19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8026 Legjobb jelenet volt
-
#8025 Aha. -
#8024 Mármint Sansát? Szerintem kedvelte őt (azt nem tudom, hogy mennyire). -
#8023 Ügyesek, és gyönyörű az egész pengének a mintája -
#8022 Jaj. :?) -
#8021 -
#8020 Roger.
Más. A 2. évad végén milyen indítattásból vitte volna haza ingyért a Véreb...? -
#8019 Viking kardkovácsolási módszer, anno az Ulfberth kardokat is ilyen technikával készítették. -
#8018 Nekem úgy tűnt, hogy mintha csak a középső mintázat miatt csinálta volna. Sok kard- és fegyverkészítős videót láttam, de ez az első, aho csavarak rajta. Olyan volt, hogy nem egy darabból, hanem sok vékony réteből kovácsolták össze, meg számtalan más technikával, de ez a csavargatás nekem telejsen új. A tradícionális kovácsolási technikához semmi köze nincs szerintem. -
#8017 Pont ezért nem vagy te a kovács.
Jóval erősebb a kard így, mintha csak simán kalapálná. -
#8016 Annak mennyi a Rockwell-keménysége?:D -
#8015 Mi a frászkarikáért ilyen bonyulultan csinálták...? Megcsavarják aztán meg kikalapálják...? Bár én csak kevés anyagszerket és fémtechet tanultam, de ennek semmi értelmét nem látom... -
#8014 Valiryai acél? Nem. Akkó nem is kő!
-
#8013 kell
az az 1. nem az "előző" :PP -
mikromanus #8012 azaz Hegyre. Banyek de leépült a koffein/kávészintem... :) -
mikromanus #8011 Inkább erre a gefyre utalhatnak:
Game of Thrones: The Hound vs The Mountain
-
sandor8206 #8010 ja és a tippem Vipera nyer, de tuti lesz valami kavarás, hogy úgy simán Tyron ne sétálhasson már ki, az nem Martin papás lenne -
sandor8206 #8009 én úgy tudom, ha döntetlen, tehát mindkét fél meghal a párbajban (a lényeg, hogy a védő bajnokának kapa), akkor bűnös a vádlott. Mintha ezt olvastam volna valahol -
#8008 Úristn, facebook kommentek:
Trónok harca (Game of Thrones)
A 2. évad óta most jelent meg először a Hegy. Mit szóltok az új színészhez?
Zsolti *** Az előző sokkal jobb volt!
Like · Reply · 13 · 7 minutes ago
Wat? Ki? aki egy sötét sarokba álldogált?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
*** Mihály Kokszos létére siralmasan néz ki...
Like · Reply · 5 minutes ago
Mondja Ő akinek a képeit elnézve sose kokszolt :DD
Adam **** Ne feledjétek ez a trónok harca... Itt minden megtörténhet... Oberyn is járhat úgy mint Eddan...
Like · Reply · 6 minutes ago
Kijaza Eddan?
Legjobb viszont:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
mikromanus #8007 MErt elküldte a lányát, , mert törpe és legfőképp mert megteheti és mert megölte az anyjukat amikor megszületett. Frissebb érv talán az lehetett hogy nem tetszett neki a babysitter akit az apjuk ráküldött. Valamikor Tyrion mondta is (vagy csak könyvben?), hogy a nővérkéje nem olyan okos mint gondolja magáról.
Ha a kezébe kerülne valami csoda folytán a Lannister család vezetése, akkor rövid időn belül eltűnnének a süllyesztőben. -
#8006 Az ostromnál miért akarta megöletni? Csak azért, mert elküldte a lányát? -
#8005 Tyrion is elsétált a sajátja után. -
mikromanus #8004 Gondolom törvényesen akkor nem léphet fel ellene ezügyben. Ettől még pár orgyilkos "véletlen" meglátogathatja amíg a cellájában van Tyrion. Csak apuci emiatt nagyon nehezményezne Cerseire. EZt nem kockáztatja meg. Persze idővel majd talál lehetőséget az újabb próbára. Az ostromnál is kapott az alkalmon. -
#8003 Nem nagyon lesz más választása. -
sempronius18 #8002 Majd várhatja a következő alkalmat. -
#8001 Tegyük fel ártatlannak nyilvánítódik párbajban akkor Cersei hátradől majd hogy hát ez van?:D -
bega82 #8000 Ja értem. OK, köszi az infót! -
Belkar #7999 Előzménynovellákban meg az első könyvben le vannak írva ezek... -
bega82 #7998 De ezeket tudod, vagy csak szerinted így van? -
Belkar #7997 Nem kell halálig tartani csupán addig amíg az egyik fél meg nem adja magát vagy harcképtelenné nem válik.
Ha mondjuk mindkét fél halálos sebet kap akkor nyilván az nyer aki tovább él. Az meg szinte lehetetlen hogy mindkét fél ugyanabban a pillanatban haljon meg... -
bega82 #7996 Hát amúgy igen, abszolút érthetőek az indítékai, ezzel nincs is gond. Csak ugye a végkimenetel mi lesz majd vajon... szegény Tyrion is mit összeaggódhat most ezen! :D -
#7995 Volt ideje készülni rá, egész életében. Soha nem adódna ilyen remek alkalom, hogy nővére és annak gyermekeinek gyilkosával szemtől-szembe megküzdhessen, egyben az összes tetves vérgecó Lannister-nek jókora problémát okozva. Ez mondhatni a tökéletes és kihagyhatatlan sorfordulat, egy olyan pont az életében, ahol lépni kell, mert soha többé nem lesz ilyen malaca. Valószínűleg erről a tökéletes bosszúról álmodott gyermekként, mikor felriadt álmából. És ez még csak a kezdete... :DDDD
Ha egy ilyet kihagyna, hogyan nevezhetné ezután férfinak magát, mit érne a hercegi rangjával. Oda lenne az önbecsülése örökre. Gazdag és befolyásos és hatalmas, szinte bármit megkaphat, de ezt MAGÁNAK kell elintéznie. -
bega82 #7994 Különben ez tényleg jó kérdés! :) Hát biztos nem 11-esek. :D Lehet ilyenkor elkönyvelik, hogy az Istenek sem tudják megítélni az alany bűnösségét/ártatlanságát, aztán vagy döntenek róla "emberi" törvények szerint valamit, vagy megy a Falra, vagy a jóég se tudja! :) -
bega82 #7993 Nos igen, valóban így is lehet nézni, hogy önként jelentkezett, tehát valószínűleg bízik magában, annak ellenére, hogy a Hegy mekkora nagy marha. Lehet ő is úgy gondolkodik, ahogy Bronn is mondta: ha sokáig fürgén szaladgál a csapásai elől, és kifárasztja, akkor lehet esélye. Csak ugye Bronn azt is említette, hogy egyetlen apró hiba, aztán game over... :D
Ráadásul: azt se felejtsük el, hogy őt ugyebár a bosszúvágy is fűti! -
#7992 A párbaj egyébként mindig halálig kell, hogy tartson? Amikor Bronn küzdött, akkor benyögték, hogy kegyelem. Ha Bronn akkor nem öli meg, akkor is győztest hirdetnek és elsétálhatott volna Tyrion?
Vagy mi van akkor, ha pl. mondjuk egyik fél legyakja a másikat, de aztán mondjuk a csata közben szerzett banáls seb elfertőzödik - álá Khal Drogo - és a győztes bajnok is meghal? Akkor utánamennek az elítéltnek és megölik? Vagy a TOTÓ nyelvén X esetén mi van? :) -
#7991 Én biztos nem. A hercog tudja a Hegy mire képes, nagyon is. Ha "önként" elvállalja, az azt jelenti pontos és atombiztos terve van a kivégzésére. Ravasz, hidegfejű gyilkosnak ismertük meg és a mérgek mesterének, nem hinném, hogy nyomorult Hegynek fikarcnyi esélye is lenne ellene. Majd szépen hátulról megoldja kis barátunk és a Hegynek lőttek. Annyi meg egy bambi. Ob nem öngyilkos típus ránézésre sem. -
bega82 #7990 Hmmm, hát igen. :) Na meg ugye "látatlanul" (vagy inkább úgy mondanám, hogy "tudatlanul") én biztos, hogy a Hegyre tennék nagyobb összeget. :) Többek között ezért is vagyok kíváncsi, hogy akik nem olvasták, ők mire számítanak vajon. -
#7989 Ne Martinozzuk má le, apánk lehetne! Martin BÁCSI! :DDD -
G_ArchAngel #7988 Nem olvastam az összes könyvet, de szerintem GRRM saját magát írta meg Tyrion személyében -
#7987 Tuti, hogy megmenekül és tuti hogy nem úgy, hogy az átlagnéznő gondolná. Ideje lenne végr valami meglepi. Az valahogy túl egyszerű lenne, ha a dorne-i herceg csak úgy legyakná és mindenki happy. Az eskövő mennyegzős részénél is kb. 1 éve úgy tűnt, hogy juhé, mindenki happy. Oszt nagyon nem. Kizárt hogy a "bűnös megbűnhődik és az ártalan csak úgy elsétál és a dicső lovag győz" esemény legyen. Az eddigiek fényében Martin nagyon nem ilyen világot írt.