19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#7906 Ti honnan töltöttétek le az új részt? sajnos amiket én találtam órák alatt sem jönnek le... private helyen nem vagyok fent. Priviben esetleg 1-2 linket megköszönnék, nem akarok visszajönni (még) kommenteket olvasgatni :) -
#7905 Saztán mit mondott a tesója? Volt páncélja, meg egy kibeb@szott nagy kardja. Nem a technika a lényeg, hanem ha odacsapott, hullottak, mint az asztag.
Amúgy ekkora fegyókat nem lehet helyesen használni egy filmben, mert azt csak durva trükkfelvételekkel tudnák megoldani. Ezzel, ha valakit úgy istenesen megsuhintasz, az igen brutálul fest élőben...
Én is fogtam már kétkezes pallost, méghozzá jó nagyot, aminél kétharmad/egyharmad arányban osztott a markolat és előtte is lehet fogni, hogy pörgetni lehessen (súlypont ugye), nomeg van még azelőtt is egy plusz kereszt, ami védi a kezet ott is. Ezt hívta a fegyverkovács viccesen "háromkezes" kardnak, mivel valóban három kéznek van rajta hely. Anno voltak ezekből 186cm-esek is (múzeumban vannak is).
Na, ha egy ilyennel megsuhintanak, jól felpörgetve, na azt nem köszönöd meg, az tutker. Azt mondják, ezeket úgy használták, hogy a főember laza nyolcasban csűrte, míg oldalról egy-egy alabárdos/szálfegyveres távol tartotta tőle az oldalról bepofátlankodókat. Aztán csak úgy megindultak bele a sűrűjébe emígyen... Aratáskor. Mmmmm... -
G_ArchAngel #7904 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Hegy mekkora favago lett mar? Ilyen szarul meg senki kezeben nem allt egy ketkezes pallos :( -
kissssss #7903 na már szerencsétlen vikings is kardozós baszós sorozatnak lett beskatulyázva? -
#7902 Szerintem aki kihagyja az első fél órát nem marad le semmiről. Bár sajnos a legtöbb sorozat ilyen, az utolsó percekben vannak az érdekes részek :) -
G_ArchAngel #7901 Azert akik csak a sorozatot nezik, azok kozul sokan ki lesznek akadva az ujabb esemenytelennek tuno resz miatt.
(szerintem nagyon is jo volt, csak a Spartacus/Rome/Vikings kardozos-baszos sorozatokon nevelkedettek elegedetlenkedni fognak) -
Kasthor #7900 J-U-S-T-I-C-E ! -
#7899 -
sata75 #7898 ez mi? Charlie angyalai 5.0? :) -
#7897 Holnap új rész, kéretik most már villantani!:)
kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7896 baze, mekkora jó kis csaj volt... :D -
#7895 -
#7894 -
#7893 Mennyire hasonlít már az "unokájára!"
-
Hoz_Hun #7892 Hát én is csak a netről szedem az infót, magam kutatásokat nem végzek. A GSA-ról nagyon sok mindent találni, google kidob millió oldalt (csak ne a röviditéssel keress mert a GSA sokminden lehet). Engem személy szerint a Westermarck hatás jobban érdekel. Nekem két nővérem van és nálam a Westermarck hatás tökéletesen működik. Sose jutottak "úgy" eszembe. :) -
Hoz_Hun #7891 Lol, ez most ütött. :) -
Konyigery #7890 Most nézem hogy ő annó még Bond lány is volt. Ejj ejj jól elrepült felette az idő. -
Konyigery #7889 Azannya szencségit :DDD -
#7888 Olenna Tyrell:
(képek, nincs semmi szpójler)
[spoiler] -
#7887 De, végül is... a 7 pokolba égjen..
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Páncélok-kardok
linkbe mert nagy, 9gagről -
#7886 Azt hiszem, akkor most már Varyst is el tudjuk helyezni ebben a sémában. Kivétel, ha nőnek öltözne, de tesztoszteron kúrát tartana.
-
SzinesGeza #7885 Milyen szakállas nőt? Az nem egy férfi volt női ruhában? -
#7884 Én meg azt mondom, bassza meg a természet!
Legalábbis az emberiség mottója manapság ez...
hisz már jól tudjuk bárkiből lehet nő vagy férfi, de akár semleges is.
Beleszerethet virtuális karakterekbe, meg hozzá mehet a kenyérpirítójához is... -
#7883 Nekem ilyen GSA-m van egy csomó nővel... -
sempronius18 #7882 Erről a GSA-ról már én is hallottam, vagyis ha a testvérek csak felnőtt korban találkoznak extrán kívánják egymást szexuálisan is, de úgy tudom csak urban legend.
Van róla valami hiteles forrás ami nem a wikipédia? -
Hoz_Hun #7881 Amúgy ebben az egész incest dologban én azt találom furcsának, hogy testvérek esetén fennáll ez a Westermarck effektus, ha együtt nevelkednek (pontosabban 6 éves koruk előtt) és ugye ennek hatására kialakul, hogy nem kívánják egymást szexuálisan. Ám ugyanakkor meg létezik a GSA (Genetic sexual attraction) aminek hatására meg extrán kívánják egymást (amennyiben csak felnőttként találkoznak).
Gondolom ez az egész tabu dolog is főként arra vezethető vissza, hogy az emberek többsége együtt nő fel a testvérével és működik a Westermarck effektus. Így taszítónak tartjuk. Plusz erre jön rá, hogy maga a természet is ellene van a dolognak, hisz az ilyen együttlétből származó gyermek 30% defektes. -
MaRee #7880 -
Hoz_Hun #7879 A francba, pedig mennyivel jobban jártunk volna Lily Allen-nel, tesó vagy sem. Az a csaj szerűség, aki most játsza Yara Greyjoy valami rém főrtelmes. -
G_ArchAngel #7878 Újabb adalék az incest témához, meglepetéssel -
MaRee #7877 Ez nagyon jó -
Evoluti0N #7876 Láttam már, de végtelenszer meg tudnám nézni. :D -
#7875 Viszont van előző részhez alternative ending :o
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
tudom, gifben volt
-
#7874 én is pont a héten kerestem :D nem találtam én se. -
#7873 Ma kerestem pont, de semmi. -
#7872 Talált már valaki blooper reel videót a sorozathoz? Nem találtam sehol, furcsállom,mert mindig szoktak ilyenek készülni -
#7871 Nem jelentettem ki semmit azon kívül mint amit én gondolok a dologról(és nem az incest erkölcsi részéről, hanem hogy a társadalom szemébe hogy jöhet le egy ilyen kapcsolat,szerintem erkölcsileg nem túl pozitívan.)
Az meg, hogy nem tesznek ellene semmit, több okból is állhat.
De csak úgy érdekességből, egy-egy ilyen incest ügy nem okozna közfelháborodást mondjuk itthon?
Ha kellően nagy médiát kapna?
Az meg az emberek többségét nem hiszem, hogy érdekli, hogy az emberiség hogy és miről származik.
De mondom, ha van valamilyen társadalmi felmérés, hogy az emberek nem vetik meg erkölcsileg a dolgot akkor igazad van.
-
#7870 Pénz, pénz, pénz. -
#7869 Királyvár ostromakor elveszítette a flottája és katonái nagy részét. Szövetségesei nincsenek és remélem a többiek is úgy emlékeznek, hogy jelentős uradalma ahonnan bevétele származna nincs.
És hát mi kell a háborúhoz?:D
-
#7868 A negyvenakárhány varjú szétment, de csak Stannis vette komolyan, bár azt, hogy ezután mit tervez, az kicsit furcsa, mert a bankhoz ment pénzért és nem északra. -
#7867 Nem a téma izgat, csak az zavar, hogy nem tájékozódsz, nem gondolsz bele, de kijelentesz dolgokat. Szerinted nem kóser az unokatesók túl közeli kapcsolata. Ez rendben van, de magánvélemény, nem is akarom megváltoztatni, sem azt nem állítom, hogy nincs igazad, vagy nem értenek veled egyet még sokan. De a társadalom nem tesz ellene semmit. Nem mennek fujjogni, tojással dobálni, mint egy melegfelvonulásra. Tehát a többséget nem érdekli, nem zavarja, törvény sincs ellene. Ahol van, ott vallási hagyomány alapján van, nem tudományos okokból. Mellesleg mindenkinek fekete-Afrikán kívül egy ősanyja van, és ha kiszámolod, hogy hány felmenőd kellett hogy legyen a honfoglalás idején, akkor még ma sem lenne elég ember a földön, hogy ne legyenek rokonok az őseid között. Közeli rokonok házassága ellen véd a törvény tudományos okokból, és az rendben is van. A többit meg elbírja az ember biológiailag meg erkölcsileg is.