Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már ne haragudj de aki elolvassa az csak magára vessen nem hiába találták fel a spoiler tagot, vagy ha valaki beszélni szeretne az eddigi 4 részről az álljon neki privát üzeneteket írni mindenkinek aki ide írt 4 vagy 5 oldalra visszamenőleg? :D hagyjuk már...

érdekesen néznénk ki ha a nemi erőszak után a sértettet vennénk őrizetbe és vádolnánk meg a gyanúsított helyet.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Az elmúlt évek tapasztalatából adódóan. Úgyis elolvassák nagyon sokan a spoilert, hogy oda van írva hússzor, hogy NE nézd meg. Volt már itt ebből pár vita.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

"spoiler tagben se"

miért is? aki nem akarja megnézni a kiszivárgott részeket az nem olvassa a spoiler tagokat se.

Aki nem bírta ki és le warezolta a részeket előre, az ne spoilerezzen ide még spoiler tagben se, mert ki fogom törölni, ugyan úgy, mint a könyves dolgokat.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.04.15. 23:15:19

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Úgytűnik az R+L=J igaz lesz. A 4. részben Sansa és Littlefinger beszélgetése, meg a falnál amikor nézik Jont harcolni a vöröspapnő mond valamit Stannisnek hogy egy bordélyban született(Jon), erre meg Stannis: "Perheaps, but that wasnt Neds way".
Seth
Fenébe, nem bírtam várni és megnéztem a 4 részt egyben, most meg várhatok 1 hónapot a következőre :D

PSN ID.: Beegabor

nem a fenét nem.

A nyugat nem annyira warezolós társadalom, mint mi.
Master91
GameofThrones.hu - Az első magyar Trónok harca rajongói oldal
2 hrs ·

7,997 millió nézővel új nézettségi rekordot állított fel a sorozat ötödik évadjának hétfő hajnali (amerikai keleti parti idő szerint vasárnap 21:00) premiere, nyolcszázezret emelve az eddigi rekordon, amit a negyedik évad hetedik része tartott – eddig.

Ennek örülök, azt hittem alig fogják nézni a kiszivárgott részek miatt.
Master91
nem azt mondtam hogy nem laposodnak, hanem azt, hogy nekik is meg van az értékük, meg van az ami az egész trónok harca világba meg van, csak ezt sokan nem veszik észre mert nem csapják le valakinek váratlanul a fejét

kukázta a HBO mert pl. valszeg senkit nem fog érdekelni Greyjoyék marakodása a trónukra, miért? mert átlag néző 2 darab Greyjoyt tudna felsorolni hirtelen emlékezetből.....
És érdekes, mert még bizony vár pár feladat rájuk is a könyvben , nahát

biztos nem azért kukázta a HBO hogy ne keljen +15 órát felvenni a maradék évadba , mikor meg lehet oldani úgy, hogy 1 karakter meg kapja azokat a küldetéseket/történéseket ami a könyvben más valakire vár, és így spórolnak idővel/pénzel/nem kavarja be az átlag nézőket.
Biztos nem ezért, hanem azért mert szar a 4. 5. könyv <#wilting>
Majd mikor végig olvasod a 6. 7.-et (ha a tél nem viszi el őket martinnal együtt) , rá jössz hogy a 4. 5. ezeknek a felkészítője IS volt
QuippeR
általában igaz, de az a baj, hogy itt nem egy befejezett valamiről van szó, és szerintem az jogos félelem, hogy a sorozat vissza fog hatni a könyvekre, mert GRRM azért befolyásolható(nak tűnik). ettől még nincs értelme egy magyar fórumon emiatt panaszkodni, de őszintén szólva, inkább ez mint a kétszázadik mekkorajónővazze poszt.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Szerintem meg aki nem látja hogy a könyvek laposodnak és erősen vesztettek abból amit az első kötet mutatott,fanatikus. Nemvéletlenül kukázta a hbo,és nem véletlenül ez a véleménye a neten számtalan rajongónak és kritikusnak.
molnibalage83
Soha nem fogom megérteni az elvakult könyvrajongó fikázókat. Minden követ megfilmesítő alkotás adaptáció. Innentől fogva totál felesleges szapulni, hogy eltér a könyvtől vagy sem... A Hollywoodnewsagency csinált erről egy jó videót.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
túl korán kezdték forgatni
QuippeR
a negyedik-ötödik könyv történései is jók voltak, csak kevés. ezt ledarálhatták volna az ötödik évad első két-három részében, és utána csinálnak, amit akarnak, mindenki boldog lenne. így most ki tudja, lesz-e egyáltalán olyan pont, ahol visszaterelődik a sorozat a könyvek irányába.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Master91
Nagyon jól játszotta a szerepét, főleg most, az első részben!
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.04.14. 00:02:49
Master91
Igazából aki fikázza a könyveket hogy lapos stb az buta. Csak ennyit akartam mondani.

A 4. könyvnek is meg van a maga ereje. Igen, nem olyan ütős mint az előzőek, de az ördög a részletekben rejlik...
Kongy
4. részben is volt egy jelenet, ami kifejezetten jóra sikerült

Mikor Jaime meg Bronn megérkeznek Dorne-ba.. :D Jó páros.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

molnibalage83
Nekem tetszett ez a rész. Varys és Tyrion beszélgetéséért önmagában megérte

Csak azt sajnálom, aki elhagyta a sorozatot. Bár alig volt szerepe, de a Rome óta nagyon bírom az őt alakító színészt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
ezért jó hogy már több éve olvastam a könyvet így nem emlékszek rá annyira pontosan :D

jó azért néha felkapom a fejem, hogy ilyen nem volt. Cat zombis sztorija viszont hiányzik, de gondolom még nem tudják mire fut ki nem merik beletenni.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.04.13. 21:25:41
Dettó. Megnéztem a 4 részt, frankó és kíváncsian várom mit hoznak ki belőle mert nem kis dolgok történtek másképp mint a könyvben, hanem egy rakás fő dolog is (Nem spoilerezek,aki olvas/nézi meglátja). Az előző évadnál már ment nagyon a rinya hogy mennyire más mint a könyvek... Volt pár dolog valóban de túl komoly dolgok nem. Ebben az évadban 4 rész alatt több komoly változtatás is van, ami jót tett az egésznek.:)

Már csak a buzeránsokat kéne kihagyni (ez hbo beteség...)...:D

Utoljára szerkesztette: Ra1n, 2015.04.13. 21:07:26
Kongy
Nekem bejön a sorozat továbbra is, van egy jó hangulata, meg olyan karakterek, akiket már csak ha meglátok örülök. Eddig az 5. évad is bejön, 4 rész után. Szóval bárki bármit mondhat, én néztem, nézem, és nézni fogom :)

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Igen csakhogy a könyvek egyre laposabbak (valóban) és az író tényleg csak termel és termel a könyvek meg egyre unalmasabbak és vontatottabbak.... Ha azt nyomja tovább a hbo nem marad néző.
Gyakorlatilag az aktuális "évad könyve" egy dögvész amiben szinte nem törénik semmi. A Hbo ezt az első 4 részben igencsak felülírta...:)
Én tartom hogy jó irányba haladnak ezzel hogy a elkerülik a könyveket innentől.
Nem véletlenül kukázták a könyveket, ettől az évadtól kezdve főként.
Már most ordító eltérések vannak amik igencsak feldobják az egészet.
Palinko
pedig az első évadkor azért voltunk oda, hogy milyen jó, hogy ennyire követi a könyvet. gondolom azért vonatkoztatnak el, mert ki fognak fogyni hamarosan a könyvből, így viszont nem sok értelme van.
Szerintem a sorozat is egyre gyengebb, sehol nincs a Vikingshez vagy Black Sailshez kepest. Az elejen el kellett volna donteniuk, hogy a konyv csak egy csontvaz, ez GRRM vilagaban felepitenek egy masik tortenetet, vagy ezt maskepp. Lett ezer erdektelen szal, amit mar lehet nem is fognak soha folytatni, ami erdekes lett volna, mint Cat zombiva valtozasa, meg ki lett hagyva. Ledaralom ezt az 5 reszt melo kozben masodik kepernyon, aztan majd a masodik 5-ot a vegen. Nem eri meg az 1080-at, hogy foglalja az SSD-n a helyet.

http://gaborszantai.co.uk/

A sok könyvbúvár hőbörög, a HBO állítólag kukázta immáron Martin könyvének 80%-át tehát jelentős eltérés lesz már ebben az évadban is (nem csak pár dolog).
Lehet hőbörögni meg köpködni, én örülök, miközben a könyv kezd egyre unalmasabb lenni (lehet utálni fognak a nagy fanok,de erősen kezd kifogyni az író az ötletekből és baromi erőltetett és vontatottá vált az utóbbi két kötet) a HBO hozott egy jó döntést és a sorozatot nem ebben a mederben terelik tovább jól láthatóan...
Volt most az 5/1be :) Nem szeretik a sárkányok az annyukat :(

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

ProGabe
ott is kb ez van, csak jól megcsavarva

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Kongy
Hát még nem kristályosodott ki teljesen, de nagyon úgy néz ki. Könyvben gondolom máshogy volt, mert elég nagy a háborgás.

ProGabe
:D

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Hoppá, a cikk alatt egy link az HBO GO-ra, előfizu és reg nélkül fent van az HBO-s magyar felirattal. Azt nem látom az adatlapon milyen felbontású.

Palinko
azért a világosító még mindig szabadságon van, még jó, hogy vlc-ben utánhúzhatom a fényt, hogy lássak valamit
ProGabe
inkább unalmas, de már k*rvára. értjük, tényleg, csöcs meg pina. de már unom hogy 20 hozzászólásonként minden GoT topikban a neten ez a téma^^

ForzaInter
én is a hd-hoz vagyok szokva már, de ez bőven nézhető minőség.

Yo, Bitch!

Kongy
Pont a legjobb nő maradt le :D

Vicc ez a lista. Olyanok vannak rajta, hogy csak nézek, Nathalie Emmanuel (Missandei) meg lemaradt róla.

Master91
Hagymalovag, Tengerjáró Davos
Nah amúgy a 2. és a 3. rész sokkal jobb, mint az első még így felirat nélkül is meg úgy, hogy nem 1080p igencsak élvezhető.
Kongy
2. részhez valaki talált már angol feliratot? Estére meg akarnám nézni, de mindenhol csak az első részhez van angol felirat.. :(

skinnyman
Amig nincsenek kint 1080p-ben, addig szamomra nincsenek kint :)

Regards,

szucsy89
az a baj ezzel, én is ki akartam várni a "minden héten egy részt", de így hogy kiszivárgott nem lehet, emberek megnézik a többit is, és elindul neten a spoiler alert, fb-on meg bárhol bele lehet majd ütközni spoilerbe, úgyhogy kénytelen leszek ledarálni a részeket
Kongy
Na megnéztem az első részt. Fasza volt, de semmi eget rengető nem volt benne, nyilván számítani lehetett ezekre a dolgokra az évadzáró után. :) Jó volt újra látni (majdnem) mindenkit :) Nem fogom kibírni, szerintem este megnézem a 2. részt is.

Angol felirat valóban nem árt, olyan brit/ír akcentusok vannak, hogy csak na! Stannis segédjének nem jut eszembe a neve, na neki pl egy szavát sem értem :DDDD
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.04.12. 15:51:31

Ezzel egyetértek nem kevésszer nagyon koncentrálni kell ha érteni akarod amit mondanak,felirat kell a teljes élvezethez.
Mondjuk ez a kiszivárogtatás valszinűleg sok veszteséget fog jelenteni a HBO-nak:D
molnibalage83
Leszedtem. Túlságosan hozzászoktam a full HD-hez. Nekem jó lesz holnap este is, addigra lesz angol felirat. Nekem sokszor kell, mert egyszerűen nem értem az artikulálatan motyogást, amit sokszor összehoznak.

bőven nézhető.