19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• mikromanus
    Rövid távon egyértelmű. Vipera Vs Hegy meccs. Az évszázad küzdelme. :)
    Aztán valamelyik nyer. Tyrion meg valahogy csak túléli ha rosszul alakul akkor is. Apuci szeretné biztos helyen (a Falon) tudni, így meghalni nem fog. Valahogy kilobbizza mindenképp. Talán királyi kegyelemmel. Ha másként lenne, akkor nem lenne fogása a(z igazi) KIrályölő csemetéjén. :)

Persze én ezt még azért olvastam, így van elképzelésem, de nem mennék bele pontosan mi lesz. Körvonalakban most ez az irány. Egyébként is egyes területeken már eltér a sorozat és a könyv. Lehet itt is lesz egy kis csavar vagy haladék.
  • bega82
    Szerintetek mi lesz Tyrion sorsa? A "könyves tudósok" most maradjanak csendben, a sorozatot nézők elképzeléseire vagyok kíváncsi.
  • RatBaG #7984
  • trident
  • trident
    Mi a tosz?
    [kép]
  • Master91
  • a.carkey
  • Master91
    Trónok harca (Game of Thrones)
    6 mins ·

‪#‎JackGleeson‬ ma töltötte be 22. életévét, boldog születésnapot kívánunk neki!

Igyunk 1 kupa bort az egészségére :D

• RatBaG #7978
    http://comment.blog.hu/2014/05/20/napi_kotelezo_tronok_harca-posztunk_225
  • G_ArchAngel #7977
  • genndy
    És ő "csak" 206 cm. Aki az első évadban játszotta (Conan Stevens) meg 216... Na arra milyen képed lenne ArchAngel?
    Mondjuk nekem brutálisabb és emiatt jobb Hegy is volt Stevens (meg a fekete hajával és szakállával jobban is hasonlított a Vérebre), de sajna ő nem ért rá.
  • G_ArchAngel #7975
  • Norbi1990
    Megtermett jószág :D
  • Kongy
    Szívesen megnézném élőben :D
  • G_ArchAngel #7972
    utalok sportot nezni felvetelrol, foleg ismerve az eredmenyt :(
  • ProGabe #7971
  • a.carkey
    Ott inkább csak irigykedsz. :)
  • bega82
    Nekem a könyvben is nagyon bejött. :)
  • Molnibalage
    Még mindig jobb, mint akit leváltott. Mint valami '90-es évekből ittmaradt ficsúr volt, rohadtul nem illett a környezetébe sem...
  • Molnibalage
    Miért szadista...? Számára egyszrűem vörös posztóa dal, tudjuk is, hogy miért. Valaki húgát mondjuk a KGB embereu megerőszakolják és megölik a gyerekeivel együtt. Na, ha valaki eztuán dicsőn énekelni kezdené a szovjet himnuszt lehet, hogy elszakadna benne valami... Ahhoz képest, hogy a Hegy csak azért ölt meg valaki, mert horkolt ez semmiség.
  • G_ArchAngel #7966
    Cercei is sokkal nagyobb faszfej volt a konyvben.
  • davidka003
    A színészek többsége jó. Kivéve az új Second Sons vezetője aki megfúrta danit.
  • Count Adyn
    Mindenesetre nekem is nagyon bejön a színész erre a szerepre, könyvben nem volt ilyen "szimpatikus" arc számomra valahogy:)
  • MaRee
    Nem, spanyolos akcentust használ.
  • Kongy
    Oberyn már úgy mutatkozott be, mint egy szadista állat. Az elején, ott a bordélyban is szemrebbenés nélkül belevágott egy tőrt a másik csávó kezébe... úgyhogy én nem féltem, hajrá Oberyn! :D (Az az akcentus tényleg marha jó, kíváncsi lennék megjátszott, vagy tényleg így beszél valóságban is :D)
  • G_ArchAngel #7961
    A vegleges elszakitas nem bantalmazas, de Cercei ellen az is eleg lenne.
  • MaRee
    Meg azt is az előző részben, hogy sokat beszélgetett Cerseivel, főleg a lányáról.
  • Belkar
    De hát pont azt mondta Cerseinek hogy Dorne-ban nem szokás kislányokat bántalmazni, Királyvárral ellentétben...
  • Narxis
    loooooooooool tényleg ezt kéne
  • Piszkos  Fred
    Fú ez mi ütőkártya :D
  • G_ArchAngel #7956
    Mivel Hegy Cercei bajnoka a legszebb az lenne, ha Oberyn odamennek hozzá a párbaj előtt és megemlítené, hogy felejtse el a lányát, ha egy karcolás is esik rajta a párbaj közben :)
  • Piszkos  Fred
    Oberyn a vicces lándsájával:

Gregor páncélja:

A hónalján/oldalán pl. csak a láncvért van, azon meg éppen át tud hatolni. Egy ilyen arc ellen nem sok más taktika lehet :D
  • Sir Quno Jedi
    Kell más trükk is, mer gregorka brutkópáncélban lesz nyilván. Azon meg nem 1xű beszúrni a réseken.
  • Piszkos  Fred
    Én Gregor darabolását is megnéztem párszor :D
  • Count Adyn
    Najah mondták is hogy szereti a mérgeket, vajh mér hivják viperának:))
  • genndy
    És nem lett ibolyaszín szemük se, macera lett volna a kontaktlencsékkel.

Egyébként szerintem ennek a résznek csak a a vége lett jó, az összes beszélgetést élveztem (Arya-Hound jelenet simán visszapörgetős, Tyrion-Oberyn szintén).
  • Sir Quno Jedi
    és még SZŰZ, az még nagyobb
  • a.carkey
    Életben van. Ebben a sorozatban az is nagy szám ám. :D
  • trident
    Elégedetten dőltem hátra, miután megnéztem tegnap este az új részt.

Arya+Véreb a favorit, Brienne+Pod szál egyre jobban tetszik. Tyrion féle vonalról meg hozza amit hoznia kell. Sansa szenvedéstörténetét pedig már megszoktam.:D

• Molnibalage
    Memorial Day.