19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#11368 Tegnap kíváncsivá tettél engem. Ezért letöltöttem az 1. évadból az 1-2 részt(Breaking Bad).
Direkt úgy voltam vele, hogy ha esetleg az 1. rész nem tetszene még 1 et megnézek...
Na hát így történt. Sajnos nem én leszek a célközönsége és ezen az Imdb 9.5 vagy mennyi se segít. -
#11367 gyönyörű nő, ezen nincs mit vitatni -
#11366 gyönyörű nő, ezen nincs mit vitatni -
Nirz #11365 A legjobb képe az újságból:
-
#11364 -
Prof William #11363 Majd kiderül, hogy valójában a Vasbank behajtója. :) -
SzinesGeza #11362 "még mindig nem tudjuk kinek az érdekeit nézi"???
Hogyne tudnánk. A sajátját! -
#11361 Nesze!:
Photoshophuszároknak szokás szerint megszaladt a keze, szerencsére mi tudjuk hogy vakolat meg utómunka nélkül is szép -
#11360 Címlapon borzasztóan nézki.
Gifekbe is.
Gyertek, üssetek, közbe is ezt fogom sikítani ! -
#11359 Kisujjról pl még mindig nem tudjuk kinek az érdekeit nézi,simán lehet hogy a vasbank nevében csinálja a balhét:D Hogy egy másik sorozat csatolással éljek: Rules Of Acquisition number 34: War is good for business :D
Nem mellesleg korábban a kistanács pénzmestereként mindig előkaparta a lóvét ami a koronának kellett éppen :D -
Nirz #11358 Mexikói újság címlapján Sophie T
Bónusz Gif:
-
gombabácsi #11357 igen, jól látod, mindent a bank meg a kereskedők uralnak :)
olvastam egy ókori művet (kürosz nevelkedése vagy mi), és vicces volt hogy az egész arról szól hogy egymással háborúznak, és néha elmennek bevásárolni a kereskedőkhöz :D:D -
gombabácsi #11356 én is utáltam a sorozatokat, sőt, lenéztem őket :)
csakhogy ez azért volt mert nem tudtam hogy vannak igényesek.
pl a breaking bad mindent visz nálam. -
MaRee #11355 "Though all the Free Cities have their own banks, the Iron Bank is richer and more powerful than all the others combined and has a fearsome reputation when collecting debts. When princes or kings default on their debts or are foolish enough not to honor their agreements with the Iron Bank, the Iron Bank supports new princes and kings to appear. These new princes and kings then honor the previous debt along with paying back the money the bank loaned them in claiming their new power, lest they suffer the same fate as their predecessors.[2] There is a common saying among the Braavosi...
“ The Iron Bank will have its due. ” " -
Sequoyah #11354 A banknak honnan van penze arra, hogy egyarant finanszirozza a kiralyi udvart es Stannis sereget is? Ha ez igaz lenne, akkor az egesz kiralyosdi csak gyerekjatek, mert mindent a bank ural. de honnan szarmazik a penzuk? -
#11353 Először winter is coming és aztán tavasszal jön ott a tél. Skizo a javából. :) -
#11352 lehetne tavasszal meg ősszel, nagyon gyorsan lezavarják az évadot -
#11351 én pl. Vikingset azért kezdtem el nézni, mert GoT offseason volt -
#11350 Hiányzik a Trónik Harca. Nem nagyon érdekelnek a sorozatok, a Walking Deaden kívül az utolsó amit néztem a Csengetett Mylord volt kb 10 éve, de megéltem, hogy egy sorozatra azt mondom ÉN, hogy hiányzik. Lehetne már jövő tavasz.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.25. 16:40:12 -
Prof William #11349 Ja kiderül majd hogy Drogon azért mászkált el részeken át, mert kész aranyhegyet halmozott össze valami barlangban. Danny ezután lazán felfogadhat egy 400 000 ezres sereget és még marad is annyi amennyiből kifizetheti a vasbankot. -
#11348 Vagy csak a sárkány a fantasy filmekben levő sárkányokhoz hasonlóan szimplán gyűjögetni kezd... XD
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.25. 14:46:42 -
#11347 na majd Dany. és az is meghal... :D -
gombabácsi #11346 pedig bankok nélkül nem tud működni egy modern gazdaság!
XD -
#11345 De a korona most sem fog fizetni, Lannister család nem fizet. Akkor mi lesz? A bank felfogad egy sereget, ami átmegy rendet rakni? És, ha az a sereg is bukik...? Ezek a zsenik lennének a csúcs bábjátékosok? Röhög a vakbelem. :) -
#11344 nincs nagyon mit kibogozni. a vasbank finanszírozta Stannist, azzal a feltétellel, hogy ha elfoglalja a trónt kifizeti a korona tartozását. a sorozatban úgy néz ki benézte a bank a dolgot -
#11343 Számomra is óriási kérdés, hogy ha Braavos Vasbankja ilyen hatalommal és erőforrásokkal bír, akkor hogy a kukutyinban lehetséges mégis a kialakult helyzet. Nagyon kíváncsi leszek, kibogozzák-e a szálakat a következő évadban... -
#11342 Felőlem. :) -
#11341 hát ha Martin troll meglépi :D -
#11340 Meg kb ok nélkül kinyirnak mindenkit aki csúnyán néz rájuk :D -
#11339 Amekkora troll Martin, nem is akkora hülyeség amit írsz. Elvégre a tűz istene láttuk milyen, embereket kell égetni, stb. Ellenben a jégemberek csak menetelnek, a halottakat felszedik, stb. Ők akarják megtisztítani a világot. -
gombabácsi #11338 lehet hogy ők pénzelik a jégembereket...
a varázslatok vagy a hűtőtechnológia sokba kerülhet :) -
#11337 aú. ez jó, fejlécbe pls -
#11336 A jégemberek csak befagyasztják a Barvoos Bank követeléseit....
Viszont komolyan véve. A bank mit pénzt buk el már Westeroson... -
#11335 Mindig van egy másik nézőpont, elvégre a GoT is erről szól, hogy nincs jó vagy rossz, szóval teljesen elképzelhető, és érthető lenne :D -
gombabácsi #11334 Asszem zseniális módon rájöttem mi lesz a történet vége!!!!!!!!!!!!!
Kiderül hogy a jégemberek a JÓK!!!
A sárkányos csaj - aki eddig is főleg hülyeségeket csinált - a legnagyobb veszély a világra, mert valamiféle kommunizmust akar csinálni!
És a sárkányai erejével el is érhetné, de a jégemberek megmentik a világot tőle!!!!!
Zseni vagyok!!!! :D -
MaRee #11333 Nem én töröltem. -
#11332 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja tényleg, el is felejtettem, hogy te ide is jársz. Nem hiszem, hogy változtatott volna bármit a helyzeten, ha elmagyarázom priviben, hogy hirtelen felindulásból ez a szó ami eszembe jut a képről. -
#11331 Nem mószerolt be senki (egyébként én továbbra sem értem, hogy miért van bárki is felháborodva azért, mert a fórumképtelen hsz.-eket valaki jelenti...), csak modi is olvassa a topicot.
Az is jelzés értékű, hogy ahelyett, hogy esetleg elmagyaráztad volna priviben, miért használtad az adott szót és szövegkörnyezetet és a elnézést kérsz érte, inkább pattogsz itt, mert szerintem meg ez a szánalmas...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.06.23. 16:29:35 -
Stockbauer33 #11330 -
#11329 Most komolyan bemószerolt valaki innen, mert nem volt PC a meleg szinonima amit használtam? LOL, szánalmas.
Szóval, civilben meleg a John Snow-t játszó színész vagy csak rossz társaságba keveredett?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.06.23. 14:21:47