19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#18733 Végignéztem, kb. a fingot hámozta. Ezek után a többi videóját, amit az elején említ meg sem merem nézni.
Az, hogy 11:51-nél markting dumával érvel, azt már tényleg a vicc kategróia. Pont arra volt jó, hogy félrevezesse az embereket egy nagy részét. Ennyi.
A sorozat során D. minden tette ellenére túl sokszor éreztem, hogy csak egy messianisztikus tudatú hisztis picsa. és ne adja az ég, hogy hatalma legyen. Oszt lám.
Igen, lehet, hogy more steps kellett volna, de ha készítők magukat szúrták tökön a rövidebb évadokkal...
Aztán ott is téved, hogy aztán valami csodás megmentőként cselekedett. Öhööööööööm.... Meg az is ott volt, hogy nem lesz min uralkodni, ha a Éjkirály jön. Meg ő maga mondta, hogy Jon manipulálta. Na, ez aztán a jó uralkodói vonás.... :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.18. 09:38:42 -
#18732 Egyet felejt el mindenki. Az éjszakai összecsapásban egy olyan sereg ellen kellett küzdeni, aminek a létszáma ismeretlen, gyakorlatilag nem gondolkodik, nem érez félelmet, megy, amerre az irányító akarat hajtja.
Pontosan ezért kellett volna a falak mögé állnak.
Arra meg semmilyen logikus érv nincs, hogy ostromgépek miért nem a falak mögül lőttek.
Plusz, aki a védők közül elesik, maga is beáll a támadók közé. Beállni a falak mögé akkor van értelme, ha hosszú ostromra számítunk, arra, hogy kitartanak a falak, míg az ellenség elfogy, vagy elunja, mert már éhes. A zombiknál erre nem számíthat senki. Ráadásul, ha a falakon belül elesik valamelyik védő, ha az ÉK úgy akarja, máris van egy újabb katonája, de már a falakon belül.
Ez a része gyengén van kidolgozva a történetnek. Szóval a képességek ezen firtatását inkább hagyjuk. Mert a Harhome részben csak azokat támasztotta fel, akik közel és látótávolságban voltak.
Vagyis, az egyetlen jó megoldás: minél nagyobb kárt okozni a támadóknak, még mielőtt a falak túloldalára kerül, hogy előre csalják azt, aki irányítja őket és öt elpusztítani, bármi áron.
Bakker a falak mögül ezt lehet megtenni, mert nincs távolsági fegyvere a zombiknak. Az embereknek meg van.
A golden company se véletlenül állt ki a falak elé. Itt sem ostromra számítottak, hanem egy gyors és elsöprő győzelemre.
Cersei ostoba volt AK-val együtt. J. látta a sárkányokat, megmondta mi lesz.
Az sem értem, miért olyan meglepő, hogy Daeneris nem látta az a „hatalmas flottát” a magasból az előző részben. A „nagy flotta” alig néhány hajó, behúzódva egy hegy mögé. Látszott, hogy a lövés pillanatában feszülő vitorlákkal „száguldott” elő a takarásból. Ráadásul a két sárkány egyáltalán nem volt magasan. Talán még száz méterre se.
Ez az, ami biztosan nem igaz. A sárkányok vagy 20-30 méter hosszúak. Nézd már meg, hogy vízbe csapódáskor a saját hossza hányszorosát teszi meg. Lehetőleg nem most lövedék ballisztikázzunk szerintem...
De ennél a pontnál is annyi kellett volna D. győzelméhez, hogy a sziklafal felől támad ahol csak akkor látszik a sárkány, amikor átrepül. Ha már akkor tüzet fúj, akkor egyik skorpió sem csinálhat semmi. Insta win. De ahogy már n+1-szer mondtam, a dramaturgia győz. Meg kétlem, hogy akkor D. gondolkodásra képes állapotban volt.
Simán belefér, hogy az a néhány hajó (közel sem a teljes vasflotta vonult ott fel) takarásban volt egészen az utolsó pillanatig. Az északiak „flottáját” (még kevesebb hajó), skorpiókkal, akár 10-15 hajó szét tudta szedni. Az északiaknak semmiféle távolsági fegyvere nem volt. Euronék is valószínűleg a hajókat akarták csak meglepetésszerűen oldalbakapni, azért vonultak fel.
Dramaturgia. Ennyi. Mert a történet annyira ostoba, hogy belefér az minden állapotában, hogy várakat hagynak üresen. Vicc. -
gsanya21 #18731
-
SaGa #18730 Nekem azok a beszólások „tetszenek” igazán, ahol a két csata stratégiáját köpködik meg a fanyalgók. Hogy miért állították ki a védőket a védőfalak, karósánc elé, meg mi értelme volt a dothrakiak lovasrohamának.
Egyet felejt el mindenki. Az éjszakai összecsapásban egy olyan sereg ellen kellett küzdeni, aminek a létszáma ismeretlen, gyakorlatilag nem gondolkodik, nem érez félelmet, megy, amerre az irányító akarat hajtja. Plusz, aki a védők közül elesik, maga is beáll a támadók közé. Beállni a falak mögé akkor van értelme, ha hosszú ostromra számítunk, arra, hogy kitartanak a falak, míg az ellenség elfogy, vagy elunja, mert már éhes. A zombiknál erre nem számíthat senki. Ráadásul, ha a falakon belül elesik valamelyik védő, ha az ÉK úgy akarja, máris van egy újabb katonája, de már a falakon belül. Meg, neki is van egy sárkánya, ami ellen tök mindegy, hogy van-e előtted fal vagy nincs, semmit nem jelent.
Vagyis, az egyetlen jó megoldás: minél nagyobb kárt okozni a támadóknak, még mielőtt a falak túloldalára kerülnek, hogy előre csalják azt, aki irányítja őket és öt elpusztítani, bármi áron, a sárkányával együtt.
A golden company se véletlenül állt ki a falak elé Királyvárnál. Itt sem ostromra számítottak, hanem egy gyors és elsöprő győzelemre. A támadó sereg egy alaposan megtépázott, kifáradt csapat, a védők meg jól táplált, pihent társulat, akik saját képük szerint nagyon értenek a harchoz. Egyszerű képlet, a várfalak előtt lenyomják a támadókat és vége. A sárkányról, Euron mázlija és szokásos szájhősködése miatt azt hitték, csak valami repülő gyík, elég egyszer eltalálni a sok skorpió valamelyikével és máris ártalmatlan. Csak arra nem számítottak, ha egy sárkány nem sétarepülést végez éppen, betegen, figyelmetlenül, és magasan van, akkor elég nehéz eltalálni egy olyan fegyverrel, amivel felfelé csak igen korlátozottan lehet lőni.
Az sem értem, miért olyan meglepő, hogy Daeneris nem látta az a „hatalmas flottát” a magasból az előző részben. A „nagy flotta” alig néhány hajó, behúzódva egy hegy mögé. Látszott, hogy a lövés pillanatában feszülő vitorlákkal „száguldott” elő a takarásból. Ráadásul a két sárkány egyáltalán nem volt magasan. Talán még száz méterre se. Simán belefér, hogy az a néhány hajó (közel sem a teljes vasflotta vonult ott fel) takarásban volt egészen az utolsó pillanatig. Az északiak „flottáját” (még kevesebb hajó), skorpiókkal, akár 10-15 hajó szét tudta szedni. Az északiaknak semmiféle távolsági fegyvere nem volt. Euronék is valószínűleg a hajókat akarták csak meglepetésszerűen oldalbakapni, azért vonultak fel. A sárkány lelövése egyszerűen az alkalom kihasználása és baromi nagy mázli. És ez igencsak rosszul jött a későbbi csatában, mert lebecsülték a megmaradt sárkány képességeit. Ahogy Cersei is mondta: nyugalom, elég egyetlen találat…
Amikor Daeneris, Rhaegalt elveszítve, Drogon hátán szembe „állt” Euron hajójával, az meg se próbált rálőni, tisztában volt vele, ha látja amikor lő, simán ellibben a szigony elől, cserébe jól felbosszantja és támadásra ingerli, ami így, kilőtt szigonnyal, már nem annyira jó buli. Csak ezt valamiért elfelejtette elmesélni, amikor eldicsekedett a sárkányöléssel…
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.05.18. 09:24:12 -
no_way #18729 Helyesbítenék:
Harangzúgás = győzelem = most a Targaryen-ház van felül.
A kerék még csak meg sem állt. -
#18728 Nem értem a srác videóinak bespammelését. Folyamatosan elszállt a karib tengeri ötödikre, aztán...
Minta próféta, aki állandóan mellélő... -
no_way #18727 Nem tudom eldönteni, hogy beleőrült vagy sem a történtekbe. Én úgy értelmeztem, hogy ott a torony tetején mintha mérlegelne és döntést hozna. Persze a harag, a gyűlölet (és az őrület, ha az írók így akarták) végig benne munkált és befolyásolhatta a döntés meghozásában. Azt mondta korábban, hogy nem megállítani akarja a kereket, hanem szétzúzni. Ezt úgy értelmeztem, hogy gyökeresen meg akarja változtatni a jelenlegi "rendszert".
A hatalom kereke
Ha maradunk a kerék analógiánál: harangzúgás = győzelem = kerék megállítva.
A kerék küllői a Házak (nemesi családok).
A kerékagy a Királyvár (és benne minden polgár).
A tengely a Vastrón (minden körülötte forog).
Hogyan kell szétzúzni egy kereket?
A tengely maradhat, vagy azt is meg kell semmisíteni? -
#18726 Horrora akadva 5 :-D
-
Kingtiger15 #18725 Néhol teljesen Csupasz Pisztoly hangulata van, negyedik részben a terepasztal tologatásnál már majdnem sírtam. :D
Sajnálom, hogy az öreg már nem él, a GoT szerintem eleve jó alapanyag Nielsen-féle vígjátékhoz -
akdestroyer #18724 #Caliph
"erre persely örömködik hogy hogy tartsák nyitva a kapukat:ha el akarja foglalni a várat,több ezer ártatlant kell megölnie"
Én értem a te nézőpontodat is, de abban azért egyezzünk meg, hogy egyközben 100%-ig meg volt róla győződve, hogy erre nem fog sor kerülni.
Szerintem az örömködés is annak szól hogy mekkora mastermind, de képzeletben kénytelen veregetni a saját vállát, mert erre viszont már nincs embere. Ha a Hegyet kérné meg a feladatra abba meg lehet belehal.
Az ő fejében nem volt opció a defeat, ezt szépen ki is pontották a filmben, és így a lakók feláldozásák se volt valós súlya. Ez olyan mintha úgy oroszrulettezünk, hogy kivesszük azt az egyetlen golyót is, és kattintgatok rád az üres fegyverrel.
Csak hát visszanyalt a fagyi.
Szóval én nem vagyok meggyőződve róla hogy végeredmény ismeretében sem döntene-e máshogy, de ha te azt gondolod, hogy simán beáldozna félmillió ártatlan emberi életet, mert ilyen a karaktere, azt is elfogadom, max nem értek egyet vele. -
Kingtiger15 #18723 Azt sem zárnám ki, hogy gyűlölte Királyvár népét, már gyerekkora óta. Előtte csak elkottyantotta Tyrionnak, hogy cinkosnak tartja őket.
Meg amikor nézi a lent futkorászó, pánikba esett tömeget, a megvetés is elönthette az agyát, nehogy már ezek legyenek királycsinálók!
A tesója halálát én is írtam, furcsa, hogy sokan átsiklottak felette. -
akdestroyer #18722 #Oddball
"Én meg nagy naívan azt gondolom, hogy akkor szoktak besülni a nyomás alatt álló elmék és kezdenek el irracionálisan viselkedni, amikor úgy érzik, elveszítik az irányítást."
Nem a sárkány hátán kattan be, a harangszó alatt, hanem abban a 2 napban ott elzárkózva. Ott már mindegy. -
#18721 Akkor felejtettem el Wun-Wun-t, amikor egy fotót a Winterfell utáni vacsoráról így elemzett: "most nem tudom, hogy Dany jön vagy megy, de láthatóan mérges". -
gsanya21 #18720 -
gsanya21 #18719 -
Oddball29 #18718 Tökéletesen összefoglalva. Nem is kommentelem tovább.
-
#18717 "Nem is értem miért kezeli mindenki tényként, hogy Cersei szart rájuk."
pedig egyszerű: Joffreys történet óta meghalt 3 gyermeke,végigjáratták vele a szégyen útját ahol megdobálta a hőn szeretett nép,felégette a templomot mindenkivel aki benne volt,és a negyedik részben van egy jelenet amikor qburn meséli perselynek hogy megkapta a nép az üzenetet miszerint a trónbitorló a közelben van és jönnek a vörös torony falai közé:hálásak hogy menedéket kapnak a falakon belül
erre persely örömködik hogy hogy tartsák nyitva a kapukat:ha el akarja foglalni a várat,több ezer ártatlant kell megölnie
ergó élő pajzsként vannak ott. ez alapján nem úgy tűnik mintha érdekelné bármi is -
Oddball29 #18716 Én meg nagy naívan azt gondolom, hogy akkor szoktak besülni a nyomás alatt álló elmék és kezdenek el irracionálisan viselkedni, amikor úgy érzik, elveszítik az irányítást. Részben erről szól a vallás is, próbáljuk a hatalmunkon kívül álló dolgokat befolyásolni, mint a veszteség vagy a halál.
Nos, ez arra a bizonyos pillanatra baromira nem állt, pont az ellenkezője, Dany éppen visszanyerte az irányítást. Gyakorlatilag egyszemélyben, egy sárkánnyal megnyerte a háborút. A megadással megkapta, amit egész életében a legjobban akart. Megfélemlítésre nem volt (már) szüksége. Miután elhamvasztotta a királynőt, ha kell, a Red Keeppel és az oda menekültekkel együtt, eszébe nem lett volna senkinek szembeszállni vele ezek után. Az északi csapatok az Éjkirály legyőzése után zokszó nélkül követték délre. Jon nem akart trónkövetelőként fellépni, Gendryből ő csinált urat. A lakosságnak indifferens lett volna, hogy éppen ki uralkodik, Cercei ellen sem lázadtak fel minden húzása ellenére sem.
A Cersei dolgot meg nem is értem, mert mintha őt hajtották volna keresztül anyaszült meztelen ugyanazon városon. A fellegváron kívül nem emlékszem, hogy azután mutatkozott volna. Saját bevallása szerint szart mindenkire a szűk családon kívül, és emberi pajzsként gyűjtötte maga köré a menekülőket. Érdekelte is, hogy mi történik a városban...Hogyne, persze. -
M2 #18715 Nem, de köszi! Nálam nagyot szólt! :-D
A többi rész is. -
Wavid #18714 Egy "Mindfuck" teória bevillant így a végére!:
-Valami Mindfuck esemény kapcsán kiderül, hogy nem csak a tűz ártalmatlan Dany-re, hanem abszolúte halhatatlan!
-És rájönnek, hogy csak az Éjkirálynak lenne elég hatalma megölni őt.
-Ezért Bran beleegyezik, hogy felveszi ezt a "szerepet" és egy obsidian tőrrel átváltoztatják Éjkirállyá.
-A végső csatában John védi Danytől Brant miközben átváltozik (közben Bran látomásban lát visszaemlékezéseket a múltból, tehát a sorozat eseményeit), Dany támadja Drogonnal Brant és Johnt, John kap pár adag Dracaryst, de mivel Targaryen kutya baja sem lesz, de végül (gondolom valami dárdával megcélozza Johnt) az utolsó pillanatban Bran feláll a székből mint Éjkirály és egy jégből készült tőrt dob Dany felé aki leesik a Sárkányról és meghal!
Így végülis "észak" és a "tél" győz, John visszamegy a fekete várba, hogy onnan felügyelje Brant, és Bran a már ledőlt "falon" túl tartja a halált.
-
Kingtiger15 #18713 Volt már?
-
akdestroyer #18712 Mad Queen témakörben:
Én mindig kurva jókat nevetek azokon önjelölt fotelpszichológusokon, akik megszakértik Dany megkattanását. Hogyaszonyga nem hiteles. Karakteridegen. Nincs jól felvezetve 10+ részen keresztül.
Lol b+. Ez nem így működik.
Nekem van a rokonságban ilyen, hadd ismertessem a történetet.
Klári néni, egy 55 éves, kedves és mosolygós nő. Kiskorában verte az élet rendesen, mégis leküzdött minden akadályt, és azóta mintaéletet él. Szóval rendkívüli asszony, mindenki tiszteli, szereti. Én is.
Egyik este a 28 éves (egyetlen) fia nem ért haza, bement egy kamion alá az M2-esen.
Azóta (idestova 3 éve), a munkán kívüli idejét (4-től 9-ig) a temetőben tölti és a sírhoz beszél. Teljesen elveszítette a kontaktot a külvilággal. A fia szobája meg úgy néz ki mint valami kibaszott kripta, 3 tucat mécsessel, jézusos oltárral, meg kéthavonta cserélt koszorúkkal.
Ismerem jól, és ez rohadtul karakteridegen volt tőle. Nem volt rendesen felvezetve se, hogy most még 50 centis mécses nem, először csak kicsi gyertyák.... nem, 2-3 nap alatt átment gyász-zombiba. És kész, ennyi volt. A saját szememmel láttam. Ez ilyen.
Ugyanez láttam végbemenni a képernyőn, és kurvára hiteles volt. Missandre veszített kb egy fejnyit a magasságából, Emilia kisasszony meg kb 7 éve először hajlandó volt színészkedni, és kurva jól játszotta el a megborulást. Neki ez volt az utolsó csepp a pohárban. Bakker, pár napon belül meghalt Mr.friendzone, az egyik kvázigyereke, és Missandre is, aki amúgy a legfontosabb ember volt az életében, meg kb az egyetlen aki még nem árulta el.
Lesz akinek ez a fordulat tetszik, lesz akinek nem, mindenki választhat érzése szerint, de azt számonkérni hogy nem volt indokolt?! Meg hiteles?! Hát ne röhögtessük már egymást. Sokkal kevesebbért is borultak már meg elmék.
És ha borul, onnantól semmi sem számít. Ugye szokott lenni a kritika, hogy, hát, ő itten régen nem volt gyerekgyilkos. Hát most az. Felejtsük már el, az őrület sosem racionális. Klári nénit a gyász hajtja, őt meg a bosszú, és ez mindent felülír. Ha a bosszúhoz fel kell perzselnie 3000+ gyereket, akkor ennyi, nem számít semmi más. Amúgy meg számára egyikük sem volt ártatlan, Varysnak elég világosan elmondja, hogy mindenki cinkos aki néma.
És a város felégetésével azért Cerseiben is alaposan megforgatta a kést. Nem is értem miért kezeli mindenki tényként, hogy Cersei szart rájuk. Marhára nem szart. Ő nem azért terelte be a népeket, mert neki mindegy volt többezer emberélet. (Amikor Joffrey anno kinyírta a városban az elsőszülött fiakat, minden ott volt az arcán. Ennyire nem szörnyeteg.)
Hanem azért mert tudta hogy ebben az esetben Dany nem tud csak úgy bemasírozni a sárkánnyal és felgyújtani a picsába vele együtt mindent. Csak hát rábaszott, mert de.
Másrészt meg lehet hogy face-to-face egyenként utálta Királyvár lakóit, de csak az ő városa volt, ahol élte az életét, és az ő népe. Nép nélkül is lehet uralkodni, teszem azt kirakhatok egy trónt a Pilisszentkereszt melletti erő kellős közepébe, aztán bele is ülhetek, de hiába feszítek ottan, szigorúan pásztázva a horizontot, kurvára nincs semmi értelme...
Szóval azzal hogy mindent felgyújtott, elvett Cerseitől mindent ami a fontos, közte a legfontosabbat - a saját, meg a gyereke életét is. KO.
Elkalandoztam.
Szóval baromi reálisan van megjelenítve az egész folyamat, a karakteridegen dolgot meg nem is értem... hát pont az ő karakterében van a legjobban belekódolva a dolog az egész rohadt kontinensen, pedig ott aztán még a harcok dacára is nagyon sokan élnek.
Egyrészt Targ, másrészt meg - egyáltalán nézte valaki azt a jelenetet amikor megsütik a bátyját? Vagy csak én?
Mélyen belül erősen szociopata, és ezt most sikerült előcsalni.
Meg azt se felejtsük el, hogy békés hatalomátvétellel (fegyverletétellel meg haranggal), ő nem lesz királynő. Alapból leszarták Westeroson, meg hát van itten erősebb trónigényű srác is. Ha eszembe jut Gendry, akkor meg nem is egy.
Tényleg csak a félelem maradt.
Na most ez a reláció hogy vastrón vs. többszázezer ártatlan élet, ez tök új, és először kerül elő, mint eldöntendő kérdés. És most, immár Mad Queenként kiderült hogy az első a fontosabb, de ebbe tényleg van valami meglepő? Eddig kivétel nélkül mindenkit felgyújtott a picsába, aki a közé és a vastrón közé állt. Ha bűnös volt, ha ártatlan.
És akkor azt mondják karakteridegen...
LOL.
Ha minden áron fikázni akarunk, akkor ott a dothraki lovasroham, na az egy nettó faszság volt.
-
Prof William #18711 Néhány gyöngyszem...
És így jár az aki egy kínai webshopban akar Valyriai kardot venni...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.17. 23:45:06 -
#18710 Az a szemöldök pedig sokat el tud árulni:) -
#18709 De sok fanyalgónál viszont pont ez ütötte be a szöget. Én teljesen korrektnek tartom ezt az irányt csak hát nem igazán volt jól felépítve.
-
#18708 Az a vicc hogy észre sem venném eszembe sem jutna hogy ő lehet az :D Tyriont mennyivel egyszerűbben felismerném :D -
#18707 coub link -
Oddball29 #18706 Mondjatok ilyeneket, mert jegyzetelek. Hátha meg tudom nézni egyszer. -
#18705 igaza van, talán a last kingdomon kivül nincs más ilyen jól megcsinált "történelmi" sori, én is eltudnám nézni őket még tovább is -
#18704 Meg kellett néznem, hogy miről szólt az 5. és 6. évad. Az 2-3-4-et erős túlzással fejből felmondom. -
#18703 A Möster bölcsességét nem veszem magamra, mert nem vagyok "fanyalgó", ráadásul én alig várom hogy végre valahára vége legyen. Gyűlölöm amikor valamit csak azért nyújtanak mint a rétestésztát, mert kaszálnak vele. Rajtam múlna, ilyen kis fiszem-faszom előzmény- meg utózmánytörténetek sem lennének. Az utolsó, 7 évadot is 10 részesre csináltam volna teljes befejezéssel oszt csókolom, nem ilyen 7a-7b bontásban. Már rég túl lettünk volna rajta 2 éve - persze ha Martin megírta volna, ha nem, akkor megvárjuk. -
MrAndree #18702 Sajnos a könyvek szinvonala is nagyot esett, az első három nagy részét fel tudom idézni, az utolsó kettőből meg alig valamit. Pedig az első hármat korábban olvastam. -
#18701 Az 5. és 6. évadon a könyvek csökkenő színvonala is látszott. A 2. évad nálam leverhetetlen magasságban van a többi felett. Egész egyszerűen olyan, mintha egy másik sorozatot néznék. A 3. és 4. is jó volt, de T. halála után nagyon földbeállt az egész túl sok területen. Persze így is kitűnt az átlagból, de önmagához képest... -
MrAndree #18700 Kicsit belegondolva én a két showrunnert sajnálom. Szegények csak annyit akartak hogy egy remek könyvsorozatot sorozatra adaptálnak. Ezt 6 évadig meg is tették, de ezt mostanra mindenki elfelejtette úgy fest. Vagy azt hisszük azok az évadok csak GRRM miatt voltak jók? Gondolom akik ezt mondják még sose láttak jó könyvból vacak adaptációt. :)
Aztán eljutottunk a 7. évadig a könyvek elfogytak, D&D meg hirtelen abban a helyzetben találta magát, hogy adaptáció helyett nekik kell megirniuk a sztori befejezését. Ami nem mellékesen a sztori kitalálójának se megy 8 éve. És nem azért mert lassú meg alapos hanem mert valószinüleg neki sincs ötlete, hogyan kéne ezt egészet elvarrni (ami a könyvben még szerteágazóbb ugye). Plusz más sztoriját befejezni teljesen más meló mint valamit adaptálni, és sokkal nehezebb is. Illetve nehezebb mintha az elejétől te irnád sztorit.
Nem csodálom, hogy rövidebb 7-8. évadot akartak, tudták, hogy nekik befejezni ezt rendesen nem fog menni igy inkább minél gyorsabban túl akartak lenni rajta. Főleg, hogy valószinüleg az utolsó két évadra Martin se adhatott sok útmutatást a főbb csavarokon túl, de hogy azokig, hogyan kellene eljutni az nála sem volt kidolgozva. Lehetett volna jobban? Bizonyára igen de azért a rúgjuk ki őket a Star Warsból meg forgassuk újra a 8. évadot annyira nevetségesen gyerekes reakciók amire kb szavak sincsenek.
Szerintem ha tudják 2010ben, hogy nekik kell befejezni akkor inkább hagyták volna a fenébe. Csak szerintem a fene se gondolta akkor, hogy az öreg még a maga legendásan komótos munkatempjóában is képtelen lesz megirni két könyvet (nem, hogy több mint 8 év alatt egyet se) -
gsanya21 #18699 Stephen King beszólt a Trónok harca 8. évadát bírálóknak - Trónok harca - 8. évad
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.17. 20:55:28 -
gsanya21 #18698 Királyvári díszletben kb. 620 statisztát mozgattak, kb. 17 utcányi területet építettek meg Dubrovnikból a díszletben.
-
#18697 Bran: - Hódor...?
Hódor: - Hhgrrrr!.. -
gsanya21 #18696 Trónok harca: Eredetileg ezek a karakterek is feltűntek volna a holtak seregében a 7. évad elején -
Kingtiger15 #18695 Ne felejtsük el, hogy a való életünkben sem egyformán lepődünk meg mások hülyeségein. Van, aki megadja a 157. lehetőséget is és utána megint ugyanúgy meglepetten pislog, van, aki meg 1-2 hiba után bármilyen hülyeséget kinéz a másikból. -
#18694 Akkor ezt benéztem, csak pár részt láttam, ott nem tűnt fel a fő szál. Akkor ez a köztes kategória, hogy kapcsolódik ugyan de nem olyan szorosan. Akkor nem tudom hirtelen most mit hozzak fel amit nagyobb kihagyás után folytattak és nem volt összefüggés a részek között.
Egyébként azt sem értem, hogy hány sorozatnál volt már, hogy túl sokba kerültek a fontos színészek és hogy erre miért nem találtak még mindig ki valamit. Pl itt még nehéz sem lett volna mert kb véges volt a történet és az volt a kérdés, hogy most 8 vagy 10 vagy hány évadban akarják bemutatni, szóval alá lehetett volna úgy írni, hogy x alapfizu, meg a nézettség alapján +% ha benne maradsz. Szóval érdekeltek is lennének a népszerűségben mégis előre kalkulálható lenne mennyit visznek el. Nem hogy a következő évadra álmodik egyet egy népszerű karakter managere és hatalmas gázsit kér.