19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#10805 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát végül is, stannis-ben is targaryen vér csörgedezik.. -
Nirz #10804 Nemcsak erről van szó a papnő mondta hogy a sorsa is az hogy király legyen és amennyiben nem ő lesz a király a világnak vége mert csak ő képes megemteni a világot a közelgő pusztulástól azaz a jövöbeni zombitámadástól.
Szóval nemcsak a vastrónról van szó hanem magának a világnak jövöjéről is ha úgy vesszük ezért áldozatot hozni nem kérdéses hogy meg kell tenni -
#10803 nem úgy fontos neki
ő az örökös, és ő ilyen ember, hogy ha egyszer a törvények azt mondják hogy az övé kell hogy legyen, akkor az övé kell hogy legyen -
#10802 Stannis-nek mindennél fontosabb a Vastrón, és bármit megtesz érte, ennyiről van szó csupán. -
#10801 Szerintem eddig is egy fasz volt és unszimpatikus, de ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye, unalmas lenne a világ
Ne próbáld ránk erőltetni, mindenkinek lehet véleménye
Ettől függetlenül valamilyen szinten egyetértek veled -
Nirz #10800 De még mindig nem értitek hogy nem volt más választása Stannisnek?
Mégis mit kellett volna tennie?Mit tettek volna a helyébe?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Visszavonulás örökre lemondhat királyságról,egyhelybe maradni éhenpusztul az egész sereg és saját maga is meg a lánya is...Ráadásul Stannis hitt benne hogy a jó ügy érdekében a sorsa az hogy megmentse a világot és megfizette a lehető legnagyobb árat érte saját lányát áldozva fel és ennek eredményeképpen megmentve saját és serege életét
Azért nagyon furcsa hogy most hirtelen főgonosszá lépett elő a szemetekben mint azok a szereplők akik sportból erőszakolnak meg nőket, kínoznak és ölnek embereket. -
#10799 nah ha ennyire gyerek téma akkor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Too old!"
is küldjük el a halál faszára
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!itt van még pár fárasztás redditről
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.06.08. 19:48:51 -
#10798 Ezt ki mondta? -
MaRee #10797 Attól, hogy ez a 9. volt -
Chob #10796 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Targaryen-ek immunisak rá. -
kissssss #10795 láttál te itt valakit aki helyeselte illetve örült dr ramsay bőr professzor munkásságának? mert én nem nagyon....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ellenben te igen csak helyesled hogy szerencsétlen ártatlan lányt felküldték a máglyára az állítólagos nagyobb(nem) jó ügy érdekében, akkor most ki is a közönyös egy mellékszereplő iránt? te akkor mennyivel vagy különb stannisnál? ilyen gondolkodással akár te is felküldhetnéd fiadat/lányodat a máglyára.
emlékszem régebben Davos a börtönben hogyan próbálta győzködni stannist arról hogy mennyire embertelen és helytelen cselekedet áldozatképpen felhasználni az unokaöccsét, ennek ellenére stannis mégis megtette.... most pedig a saját lányával is, stannis épp most állt be joffrey és az örült király mellé, a valódi hatalom pedig minden egyes ilyen alkalommal a vörös papnő felé tolódik el. -
#10794 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát azért még meggyógyíthatják. persze az ő életét ismerve, valószínű ebbe fog szép lassan belehalni. illik a tragikus életpályájához.. -
#10793 Számomra ez volt egyébként az egyik legjobb fordulat a filmben..én 1-4 évadig utáltam stannis-t. Végig a vörös asszony fogta a kezét egy önálló gondolata nem volt. Most az 5. évadban végre láthattuk a terveit, aztán ahogy elfogadta a lányát, átölelték egymást, kezdett szimpatikus lenni, kezdtem megszeretni a karakterét...Erre most...Remélem Ramsey az egyik rozsdás tehénszaros késével fogja megnyúzni mindenki szeme láttára. -
#10792 A saját lányát öl-et-te meg b*zmeg. Nem érzed a különbséget tényleg?? -
#10791 Pont ezért. Ramsey az ELLENSÉGEIT mészárolja így. Stannis meg a saját lányát, akinek két perccel még azelőtt azt mesélte, hogy mikor beteg volt, akkor hogyan küldött el mindenkit a kurvaanyájba, akik azt mondták, hogy hagyja a lányát. Igen, "tényleg" ugyanaz...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.08. 18:16:17 -
#10790 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az embereknél gyerekek ölésénél egyöntetűen elszakad a cérna. A börtönben is a gyerekgyilkosokat utálják a legjobban -
#10789 Hát én nem tudom megunni ezt az utolsó 10-15 percet...annyira zseniális lett :) -
Nirz #10788 Komolyan nem értem
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ramsay emberket nyúzott kínoz öl rendszeresen nőket erőszakol de az egész internet azzal van teli hogy Stannis mennyivel rosszabb. Itt látszik hogy emberek képtelenek megítélni dolgokat. Ha egy ismeretlen arcot lát az ember szenvedni nem számít mennyien egyszerű statisztika de egy ismert vkit akkor a legszörnyűbb büncselekmény mikor egyértelmű volt hogy stannisnak nem volt választása szükséges áldozat volt a jó érdekében
egy ember halála tragédia millióké statisztika úgy látszik hatalmas igazság -
kissssss #10787 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valószínűleg csak akkor terjed ha a fertőzött bőrrésszel érintkezik az áldozat, illetve ha a fertőzött bőrrésznek a darabkái pl valamilyen ruha darabra szőnyegbe kerül akkor is fertőzhet.
Jorah fertőzése még nagyon korai állapotban van.
stannis meg eltakarodhat a francba, remélem egyszer ő is hasonló módon végzi majd, de ha rajtam múlna én minimum beutaltatnám egy bőrkezelésre ramsayhoz -
ddany7 #10786 Mitol volt olyan hu de nagy szam ez a 8ik resz? -
#10785 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Folyamatosan ezt kérdezem magamban, hogy ez az izé mennyire fertőző.... -
#10784 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Részemről nem aggódtam Jorah-ért, mert amúgy is egy sétáló halott... inkább esett volna el az arénában, minthogy kőszörnnyé változzon -
#10783 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor Daeneryst megfogta, nem kellett volna megkapnia tőle azt a kórt?! -
#10782 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát Stannis ezzel leírta magát nálam..
Jorah féle aréna harc baromi izgalmas volt, egyik kedvenc karakterem, izgultam érte nagyon.. -
Nirz #10781 Akár lehet a célpontja Ramsay is hiszen úgy tűnt ki hogy Sansával összefut miután esetleg megtudja hogy mi történt..... -
Nirz #10780 A könyvben még annyit sem szerepeltek a zombik mint a szériába szóval tényleg sok volt már a "jóból" -
bazsidiver #10779 Csak nekem van olyan érzésem hogy Brien meg próbálja majd megölni Stannist? -
#10778 Szerintem meg nem szánalmas. Végre jött a tél, ahogy köll, de most úgy tűnik, hogy érdeklődés hiányánban egy időre elmarad. -
Nirz #10777 Bocs de egy évadban elég 15 perc abból a szánalmas zombizásból ami a 8.rész-ben ment és amúgy is mondtam már hogy mi lesz a vége annak a szálnak " jó győzni,zombi pusztulni" :D
Ami meg Stannist illeti nincs ott baj csak mágiát kell használni folyamatosan újabb és újabb áldozattal
Az meg hogy miért nem fogtak ellene össze azért mert L+T nem szilárdult meg hatalmuk belső problémák, újabb és újabb katasztrófák
Utoljára szerkesztette: Nirz, 2015.06.08. 16:43:04 -
#10776 Mi van? Jól látom, hogy késleltették és visszafordították a telet? -
#10775 de . nagyon töltelék évad :( -
Dobronski #10774 csak nem 9 részben történt annyi mint amennyi a fináléban fog? -
#10773 Azért egy valami tényleg röhejes volt az 5. évadban. A csapból is az folyt, hogy a 3 dornei kiscsaj így meg úgy. Az együttesen összesen nem voltak talán 7-8 percnél többet a sorozatban... Hogy mire volt a nagy hype... -
Prof William #10772 Úgy tűnik Cersei kezd végre némi tiszteletet tanulni. :) -
#10771 remélem nem csatával akarják megmenteni az évadot :/ -
#10770 évad záró promó
-
Chob #10769 Ekkora baromságot mint ennek a résznek a vége! Akkor most sárkányanya otthagyta a többieket meghalni az arénában, mert azt nem élhetik túl, vagy a lázadók úgy vannak vele hogy " Fuck it she's gone, lets go home boys! Leave everyone else alive!" -
#10768 Tyrion feje a végén.
Itt a topicban egyeseknek semmi se jó, szerintem ütött ez a rész. -
#10767 Senki nem követne egy ilyen királyt Westeroson, Kingslayer megmutatta már ezt és túl is élte...
Még, ha el is foglalja Stannis északok nincs semmiféle realitása annak, hogy király legyen. Aki Winterfell ellen ennyit tud, az mire a túrúra menne a többi királyság ellen? Stannis reálisan és nem filmes sci-fit nézve már Blackwater-nél buka a királyságot. Igazából azt nem érte, hogy miért nem kersete fel utána a L+T koalíció és miért nem taposták el, mint egy csótányt. Megvolt hozzá az erejük...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.08. 14:33:41 -
#10766 És még vöröske is, mint a papnő... :)