19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#10845 Ő az örökös. Robert Baratheon volt a király, meg halt. Nincs törvényes utódja. Joff, Tommen, és Myrcella törvénytelen gyermek Cerseitől, vérferződésből. Csak nem tudják bizonyítani (csak úgy hogy kb. Robert összes fattya sötét hajú, ez a három pedig szőkések / szőkék mint a lannisterek)
Ki a jogos trón örökös ha a király meg halt és nem hagyott törvényes utódot?
Stannis. Most ne nézzük azt hogy "erővel elveszi más meg ilyesmi". Felesleges. Törvény szerint Stannisé a vastrón.
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.09. 00:40:34 -
#10844 Áruld már el, hogy BW-t miért is Davos miatt bukta be...? De tényleg... -
Nirz #10843 Akárhogy is megmondani a nevét 3-nak aki megfoghalni nem kis dolog és eddig 0% tévedés. Még eközben a becsületes Davosnak köszönhetően bukta Blackwateri csatát és egy királyi vért ráadásul a vasbanktól sem tudott semmit összeszedni egy nagy rakás szerencsétlenség. Én tudom kire hallgatnék a kettő közül -
#10842 J-t az ellenlábásai tették el, saját inspriációért és célért, hogy Robb-ot is... Renly volt egyedül. Viszont felmerül a kérdés, hogy miért csak egyszer csinálta ezt a papnő...? Tudom, olyan insta hülye kérdés, minthogy a LotR-ban miért úgy vitték a gyűrűt, ahogy... -
gotchaaa #10841 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nirz #10840 mire alapozod hogy szélhálmos?
Nézzük:
1, Renly kinyirása check
2,Joffrey - Robb halála check
Szerintem az elérhető infok alapján igenis megbizható.
Ne keverjük valós vallással amiben szart se értek áldozatok a GOT világában igen effektiv módszernek tűnik én hinnék benne érthető a döntése
Az alternativa visszavonulás lett volna örökre elveszítve esélyt trónra a legjobb esetben is, rosszabb esetben Boltonék hátbakapják őket visszavonulás esetén, vagy miután fogságba esetek ramsay élve nyúzta volna meg lányát szóval ....
-
Micsu #10839 "alsóhangon meghalt 100"
attól még hogy ennyit mutattak nem biztos hogy ténylegesen nem halt meg a 50xese -
Micsu #10838 igen, amit az a szélhámos papnő mond az biztos hogy 100%osan úgy van, ööö, not
lesz itt még pofáraesés a papnővel kapcsolatban -
#10837 mert ha nem dobja le azt a csávót akkor a másik 500 álarcos hazamegy és nincs öldöklés? :D -
gombabácsi #10836 szerintem a sárkányos jelenetek direkt bénák. hiszen a könyvben is az van hogy ez a "királylány" tök béna, semmit se tud kezdeni velük, nem tanítja őket, halvány gőze sincs mit tegyen. ez meg is látszik a sárkányokon. úgy látszik ebben a világban a sárkányokat tanítgatni kell, mert különben csak ilyen béna óriásra nőtt denevérek lesznek
kérdés, hogy az író mit kezd ezzel a helyzettel, mert a könyvek szerint egyelőre semmit :) -
Prof William #10835 Spoilerbe rakom mert 18-as kép de csak a meztelenség miatt
Sztem egy nagyon jó kép a sárkányanyuciról...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#10834 Ezek a makulátlanok annyira semmire valók.
Mintha valami amatőr cirkuszi bohócok lennének a dárdájukkal.
gyász -
SzinesGeza #10833 Van akinek a sz.r is ízetlen. -
Petteri #10832 -
#10831 Nem hát, közvetlenűl a trón felé futott két lépésre a tróntól, de közelében nem volt és ki se ejtett semmit a kezéből nem de ?
De te direkt visszanézted, gondolom csak a szemüvegedet felejtetted el felvenni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#10830 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem is beszélve a Vikings sorozatról. Zseniális, milyen jól megkreált harc jelenetek vannak benne -
ddany7 #10829 Leirtam mar hogy a kozelebe sem volt. -
#10828 Mindenesetre annyira én nem voltam elájulva a résztől és nem csak azért, amit Stannis művelt, hanem a dragonos jelenig a szinvonallal is komolly fentartásaim voltak. Szerintem a harcijelenetek elötte, mármint a sárkányos részig a nevetséges kategóriát súrolták, nem is értem, hogy az HBO ezt miként hozta össze olyan tapasztalattal, mint amit a Spartacusokban már mesteri magaslatokba emeltek. -
kissssss #10827 szerintem direkt csinálja, ha az eddigi hárpiaálarcos részekből nem volt neki nyilvánvaló hogy ezek a nyavajások plusz légzőnyílást akarnak szurkálni dany hátába akkor ott már gondok vannak. -
#10826 vagy troll és etetitek, vagy értetlen, de akkor meg minek magyaráztok neki? A részben is egyértelmű volt, 8an is elmondtátok neki a nyilvánvalót, mégsem használ. -
kissssss #10825 fenét örökös.... mellette volt még egy féltucatnyi "jogos" trónkövetelő, egy részük már kihalt a többi meg meghajolt mint a nádszál, az örökösödési törvény ami mellette szól csak egy jó érv/indok hogy megszerezze a a trónt de valójában nyers erő és ész alapján dől el hogy kiből lesz király.
IRL elég csak fellapozni a törikönyvet és számos példát találhatunk rá, akár még hazait is. -
#10824 Te mit néztél? Szerinted az álarcos hova futott előre ? Csak úgy kedvtelésből? Meg véletlenül volt az összesnél kard , kés ,lándzsa? -
Stockbauer33 #10823 -
#10822 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez még egy kis sárkány, egy "drake". :) Méretben közel sincs Balerion-hoz pl. Valszeg azért ilyen kis hurka még. :))) -
#10821 Az egész lényege az amit ratbag írt..szerintem felesleges túl csavarni, klisé, olyan tipikus wow, de ennyi -
NonameMan #10820 Még nem volt a közelében de oda igyekezett. -
#10819 bannerba vele
-
ddany7 #10818 De akkor valamennyire jogos a felvetésem nem? Mert ezek szerint semmi szükség nem volt rá(csak idegölő jelenet), csak Jorah játszotta a jampit, amiből az egész mészárlás lett.
NonameMan,
Közelébe se volt, Daario mögött volt valahol...
Utoljára szerkesztette: ddany7, 2015.06.08. 20:42:25 -
NonameMan #10817 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vakok és gyengén látók kedvéért.
Az álarcos merénylő épp a csaj háta mögé lopakodott hogy leszurkálja, mire az öreg felhajította rá a dárdát a porondról, hogy megmentse
Utoljára szerkesztette: NonameMan, 2015.06.08. 20:42:29 -
#10816 ilyen az mikor valaki valami szitut totál félreért.
csak a szokásos, klisés jelenet volt, mint megannyi filmben már, mikor azt hiszik, hogy a főhőst lövik le, de jujj nem, mert mögötte a gonoszt!
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.06.08. 20:34:56 -
ddany7 #10815 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Közelében nem volt senki, valahol a 3ik sorból kilőtt egyet, bravó. Most direkt visszanéztem.
Utoljára szerkesztette: ddany7, 2015.06.08. 20:33:06 -
#10814 lol -
ddany7 #10813 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hat nekem ez nem jott at, hogy o megmentette az eletet, csak elinditotta a szart. -
#10812 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az égvilágon nem indított meg semmit. Megmentette Dany életét. Ennyi történt. -
Nirz #10811 Azt se látni hogy több ezren lennének olyan pár tucat :D -
ddany7 #10810 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De akkor is annak mi értelme volt, hogy ő onnan ledob egyet?! Jött a kavarodás, amiben simán kicsinálhatták volna Danyt is, csak hát a rendezők megoldották, hogy ne. Szerintem faszság volt, hogy ő onnan önkényesen elindította. -
#10809 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert szerinted az álarcosok miért voltak ott? Meg akarták veregetni Dany hátát? -
#10808 Ahogy ezek harcolnak kb. semmire se valók.... nem értem miért kell így leégetni őket. -
aadam #10807 mikorra fogynak el a makulátlanok ilyen tempó mellett? 6-7 ezret "vett" ha jól emlékszem. ma alsóhangon meghalt 100 és még pár száz az évad korábbi részeiben.
ha így folytatja nem marad egy makulátlan se mire elindul westerosba... meg lehet sárkánya se :D -
ddany7 #10806 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mormontnak miert volt jo hogy legyikolt egy olyan alarcos arcot, es kirobbantotta az egesz mizeriat?! Igy fogadta vissza Dany? Nem ertem mi szukseg volt ra.