlük pár rész múlva...
Nekem ez eléggé erõltetettnek tûnik. Meghalt aztán megint megint meghalt aztán feltámadt 😄
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
hiába van Jon "tûzközelben", ha a könyvben sem történik több harc körülötte, akkor a sorozatba sem fognak belerakni felesleges akciót
ugyanez Aryával stb.
az a baj, hogy elfelejted, hogy a könyv fõképp az emberi kapcsolatokra, reakcióra, párbeszédekre épít. Nem akció-orientált cselekmény folyik.
Ezt nem fogják megváltoztatni a sorozatban sem felesleges harcokkal.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Itt van a kulcs. Téged nem érdekelnek a fondorlatos részek. Ennyi. Mások meg ezekért élnek-halnak.
Ami a Sansa-Loras párbeszédet illeti, egy kb. fél perces részrõl van szó, amely felvezeti Tyrion és Cersei párbeszédét. A két fiatal (látszólag) egymásról álmodik, miközben a két Lannister testvér már tudja a sorsukat, és azt, hogy nem lesz Loras és Sansa soha egymásé.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
tudom errõl szól, de nálam ez olyan mint mikor fantasikba a nagymester egy logikia feladványba vezeti tanítványát h majd így ha megfejti legyõzheti a gonoszt ahelyett,hogy csak kerek perec elmondnaá mit hol találsz és mit hogy csinálj kevesebb kockázattal.
pl kisújj jelenetei tipikusan ilyenek, hogy jól néz ki meg megy a karakterhez csak olyan erõltetettnek tûnik nekem, mintha helyszini színháznak adnák elõ..
az idõhúzásoknál azokra a beszéllgetésekre gondolok amik tipikusan sehova nem vezetnek de annyi van belõlük, hogy szép lassan ezekkel megy el az egész rész.
ilyenek voltak a shae és tyrion beszélgetések vagy pár sanszás rész.pl Sansa és a virág herceg beszélgetése a parkban is, nem tudom az mit adott a karakterekhez,de érdektelen volt az egész.
De mondom ok, hogy ezek részei a mûfajnak, csak akkor ne ezekkel menjen már el az egész rész.
pl Arya,johnos,branas szálakat sokkal jobban ki lehetne tölteni,harcokkal és aktuáls történésekkel mert õk utaznak ez már eleve érdekesebbéteszi azokat mint a sok királyváras részt ahol meg csak áll a történet és nem halad ami érdeklne.
Fõleg a Mások része az a legérdekesebb😊
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
A "previously on" zenének a címét nem tudjátok esetleg? Nincs benne az S3 soundtrackben, és nem emlékszem, hogy elõzõ évadokban is ez volt-e. (lehet a ripelt videó nem is tartalmazta, csak fõcímet)
Üdv
๏̯͡๏﴿
A karakter? Köpönyegforgató, amúgy a Tully-k zászlóhordozója, de ugyebár "Elkésett Lord Frey"-nek csúfolták a Tully-k, mert anno a Baratheon felkelésnél "véletlenül" lekéste a döntõ csatát. Viszont nézzük reálisan a dolgot. Frey roppant számító ember, és már egyszer elkötelezte magát Robb mellett, de az egy más idõszak volt. Akkor a Lannisterek mellett még nem álltak a Tyrel-ek, és persze a Karstarkok is Robb mellett álltak.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Megnyugtatásként mondom a sorozatosoknak: még van két(igazából 4) könyv 😄D
every damn day
""YOU RUINED MY LIFE GEORGE R R MARTIN + IF YOU DIDN’T LOOK LIKE SANTA I'D PUNCH YOU IN YOUR STUPID OLD MAN FACE""
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Én is ezen csodálkoztam, hogy Robb felesége Jeyne ugyebár ott sincs a lakomán.
Direkte elküldi Robb a fekete halhoz ha jól emlékszem, szóval akkor mégis mi a WTF volt ez a kibelezés ?!??
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
King in the North! <#idiota>#idiota>
Game of Thrones - Season 3 - Official Soundtrack
The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.
Igen, valószínûleg azért engedte magát elfogni, hogy bekerülhessen az éjjeli õrségbe, mert a legenda szerint Castle Blackben van a két megmaradt "Hogyan öljünk sárkányt" könyv egyike.
A másik ugyebár a Citadelben található. Namost, innentõl a köv. kérdés az, hogy emberünk a saját szakállára dolgozik, vagy valaki olyan bérelte fel ennek megszerzésére, aki régóta tudott a 3 sárkányról.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Egyébként én olyan teóriát olvastam hogy Jaqen azért van a Fellegvárban hogy kiderítse hogyan lehet sárkányt ölni <#eplus2>#eplus2>