Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kellemetlenül erős összeállítás, de spoileres, szóval ne nézd meg, ha nem láttad az utolsó részt.
Nem szeretem a karakterét, de ettől függetlenül zseniális.
Egy darabig ugy nezett ki ezek megfernek egymas mellett. O uralkodhat, a Targaryenek elfoglalhatjak a tront, es a nepet felszabaditja a zsarnokoktol. CSak most a szezon elejen borult a bili, hogy egyreszt a nep nem varja nyilt karokkal (bar nem is ellenseges, pont leszarjak), masreszt az hogy a Targaryenek uralkodnak, es az hogy Danerys uralkodik az nem feltetlenul esik egybe. Most kerult konfliktusba az elmejeben a ket dolog, hogy vagy a jogos Targaryen orokos kerul a tronra, vagy o.
Es nem gyozom hangsulyozni, ezek nem feltetlenul tudatos dolgok. Minden emberre jellemzo hogy a tudatalattija alkot valami meset, hogy a hulye cselekedeteinknek valami magasztos, racionalis magyarazatot adjon.
A Barna Nász
Az összes életben maradt fő és fontosabb mellék szereplő összegyűlik egy hatalmas nyílt mezőn, hogy tanúi legyenek Jon és Denerys egybekelésének.
Az örömteli eseményt azonban egy váratlan természetfeletti katasztrófa hiúsítja meg.
Az égen különös barna felhők gyülekeznek eltakarva a napot és fura rotyogós mennydörgés hallatszik, a feltámadó viharos szél fingszagot sodor.
Szarvihar közelít, kiált fel rémülten valaki és mindenki megpróbál fedett helyre menekülni, de nincs hová.
Az égből hatalmas cseppekben záporozni kezd a gusztustalan barna fos, vegyülve kemény szardarabokkal, mint a jeges eső.
Egyre csak hull megállíthatatlanul, a menekülők már térdig gázolnak benne és esetlenül dagasztják lábaikkal, mint a sarat. A szél már hurrikánként tombol.
Ilyen körülmények között a sárkány sem képes felszállni és esetlenül kúszik a földön a tömeggel.
A távolból a horizonton barna szökőár közelít és elmos mindent és mindenkit.
A kép átvált az intróból ismert térképre, amit lassan úgy borít el a barna máz mint egy tortabevonó, közben harsog a főcímdal.
A zene egyre jobban hamissá válik, míg végül lelassul és eltorzulva elhal, miután egész westerost elnyelte a szartenger.
Stáblista utáni jelenet:
A szartenger felszínén lassan képződni kezd egy óriási buborék, mely végül lustán elpukkan és egy olyan effektet produkál mintha a kamerába fröccsenne.
Ekkor oldalról behajol a képbe egy bambán bámuló alak, az egyik kezében popcorn a másikban rajongói transzparens, az arcát pedig mintha barna pakolás vonná be.
Élvezettel körbenyalja a száját és csak ennyit mond: Szerintem ez tök finom.
Két hete ez pontosan így futott át a fejemen.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Nem volt semmilyen szemelyisegcsere. Mindig is a pengeelen tancolt, most csak veglegesitette hogy melyik oldalhoz is tartozik igazan.
Es minden egyes reszben (talan a 3dikat kiveve) volt szo az o uralkodasi stilusarol, hogy nem kene felegetni a kiralyvarat.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.14. 19:12:47
Na mindegy, a Csernobil legalább jó sorozat az HBO-n, azt érdemes még nézni. 😊 Ezt is befejezem, de már alig várom, hogy a könyvek megjelenjenek, remélem igaz a pletyka és tényleg megírta már őket Martin csak vár a sorozat befejezésére. A könyvek 100%, hogy jobban lezárják a történetet és az eddigieket is olvastam, szóval nyilván az utolsókat is el fogom olvasni.
De a mostani duhenek annyiban megagyaztak az elozo 4 reszben amennyire ennyi ido alatt az lehetseges.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Mondom, értem én, hogy erre élezték ki a karaktert, de kb 6-8 rész karakterfejlődés hiányzik, aminek a vége ez a Dany lett volna, ami szöges ellentéte az első évadok Dany-jének.
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.14. 18:55:46
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Volt barki is a legszukebb koren kivul aki ellentmondott neki es o megis megkegyelmezett?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Dany 7 szezonos felvezetese pedig visszatekintve kozel tokeletes. Pont eltalatak azt az aranyutat ami miatt minden nezo elhitte hogy o itt pozitiv foszereplo, mikozben a cselekedetei alapjan abszolut ala van tamasztva a zsarnoki, gonosz termeszete.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.14. 18:34:56
Ez nem kritika, csak bele akart rugni a sorozatba mert nem tetszett neki...
- Behodolnak-e Danerysnek, ha o lesz az uralkodo?
- Ha valasztani lehetne akkor Danerys, vagy Cersei?
- Egyaltalan fel akarnak-e lazadni Cersei ellen?
Az hogy egy torpe atkiabal a varfalon Cerseinek, amit rajta kivul hall meg vagy 20 masik katona, az meg veletlenul sem egyenlo azzal hogy a nep valasztasi lehetoseget kapott volna. Szerencsetlenek nem is tudtak hogy valasztaniuk kene...
A modern korban ilyenkor legalabb ledobnak par tonna ropcedulat az ellenseges hatorszagba...

Az egy dolog hogy neked nem tetszik, ez egy megoszto sorozat volt mindig is, semmilyen befejezes nem aratna osztatlan sikert. De az nem igaz hogy ne illeszkedne a sorozat egeszebe...
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Teszem azt író vagyok és csak annyit közlök a forgatókönyv írókkal, hogy az egyik főszereplőm autóbalesetben fog elhunyni a végén.
Tegyük fel én arra gondolok ez csak egy szimpla baleset lenne, mondjuk munkába menet.
A forgatókönyvben a szereplőm bekattan és elkezd embereket halálra gázolni az utcán, csak mert csak és a végén egy rendőrségi üldözés során szándékosan belehajt egy betonfalba.
Odagyűlni körém és nyavíkolni, hogy mhysa, mhysa!
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Mondjuk az egy ilyen reszlet hogy adnak-e konkret okot Danynek a verengzesre, vagy azt latjuk amit lattunk, hogy fogyatekoskent ok nelkul kezd el gyilkolni...
De igazabol mindket lehetoseg illeszkedik a teljes tortenetben. Az is hogy zsarnokka valik aki a hatalomert gyilkol, es az is ami vegul tortent, hogy tulmegy a zsarnoksagon, es Mad Queenkent befejezi azt amit az elodei (Mad King) felbehagyott.
Eleinte is voltak kisebb eltérések a könyvektől, de mióta nincsenek könyvek azt írnak amit akarnak.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Ennek nincsen olyan olvasatja ami szerint ez akar picit is helyes lett volna barmilyen szempontbol is.
Mindketto akkora artatlan aldozat lett volna ami megkerdojelezi a haborut, es hogy nem-e megis Cerceinek kellene a tronon maradnia, aki eleg bekesen viselkedett a hatalom biztositasa utan.
Ez a beszelgetes arra vonatkozik, hogy ha SZUKSEGES a gyozelem erdekeben, akkor Danerys hajlando felaldozni a lakossagot. Tyrion ezt nem akarja. Ez mar onmagaban azt jelenti, hogy Daneryst csak a hatalom erdekli, es nem a nemes celok amiket o allitott magarol.
Ez a beszelgetes NEM arrol szolt hogy barkinek is egyaltalan megfordult volna a fejeben, hogy a gyozelem UTAN, Danerys hobbibol lemeszarolna az artatlan lakossagot...
Mi köze a kis társorsházaknak a háborúhoz?
Gendryt vagy valaki mást a trónra.
- Az itt élők nem az ellenségeid. Ártatlanok, mint a Meereenben felszabadítottak.
- A rabszolgák a mesterekre támadtak, és a megérkezésemkor felszabadították a várost.
- Az itteniek félnek. A Cersei ellen fordulók családját megölik. Nem várhatod, hogy hősök legyenek. Túszok.
- Igen, azok. Egy zsarnok túszai. Kinek a hibája ez? Az enyém?
- Mit számít, kinek a hibája? Ha leég a város, több ezer gyerek hal meg.
- A nővéred tudja, hogy használja ki az ellenségei gyengeségét. Ennek tartja a könyörületünket. Gyengeségnek.
- Könyörgöm...
- De téved. A könyörület az erőnk. A könyörület a jövő nemzedékei felé, akik sosem válnak egy zsarnok túszaivá.
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2019.05.14. 17:25:50
Ezt a varost is szepen folszabaditotta, a lakosai mar reg megadtak magukat. Szoval csak el kellett volna foglalnia a tront es uralkodnia...
A korabbi tettei sem vallottak feltetlenul egy josagos uralkodora, de azokban persze meg volt logika, a mostanival ellentetben.
A házassága látszat házasság volt. Daario Naharis volt a szeretője közben.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.14. 17:14:32
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.05.14. 17:09:17
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB