19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
G_ArchAngel #9121 Pont ezt mondom, hogy az Aryan kivul az osszes inkabb onmarcangolt es mindent millioszot atgondolt mire a tortelenem elhaladt melledtuk.
Ha valaki nem heves termeszetu az pont egy Stark. Foleg mert az eszakiakra nem is jellemzo. -
Dobronski #9120 Minden Ned, Stark de nem minden Stark, Ned. -
#9119 nem csak Ned az egyedüli Stark! -
G_ArchAngel #9118 Heves termeszet? Ez nem jott at sem a sorozatbol, sem a konyvbol, annyit ragodnak mindenen. -
#9117 Beza. -
#9116 Heh, ahogy Baelish mondta az 1. évadban: "Stark-ok, heves természet, lassú ész" :DD -
G_ArchAngel #9115 Ezt mondom, nem hülye volt, hiszem a biztonsági intézkedéseket megtette - igaz alulmeretezte - inkább tapasztalatlan volt ebben a játékban -
#9114 Nem a skilljeiken van a lényeg. Ned egyenes jellem volt. Ez lett a veszte, mert ez "hülyeséggel" párosult. Tywin nem egyenes jellem, de ezért (is) élt túl sokmindenkit... -
G_ArchAngel #9113 Nem jó hasonlítani őket, mert a Lannisterek mindig a trón közelében mozogtak, volt tapasztalatuk az intrikák, politikai cselszövések terén, mig Ned Robert koronázása után elhúzott King's Landing közeléből. -
#9112 Kemény jellem...? Pont ezt a mítoszt oszlatta szét ez a rész. A fiának megtiltotta a kurva bevitelét a várba, ő meg ugyanazt a muffod döngeti. Ej, micsoda jellem...
Aztán a fiának is kamuzik, hogy "ó fiam, dehogy hagytalak volna kivégezni", aztán mikor a fia beszól neki egyből szindja és a halálba kívánja.
Számító, taktikus alak volt? Igen. Szilárd jellem? Lófaszt. Mindig arra ment, amerra a szél fújt. Gerinctelen sunyi alak, csak meg volt áldva realitás érzékkel és némi ésszel is. (Pont Ned Stark fordítottja.) -
ddany7 #9111 2 starknal eleg erosen ps ez a hajszin. -
#9110 -
-
ddany7 #9108 Érdekes, még nem néztem meg. De az tuti, hogy az 5. könyv első harmadából már bőven volt benne. A Bran-es részek biztosan. -
#9107 Na EZ vicces -
Dobronski #9106 :D -
#9105 -
sempronius18 #9104 Ha meghalt a király, vagy a segítő. -
Zenszkij #9103 ahan, de ő nem a király -
Knabb #9102 Értem, világos :) -
MaRee #9101 Igen, kongatták az összes harangot Királyvárban, ezt csak akkor teszik ha meghalt a király. -
Knabb #9100 Biztos meghalt, amúgy? -
Belkar #9099 Itt van egy spoiler mentes táblázat arról hogy jelenleg melyik fejezeteket dolgozta már fel a sorozat a könyvekből. -
Konyigery #9098 Én azért kicsit sajnálom Tywint, akármennyire kemény jellem volt, biztos szarul esett neki hogy a családja amit annyira védett szépen lassan darabjaira hullott a kezei közt, a két szemefénye egymással kavar...szégyen, casterly rock örökös nuku, és mindezek után egy olyan szégyenteli módon halálozott el, hogy sztem rajta röhögnek majd az elkövetkező száz évben. :D Gondoljatok bele, a nagy Tywin Lannister a vaskezű szilárd jellem akitől mindenki rettegett, nem csatában harc közben halt meg, hanem egy szál pöcsben a retyón :DD Bár sok ideje nem volt ezeken keseregni :DD -
#9097 #9023 -
MaRee #9096 -
Zenszkij #9095 dehogy :D -
#9094 az előbb az árnyékszéken ülve eszembe jutott tywin halála.
cersei ugyebár azt mondta, hogy bármit meg fog tenni, hogy ne tywin akarata érvényesüljön.
az nagyon elrugaszkodott ötlet, hogy esetleg képes volt félretenni tyrionnal szemben érzett gyűlöletét, és jaimevel közösen intézték ezt a szöktetést-apagyilkosságot?
így se esküvő loras-al, se jaimenek nem kell casterly rock-ra mennie, és a kölykeit sem zargatják már... -
Prof William #9093 Bocs fejből írtam. -
sata75 #9092 Theon Greyjoy nem Theyron, Tywin Lannister, nem Twynn :) -
#9091 Nem zavar. -
Prof William #9090 Ez igaz bár azért egy Theyron típusú személyiségkiirtó procedúrát elszenvedhetett volna még halála előtt. :)
Bár sztem amúgy sem lett volna hosszú életű, ahogy ott beszólogatott Twynn nagyapának. :)Én elsőre őrá is tippeltem mérgeznél.
Szerintem max 1-2 éven belül amúgy is "véletlen baleset" érte volna őkirályi fenségét. -
#9089 hu ne is mondd :D a sorozat legnagyobb pillanata volt számomra amikor elpatkolt a GOFRI :D -
G_ArchAngel #9088 Tomika meg gyerek, meg a sorozatban is. Amit Margitka csinalt vele, azert az USA-ban letoltendo fegyhaz jarna, kiveve ha amish/mormon/redneck vagy - akkor mehet a jatek 10 evesekkel.
Nem kell izgulni, van meg eleg szarkevero Westeroson es delebbre. -
Prof William #9087 Csak éppen az agytröszt esett ki. Jamie jó harcos meg minden de az intrikához kevés.
Ott van még Lannister sereg de Twynn volt a stratéga + az akire tényleg figyeltek egész Westeroson.
Tyronnnak is voltak jó ötletei, (A tüzessel majdnem egymaga nyerte a csatát) de ő most lelépett és ha vissza is térne, azt is max azért tenné hogy kardélre hányja Cerseit. Az ő története mint Lannister lezárúlt.
Tomenn egy pöcs(nem annyira mint Őpöcsössége Joffrey de azért ő is az. )nyilvánvaló hogy kb azt teszi majd amit mondanak neki.
Cersei ért a szarkavaráshoz de máshogy (ahogy eddig láttuk nem nagyon)egyszerűen kihalt mögüle az az erő ami miatt tartanának tőle az emberek.
Milyen tanácsokat ad majd az ijú királynak? Joffrey se ért volna lószXrt se ha nincs ott Twynn.
+ ahogy mondta már pletykálnak róluk... Most már semmmi sem állhatja útját pletykának, és az öreg halálával sztem már csak idő kérdése hogy őt és Jamiet erre a "pletykára" hivatkozva próbálják meg eltenni az útból. -
mikromanus #9086 Azért most már könnyebb legirritálóbb szereplőnek lenni. Azután hogy a kicsi fia benyelte a mérget és elpihent. Vele összevetve esélytelen lett volna a címre. :) -
G_ArchAngel #9085 Hihetetlen sok dolgot elfelejtettek, de szerintem ez ertheto, aki nem olvasta, azoknak igy is tul sok szal, tul sok arc van a sorozatban. -
#9084 Valamiért az első évad után a sorozat készítői elfelejtették Tywin testvérét, Kevan Lannistert, pedig pont most kapna ő is nagyobb szerepet... -
G_ArchAngel #9083 Ertem, hogy nem egy többszörös Oscar-díjas színésznő, de legalább dolgozik, sokaknak ennyi szerep sem jut -
#9082 nem sztárolják :) mármint persze most a GoT kapcsán felkapott lett egy kicsit, meghívják show műsorokba...etc., de ez téged miért is zavar? :) jól hozza a karaktert, a legirritálóbb szereplő a sorozatban, tehát valamit csak jól csinál :) vagy az zavar, hogy egyáltalán szerepet kapott a sorozatban?