19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gombabácsi #11328 megjegyezném, egy másik főszereplő már fel lett támasztva a könyben, és a filmben még nem lett bemutatva ez a szál -
#11327 vagy hullaként szerepel a temetésén, mind Dzsofri -
#11326 túléli, nincs ezen mit filozofálni -
haxoror #11325 vagy csak flashbackekben fog szerepelni -
Prof William #11324 + még a forgatási helyszíneken is fel-fel tűnne jelmezben. :)
G.R.R. Martin pedig gonoszul kacag. :) -
SzinesGeza #11323 Vagy ha már nagyon túl akarjuk kombinálni a genyóságot, akkor beteszik az előzetesbe, aztán majd kiderül, hogy neki tényleg végleg kampó! :) -
Prof William #11322 Jaja. Ha esetleg tényleg túléli akkor is az utolsó pillanatig húzni kell a nézők agyát. :) -
#11321 oké -
SzinesGeza #11320 Szerintem nem sanszos egy olyan előzetes amibe őt beleteszik. -
#11319 Munkanélküli csöves -
#11318 Miért ne? Most mondom, nem tudni hogy mi van a szerződésükbe. Vannak hírek hogy 7. évadig szerepel Kit Harrington neve a castingoltak közt. De mi garantálja hogy végig a sorozatba lesz benne?
Mellesleg Tywin is "visszatért"
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.22. 18:38:00 -
SzinesGeza #11317 Előzetesben miért lenne benne? -
#11316 Szerződésbe nem tudni mik vannak. Lehet hogy reklámot forgatnak. Előzetest. Fotózás, akármilyen promóciós szír-szar. -
SzinesGeza #11315 Ha nem lesz az új részekben, miért van a forgatási helyszínen?
Utoljára szerkesztette: SzinesGeza, 2015.06.22. 18:35:41 -
#11313 [ALL SPOILERS] In defense of Olly
+1. komment :D -
Prof William #11312 -
#11311 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem úgy van Cersei minden gyerekének meg kell halnia, az átok szerint? Tommel maradt, vele kapcsolatban meg nem nehéz belátni hogy el lesz téve láb alól ha nem a verebek, majd az új király aspiránsok -
#11310 Jelenleg egyet értek a lázadó tömeggel: a falnál nem maradt karakter (Melisandre?), akinek a szemszögéből nyomon lehetne követni az eseményeket. Nagyot néznék, ha a könyvben lenne egy Ser Alliser fejezetcím -
#11309 ez ügyben volt egy interjú
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[spoiler]
ott azt nyilatkozták, hogy Stannis, Myrcella meghalt, Sansa és Theon nem, Snow-ról meg asszem direkt nem beszéltek..
de szinte biztos, hogy meghalt, max az a kérdés, hogy fel lesz-e támasztva..
[/spoiler] -
DantesHUN #11308 Miért ki nem halt meg? Stannis? Szerintem de.
Jon? Ő tuti, és ahogy már írtam, kár várni a feltámadást, Martinnak folyton olyan húzásai vannak, amivel kiakasztja meghökkenti az embereket.
Myrcella? Megmérgezték. Szerintem neki is annyi, véglegesen. Márcsak hogy legyen Cersei-nek még egy halott gyereke. -
Prof William #11307 Ha bárki is Sam után menne az csak azért tenné, hogy őt is kinyírja. + ha visszamenne és bármilyen módon megpróbálna ott szervezkedni, valószínűleg 5 percig se élne. -
-
#11305 viszont... Martin ténykedése már nem biztos hogy hatással van a sorozatra, a sztorivonal elvált azt írtátok, és az új könyv se jön már ki a 6. évadig nem? Szóval ha Martin ki is nyírja örökre a következő könyvben, a sorozatban még simán visszatérhetnek. -
gombabácsi #11304 írtam már, szerintem marhára egyértelmű, sőt, átlátszó, hogy az összes karakter aki meghalni látszott az utolsó részben, egyik se hal meg
főhős meghalásos trollkodást a csúcsra fokozzák ezzel :)
-
#11303 úgy volt de az eset nem változtatja ezt meg? bár inkább csak gyorsítja a távozást -
#11302 Samu nem nagyon lesz semmi a Falnál, mert megy a Fellegvárba.
Az utolsó részben el is indultak Szegfűvel meg a gyerekkel, nem hinném hogy visszafordulnának. Hacsak valaki utánuk nem lovagol (nem fog, utálják mint a szart), akkor azt se tudja mi lett Jonnal.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.06.21. 22:48:11 -
#11301 Inkább az, hogy nem kapott rá engedélyt. Lehet őt másnak kellett volna megölnie. -
#11300 hát az éj sötét és tele van iszonyattal... lehet erre gondoltak
ja meg számomra mégegy rejtély. Arya esete, amikor megölte a csókát. Ugye ott elkapták, hogy rossz életet vett el. De miért? A kislányokat ütögető, molesztáló, meg még ki tudja mit művelő fazon mitől jobb mint a fogadós csávó? Vagy csak annyi, hogy nem kapott rá engedélyt? -
Prof William #11299 És majd a végén ő ül a vastrónon Danny-vel az oldalán. -
#11298 naja, az is egy vicces történet volt :D -
DantesHUN #11297 Ja de...hát...majd mostantól Samu lesz a fpkarakter a falnál..vagy mittudom én. Én nem tartom hihetőnek hogy visszahozná. -
Stockbauer33 #11296 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!komoly szinten tér vissza Bran Stark -
#11295 ösztönlények ezek, az irritáló hülyegyerekkel akinek lerohanták a faluját, emígy is, hol volt az a falu, ha a fal választja el a vadaktól? ne keressünk itt logikát -
#11294 igen, ez túl logikus lenne. a könyvben el akarja hagyni a Falat, hogy segítsen a tesójának Winterfellben. ez már tényleg túl sok volt a rovásán. hogy ezt miért nem lehetett így megcsinálni a sorozatban, az jó kérdés *köhh-köhh*
szerk.: ja bocs, az kimaradt, hogy a könyvben nem volt csata és hullafeltámasztás, pontosan azon dolgok miatt, amiket írtál
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.06.21. 21:41:49 -
#11293 én inkább csak azt furcsálom, hogy persze, szemét áruló mert átjöttek a vadak...de könyörgöm, több "testvér" is elkísérte az útra, és látták baromira hogy mi vár rájuk, ha megérkezik a tél. Egyik sem mesélte el a többieknek, hogy te bazmeg, ezeknél feltámadnak a halottak, és csak nő a számuk, és igenjóóó döntés volt, hogy legalább ezek nem maradtak ott, mert most még ennyivel többen lennének? vagy az úgy a túl logikus döntés lenne? :D -
#11292 Miért menne levesbe ?
Jon miatt tudtuk meg hogy milyen nehéz az őrség élete, hogy kb. semmijük nincs az igazi ellenséggel szemben akik eléggé köcsög módon harcolnak.
Jon meghal, nem megy ez a levesbe, ellenkezőleg, bukott egy jó parancsnokot az őrség, Tormundék mit fognak reagálni erre? Leölik azokat akik Jont leölték? Lázadás miközben kint meg döngetik a kapukat a mások? Vagy elszöknek délebbre, Dereshez mondjuk?
Pont ezért jó hogy Jont kicsit össze kócolták mert megnyílt pár lehetséges szál :D
-
Prof William #11291 Leginkább azért mer lassan már elfogynak karakterek + nem marad egy épkézláb arc + ha halott akkor mehet az egész eddig felépített Mások szál a levesbe. -
DantesHUN #11290 Amúgy miért is veszi biztosra mindenki, hogy Jon Snow nem hal meg, feltámasztják, stb? Szerintem, nagyon valószínű, hogy nem. Lehet sokan akarják ,hogy jaj olyan jófej karakter, biztos visszatér, de Martin eddigi ténykedéséből kiindulva már csakazértse. Neki is annyi. -
#11289 vége epic
-
Stockbauer33 #11288