Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Sansát többször is megmentette a Véreb. Mindjárt akkor, mikor ki akarta nyírni a Goffrit. Ott beavatkozott, hogy ne essen baja. Aztán a városban is megvédte, mikor meg akarták köhhhmm és így tovább. A Véreb alapvetõen jófej, csak a fõnökei voltak mindig gecófalviak. Egy jó fõnök mellett, mint Ned is, lehetett volna igazi hõs (és persze már réges-régen halott lenne).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

trident
Véreb egy elnyomott karakter, akinek titokban van egy a világhoz képest fejlett erkölcsi érzéke. Emlékszel, hogy Gofrinak is ellent mondott.
Egyszerûen csak szabad akar lenni, saját döntéseit meghozni.

Sansában magát látta, hogy mások markában vergõdik. Még akár bele is szeretett? Aryát szerintem megsajnálta, hiszen csak veszteség érte és magára maradt.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Én csak azt sajnálom hogy Jack Gleesont 4 évad alatt egyszer sem jelölték Golden Globe-ra vagy Emmy-re pedig õ aztán tényleg megérdemelte volna...

Tavaly megkapta.

http://gaborszantai.co.uk/

Tyrion ha nem kapja meg ezért az évadért a létezõ összes díjat, nincs igazság a Földön! És még hol van a finálé, kitudja milyen alakítások lesznek. Ez a páros ebben az évadban mindenki mást üt.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Daell Drow
Legjobb jelenet volt

Molnibalage
Aha.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Piszkos  Fred
Mármint Sansát? Szerintem kedvelte õt (azt nem tudom, hogy mennyire).

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

genndy
Ügyesek, és gyönyörû az egész pengének a mintája <#eljen>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Molnibalage
Jaj. :?)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Master91
Molnibalage
Roger.

Más. A 2. évad végén milyen indítattásból vitte volna haza ingyért a Véreb...?

Piszkos  Fred
Viking kardkovácsolási módszer, anno az Ulfberth kardokat is ilyen technikával készítették.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Molnibalage
Nekem úgy tûnt, hogy mintha csak a középsõ mintázat miatt csinálta volna. Sok kard- és fegyverkészítõs videót láttam, de ez az elsõ, aho csavarak rajta. Olyan volt, hogy nem egy darabból, hanem sok vékony rétebõl kovácsolták össze, meg számtalan más technikával, de ez a csavargatás nekem telejsen új. A tradícionális kovácsolási technikához semmi köze nincs szerintem.

Master91
Pont ezért nem vagy te a kovács.

Jóval erõsebb a kard így, mintha csak simán kalapálná.
Count Adyn
Annak mennyi a Rockwell-keménysége?😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Molnibalage
Mi a frászkarikáért ilyen bonyulultan csinálták...? Megcsavarják aztán meg kikalapálják...? Bár én csak kevés anyagszerket és fémtechet tanultam, de ennek semmi értelmét nem látom...

genndy
Valiryai acél? Nem. Akkó nem is kõ! <#schmoll2>
<#idiota>

Master91
kell

az az 1. nem az "elõzõ" 😛P
azaz Hegyre. Banyek de leépült a koffein/kávészintem... 😊
Inkább erre a gefyre utalhatnak:
Game of Thrones: The Hound vs The Mountain
ja és a tippem Vipera nyer, de tuti lesz valami kavarás, hogy úgy simán Tyron ne sétálhasson már ki, az nem Martin papás lenne
én úgy tudom, ha döntetlen, tehát mindkét fél meghal a párbajban (a lényeg, hogy a védõ bajnokának kapa), akkor bûnös a vádlott. Mintha ezt olvastam volna valahol
Master91
Úristn, facebook kommentek:

Trónok harca (Game of Thrones)

A 2. évad óta most jelent meg elõször a Hegy. Mit szóltok az új színészhez?

Zsolti *** Az elõzõ sokkal jobb volt!
Like · Reply · 13 · 7 minutes ago

Wat? Ki? aki egy sötét sarokba álldogált?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

*** Mihály Kokszos létére siralmasan néz ki...
Like · Reply · 5 minutes ago
Mondja Õ akinek a képeit elnézve sose kokszolt 😄D

Adam **** Ne feledjétek ez a trónok harca... Itt minden megtörténhet... Oberyn is járhat úgy mint Eddan...
Like · Reply · 6 minutes ago

Kijaza Eddan?

Legjobb viszont:

MErt elküldte a lányát, , mert törpe és legfõképp mert megteheti és mert megölte az anyjukat amikor megszületett. Frissebb érv talán az lehetett hogy nem tetszett neki a babysitter akit az apjuk ráküldött. Valamikor Tyrion mondta is (vagy csak könyvben?), hogy a nõvérkéje nem olyan okos mint gondolja magáról.

Ha a kezébe kerülne valami csoda folytán a Lannister család vezetése, akkor rövid idõn belül eltûnnének a süllyesztõben.
Molnibalage
Az ostromnál miért akarta megöletni? Csak azért, mert elküldte a lányát?

Molnibalage
Tyrion is elsétált a sajátja után.

Gondolom törvényesen akkor nem léphet fel ellene ezügyben. Ettõl még pár orgyilkos "véletlen" meglátogathatja amíg a cellájában van Tyrion. Csak apuci emiatt nagyon nehezményezne Cerseire. EZt nem kockáztatja meg. Persze idõvel majd talál lehetõséget az újabb próbára. Az ostromnál is kapott az alkalmon.
genndy
Nem nagyon lesz más választása.

Majd várhatja a következõ alkalmat.
Count Adyn
Tegyük fel ártatlannak nyilvánítódik párbajban akkor Cersei hátradõl majd hogy hát ez van?😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Ja értem. OK, köszi az infót! <#eljen>
Elõzménynovellákban meg az elsõ könyvben le vannak írva ezek...

De ezeket tudod, vagy csak szerinted így van?
Nem kell halálig tartani csupán addig amíg az egyik fél meg nem adja magát vagy harcképtelenné nem válik.

Ha mondjuk mindkét fél halálos sebet kap akkor nyilván az nyer aki tovább él. Az meg szinte lehetetlen hogy mindkét fél ugyanabban a pillanatban haljon meg...

Hát amúgy igen, abszolút érthetõek az indítékai, ezzel nincs is gond. Csak ugye a végkimenetel mi lesz majd vajon... szegény Tyrion is mit összeaggódhat most ezen! 😄
Sir Quno Jedi
Volt ideje készülni rá, egész életében. Soha nem adódna ilyen remek alkalom, hogy nõvére és annak gyermekeinek gyilkosával szemtõl-szembe megküzdhessen, egyben az összes tetves vérgecó Lannister-nek jókora problémát okozva. Ez mondhatni a tökéletes és kihagyhatatlan sorfordulat, egy olyan pont az életében, ahol lépni kell, mert soha többé nem lesz ilyen malaca. Valószínûleg errõl a tökéletes bosszúról álmodott gyermekként, mikor felriadt álmából. És ez még csak a kezdete... 😄DDD

Ha egy ilyet kihagyna, hogyan nevezhetné ezután férfinak magát, mit érne a hercegi rangjával. Oda lenne az önbecsülése örökre. Gazdag és befolyásos és hatalmas, szinte bármit megkaphat, de ezt MAGÁNAK kell elintéznie.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Különben ez tényleg jó kérdés! 😊 Hát biztos nem 11-esek. 😄 Lehet ilyenkor elkönyvelik, hogy az Istenek sem tudják megítélni az alany bûnösségét/ártatlanságát, aztán vagy döntenek róla "emberi" törvények szerint valamit, vagy megy a Falra, vagy a jóég se tudja! 😊
Nos igen, valóban így is lehet nézni, hogy önként jelentkezett, tehát valószínûleg bízik magában, annak ellenére, hogy a Hegy mekkora nagy marha. Lehet õ is úgy gondolkodik, ahogy Bronn is mondta: ha sokáig fürgén szaladgál a csapásai elõl, és kifárasztja, akkor lehet esélye. Csak ugye Bronn azt is említette, hogy egyetlen apró hiba, aztán game over... 😄
Ráadásul: azt se felejtsük el, hogy õt ugyebár a bosszúvágy is fûti!
Molnibalage
A párbaj egyébként mindig halálig kell, hogy tartson? Amikor Bronn küzdött, akkor benyögték, hogy kegyelem. Ha Bronn akkor nem öli meg, akkor is gyõztest hirdetnek és elsétálhatott volna Tyrion?

Vagy mi van akkor, ha pl. mondjuk egyik fél legyakja a másikat, de aztán mondjuk a csata közben szerzett banáls seb elfertõzödik - álá Khal Drogo - és a gyõztes bajnok is meghal? Akkor utánamennek az elítéltnek és megölik? Vagy a TOTÓ nyelvén X esetén mi van? 😊

Sir Quno Jedi
Én biztos nem. A hercog tudja a Hegy mire képes, nagyon is. Ha "önként" elvállalja, az azt jelenti pontos és atombiztos terve van a kivégzésére. Ravasz, hidegfejû gyilkosnak ismertük meg és a mérgek mesterének, nem hinném, hogy nyomorult Hegynek fikarcnyi esélye is lenne ellene. Majd szépen hátulról megoldja kis barátunk és a Hegynek lõttek. Annyi meg egy bambi. Ob nem öngyilkos típus ránézésre sem.

Hmmm, hát igen. 😊 Na meg ugye "látatlanul" (vagy inkább úgy mondanám, hogy "tudatlanul") én biztos, hogy a Hegyre tennék nagyobb összeget. 😊 Többek között ezért is vagyok kíváncsi, hogy akik nem olvasták, õk mire számítanak vajon.
Sir Quno Jedi
Ne Martinozzuk má le, apánk lehetne! Martin BÁCSI! 😄DD

Nem olvastam az összes könyvet, de szerintem GRRM saját magát írta meg Tyrion személyében

http://gaborszantai.co.uk/

Molnibalage
Tuti, hogy megmenekül és tuti hogy nem úgy, hogy az átlagnéznõ gondolná. Ideje lenne végr valami meglepi. Az valahogy túl egyszerû lenne, ha a dorne-i herceg csak úgy legyakná és mindenki happy. Az eskövõ mennyegzõs részénél is kb. 1 éve úgy tûnt, hogy juhé, mindenki happy. Oszt nagyon nem. Kizárt hogy a "bûnös megbûnhõdik és az ártalan csak úgy elsétál és a dicsõ lovag gyõz" esemény legyen. Az eddigiek fényében Martin nagyon nem ilyen világot írt.

Rövid távon egyértelmû. Vipera Vs Hegy meccs. Az évszázad küzdelme. 😊
Aztán valamelyik nyer. Tyrion meg valahogy csak túléli ha rosszul alakul akkor is. Apuci szeretné biztos helyen (a Falon) tudni, így meghalni nem fog. Valahogy kilobbizza mindenképp. Talán királyi kegyelemmel. Ha másként lenne, akkor nem lenne fogása a(z igazi) KIrályölõ csemetéjén. 😊

Persze én ezt még azért olvastam, így van elképzelésem, de nem mennék bele pontosan mi lesz. Körvonalakban most ez az irány. Egyébként is egyes területeken már eltér a sorozat és a könyv. Lehet itt is lesz egy kis csavar vagy haladék.
Szerintetek mi lesz Tyrion sorsa? A "könyves tudósok" most maradjanak csendben, a sorozatot nézõk elképzeléseire vagyok kíváncsi. <#bee1>
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

trident

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
Mi a tosz?