19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Prof William
    Tényleg ha jön a zimankó az csak Westeros problémája nem? Dhorne már elég meleg a másik kontinensre meg alapból nem juthatnak el.

Danny helyében és kivárnám amíg White Walkerek befejezik az ámokfutást, aztán ha jön a tavasz szépen elfoglalom Westeros maradékát. Könnyű lenne. Nem lenne mindenféle intrikázó család + királyok amik keresztbe tennének. A még élők meg úgy fogadnának mint egy megváltót.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.06.18. 13:38:20
  • Shiwo
    vagy egyszerűen havas halott marad, soha nem derül ki a származása, a white walkereket képtelenek lesznek megállítani, a fél kontinenst ellepi a hó, évtizedekre dorne-ba szorítva az emberiség maradékát..

aki meg hajóval a tengeren túlra menekül, azt rabszolgasorsba taszítják a dothraki lovasok vagy megeszik a sárkányok
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.06.18. 13:30:51
  • Prof William
    Majd Havas hirtelen felébred az ágyban majd a vízcsobogás hangját követve megtalálná az éppen fürdőző Ned Stark-ot. És kiderül, az egészet álmodta.
    És kezdődik egy újabb 7 évados történet.
  • molnibalage83
    Egyesek már kínjukban nem tudnak mit kitalálni?
  • sempronius18
    Ez már nagyon Esmeralda szintű húzás lenne....
  • Pluskast
    Na és akkor itt van ez a teória is. Legalább annyira érdekes mint a John Snow féle.
  • MaRee
    Ez még mindig csak egy teória. A mag erős, de nem a Stark mag, hanem a Baratheon mag, lévén az említett témában Robert fattyairól volt szó, köze nem volt a Starkokhoz.
  • ForzaInter
    Bran azert nem szerepelt az évadban mert a konyves sztorika gyakorlatilag veget ert, es nem azert mert nem fert be. Rickon pedig biztos elo fog meg kerulni.
  • Prof William
    De szintén. Azt hittem hogy majd valahogy kiokoskodja magát a börtönből is megy vissza Tomenhez. Ebben az esetben Cerseinek semmi esélye sem lett volna a szabadulásra.
  • molnibalage83
    Margery hiánya sem tűnt fel senkinek...?
  • Prof William
    Tényleg Tomen mit csinált? Nem is szerepelt a részben? Ott játszadozott macskájával a szobájában miközben az anyját éppen megszégyenítik?

Vagy Cersei nélkül semmit sem tud csinálni?

Ezek Joffrey és Tommen a két véglet.

Joffreyt éppen hogy folyamatosan vissza kellett fogni, hogy ne csináljon hatalmas hülyeségeket, és még így is becsúszott néhány.
    Toment meg ezek szerint semmit sem csinál, ha nincs ott valaki, aki megmondja neki.
  • mijki
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A könyvben benne volt,a sorozatban még benne LEHET,és mivel ez a topic a sorozatról szól,nem irok bele könyves spoilert :)
  • UUUU
    vn még: Sírni-Ríni kell, ha valaki megmondja a véleményét, aztán elárasztani csak ilyen hozzászólásokkal a topikot, hogy mindenki sír.
  • sempronius18
    Ami lehet, hogy lesz a könyvben, vagy nem már miért lenne spoiler én ettől szálok el.

Cersei sétája meg azért volt ilyen, mert a könyvben is pont így volt megírva, ha meg máshogy lenne az volna a baj.
  • Caliph
    A könyvben van szó Rickonról és Osháról,de a sorozatban kicsit másfelé mennek a történések mint a könyvben igy ezt most nem spoilerezem tovább,még lehet a kövi évadban szó lesz róla
  • SzinesGeza
    A vereség a csökkent morálnak/seregnek volt köszönhető.
  • KaBuTo666
    végig néztem én is, és csak annyit akarok írni hogy:

wtf ?

• Master91
    van még:

szar a csata
  • kissssss
    az kimaradt hogy nem történt semmi az egész évad alatt.....
  • Dobronski
    nevetséges ez az évad
    öncélú
    Jon snow feléled M által
    csöcs
    mi ez a finálééé??
    most mé mondod eztet?
    hányok tőletek
    hogy lehet egy sorozat öncélú?
    most mé?
    me

aki lemaradt volna a topikról az elmúlt napokban
  • molnibalage83
    Az eddig királynőként élő gyak. sérthetetlen nő a társadalom legalján találta magát. Jah, majd nem változik meg gyakorlatilag burkolt kínvallatástól mi?

Egy paraszttól és csőcseléktől mit vársz el? Szavaljon shakespeari magasságokban...?

Komolyan mondom, hogy egyesektől agyfaszt kapok itt...
  • gombabácsi
    szerintem meg pont hogy jól játszotta. ugyanis én végig azt éreztem hogy csak rájátszik arra hogy megrendíti a dolog, de mégse voltam biztos benne. szerintem tudatosan így csinálták. :)

amúgy a könyvben ez a cersei egy nagy buta lúzer ám...
  • UUUU
    Eleve ez a féle Cercei, nálam nem is illik bele az eddig látott 5 évadnyi Cersei attitűdjébe.
    Teljesen ellentmond neki. Simán átsétált volna,lelki érzelem nélkül. Némelyik jelenet meg már egyenesen túlzó volt, mint
    a herelengető muki a séta végefelé, egyszerűen már nevetségessé tette az egészet, és nem azért mert humoros volt, hanem mert olyan alacsony szinvonalú, szinpadias,túljátszott lett tőle az egész jelenetsor.

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.06.17. 16:46:47
  • DasIsFuck
    "Kevésbé érezted volna megalázottnak Cercei-t, ha rövidebb ideig mutatják"

Én speciel nem.
    Én pl megelégedtem volna annyival is, ha csak simán végigsétál a tömeg között mindenféle dobálás és egyéb nélkül.
    Nem éreztem szükségességét annak a résznek, mert anélkül is elég megalázó volt az egész.
    Nyilván ezért éreztem öncélúnak és túl hosszúnak.

Amúgy nem én szoktam állandóan sírni itt, sőt én általában ritkán is írok ide.
    Arról persze nem én tehetek, hogy vannak emberek akik erről az égig magasztalt sorozatról merészelnek negatív dolgokat írni és ez neked nem tetszik.
    Ettől függetlenül idézhetsz tőlem, ahogy részről-részre végig rinyázom a topikot
  • Master91
    Ebbe az évadba mindenki csak vinnyog, mi a szar van itt

jól mondod az utolsó 3-4 sorba hogy vagy ezért de vagy azért leállnak nyiffogni

• picket
    Az miaz, hogy számodra öncélú? Valami vagy öncélú, vagy nem. A kifejezés magában hordozza azt, hogy tőled független, csak önmagáért van, vagyis öncélú. Ez sehogyan nem lehet öncélú, mert ha más nem, akkor az a célja, hogy aki a meztelenségért nézi a sorozatot, az megkapja amit várt a pénzéért (heh).
    Kevésbé érezted volna megalázottnak Cercei-t, ha rövidebb ideig mutatják (nem köpik le, nem szórják meg rohadt zöldséggel, nem járja véresre a királynéi talpát az utca kövén, nem hívják ribancnak, stb.)? Igen. Akkor csak x percnyi pucércsaj mutogatásért csinálták? Nem. Ha egy ilyen jelenetben csak a csöcsig jut el az elméd, akkor az téged minősít, nem a sorozatot. Más azt várja, hogy most összeomlik-e a ribi, vagy kirobbantja a főveréb ellen a forradalmat, vagy mi lesz.
    Ha meg feleennyi időbe sürítik bele, akkor azért jössz nyiffogni, hogy kapkodják a kamerát, meg nem érted a jeleneteket, meg nem mutatták eleget a csöcst. Vagy ha nem te, akkor n+1 másik. Amikor a történések helyett ilyenekkel jönnek többen, hogy "nincs dramaturgiai jelentősége", akkor megnézem a topik címét, hogy hol járok. Pff.
  • DasIsFuck
    Számomra pont azért volt öncélú, mert ilyen hosszasan mutatták.
  • DasIsFuck
    feleslegesen hosszú volt.
    Kb 2 percig vicces volt és ennyi.
  • molnibalage83
    Brandon Stark. A 4.évad végén megmondták, hogy nem fért bele az időkeretbe az ő sztorija, a 6. évadban jön vissza. Ez még semmi...

Rickon Stark meg és a Osha a 3. évad 8. része óta nincsenek. Nem is lesz rá idő szerintem soha... Egyszerűen csak eltűntek... Mivel a kiscsávó teljesen súlytalan és a csaj is szerintem ilyen furcsán el is fognak tűnni és talán soha nem is szerepelnek majd újra...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.17. 13:26:06
  • hapi
    Jó volt ez az évad is, tetszett a vége is a megvalósítás minden, de:
    - miért kellett évadokon át azt néznem hogy mindenki utazik valahová és semmi nem történik vele?
    - arya végül is oda ért csupán 4 és fél évadig tartott neki ok.
    - de a kis srác aki béna volt, azzal mi lett? 4 évadig nézem ahogy megy valahová aztán az 5.ben egy szó sem esik róla? ez most komoly?
    Vagy csak én nem emlékszem rá 1 év távlatából mert annyira érdektelen volt?
  • Jim Morrison
  • Mornock
    Az apja Rhaegar Targaryen, Daenerys bátjya, az anyja Ned Stark huga. Ugye mennyit mondták a sorozat elején, hogy a mag erős? A Stark mag....ezért sötét hajú és nem hófehér, jé a farkasa is hófehér. Ned is utal rá mikor elválnak, az én vérem vagy...nem a fiam, a vérem. Nem akarta, hogy megöljék mert Targaryen, ezért sajátjaként nevelte fel huga gyermekét.

Utoljára szerkesztette: Mornock, 2015.06.17. 12:36:21
  • Jim Morrison
    ki az anyja? előbb valahol láttam róla beszélgetést, de nem néztem meg valamiért (spoilerbe jöhet, köszi)
  • molnibalage83
    Mégis mi erősíti meg? Semmi. Kb. az, hogy kitalálták és semmi sem cáfolja, mert semmi nem foglalkozik vele.
  • Mornock
    Jon Snow már rég nem titok kiknek a gyermeke. Feltámad-e? 100 %. Egyéb?
  • Jim Morrison
  • Shiwo
    eredeti nyelven nem olvastam a műveit, de nem hinném, hogy annyival jobban írna, mint mások.. inkább tényleg ez a "kinyír bárkit" stílus bejön a népnek, így van miért izgulni, nem az van, hogy "áh, ő a főszereplő, úgysem hal meg.."

és ez ügyebár egy híres angol írónak is bevált az 1600 évek környékén...
  • molnibalage83
    Ezt a drukkolást soha nem értettem...

Ezen felül a "megszokást" sem értem...
  • gombabácsi
    pontosan, és épp ezért van súlya az egésznek szerintem