19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8066 Bocs már, de kiszivárgott néhány kép a castingról. Sand Vipers casting. -
#8065 :)
-
#8064 könyves topikban válaszolok ! -
#8063 Természetesen spoileres: kiderült kik lesznek az új szereplők a következő évadban.
http://winteriscoming.net/2014/05/23/characters-confirmed-game-thrones-season-5-new-details/ -
#8062 -
#8061 jajj...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#8060 Nem mindegy!? :D -
#8059 Az utolsó a legjobb. :) -
#8058 "A Véreb alapvetően jófej, csak a főnökei voltak mindig gecófalviak. Egy jó főnök mellett, mint Ned is, lehetett volna igazi hős (és persze már réges-régen halott lenne)."
Azt hiszem ezt hívják tökéletes, hozzáértő kommentnek. -
Zenszkij #8057 a Brant játszó színész mekkora egy kis nyominger :D, lehet Hodor nyomdokaiba lép és bemelegszik -
#8056 Hodortól rögtön balra az az öregúr mintha mérgesen kiabálna, hogy nem lát rendesen tőle :D -
sempronius18 #8055 Igen ő. -
#8054 A bal oldali meg Bran? Nem igazán ismerem föl. -
sempronius18 #8053 Szegény srác aki Hodor mögött ül nem sokat láthat a meccsből. -
#8052 -
bega82 #8051 Nem feltétlenül, ez genetikai problematika. :)
Ha Peter recesszíven örökíti tovább a dwarf gént, akkor nem feltétlenül. Csak aztán lehet a gyerekének vagy az unokájának stb. stb. majd fog törpe utódja születni egyszer. -
MaRee #8050 De nem értem, ilyenkor a gyerek nem lesz törpe? -
#8049 Van róluk olyan kép is, ahol csókolóznak és a csajon ez a magassarkú van. Na az vicces. De édik. -
#8048 Fekve minden nő ugyanolyan magas vaze. :D -
#8047 jóformán a melléig ha ér a férje, akkor meg már nem mindegy ? :D -
#8046 Felesége biztos ami biztos magassarkút vesz fel mellé :D -
#8045 A törpe amúgy haláli, a családja is. Csipázom a csókát. Murva jó színész.
-
#8044 Ez forgatáson készült? Mi az az izé a nyakában? -
#8043 De kis csoffadt lehet. :D -
#8042 Hoppá hoppá :D Merész. -
#8041 -
Belkar #8040 Szerintem arra gondol én sem emlékszem késes jelenetre. -
#8039 Arra gondolsz, amikor az 1 évad végén le akarta lökni, mikor a karón levő fejetet mutatja? A filmben Sansánál max. étkezéskor volt kés, én nem emlékszem késes jelenetre. -
#8038 1:51 :D
-
#8037 Mellesleg Martin a csaladneve, Szoval Gyuri bacsi... (leven George) -
#8036 A Véreb nem vak. Pontosan látta ő is, hogy milyen elmebeteg vérnősző balfasz a Goffri. És látta, szerencsétlen Sansa mit kellett kiálljon. Pusztán megsajnálta, vagy együtt érzett vele, hiszen az ő testvére is bullyzta őt és az apja, meg mindenki annak adott igazat és nem neki. Kicsit magát látta Sansában. Mellesleg ellentétben a báttyával ő nem szívesen öl nőket és gyerekeket, csak ha muszáj. ÉS ha megfigyeltétek sosem próbált nőkkel erőszakoskodni (legalábbis a filmben), ami ritkaság a katonák között is a sztoriban. Maga módján igazi úriember amúgy, durva. -
#8035 Szovegertelmezes, Sansa akarta megolni Gofri-t. Asszem egy kessel. Csak a Vereb tudta, hogy az biztos halala lenne Sansanak es meg nem volt keszen a kenyertoresre. (ugyani a Kings guard is ott allt korulottuk. -
#8034 Akkor amikor azt mondta, hogy "nem érted tettem" Tyrionnak, akkor nem egy másik hatalmora célzott, hanem azt értette, hogy pusztán "kedvességből", mert kedveli Sansát? -
#8033 Goffri mikor akarta megöletni Sansát? Megverette a 2x04-ben és kicsit (?)fenyegette azzal, hogy megöli. Persze látszott rajta, hogy legszívesebban a királyt kalapálná bele a földbe. -
Véreb tipusosan az a karakter, aki álmaiban egy tütüben nyomja a hattyúk táncát, de a testvére, családja, környezete miatt inkább embereket hentel.
Más. Képz. :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#8031 Sansát többször is megmentette a Véreb. Mindjárt akkor, mikor ki akarta nyírni a Goffrit. Ott beavatkozott, hogy ne essen baja. Aztán a városban is megvédte, mikor meg akarták köhhhmm és így tovább. A Véreb alapvetően jófej, csak a főnökei voltak mindig gecófalviak. Egy jó főnök mellett, mint Ned is, lehetett volna igazi hős (és persze már réges-régen halott lenne). -
#8030 Véreb egy elnyomott karakter, akinek titokban van egy a világhoz képest fejlett erkölcsi érzéke. Emlékszel, hogy Gofrinak is ellent mondott.
Egyszerűen csak szabad akar lenni, saját döntéseit meghozni.
Sansában magát látta, hogy mások markában vergődik. Még akár bele is szeretett? Aryát szerintem megsajnálta, hiszen csak veszteség érte és magára maradt. -
Belkar #8029 Én csak azt sajnálom hogy Jack Gleesont 4 évad alatt egyszer sem jelölték Golden Globe-ra vagy Emmy-re pedig ő aztán tényleg megérdemelte volna... -
G_ArchAngel #8028 Tavaly megkapta. -
MaRee #8027 Tyrion ha nem kapja meg ezért az évadért a létező összes díjat, nincs igazság a Földön! És még hol van a finálé, kitudja milyen alakítások lesznek. Ez a páros ebben az évadban mindenki mást üt.