19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• jazzy
    Most is hisztizel, nem kell ovis módra megsértődni, nyugalom van.

Én a 9. részt várom, úgyis ott lesz a lényeg, eddig puding :(

• desigo
    Túl sok szálon futnak az események túl lassan.Még az új évad eleső részét se néztem meg :(
  • Myselor
    hát igen,és ez borzasztóan idegesítő
  • G_ArchAngel #10162
    Simán, elég gore lett :)
  • szucsy89
    TD-t végigtoltam az naogyn bejött, Vikingset 1 rész után kaszáltam, adjak neki még1 esélyt?
  • G_ArchAngel #10160
    Engem nem zavar a spoiler, el is olvasom pedig szerintem majd csak egyben nézem meg a tíz részt együtt. Nálam elfáradt ez a sorozat, már tavaly sem kapott full képernyőt, mint a True Detectives vagy a Vikings.
  • szucsy89
    totally agree
  • MaRee
    Nem hivatalosan vannak kint azok a részek, kb olyan, mintha egy játék topikjában a warez verzióról kezdenétek beszélgetni, ami kijött egy hónappal hamarabb. Kitörlöm mint a könyveseket, kész.
  • Evoluti0N
    Engem nem zavar, ha spoilerben irkáltok a ki nem jött részekről, csak légyszi akkor írjátok ki a spoiler tag elé, hogy azoknak a részeknek valamelyikéről van szó. Mert ha csak úgy spoilerbe rakjátok, akkor azt feltételezem, hogy a már hivatalosan kijött részekről van szó.
  • kissssss
    ki kötekedik? ki hisztizik?(rajtad kívül) beszéltem e én így veled?

hülye e vagy?

szerintem moderáljad magadat nagyon gyorsan.....
  • Shiwo
    esetleg aki megnézte a kiszivárgott részeket, és minden áron spoilerkedni akar, az írja oda a spoiler elé, hogy hányadik részhez tartozik a dolog, és akkor nem b@szol ki azokkal, akik a jó minőségű verzióval vannak csak napra készek
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.04.16. 08:19:18
  • Palinko
    szerintem a 4 részben semmi durva nincs
  • jazzy
    Én áttekertem, mostanában akármilyen sorozatot nézek buzikat raknak bele, mintha kötelező lenne.
  • Myselor
    nagyon szánalmas már ez a sok imádjuk a buzikat baromság mindenben.eddig is volt melegség sorozatban viszont ki a fasz kíváncsi arra hogy 2 köcsög egymás fanszörzetét simogatja és ábrákat keres benne meg becézgeti a faszát?voltak hetero szex jelenetek is de már csak buzulás megy 1-2 csöcs meg pina villan de inkább homárság van.nem kell reklámozni a buzikat szerintem .nincs szükgésem hetero szexre se a sorozatba töltsék ki mással hazudnék ha azt mondanám nem örülök 1-2 szép női testnek, a buziságba se kötnék bele de ez így durva.amúgy nagyon gyenge rész volt szerintem az első
  • jazzy
    Azt mondta ne, mit kell hisztizni és kötekedni?

Majd a többiek is megnézik fullhdben amikor valóban ki kéne jönnie az aktuális résznek és elmondod a véleményedet akkor. Szörnyű nem?

Én megnéztem 1,5 részt de most pihentetem.

A spoileres beszélgetéssel 3 résszel "előre" meg az a baj, hogy MINDIG van olyan ember aki a spoilerre nem spoilerben válaszol és bumm, így lett a chocapic.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.04.16. 01:06:03
  • kissssss
    már ne haragudj de aki elolvassa az csak magára vessen nem hiába találták fel a spoiler tagot, vagy ha valaki beszélni szeretne az eddigi 4 részről az álljon neki privát üzeneteket írni mindenkinek aki ide írt 4 vagy 5 oldalra visszamenőleg? :D hagyjuk már...

érdekesen néznénk ki ha a nemi erőszak után a sértettet vennénk őrizetbe és vádolnánk meg a gyanúsított helyet.
  • MaRee
    Az elmúlt évek tapasztalatából adódóan. Úgyis elolvassák nagyon sokan a spoilert, hogy oda van írva hússzor, hogy NE nézd meg. Volt már itt ebből pár vita.
  • kissssss
    "spoiler tagben se"

miért is? aki nem akarja megnézni a kiszivárgott részeket az nem olvassa a spoiler tagokat se.
  • MaRee
    Aki nem bírta ki és le warezolta a részeket előre, az ne spoilerezzen ide még spoiler tagben se, mert ki fogom törölni, ugyan úgy, mint a könyves dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.04.15. 23:15:19
  • Stockbauer33 #10146
  • RatBaG #10145
    http://index.hu/kultur/media/2015/04/14/emilia_clarke_interju_tronok_harca_hbo/
  • bazsidiver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Úgytűnik az R+L=J igaz lesz. A 4. részben Sansa és Littlefinger beszélgetése, meg a falnál amikor nézik Jont harcolni a vöröspapnő mond valamit Stannisnek hogy egy bordélyban született(Jon), erre meg Stannis: "Perheaps, but that wasnt Neds way".
  • Seth
    Fenébe, nem bírtam várni és megnéztem a 4 részt egyben, most meg várhatok 1 hónapot a következőre :D
  • kissssss
    nem a fenét nem.
  • Evoluti0N
    A nyugat nem annyira warezolós társadalom, mint mi.
  • Master91
    GameofThrones.hu - Az első magyar Trónok harca rajongói oldal
    2 hrs ·

7,997 millió nézővel új nézettségi rekordot állított fel a sorozat ötödik évadjának hétfő hajnali (amerikai keleti parti idő szerint vasárnap 21:00) premiere, nyolcszázezret emelve az eddigi rekordon, amit a negyedik évad hetedik része tartott – eddig.

Ennek örülök, azt hittem alig fogják nézni a kiszivárgott részek miatt.
  • Master91
    nem azt mondtam hogy nem laposodnak, hanem azt, hogy nekik is meg van az értékük, meg van az ami az egész trónok harca világba meg van, csak ezt sokan nem veszik észre mert nem csapják le valakinek váratlanul a fejét

kukázta a HBO mert pl. valszeg senkit nem fog érdekelni Greyjoyék marakodása a trónukra, miért? mert átlag néző 2 darab Greyjoyt tudna felsorolni hirtelen emlékezetből.....
    És érdekes, mert még bizony vár pár feladat rájuk is a könyvben , nahát

biztos nem azért kukázta a HBO hogy ne keljen +15 órát felvenni a maradék évadba , mikor meg lehet oldani úgy, hogy 1 karakter meg kapja azokat a küldetéseket/történéseket ami a könyvben más valakire vár, és így spórolnak idővel/pénzel/nem kavarja be az átlag nézőket.
    Biztos nem ezért, hanem azért mert szar a 4. 5. könyv
    Majd mikor végig olvasod a 6. 7.-et (ha a tél nem viszi el őket martinnal együtt) , rá jössz hogy a 4. 5. ezeknek a felkészítője IS volt
  • QuippeR
    általában igaz, de az a baj, hogy itt nem egy befejezett valamiről van szó, és szerintem az jogos félelem, hogy a sorozat vissza fog hatni a könyvekre, mert GRRM azért befolyásolható(nak tűnik). ettől még nincs értelme egy magyar fórumon emiatt panaszkodni, de őszintén szólva, inkább ez mint a kétszázadik mekkorajónővazze poszt.
  • Ra1n
    Szerintem meg aki nem látja hogy a könyvek laposodnak és erősen vesztettek abból amit az első kötet mutatott,fanatikus. Nemvéletlenül kukázta a hbo,és nem véletlenül ez a véleménye a neten számtalan rajongónak és kritikusnak.
  • molnibalage83
    Soha nem fogom megérteni az elvakult könyvrajongó fikázókat. Minden követ megfilmesítő alkotás adaptáció. Innentől fogva totál felesleges szapulni, hogy eltér a könyvtől vagy sem... A Hollywoodnewsagency csinált erről egy jó videót.
  • Palinko
    túl korán kezdték forgatni
  • QuippeR
    a negyedik-ötödik könyv történései is jók voltak, csak kevés. ezt ledarálhatták volna az ötödik évad első két-három részében, és utána csinálnak, amit akarnak, mindenki boldog lenne. így most ki tudja, lesz-e egyáltalán olyan pont, ahol visszaterelődik a sorozat a könyvek irányába.
  • Master91
    Nagyon jól játszotta a szerepét, főleg most, az első részben!
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.04.14. 00:02:49
  • Master91
    Igazából aki fikázza a könyveket hogy lapos stb az buta. Csak ennyit akartam mondani.

A 4. könyvnek is meg van a maga ereje. Igen, nem olyan ütős mint az előzőek, de az ördög a részletekben rejlik...
  • Kongy
    4. részben is volt egy jelenet, ami kifejezetten jóra sikerült

Mikor Jaime meg Bronn megérkeznek Dorne-ba.. :D Jó páros.
  • molnibalage83
    Nekem tetszett ez a rész. Varys és Tyrion beszélgetéséért önmagában megérte

Csak azt sajnálom, aki elhagyta a sorozatot. Bár alig volt szerepe, de a Rome óta nagyon bírom az őt alakító színészt.
  • Palinko
    ezért jó hogy már több éve olvastam a könyvet így nem emlékszek rá annyira pontosan :D

jó azért néha felkapom a fejem, hogy ilyen nem volt. Cat zombis sztorija viszont hiányzik, de gondolom még nem tudják mire fut ki nem merik beletenni.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.04.13. 21:25:41
  • Ra1n
    Dettó. Megnéztem a 4 részt, frankó és kíváncsian várom mit hoznak ki belőle mert nem kis dolgok történtek másképp mint a könyvben, hanem egy rakás fő dolog is (Nem spoilerezek,aki olvas/nézi meglátja). Az előző évadnál már ment nagyon a rinya hogy mennyire más mint a könyvek... Volt pár dolog valóban de túl komoly dolgok nem. Ebben az évadban 4 rész alatt több komoly változtatás is van, ami jót tett az egésznek.:)

Már csak a buzeránsokat kéne kihagyni (ez hbo beteség...)...:D

Utoljára szerkesztette: Ra1n, 2015.04.13. 21:07:26
  • Kongy
    Nekem bejön a sorozat továbbra is, van egy jó hangulata, meg olyan karakterek, akiket már csak ha meglátok örülök. Eddig az 5. évad is bejön, 4 rész után. Szóval bárki bármit mondhat, én néztem, nézem, és nézni fogom :)
  • Ra1n
    Igen csakhogy a könyvek egyre laposabbak (valóban) és az író tényleg csak termel és termel a könyvek meg egyre unalmasabbak és vontatottabbak.... Ha azt nyomja tovább a hbo nem marad néző.
    Gyakorlatilag az aktuális "évad könyve" egy dögvész amiben szinte nem törénik semmi. A Hbo ezt az első 4 részben igencsak felülírta...:)
    Én tartom hogy jó irányba haladnak ezzel hogy a elkerülik a könyveket innentől.