19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Systore #9081
    Stannis inkább jól döntött, hogy északra ment. Nem sok esélye lett volna azzal a maradék sereggel. (A könyvben csak a vadak legyőzése után jött az iron bankos téma amúgy)
  • sata75
    Némi + infó, van benne magyar felirat is. Érdemes végignézni.
  • Tikal #9079
    szerintem meg csak egy előnytelen póz...nincs neki vastag karja..
  • EnxTheOne
    Könyvet nem olvastam, de a sorozat alapján se Tommen, se Cersei nem egy gazdasági vagy egy hadászati zseni.

Kis tanácsnak gyakorlatilag annyi.

Az hogy Cersei szabadon keménykedhet, nem lesz több arany a kincstárban, meg nem nyernek majd csatákat.

Lannisterek oldaláról az összes jelentős felső vezető kiesett, talán feltöltik a kis tanácsot pár Tyrellel, és ők majd mondják Tommen-nek hogy mit csináljon :D

Cerseiék igen szerencsések hogy Stannis északra ment.
  • stargatelost
    Attól, hogy Tommen gyerek, még ő a király. Cersei meg a régenskirálynő, semmi nem változott, sőt, Cersei így még szabadabb kezet is kapott, hogy Tywin nem mondja meg neki, mint csináljon.
  • Kongy
    Jó, csak egész nap a bullshit tananyagot olvasom, szóval lefekvés előtt max a képernyőt bámulni van kedvem :D
  • Master91
    azonnal kezdd el :D

megint csak azt tudom mondani, hogy elalvás előtt olvasol pár oldalt
  • Kongy
    Ice and Fire Wiki-n most elolvastam, így kicsit jobban összeállt a dolog. Nem tudom, valahogy nagyon érdekelt... :) Meg a Clegane fivérekről is elég sok minden van, Gregor-ról nagyon durva dolgokat lehet ám olvasni... :)

Kedvet kaptam a könyvhöz, lehet a nyár folyamán bele is kezdek, csak végezzek már a fránya vizsgákkal. :(
  • genndy
    Darabokból kell összerakosgatni, mint a sorozatban. Annál talán kicsit részletesebb, de csak a nézőpont-karakterektől kapjuk az infókat (tehát amit ő mond és amit neki mondanak). A több nézőpontot kell összerakni, meg időrendbe állítani. Nincs egy szép, részletes leírás a könyvben sem.
  • ProGabe #9072
  • Kongy
    Kicsit vicces amúgy Daeneys-ék vergődése. Már az 1. évadban is az volt a cél, hogy k.csög bátyja megszerezze a Vastrónt, pont azért csinált a csajból Khaleesi-t, aztán még mindig kb semmi fejlemény ezen a téren... : / Királyvár ostromát szívesen megnézném már.

Ja, és ha már Királyvár, a könyvek amúgy részletesen leírják Robert lázadását, meg a Mad King megölését, vagy csak szimplán mesélnek róla, mint a sorozatban?
  • genndy
    Van annak most elég baja a sárkányaival, anélkül meg elég nehéz. Meg a hírek is elég lassan terjednek, hónapok eltelnek mire megtudja hogy mi a helyzet Westeroson.
    Nem fog az még menni sehová, örül ha a megszerzett egy városa fölött tud uralkodni, hiszen a Mesterek is visszavették a hatalmat a többiben, stb.
  • Kongy
    Hát igen, Tywin halála azért igen sok kérdést felvet. :) Daenerys-ék simán betámadhatnák King's Landing-et.... :D
  • EnxTheOne
    A lannistereknek/ meg a trónnak akkor gyakorlatilag annyi nem?

Temmon vagy ki teljesen alkalmatlan
    Tywin halott, Tyrion nem hiszem hogy segítene nekik :D
    Félkarú max egy egyszerű harcos most, az hogy milyen stratéga nem hiszem hogy volt róla szó :S
    Cersei nem ér semmit

Ha Petyr vagy Varys ott maradna akkor még látnék valami esélyt, de így... :S
  • Piszkos  Fred
    Na igen, egyesekről túl kevés szó esik a topikban.
  • Count Adyn
    Lassan ő is nagykorú lesz ám:D (Myrcella)
  • Dobronski
    Shit.
  • Dobronski
    Antipatikus*
  • tigeroo
    kapná a büntit
  • SötétBarom
    Antipatikus.
  • Molnibalage
    Nem unszimpatikus, csak nem értem, hogy miét sztárolják. Nem is szerepelt sok filmben és azok nagy része is finoman szólva szimpla volt....
  • G_ArchAngel #9060
    Nem rossz, csak neked unszimpatikus - mert ilyen a karaktere, ezert fikazod :)
  • Molnibalage
    Mert az összes filmjéban gyakorlatialg semmiféle színészi teljesítményt nem láttam tőle. A Steven Segalos mém majdnemhogy passzol rá. Csak azért van a sorozatban, mert. kb. hozza a jól kinéző 40-est és nem teljesen pocsék. Viszont a sorozat többi nagy karakteréhez képest egy senki. Mondjuk ezzel nincs egyedül...
  • Master91
    mitől lenne rossz színész, mikor PONT azt játssza amit kell?? oO

• geo91
  • Molnibalage
    Mondjuk ez nem a cinikus mosoly a Blackwater részben...?
  • Molnibalage
    Nídmá...
  • G_ArchAngel #9054
  • Molnibalage
    Azt a nőt filmben én nem láttam mosolyogni. Nem túl jó színész. Eddig a GoT-ban is kb. 3 mimikája volt. Ideges, dühös, cinikus. Ennyi. Itt még aggodalmas sme volt, mint a SCC-ben...
  • G_ArchAngel #9052
    Az mindegy is, de Eva Greent en is "felbasznam" a falra. A nagyon szar Camelot sorozatot is csak miatta neztem. Nem szep az a no, de van benne valami, ami miatt az embernek instant merevedese lesz.
  • ddany7
    hat igen, a legfontosabb reszlet, ami kimaradt.
  • Knabb
    Ohh :DD Sehol se maradt meg bennem akkor annyira, hogy felismerjem. Mindíg csak a láttam valahol érzés volt jelen :D
  • Sir Quno Jedi
    Meg az új 300-ban is, az új Dredd bíróban övé a női főszerep és a Sarah Connor krónikáiban is ő a főszereplő és még sorolhatnánk.
  • Knabb
    Én szerszejjel voltam így, mondom tuti láttam már valahol, aztán kiderült, hogy 300ban ő volt Leonidászné így most már ott se szimpatikus nekem :D
  • Molnibalage
    Én rengeteg ilyen színésszel vagyok így. Fassbender pofáját is néztem mikor először volt nagy filmben. Mondom, hogy láttam én ezt már valahol. Kb. 5 másoderc után ugrott be, hogy egy totál nímand szerepe volt az Elit Alakulat (BoB) sorozatban. (Kristenson volt a géppuskás. Alig pár részben tűnt csak fel 1-1 perce...) Ilyen szinten felismerem az embereket. Gőzöm sincs, hogy mitől van meg bennem ez a totál felesleges, de érdkes adottság. És általános dolog nálam.
  • sata75
    "A Black Hawk Down a férfiak titanikja!"
  • RatBaG #9045
    a felismeréssel nincs gond, csak mikor legutoljára néztem a BHD-t, még nem volt GoT, amivel igazán befutott, aztán most belebotlottam és a homlokomra csaptam.
  • Unknow
    Szerintem arra céloz, hogy vállból kinyomja a 80at :D Egyébként a Lola nyuszis összehasonlításnál már egy pillanatra egészen megtetszett, mert elfeledkeztem róla ,hogy nem azért ilyen a szája,hogy rá hasonlítson :D
  • Molnibalage
    Furcsa, nekem ő volt az első aki feltűnt. Mondjuk nekem átlagon felüli az arcmemóriám és felismerési képességem. Volt olyan, akik 15-20 éves eltérréssel is egyből felismerek két totál más filmben.
  • RatBaG #9042
    nikolaj a black hawk downban, ez is csak így ennyi év után tűnik fel.