19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• szucsy89
  • DaemoonHunter
    Ha rám célzol olvasd el még 1x a mondatom, mert nagyon elferdítetted a tartalmát :)
  • Molnibalage
    Dany kokrétan idiótán néz ki. A való életben a hajviselete és színe jól áll neki. A filmbeli paróka eszémletlen szar. A szemöldök rontja az összehatást és testre végképp nem nagy szám a csaj. Meli és a Dany szolgája simán leveri, de még Sansa is, pedig éppencsak nő kezd lenni...
  • skinnyman
    Igen, szerintem is inkabb igy mukodik a dolog.

Kulonben a "kinek vittek be eloszor halalos talaltot" dolog gyakorlatilag a szuletesi idejukbol is kozvetlen adodna, mert mar abban a pillanatban halalra van itelve mindenki... :)
  • Piszkos  Fred
    Nem véletlen van rajta egy méteres bőrkesztyű :D
  • RatBaG #8312
    guh, guh, GUH! :D
  • geo91
    tiszta első évados jaime :D

• bega82
    "Every day around the world, men, women, and children are murdered by the score. Who gives a dusty fuck about a bunch of beetles?" :D
  • Jim Morrison
    Mosmá szabad préda
  • ForzaInter
    Nekem Oberyn nője is tetszik.:D
  • MaRee
    Lehet csak fényesíti
  • Count Adyn

• genndy
    És én ezt már akkor tudtam amikor először felbukkant a Mestere mellett (még ruhában)
  • Kongy
    Azért Missandei magasra tette a lécet, valljuk be... :D Alatta már senkit sem tartanak jó nőnek.
  • Evoluti0N
    Ebben legalább globális egyetértés van, hogy Missandei jó nő, ha a többi szereplőnél még meg is oszlanak a vélemények. :)
  • Kongy
    De még így is jobb a helyzet, mert ha Oberyn nem lesz a bajnoka, az biztos halál Tyrion-nak.
  • MaRee
    Nem az a lényeg, hogy ki visz be előbb halálos döfést, hanem az, hogy ki hal meg előbb. Lehet, hogy a Hegy is meg fog (sőt még ha nem volt mérgezett a lándzsa akkor is belehalnak az emberek általában a hasi sérülésekbe), de attól még Tyrion bajnoka halt meg előbb.
  • cylonflatus
    Annál maradtam. Meg amit kicsit lejjebb olvastam, jó pár kommentben beszéltek múlt időben a Hegyről...
    De amúgy ez nézőpont kérdése. Te arról beszélsz, hogy ki lehelte ki hamarabb a lelkét. Én meg arról írtam, hogy ki vitte be először a halálos találatot. Nem ugyanaz, az meg teljesen relatív, hogy milyen szempontok alapján hirdetnek győztest döntetlen esetén (már ha minden áron ki kell hozni valakit döntetlennél). Én az egyikre írtam példát, arra amelyiket fairebbnek éreztem először, és igen, szubjektív módon Tyrion javára. Me' ő a szimpi. Cersei meg szopjon kutyát.
  • cylonflatus
    Megnézném, megfelelő mennyiségű vodka után talán még utána is fordulnék...
  • Master91
    hát figyelj, maradjunk a sorozathoz

feküdt, meg se mukkant, majd felpattant és szét trancsírozta Oberyn fejét. Oberyn ezt tuti nem élte túl, míg a Hegy leomlott mellé, még lehet látták hogy lélegzik ilyesmi. Azért nem olyan sebet kapott amibe azonnal bele lehet halni (volt 1 haskörüli szúrás talán).
    Eléggé egyértelmű hogy ki nyert. Hogy mi történik rá 2 percre, vagy 2 órára ,vagy ~2 hétre, az már mindegy, mert Oberynnek már 2 másodperce sincs :D
  • cylonflatus
    Ja, él. Még. Nem tudom, a könyvekben nem jutottam el idáig (még csak kettő van meg), és lehet, hogy ti többet tudtok, de nekem úgy tűnt mint ha halálosan megsérült volna ő is. Szóval ok, az utolsó erejéből összekapta magát, kinyírta Obyt, de a halálos sebet hamarabb megkapta. Erre gondoltam, de persze ez egy big if, ahogy englisül mondanák.
  • Belkar
    De nincs olyan hogy X. Hiába kapott Gregor halálos sebet ha még maradt annyi ereje hogy bezúzza Oberyn koponyáját. Ami nyilván azonnali halállal jár és így még ha 2 másodperc múlva el is vérzik Gregor akkor is ő nyer mert tovább élt.
  • Master91
    tényleg túl van értékelve :DDD

de hát ugye kinek mi tetszik

nekem pl. Dany se jön be annyira
    Sansa se

nekem a Tyrell rózsája jobban bejön
  • szucsy89
    ha abban a fekete ruciban menne veled szemben az utcán és nem néznéd meg, nos, akkor van egy rossz hírem :D
  • cylonflatus
    Szerintem meg indokolatlanul túlértékelt a kinézete, nem is értem ezt a fene nagy rajongást itt a blogon. Ha szembejönne velem az utcán úgy, hogy nem ismerném a GoT-ból, még rá se néznék. Ok, ízlések és pofonok, tudom. Ha mondjuk Missandeire írtad volna azt aláírnám. Gondolkozás nélkül. Na az egy jó nő (ráadásul úgy néz ki mint a csajom :P)
  • DaemoonHunter
    Az volt itt a döntő hogy ki vitte be az utolsó nyilvános halálos találatot, azaz ki halt meg hamarabb, és ez elég nyilvánvaló.
  • szucsy89
    ezt nem tudhatod, lehet pár másodpercen belül meghal ő is a méregtől utána, és akkor x. ilyenkor nem tudom mi van, de még az is lehet hogy életben marad.
  • ddany7
    hat szerintem a halalt erto talalatot eleg egyertelmuen a hegy vitte be, vagy szerinted meg ott oberyn elt? :) utana osszeesett, de siman lehet hogy meg el, csak elajult. de ha meg is halt, akkor is elobb kinyirta az ellenfelet, igy o nyert.
  • Master91
    Oberyn halott, Hegy él.
  • cylonflatus
    Azért ezt az ítélet dolgot nem értem. Miért ennyire nyilvánvaló Tyrion halálbüntetése, amikor az ő bajnoka is végzett a vádló bajnokával? Ez így igazságtalan, nem fair - ok, tudom naiv dolog pont egy Tywin Lannister által elnökölt bíróságon ahol Cersei Lannister a felperes bármilyen igazságról beszélni, ami nem az ő igazságuk, ill. nem áll érdekükben az igazság, de akkor is. Basszák meg, ez döntetlen. Vagy akkor mint a fociban ha döntetlen (ill. pontegyenlőség) esetén kell kihozni a bajnokot megnézik a rúgott gólok számát, ha még az is egyezik akkor az idegenben lőtt gólok számát stb, itt meg mondjuk azt lehetne (legalábbis szerintem az ésszerű az lenne), hogy aki először bevitte a halált érő találatot, azt hoznák ki győztesnek. Vagy legalább még egy viadalt rendelnének el, vagy az ítélet enyhítését halál helyett száműzetésre, vagy szolgálatra a Falon, de így rávágni, hogy eldőlt, meghósz fiam, ááá...
  • desigo
    Nekem is szimpatikus volt de ez a flegma viselkedés a harc elejétől kezdve nem nagyon tetszett.

Joraht meg kicsit felelőtlen dolognak tartottam elküldeni ugyanis full mindent tud Daenerysről az embereiről és a seregéről.
  • szucsy89
    ah ez a nő ebbe a ruciba... el kell ismernem fájó szívvel ugyan, de jobb csaj mint E.C.
  • cylonflatus
    Jaja, nekem is szimpatikus a fazon, bejött nagyon az akcentusa. Amikor először megjelent azt hittem, hogy egy féreg (ezt már a karakterére, Oberynre értem), de aztán Oberyn Martellt is megkedveltem és sajnáltam, hogy... .
  • Master91
    a mostani rész előtti kis összefoglalóba is volt
  • Prof William
    Egyrészt az hogy viper neve másrészt lehet hogy csak képzelődök, de azt lándzsát elégé óvatosan kezelték mielőtt a kezébe adták.

Meg ugye az volt a lényeg hogy bosszú mindenáron, de ugye meg az meg a Hegy...

Nem volt benne biztos hogy túléli, szóval sztem úgy rendezte hogy így is úgyis győzzön, még ha meg is hal közben.
  • bega82
    Várjuk meg a "Children" című epizódot... nekem gyanús, hogy az nem véletlenül többes szám, legalább 4 tippem van, amik szerepelhetnek majd. :)
  • Sir Quno Jedi
    Ott vannak azok, csak a nyúlon túl!
  • Neoncsoves
    a sárkányok most láthatatlanok, mert nem volt pénz szídzsíájra
  • Molnibalage
    A sárkányok egyébként merre dzsemoboriznak és hogyhogy nem ölik halomra randomra az embereket?

A kis idiótát meg akkor B. elköldi majd és "véletlenül" rajtuküt majd valaki és kinyírka? :)
  • ToCsEk

ezen a részen nagyon fogtam a fejem hogy mit is akarnak ezzel az egésszel

the hound and hiena

ez meg csak úgy