19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#9081 Stannis inkább jól döntött, hogy északra ment. Nem sok esélye lett volna azzal a maradék sereggel. (A könyvben csak a vadak legyőzése után jött az iron bankos téma amúgy) -
sata75 #9080 Némi + infó, van benne magyar felirat is. Érdemes végignézni. -
#9079 szerintem meg csak egy előnytelen póz...nincs neki vastag karja.. -
EnxTheOne #9078 Könyvet nem olvastam, de a sorozat alapján se Tommen, se Cersei nem egy gazdasági vagy egy hadászati zseni.
Kis tanácsnak gyakorlatilag annyi.
Az hogy Cersei szabadon keménykedhet, nem lesz több arany a kincstárban, meg nem nyernek majd csatákat.
Lannisterek oldaláról az összes jelentős felső vezető kiesett, talán feltöltik a kis tanácsot pár Tyrellel, és ők majd mondják Tommen-nek hogy mit csináljon :D
Cerseiék igen szerencsések hogy Stannis északra ment. -
#9077 Attól, hogy Tommen gyerek, még ő a király. Cersei meg a régenskirálynő, semmi nem változott, sőt, Cersei így még szabadabb kezet is kapott, hogy Tywin nem mondja meg neki, mint csináljon. -
#9076 Jó, csak egész nap a bullshit tananyagot olvasom, szóval lefekvés előtt max a képernyőt bámulni van kedvem :D -
#9075 azonnal kezdd el :D
megint csak azt tudom mondani, hogy elalvás előtt olvasol pár oldalt -
#9074 Ice and Fire Wiki-n most elolvastam, így kicsit jobban összeállt a dolog. Nem tudom, valahogy nagyon érdekelt... :) Meg a Clegane fivérekről is elég sok minden van, Gregor-ról nagyon durva dolgokat lehet ám olvasni... :)
Kedvet kaptam a könyvhöz, lehet a nyár folyamán bele is kezdek, csak végezzek már a fránya vizsgákkal. :( -
#9073 Darabokból kell összerakosgatni, mint a sorozatban. Annál talán kicsit részletesebb, de csak a nézőpont-karakterektől kapjuk az infókat (tehát amit ő mond és amit neki mondanak). A több nézőpontot kell összerakni, meg időrendbe állítani. Nincs egy szép, részletes leírás a könyvben sem. -
#9072 -
#9071 Kicsit vicces amúgy Daeneys-ék vergődése. Már az 1. évadban is az volt a cél, hogy k.csög bátyja megszerezze a Vastrónt, pont azért csinált a csajból Khaleesi-t, aztán még mindig kb semmi fejlemény ezen a téren... : / Királyvár ostromát szívesen megnézném már.
Ja, és ha már Királyvár, a könyvek amúgy részletesen leírják Robert lázadását, meg a Mad King megölését, vagy csak szimplán mesélnek róla, mint a sorozatban? -
#9070 Van annak most elég baja a sárkányaival, anélkül meg elég nehéz. Meg a hírek is elég lassan terjednek, hónapok eltelnek mire megtudja hogy mi a helyzet Westeroson.
Nem fog az még menni sehová, örül ha a megszerzett egy városa fölött tud uralkodni, hiszen a Mesterek is visszavették a hatalmat a többiben, stb. -
#9069 Hát igen, Tywin halála azért igen sok kérdést felvet. :) Daenerys-ék simán betámadhatnák King's Landing-et.... :D -
EnxTheOne #9068 A lannistereknek/ meg a trónnak akkor gyakorlatilag annyi nem?
Temmon vagy ki teljesen alkalmatlan
Tywin halott, Tyrion nem hiszem hogy segítene nekik :D
Félkarú max egy egyszerű harcos most, az hogy milyen stratéga nem hiszem hogy volt róla szó :S
Cersei nem ér semmit
Ha Petyr vagy Varys ott maradna akkor még látnék valami esélyt, de így... :S -
#9067 Na igen, egyesekről túl kevés szó esik a topikban. -
#9066 Lassan ő is nagykorú lesz ám:D (Myrcella)
-
Dobronski #9065 Shit. -
Dobronski #9064 Antipatikus* -
#9063 kapná a büntit -
#9062 Antipatikus. -
#9061 Nem unszimpatikus, csak nem értem, hogy miét sztárolják. Nem is szerepelt sok filmben és azok nagy része is finoman szólva szimpla volt.... -
G_ArchAngel #9060 Nem rossz, csak neked unszimpatikus - mert ilyen a karaktere, ezert fikazod :) -
#9059 Mert az összes filmjéban gyakorlatialg semmiféle színészi teljesítményt nem láttam tőle. A Steven Segalos mém majdnemhogy passzol rá. Csak azért van a sorozatban, mert. kb. hozza a jól kinéző 40-est és nem teljesen pocsék. Viszont a sorozat többi nagy karakteréhez képest egy senki. Mondjuk ezzel nincs egyedül... -
#9058 mitől lenne rossz színész, mikor PONT azt játssza amit kell?? oO
-
geo91 #9057 -
#9056 Mondjuk ez nem a cinikus mosoly a Blackwater részben...? -
#9055 Nídmá... -
G_ArchAngel #9054 -
#9053 Azt a nőt filmben én nem láttam mosolyogni. Nem túl jó színész. Eddig a GoT-ban is kb. 3 mimikája volt. Ideges, dühös, cinikus. Ennyi. Itt még aggodalmas sme volt, mint a SCC-ben... -
G_ArchAngel #9052 Az mindegy is, de Eva Greent en is "felbasznam" a falra. A nagyon szar Camelot sorozatot is csak miatta neztem. Nem szep az a no, de van benne valami, ami miatt az embernek instant merevedese lesz. -
ddany7 #9051 hat igen, a legfontosabb reszlet, ami kimaradt. -
Knabb #9050 Ohh :DD Sehol se maradt meg bennem akkor annyira, hogy felismerjem. Mindíg csak a láttam valahol érzés volt jelen :D -
#9049 Meg az új 300-ban is, az új Dredd bíróban övé a női főszerep és a Sarah Connor krónikáiban is ő a főszereplő és még sorolhatnánk. -
Knabb #9048 Én szerszejjel voltam így, mondom tuti láttam már valahol, aztán kiderült, hogy 300ban ő volt Leonidászné így most már ott se szimpatikus nekem :D -
#9047 Én rengeteg ilyen színésszel vagyok így. Fassbender pofáját is néztem mikor először volt nagy filmben. Mondom, hogy láttam én ezt már valahol. Kb. 5 másoderc után ugrott be, hogy egy totál nímand szerepe volt az Elit Alakulat (BoB) sorozatban. (Kristenson volt a géppuskás. Alig pár részben tűnt csak fel 1-1 perce...) Ilyen szinten felismerem az embereket. Gőzöm sincs, hogy mitől van meg bennem ez a totál felesleges, de érdkes adottság. És általános dolog nálam. -
sata75 #9046 "A Black Hawk Down a férfiak titanikja!"
-
#9045 a felismeréssel nincs gond, csak mikor legutoljára néztem a BHD-t, még nem volt GoT, amivel igazán befutott, aztán most belebotlottam és a homlokomra csaptam. -
#9044 Szerintem arra céloz, hogy vállból kinyomja a 80at :D Egyébként a Lola nyuszis összehasonlításnál már egy pillanatra egészen megtetszett, mert elfeledkeztem róla ,hogy nem azért ilyen a szája,hogy rá hasonlítson :D -
#9043 Furcsa, nekem ő volt az első aki feltűnt. Mondjuk nekem átlagon felüli az arcmemóriám és felismerési képességem. Volt olyan, akik 15-20 éves eltérréssel is egyből felismerek két totál más filmben. -
#9042 nikolaj a black hawk downban, ez is csak így ennyi év után tűnik fel.