19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• MAstudioHD
  • Nirz
    Nagyon jó bevezetés volt, egyedül két gyengébb rész volt az Aria féle szál meg a Danny féle azok mindig untatnak most sem volt másképp
  • Systore #11806
    az a jelenet szerintem csak arra volt, hogy megmutassák, hogy az ereje a rubintban van vagy valami hasonszőrű. ( könyvben is megemlítik a rubintot, és csinál is vele valamit. már nem emlékszem)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    gondoltam rá, hogy Jon most a farkasban él ovább varg képessége miatt, de a rész nem tett rá utalást.
  • MAstudioHD
    Nem lett ez rossz rész, sőt....
    A sorozat egyetlen nagy problémája az, hogy túl kevés rész tesz ki egy évadot és rengeteg szálon fut az esemény...ez ütött vissza a mai részben is, hogy minden szálat megakartak mutatni, így kb egy-egy cselekményre jutott 2-3 perc aztán snitt a kövi szál....
    Remélem pár szál összefog érni a jövőben, mert ez így elég vontatott lesz, én pl nagyon keveselltem a Tiryon, Davos szálat, talán ezekben van most a legnagyobb potenciál...míg például nem értem ezt a Dorne-i libát minek kell erőltetni, nagyon gyenge erőlködés az a szál.
    Na mind1, ettől függetlenül tetszett a rész, remélem a következőben már kicsit több lényeges momentum is kiderül...:)
  • Kongy
    Amúgy szerintetek mit csinált? Mármint
    levette a nyakláncot, hogy megölje magát? igazából semmi értelme kb az életének. Stannis halott, Jon halott, kiben reménykedhet még?
  • hapi
    Egyertelmuen tul sok szalon fut a cselekmeny. Az egy eves varakozas kozbeni felejtes sem segit!
  • Jim Morrison
    Ja, pedig jól indult :c
  • Pares
    What has been seen cannot be unseen...
  • Pares
    A vége OMGWTF

• Seth
  • ToCsEk
    +1 én eltoltam még egy MI A FASZ??ot is
  • Kongy
    OMG, na erre a befejezésre nem számítottam, tátva maradt a szám... :DD
  • Jim Morrison
    Bemelegítőnek jó volt.
  • Quantumleap
    Szinkronosan mikor is adják?
  • Palinko
    ja egyetértek jó lett ez.
    én úgy gondoltam 4-5 részig is elhúzzák még választ kapunk a kérdéseinkre, de nem így lett szinte mindent megválaszoltak, ha nem is egy végleges válasszal, de legalább sínre tették a dolgot most már jóval többet tudunk mint az évadzáró után. sőt adtak egy okot újranézni az eddigi részeket a hibavadászoknak is, méghozzá az új rész utolsó jelenetével :D
  • Palinko
    na az tökéletes lesz, legalább nem kell félnem, hogy megszakad a stream vagy valami közbejön újra :) nem gondoltam, hogy ilyen korán fent lesz köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.
  • mooo
    Ha tudsz angolul,akkor a mag-on már fenn van :)
  • Palinko
    köszi, de még mindig nem lett magyar ip-m :) várok még 1 órát és leadja újra a hbo stream amit találtam, de köszi hogy próbáltál segíteni, többiek biztos hasznát veszik :)
  • mooo
    Tessék
  • Palinko
    én fent csak nem láttam, a silicon valley indult nem a trónok harca, most már 10 perc lement belőle nem is keresem. várhatom a torrentet :D

szerk: ja hogy én EST-t néztem és most EDT van ott, szóval komolyan muteolva lement a rész egy külön fülön még én youtube videókkal szórakoztattam magam 4 óráig. hát nagyszerű. csessze meg az óraátállítás.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.04.25. 04:18:29
  • Szerzetes89
    Remélem Ti is fennmaradtatok
    Bevezetésnek szerintem jó volt....
  • Prof William
    Holnap!

• sempronius18
    Még a kalóz öbölbe sincs fent így kb nem is létezik. Vannak linkek, de nem éri meg a kékhalál kockázatát az az egy nap.
  • szabii98
    Rákerestem, nem találtam semmit, csak képeket, de ezt az 1 napot mostmár kibírjuk :p
  • Palinko
    áh ezt esélytelen most megtalálni szerintem, tele van kamu vírus terjesztéssel ilyenkor a net. meg kamu HDTV verziót lehet találni de semmi komolyat nem sikerült eddig :)
  • Zozo0122 #11783
    Ja, de most elvileg csak egy. Egy kanadai stream szolgáltatás nyomta véletlenül elérhetőre egy ideig, gondolom tucatjával vették fel emberek.
  • Jim Morrison
    már megint? botrány, kérem :/ (én is várok)
  • Zozo0122 #11781
    Kiszivárgott az első rész, aki ügyes elvileg megtalálja. Én várok holnapig, a príma 1080p minőségre.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.04.24. 20:42:20
  • Palinko
    köszi, remek, remélem ez működni fog nektek, szerb ip-vel nem enged fel az oldal, proxyval körülményesebb lenne mint streamet találni a szerb hbo go-n meg fent sincs :D
  • homeless
    Nem kell sem előfizetés, sem hbo go regisztráció:
    "Reméljük, mindenkinek ott virít a naptárjában: hétfő hajnal 3:00-tól Trónok harca VI/1. rész magyar felirattal, az HBO GO-n regisztráció és előfizetés nélkül mindenki számára elérhetően, és az HBO-n is leadjuk a részt, de ha valaki lemaradna, hétfő este 20:00-tól is megtekintheti az ismétlést!"
  • Palinko
    nem tudom én nem rendelkezem hbo előfizetéssel, a go rendszerüket sem ismerem, ezért reménykedek majd valaki streameli akinek van előfizetése meg tv kártyája :D én sem biztos, hogy fennmaradok, bár ha most is fennleszek addig mint ma hajnalban már tuti, hogy ránézek van-e valami.
  • Jim Morrison
    na azért... reggel vajon már lehet nézni GO n?
  • Palinko
    igazából 8óra 20 perc, meg reménykedés, lesz-e stream
  • Jim Morrison
    Hát ha őt első részben kinyírják...engem meglepne :D
  • Stockbauer33 #11774
  • MoRT2195
    Dantes: hülyén gondolkodsz, itt csak az a baj. Ne azt nézd, hogy te mit csinálnál. Van aki senkitől nem riad vissza, és az utolsó leheletéig azon van, hogy megcsinálja amire felesküdött, vagy amit megakar csinálni, teljesen mindegy mi áll az útjába. Sempronius lentebb jól mondta nagyjából. Egy terrorista is olyan, hogy kész feláldozni magát, csakhogy azzal befolyásolja a jövőt, nem érdekli őket a halál, csak az az 1 cél lebeg előttük, amivel a "főnökük" megbízta őket.
    Én se állnék ki egy sárkánnyal harcolni, sőt bombát se raknék magamra, és stb... De ez ÉN vagyok. Meg te. De nem mindenki ilyen.
  • DantesHUN
    Jogos, oké nálad magasabb a küszöb. Én viszont úgy vagyok vele, hogy persze, nézem, várom is az új részeket, de a színvonal esik .
    Például az ilyen dolgok miatt. És lehetne még ilyne nem logikus, nem reális dolgokat felhozni az utolsó évadból. Persze értem én, úgy van ez, ha élvezetes egy film, akkor nem zavaró ha hülyeség van benne, maximum utólag, vagy másodjára tűnik fel.

De most pont másodjára néztem az évadot, minden ilyen dolog jobban feltűnik.
  • sempronius18
    Abba mi a nem hiteles, hogy egy Hárpia fia, aki kész halálra és kb a mai párizsi és brüsszeli merénylőkkel rokonítható nem szar be a sárkánytól?

Annak csak az számít, hogy a halála előtt minél többet megöljön a khaliisiii hívei közül.

(Majd az nem lesz hiteles, ha kiderül, hogy igaz a pletyka és Dario lesz a Hárpia feje, mert csak millió egyéb alkalma lett volna kinyírni Dany-t meg az egész udvarát.)
  • Palinko
    látom a közelgő premier miatti izgatottságotok kis veszekedés formájában tör elő, na sebaj, holnap már teljesen más lesz a téma :)
  • b-type
    előfordul hogy megbicsaklik, ilyenkor a nézőre van bízva hogy át tudja-e kötni a szálakat vagy nem. Nekem magasabb a küszöb, mert hozzágondolom, részemről megéri mert ritka jó világnak tartom jó alapokkal... de ahogy egy könyvnél, még egy jó könyvnél is vannak részek amiket simán átlapozol, pláne másodszorra, úgy itt rád van bízva.
    offpl: A gyűrűt elvihette volna egy sas beszakézva a végzet hegyére és láva, késztörténetvége.
    ..
    Mindenki maga dönti el, én is fennakadok néha, de végül is ez nem egy klasszikus lovagregény faszán leosztott szerepekkel, ha van hajlandóság az átvezetésre, akkor tök könnyen magyarázható a legtöbb botlás...nem is feltétlen botlás, csak nem találkozik az író és az olvasó képzelete.
    Én még olyan nagyon komoly, megoldhatatlan hiányosságot nem találtam, pedig érezhetően lazult a történetvezetés.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.04.23. 13:35:51