19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• MaRee
    1:

A targaryeneknek a könyvben is platinaszőke / fehér a szemöldökük, a sorozatban azért nem, mert ahhoz ki kellett volt szőkíteni Emilia Clarke szemöldökét, amit nem akart a többi szerepe miatt.

2:

Amcsiban van ilyenkor valami nemzeti ünnep, ami miatt egy hetet csúszik a sorozat ilyenkor, imdb-n is megnézhetitek a következő rész dátumát.
  • sempronius18
    Én olvastam a könyvet, de a fekete szemöldök mellet, mint Targ jellegzetesség biztos elsiklottam. :)
  • Sir Quno Jedi
    A fickó nem tűnik hülyének, sőt. Szal nem állna ki, ha nem lenne tuti BIZTOS a győzelmében. Ergó besztos meg fogja oldani, esetleg némileg nem túl sportszerűen. :DDD
  • sata75
    Targeryen jellegzetesség. Olvasd el a könyvet, rengeteg fontos és kevésbé fontos de érdekes infó van benne ami kimaradt a könyvből, köztük a szemöldök is:)
    Bár lehet, hogy csak a kella pénz a sárkány CGI-re és nem marad egy kis festékre:)
  • szucsy89
    ez az Oberyn új kedvenc karakterem, hatalmas dumái vannak kb. mint Bronnak meg Tyrionnak :D

remélem győz, Cersei arcára akkor kiváncsi leszek
  • Nyiri
    Oberyn az egyik legjobb karakter. Kurva jó az akcentusa is. Jó színész.
    Amúgy csak engem zavar, hogy a sárkány muter elvileg származás szerint full fehér hajjal van megáldva, de közben masszív fekete hernyó szemöldöke van? Azt miért nem tudták maszkírozni?
  • Kongy
    Hát most hirtelen nem tudok olyat mondani... :D Szegény Sansa..
  • RatBaG #7939
    miféle ünnep?
  • Count Adyn
  • Molnibalage
    Ennek a csajnak mikor volt olyan momentum az életében, amikor végre valami jó történt vele?
  • MaRee
    Na hát ennek is csak a vége volt jó, úgy látom mostanában ez a tendencia.

Következő részre ünnep miatt két hetet kell várnunk!
  • Kongy
    Jó rész volt! De igazán jó a következő lesz csak :) A vége epic volt, már így is kezdett elegem lenni belőle... :D Szegény Sansa meg cseberből vederbe..:D
  • G_ArchAngel #7934
    Mellek? :D
  • MaRee
    Ha Ned nem halt volna meg mert Gofri meggondolja magát, és ezt én ide beírom az előtt a rész előtt, az nem spoiler?
  • DasIsFuck
    vicces, de a spartacus első évadjában eggyáltalán nem a harcok voltak azok amik annyira leragasztottak a monitor elé:D
  • DasIsFuck
    Ez a rész nagyot szólt:)

Két epic jelenet is volt benne, ami nagyon tetszett:)

Érdekes lesz majd a tárgyalás, spoiler nélkül, remélem nagyot fog majd tyrion bajnoka dobbantani:D
  • Narxis
    Semmi spoiler nem volt benne. Kezditek ezt már túlzásba vinni Marcsi.
  • Molnibalage
    Kettőt? Ááááááááááá.... :(
  • Konyigery
    Hát egy fokkal jobb mint a második évadban, Ian Whyte-al. :D
  • Shiwo
    reményedre a válasz

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

abban lesz.. eleve a címe a Vipera és a Hegy
    ebből Oberyn a Vipera..

és hát a köv rész trailerében is benne van, hogy elkezdenek küzdeni...

csak várni kell 2 hetet.. :

• Jim Morrison
    Na végre lejött és meg tudtam nézni! :D
    Azért 2-3 jelenetért már érdemes volt megnézni :p Remélem következő részben már lesz a párbaj.
  • stargatelost
    Könyvesbe is leírod? Én már ennyire részletesen nem emlékszem.

A Hegy újracastingja meg valóban szar lett :( Ahogy a #7918-ben írja a kolléga, mint egy jóságos mackó (). :D
  • a.carkey
    A waterlooi vért és Nagy Katalin széke atomdurva. :)
  • a.carkey
    Rap Battles XXIX? :D
  • ForzaInter
    Kisujjt királynak! Lassan a kedvenc karakterem lesz.:)

Sztem nagyon erős rész volt! A Hound-Arya jelenetek szokás szerint nagyon jók voltak, ahogy Tyrion jelenetei is mind, főleg az Oberyn való párbeszéde, a vége meg..:)
  • Molnibalage
    Privátban megírnád, hogy mik azok a sorok?
  • ddany7
    lényeg hogy sikerült elrontaniuk a könyvekben az egyik legemlékezetesebb sort, aki olvasta az tudja mire gondolok.
    Kisujj amikor lelöki Lysa-t.

Ez az évad nekem nem tetszik amúgy, össze-vissza ugrál, idióta változtatásokkal. Viszont ami nagyon jó benne, azok a szövegek.
    Tyrion és Oberyn szövegei zseniálisan lettek megírva.
  • Shiwo
    "Conan Stevens confirmed that he had left the series, due to scheduling conflicts with his other projects: Stevens will be playing the Orc king Bolg in Peter Jackson's The Hobbit prequel trilogy."
  • RatBaG #7918
    na az utolsó jelenetnél már tudni lehetett, hogy valaki repülni fog, mikor hallatszott, hogy nyitva az ajtó :DDD

btw az első the mountaint miért cserélték le? szerintem még mindig ő rá illett a legjobban a szerep. ez az új termetre odabasz, de ilyen jóságos nagy mackó feje van, a réginek igazi agresszív szakállas állat ábrázata volt.
  • MaRee
    Emberkék, értsétek meg légyszi, hogy nem csak az számít spoilernek, ha azt írjátok mi történt az aktuális részben, hanem az is, hogy mi nem.
  • Narxis
    Mindig is az volt.
  • Molnibalage
    De végre fontos dolgok, csak éppen ezek mind megjósolhatóak voltak.
  • Count Adyn
    Nekem meg leszedte rss feedből éjszaka:P:D
  • davidka003
    Nekem 15 perc alatt lejött reggel 9-kor.

Mai rész vélemény: Sok minden nem történt. Vége jó volt. :D
  • Jim Morrison
    köszi, de ezt töltöm és 0.3kb/s el szedi :/
  • Belkar
    Link

• Jim Morrison
    én is így szoktam, de 2óra alatt 30% jött le :/
  • Sir Quno Jedi
    Sahhoz aztán kellett a kondi. Meglepően jó ezeknek a súlyozása, de még simán kitartani/mozgatni is baromi fárasztó (nekem megvolt anno a kondim hozzá azé), nemhogy aktívan harcolni vele percekig.
  • Molnibalage
    A szokásosról. Picit lassabban jött - nem 20 perc alatt jött le - de lejött. Én torrentz kersőt használom és mindig monova trackert szedek le.
  • Piszkos  Fred
    Svájcban láttam kiállítva egy korabeli zweihandert, a hegye pont a földet érte és jó pár cm-rel fölém tornyosult (191 vagyok). Beszartam :D