19495
![10802156721311543414.jpg](http://www.media.sg.hu/forum/galleries/1080215672/10802156721311543414.jpg)
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
-
Számára második leglényegesebbnél pont nem volt ott. -
Kingtiger15 #18451 Ha Havas nem tűzálló, akkor Davost valami messzi küldetésre kellene küldenie, mert az öreg körül feltűnően sokan halnak tűzhalált. Így hirtelen azt mondanám, minden westeroson képre vitt tűzhalálnál jelen volt, vagy a közelben kódorgott. -
Sequoyah #18450 Az mondjuk engem is zavar, hogy bar a tortenet vonalaban nem latok kifogast, most 3 szezonnyi esemeny tortenik hirtelen, es mindez egy roviditett szezonban. Az oke hogy most mar nyilvan nem 1000 szalon folyik az esemeny, szoval lehet surubb, de nem ennyire.
A nezettseg jo volt, penz volt, nem tudom miert kapkodtak el... -
Zozo0122 #18449 Jaja, az az utolsó fejezete Jonnak, hogy a végén fekszik a hóban leszúrkálva. -
Hát az utolsó könyv ha jól emlékszem úgy ér véget, hogy Jont leszúrják, szóval lehet, hogy Martin ezt jobban megmagyarázza majd. -
Zozo0122 #18447 Na ez az, Jon halála, amit egyszerűen képtelen vagyok felfogni. MI volt az értelme a story szempontjából? Ha csak annyi, hogy halála után joggal hagyja ott az Éjjeli Őrséget, az rohadt gyenge úgy. Stannis is felajánlotta neki, hogy törvényesíti őt, mint Deres Ura, ha segít...annyi ziccer ki lett hagyva a sorozatban, gyakorlatilag a mágia összes ága -
Ja, de Jon időközben egyszer meghalt. Lehet, hogy Jon v1.0 még nem volt tűzálló, de az a Jon még csak Ned Stark fattya volt. Az új Jon, a v2.0 meg már Aegon Targaryen meg a Kiválasztott Herceg vagy mi.
Nem tudom, mi fog történni, de soha nem volt igazán megmagyarázva Dany tűzállósága sem, szóval ezzel az erővel akár Jon is lehetne az. Legalábbis az újjászületett Jon. -
Zozo0122 #18445 Ha Jon tűzálló lesz az utolsó részben, tuti, hogy telibe rúgom a TV-t :D Az igazi telibeokádása lenne a lore-nak... -
Prof William #18444 Csak az a kérdés, hogy a nagy Brainstorming közben eszébe jut-e ez az íróknak.
Ennél nyilvánvalóbb dolgokat is elfelejtetek már az előző évadokból. -
Zozo0122 #18443 Dany egyenes ágon a király leszármazottja, ugyanis a LÁNYA. Jon a sosem volt király (csak herceg) Rhaegar fia. Jon örökösödése előbbre való egyébként, mert Dany nő, szóval ilyen szempontból igazad van.
Jon NEM tűzálló. Megégett a keze a fáklyától is az első évadban, amikor az élőhalottal küzdött ami megtámadta a parancsnokot, be is volt kötözve napokig. Nem minden Targaryen tűzálló. -
Kingtiger15 #18442 Nem biztos, hogy jobb, nem vagyok jó történetíró, de szerintem jobban passzolt volna az eredeti mondanivalóhoz, hogy itt mindenki a saját jelentéktelen szarával van elfoglalva és a valódi problémáról, veszélyről nem akarnak tudomást venni. -
Ez pl egy sokkal jobb történet lett volna. -
Kingtiger15 #18440 Én anno arra számítottam, hogy Dany beáll a sorba és kiröhögi Havast a meséjével együtt,csak a hatalomra és a Vastrónra koncentrál, temérdek halál árán meg is szerzi, mikor épp kezdene örülni magának, akkor fújja meg neki NK az ébresztőt. -
Egyetertek, bar annyit tegyunk hozza, hogy Tarlyknal ott van Sam, mint utolso Tarly, o pedig biztos, hogy Jon oldalan all, foleg a mostani es a korabbiakban tortentek miatt. Mas kerdes, hogy mi maradt meg a csaladbol, a vagyonbol, a seregbol, stb. a neven kivul... -
Feltéve, hogy a sárkány tüze megégeti Jont. Lehet, hogy simán kisétál belőle, mint Daenerys. Elvégre ő is Targaryen, sőt, ő még inkább az, ő a király egyenesági leszármazottja. Nem lepődnék meg, ha az utolsó részben Dany el akarná égetni Jont, mint árulót és a sárkánytűz nem fogná.
De majd meglátjuk. -
Oddball29 #18437 Odavalók egyébként. -
Prof William #18436 Visszanézve lassan már az egész 7-ik évadot egy filler évadnak érzem mert kb semmi sem történt benne. Ami meg történt az hülyeség volt.
Cerseinek, valamint az egész Királyvár szálnak már kb semmi értelme sem volt az 6-ik évad óta. Királynő lett és ott kb véget is ért az egész "életútja."
Szerintem valahogy így kellet volna felhúzni az ívet...
6. - Évad megérkezik Dany és nem hallgat az idióta tanácsadóira, hanem szépen elfoglalja Westerost. Mindenki befosik a sárkányoktól, Szuper Euron pedig hamuvá ég flottájával együtt.
A 10!!! részes évad 7-8 része körül jönne Királyvár ostroma/felégetése. Az évad végére Dany+Jon Westeros -ingadozó- ura.
Az évad végén megjön a Night King és áttöri a falat. A fal áttörése is egy csata-szerűség lenne de nem zombisárkány segítene, hanem az, hogy Bran akaratlanul meggyengíti a fal védelmét és a NK áttöri.
Az áttörés után megjön a 3 sárkány és AKKOR szedi le a NK az egyiket. És persze meg is zombítja.
Az évad végén láthatjuk, ahogy zombisereg menetel + NK a sárkáynon.
8 Évad Kb 2-3-ik rész Deres ostroma. Vereség.
4 . rész. NK a zombisárkánnyal feléget pár fontosabb várat. Az 5-ik részben Királyvár ellen küldi a sárkányt -ami egy jégviharral érkezik- A sárkány jókora pusztítást végez áttöri a falakat + égeti a várost de végül a 2sárkány és/vagy a skorpiók elintézik.
A tél szépen megjön egész Westerosra és a végső csata Királyvárnál lenne. Ott persze legyőzik a NK-t de amúgy Westeros romokban hever és itt a tél. Aztán még 1-2 rész a levezetésre és vége...
Szerintem nagy hiba volt az évadokon át felvezetett természetfeletti szál ilyen kurta-furcsa módon lezárni. Eddig pont az lett volna lényeg hogy az idióta emberi konfliktusok semmit sem érnek az igazi nagy ősi fenyegetés árnyékában.
Ja amúgy meg Havas ELSZÓLTA magát. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.15. 14:03:06 -
Azért nem értem ezt a jaj-t azok után, amit VII-nél láttunk (semmit) vagy a VIII-nál, amit rian j. összehozott. Ezekhez képest még a GoT legrosszabb része is mesterdarab. -
Ezek után: Jaj! :D -
M2 #18433 Miért lenne az? -
Kingtiger15 #18432 Ha felmerült benne a két legyet egy csapásra ötlete, akkor talán Havast siratta előre. -
Szerintem a nagyméretű Tűz és jég világában van szó a tojásokról.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.05.15. 13:13:45 -
a könyvek nem írnak több tojásról? hátha deni rátudna ülni 21 napra :-D -
Látszik a szemein, hogy valami változott nála, de hogy megőrült-e vagy csak a füst miatti sírás okán, majd kiderül.
A látomásából eddig az első megvalósult. -
Ebben igazad lehet, de azért azok az arckifejezések, amiket a harangok után levágott, nem biztos hogy egy teljesen józan elmét mutattak be... -
Nem jó. Én az őrültséget - aka. Mad King - kérdőjelezem meg. -
Nem az első vagy, aki megkérdőjelezi a gonoszságot, majd megadja a definícióját vagy egy erős példát rá. Igen, aki ezt teszi, az gonosz, más kérdés, hogy az a karakter akit korábban máshogy építettek fel, valóban megtenné-e, vagy mindig jellemtörést követnek el az írók. Lassan elgondolkozom azon is, nem szándékos-e ez, valami médián keresztül végzett újabb agymosás, társadalommérnökösködés... -
Nem jó. Tűzálló. :) -
Egyébként én se értettem, hogy miért csak 6 rész a 8. évad, ráadásul ez valójában egy sima 10 részes valami, tehát ez nem hat, hanem tíz 45 perces rész. A készítők vsz be szerették volna fejezni, és a Maffiózók óta tudjuk, hogy be lehet fejezni valamit így, és a Twin Peaks óta tudjunk, hogy úgy is. :)
Sebaj, ha igaz amit írnak, Martin könyvéből minden kiderül. :) -
Én már kezdek agyfaszt kapni a II. vh-s téveszmék posztolgatásától... -
M2 #18422 Itt azért sokkal letisztultabb volt a kép, felesleges árnyalni. Őrült, vagy gonosz, vagy mindkettő, kinek-kinek ízlése szerint. -
Ezért is írtam korábban, hogy Dany művelete a sárkánnyal Sansának szólt, aki viszont közömbös lesz Királyvár lakói kapcsán, mert ő is utálja őket, hisz majdnem meghalt ott, és az apját is ott fejezték le. De ez Sansának és az őt támogatóknak szólt, bár azért a Hét királyság akkora, hogy biztosan maradhatott még benne pár nemes, aki nem hódolt még be. Megj. Aegon alatt is ez volt, de a sárkányok megtették hatásukat. Nagy erődemonstrációt Aegon nem tudott csinálni, amiből mindenki ért, mert maga Királyvár se létezett abban a formájában, ahogy a sorozatban. -
Nem biztos, hogy gonosz. A helyzet adja, és teszi a dolgát. Amikor ott van az Elit alakulatban - ha jól emlékszem Winters előtt a fegyvertelen német gyerekkatona. Először W habozik, majd lelövi. És a többit is elkezdi ölni. Most W gonosz? Vagy csak tette ahogy a helyzet megkívánta.
Amikor Caitlin Stark miután megölik Robbot elvágja Frey feleségének nyakát. Akkor most ő gonosz? stb. -
M2 #18419 Azért a Jon és Dany "párharc" elég rövid lenne:
- You are my Queen!
- dracarys
Inkább Stark vs. Daenerys lesz az, úgy izgalmasabb részt hoz. -
Nem nagyon maradt már meg nemesség, akit meg kéne félemlíteni. A Tyrellek, a dorne-iak, a Frey-k, a Tarly-k mind halottak. A Lannistereket éppen most végzi ki, a Baratheonok (azaz egy fattyú) az oldalán harcolnak, a Vale dettó (ami maradt belőle) és Yara is, Euron meg ugye meghal. Ha meg azt gondolja, hogy most majd senki nem mer Jon oldalára állni mert félnek a sárkányától, akkor ez egyrészt ezelőtt is így volt, másrészt meg azt gondolom, hogy az ilyen kegyetlenkedés éppen az ellenkező hatást fogja kiváltani: nem erősíti a szövetséget mögötte, hanem éppen gyengíti. Jon soha nem fordult volna ellene, soha nem árulta volna el. Az már akkor inkább elképzelhető, hogy azért tette ezt Dany,hogy Jont árulásra kényszerítse.
Az utolsó rész nyilvánvalóan arról fog szólni, hogy mi lesz Jon és Dany között, ki lesz a trónon.
Az egész gondolatmenetedet nem vitatom, amit vitatok: erre nem két epizódot kellett volna szánni. Vagy másfelet. Hanem másfél évadot inkább. Az egész olyan furinak tűnik, hogy két résszel ezelőtt még "jajj, ne bántsuk a civileket szegényeket", itt meg rajzfilmfigurás grimasszal süti az ovisokat. Éppen csak a kéjes gonoszkacaj hiányzik, hogy teljes legyen a szürrealitás. Dany az előző évadokban egy empatikus személy volt. Nem áldozott fel civileket, nem ölt meg ártatlanokat, sőt, megmentette az ártatlanokat és áldozatokat vállalt az ártatlanokért. Ez és amit leírsz azt mutatja, hogy erre a részre megváltozott teljesen. Ezt a folyamatot viszont elfelejtették bemutatni.
Majd Martin megírja gondolom rendesen. -
Már Cersei is drukkol - vagy valami hasonló, hogy húzzák már meg! :D -
Mi itt két dolog között őrlődünk, hogy bolond vagy gonosz (esetleg mindkettő). Ha nem bekattant hanem direkt csinálta, akkor csak szimplán gonosz. Mindenki az, aki ókori bosszúvágytól hajtva vagy "taktikából", jelzésként vagy akármilyen okkal ilyeneket művel akármelyik korban, akármelyik háborúban. A sok karakteridegen tettet meg nem lehet egymással igazolni, hogy ja ha neki szabad akkor nekem is ( #17826 ). -
DantesHUN #18415 Ez is igaz -
Kingtiger15 #18414 Mert kellett a játékidő fontosabb dolgok bemutatására.
Pl. szolgálólány szexleckéket ad, majd bratyóval fürcsizik, Oberyn és nője szakértő szemmel válogat a kupiban, Bronn csöcsöket lát a börtönben, braavosi színjátszó kör előadásai vágatlanul stb.