19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#11167 Úgy tudom, hogy a könyv alapján csak a nemesi házak sarjai kérhetik a trial by combat-ot. Vagy láttál bármelyik szegényebb sorból származónál példát erre? Az egyetlen lehetősége a szegényebb sarjaknak az, hogy felveszik a feketét, de az is csak a férfiaknak... -
Micsu #11166 a tiédből meg azt látni hogy nem tudod azt hogy egy film vagy sorozat adaptáció nem egyenlőre szóról szóra a könyvel -
#11165 mert az a harcos igazsága aki a hetek egyike...kellene hogy járjon -
#11164 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy szerezhetett volna hajókat ? -
DantesHUN #11163 Mert az jár mindenkinek? És ha Veréb úr szerint nem jár? -
DantesHUN #11162 Stannis SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvben igen. De ez a sorozat. A sorozatból ebből semmi nem jön át. Egyszerűen nem tudták ábrázolni ,hogy Stannis mekkora hadvezér. Egy savanyú pofa, aki hallgat egy vörös hajú nőre, aki szeret embereket égetni. Jó, én se tudom hogy kellet volna ezt jobban megoldani, de valahogy ábrázolni kellet volna, Stannis hadvezéri képességeit. Mondjuk, lehetett volna, olyan jelenet, ahol megbeszélnek egy haditervet, elmondja, hogy egyik egység erről, másik arról, vagy elemezné az egész országra kiterjedő stratégiai helyzetet. És nem a mostani részbe kellet volna ez, hanem az 5 évad alatt. Ennek halovány nyoma volt esetleg, amikor a kifaragott figurákat rakosgatja a térképen.
Verebek: ez így van, de miért nincs ereje az államnak letörnie őket? Mert nincs éppkézláb, értelmes vezető az országban, a király megy kisfiú.
Dany meg szerezhetne hajókat ha akart volna eddig, de mindenképp megakarta változtatni a rendet a rabszolgatartóknál, mint aki nem tudja eldönteni, na most jó lenne itt is maradni, és rendbe tenni a rabszolgatarókat, de mégse jó mert maszkos Hárpiák döfködnek, Vastrónt is megkéne szerezni, csak az macerás...el kéne dönteni mi legyen ezzel a szállal, és elindítani abba az irányba.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.16. 15:01:27 -
#11161 Én is szánalmasnak tartom, hogy ennyire elrontották a sorozatban az EGÉSZ Stannis szálat... -
#11160 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ez még csak a vezeklés volt,a tárgyalás később jön. és most hogy ott van Hegy bácsi ,ráadásul királyi testőrként,hülye lenne Cersei,ha nem a harc alapú igazságszolgáltatást kéri. -
#11159 A Főveréb elég komoly büntetést talált ki Cerseinek.Egy ideig tuti össze lesz zuhanva.
Legalább annyira szereti most a népe mint a fiát. -
#11158 Akadnak itt gondok...
[spoiler]Stannis a könyvben többszörösen kipróbált hadvezér. A sorozatban ez annyira nem jött át. Vagy inkább semennyire.
Hozzáteszem, hogy azt sem láttuk, Robert mekkora harcos volt, vagy Ned Stark milyen hadvezér.
Királyvár és a verebek. Apró probléma, hogy a verebek nagyon sokan vannak. A vár védereje viszont gyenge, a közbiztonságot is csak hellyel-közzel tudják rendben tartani. A szégyen sétáján is beavatkozhattak volna, mégse tették. Nem azért, mert a király vagy a kis tanács nem tudott volna közbelépni, hanem azért, mert nincs a kezükben olyan erő, ami erre képes lenne.
Draeneys szála. A könyvben régóta próbál eljutni Westerosra, de 8000 (immár kevesebb) makulátlan és 2000 feletti Második fiúk (Second Sons), plusz az esetleges követők szállítmányozására rengeteg hajó kellene. Az meg nincs.... -
#11157 a Stannises hozzászólásokból látszik milyen jól sikerült a sorozatba átültetni a karaktert meg a sztoriját is -
#11156 Pénz nincs rá inkább mint sem idő. :D -
Micsu #11155 10 év alatt a nyaka is megnőtt nem csak a csecse :D -
#11154 nem nem telik, idő nincs rá. kit érdekelt volna egy ujabb mészárlás mikor két epizoddal korábban is volt már egy. dramaturgiailag sem volt rá szükség, jól tették, hogy nem mutatták azt a csatát.. -
#11153 dedó... neked ez az első sorozatod? :D -
DantesHUN #11152 De hát nem csak a hóesés elállítása volt varázs lényege, hanem a győzelem. Hát nagyon bejött. Mindegy, legalább ez a szál, ezzel van a zárva. -
#11151 persze, hidd csak azt... test dublőr is volt, ennyi.. látszott is néha..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.06.16. 12:42:18 -
#11150 Egyébként a könyvben vagy háromszor is mondta M. Jonnak hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"It is not the foes who curse you to your face that you must fear, but those who smile when you are looking and sharpen their knives when you turn your back. You would do well to keep your wolf close beside you. Ice, I see, and daggers in the dark. Blood frozen red and hard, and naked steel."
sorozatban meg meg se mukkant:D -
#11149 Vagy pont amúgy is elállt volna a hóesés. -
Prof William #11148 A varázslat SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bejött mert olvadni kezdett és melegedett az idő. Csak az összes többi dolog -aminek köze sem volt a mágiához- ment félre. -
#11147 A nagy részével nem értek egyet. Az öncélú résszel meg főleg.
A dorne-i vonal, ami tényleg elég vicces. Tényleg ennyit buták ezek a lotyók...? Mert ezt megúszni nem lehet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.16. 11:03:19 -
DantesHUN #11146 Na akkor utolsó rész. Eh...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannis nagy a hadvezér. Legalább végképp leszerepelt. Na ezért volt hülyeség a lánya elégetése. Mármint nem azért, mert nem jött be a varázslat. Hanem az egész jelenet az előző részben, arra ment ki ,hogy kiakassza a nézőket. Öncélú kegyetlenkedés. Azon pedig továbbra is röhögök, hogy micsoda nagy hadvezér. A szart. Ja, oké, a könyvben is lemondják ezt nyerte meg, azt nyerte meg, látunk ebből valamit? Normális, nem barbár hadakkal kétszer kerül szembe, és kétszer veszít. És ez most már totális vereség. Na haladjunk.
Ayra megvakult...könyvbe se érdekelt, itt szarom le.
Sansa...nem érdekel azz ő szála se. Theon érdekes lehet még ellenben.
Királyvár, megalázás, érdekes volt, arra leszek kíváncsi, bosszút áll-e? Szabadon engedték,be megy-e sereggel levágni mindenkit a faszba? De Főveréb úr is, nem gondol arra, hogy hadsereggel jön vissza Cersei? Attól tartok, ebből is, valami nagy hülyeséget hoznak ki. De majd meglátjuk
Havas Joni meggyilkolása, könyvben is, itt is értelmetlen, ha csak fel nem támad. Mert ha halott, akkor inenttől fogva kit érdekel a fal? Ki lesz a Falnál nézőpont karakter? A dagi Samu? Meg a virág nevű csaja? Ő kit érdekel?
A kislányt meg minek kellet megmérgezni? Ez is már...megesküszik az a homokizés nő, hogy jaj szolgállak, utoljára árultalak el..erre megmérgezi a kiscsajt? Az nem jut eszébe, hogy Jamie kapásból vissza jön? Meg a kis Martell herceg megharagszik szól a nagy Martell hercegnek az meg a benga fekénak, aki ezért kettéhasítja? Mire volt ez is jó? Hogy legyen egy újabb szereplő, aki meghal? Hogy Cersi és Jamei újabb gyerekét veszítse el?
De a legjobb szöszi cica sárkányhátán. És tényleg elrepült. Hát nagyon érdekli a hátrahagyott serege, emberei, hívei, és a felszabadított rabszolgák sorsa. Jó, blablabla a sárkány arra repült, ő nem arra akart...eh. Meg lehet magyarázni. De és most ki irányítja majd a várost? A a lassan kőemberré váló lovag, egy idegen törpe, vagy a lassan megérkező dagi eunuch? Kinek engedelmeskednek a Makulátlanok? Ennek csak akkor lesz értelme, ha Dany, most a megtalált lovasokat maga mellé állítja, vissza vágtáznak, levágják a maradék hárpia maszkost, majd a tengerhez, csónakba szállni, és go home! Koronavisszaszerzés indul. Remélem ez lesz belőle, mert akkor jó lesz ez...de ha csak megint szarakodik tovább ahogy eddig...
Hát szóval van lehetőség némelyik szálban hogy jó lesz.
-
#11145 -
#11144 ez akkor is dedós cliffhangerception volt... nyilván le fogom rágni a körmöm mert fingom sincs hogy mi fog történni az elvágott jelenetekkel. NOT! -
Hoz_Hun #11143 Láttuk milyen faszán növelte a morált... -
Prof William #11142 Én inkább olyannak gondolom, hogy a mágiájával rá tud segíteni a dolgokra, de nincs mindenre befolyása. Felmelegíti az időt és esetleg növeli a morált, de nem fog azonnal vereséget szenvedni az ellenség csak mert varázsolt egyet...
Ezen kívül még rengeteg ás tényező bezavarhat. Ahogy most be is zavart.
Persze tévedhetetlennek adja el magát (amiben azért segít a mágiája) de ha azt mondta volna Stannisnak, hogy "Égesd el a lányod, és akkor az átlagosnál NÉMIVEL több esélyed lesz a győzelemre. " az nem biztos hogy osztatlan siker lett volna. -
#11141 Már nem emlékszem, de..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem volt kihangsúlyozva hogy az ostromnál kell nyernie Stannisnak? Ezért volt olyan meglepő hogy kijöttek eléjük a Boltonok -
#11140 Night Watch + Lord Commander. -
#11139 Nw lc? Az mi, és kik volt az a 2?:D -
#11138 Jah... És úgy meglepődött a drágám, hogy kis híján ott helyben összeesett. Kb. olyan, mintha kételkedne Istenében és mindenben... Kicsit ábaszottnak érzi talán magát. -
Master91
Az ő szava szent az túlzás. Van mágiája az biztos. -
#11136 google első 2 találatát dobtam be, ezer helyen megírták... -
Micsu #11135 ezek ám a hitleles cikkek
ilyet én is tudok
ebből sose lesz az amit most láthattunk -
#11134 ne vitatkozz, ő volt
korábbi cikk
cikk2 -
haxoror #11133 -
Micsu #11132 igen, az hogy egy idő után megereszkedik a mell előfordul de nem szokott méretileg meg3xozódni, a melltükör meg nem megy át parizelbe -
Jaqen #11131 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy gondolom Melisandre rájött, hogy nem Stannis az újjászületett Azor Ahai. A könyvben szerepel valami kard Stannisnél ami fénylik. Aemon azt mondja rá, hogy hamis a lángja vagy valami ilyesmi (2011-ben olvastam a könyveket bocsi.). Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Melisandre rájött arra, hogy egész eddig tévedett, és Jon az, akit támogatnia kell. VÉGRE RÁJÖTT. :) Újjáéleszti, megszűnik az eskü aztán mehet az isten...ööö Deres ellen. Vagy ahova akar igazából. Kérdés ki lesz az új parancsnok. Vajon a vadak mit lépnek erre? Egyáltalán lemond a parancsnokságról? Meg van még pár kérdésem de késő van. Na, és ez még csak egy szál. Azt nem tudom Jorah-ék mit fognak kezdeni a sok lovassal. Őszintén szólva megint Drogon fogja megmenteni Danyt. Ja, és olvastam itt valami olyat, hogy leszarja a sárkány az anyját. Khm, 9. rész Drogon komoly szúrt sebeket kap, erőt kell gyűjtenie ahhoz, hogy visszamenjen, ráadásul mint láthattuk lusta is, aludni akart. Én Dany helyében nem próbálnám meg piszkálni. Nagyon meglepődtem mikor kiabált vele, meg magyarázott neki holott lehetett látni a sárkányon, hogy fáradt. Én is elég szörnyű vagyok ilyen helyzetben, nem akarom tudni milyen egy sárkány ha nyűgös. Stannis: Szerintem ott Game Over. Nincs jelentősége elvégre nem Ő a kiválasztott, mondhatni töltelékszereplő volt, és Melisandre volt ebben a szálban a főkarakter, Stannis csak ahhoz kellett, hogy bemutathassák Nekünk a papnőt. -
#11130 Simán, támogatnám. A drágalátos "tisztelt ház" baromi gyorsasággal ürülne ki (aki most ott ül jobbos, balos egyre megy: vagy alkalmatlan, vagy bűnös), a következő brigád pedig többször meggondolná mit csináljon, még ha csak ránézne a közpénzre... -
#11129 ami egy ~10 éves film, változik az ember ennyi idő alatt.... -
Micsu #11128 mivel egy állat nem tudatos élőlény, absz semmi gond nincs a viselkedésével