19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Oddball29
    Aham, értem. Tehát akkor Jon, a Targaryen utolsó megkísértése utána egy teljesen felesleges jelenet volt.
    Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.05.19. 21:07:05
  • Oddball29

Burned.
  • Montanosz
    azért a látványra nem lehet panasz

• sempronius18
    A Bran-os még jobb csak a 4. részben mondta el Tyrionnak, hogy ő már a Háromszemű Holló nem érdekli ezért a Winterfell. Bár lehet azért mert az kevés neki...
  • sempronius18
    Igen-igen jó ez a Sansás Leak S08-hoz méltó. Metoo is örül, csak Sansa ne rontotta volna el a Sandornak tett megjegyzésével.
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    sztem jon leszúrja danyt,a sári bepipul ráfújja a tüzet,de jon targy szal nem hat rá a tűz viszont a valyria pengéje szerelme vérével és a sárkánytűzzel lángra kap,és ő lesz azol ahai vagy ki a rák a lángoló karddal.bár az egésznek semmi értelme mert a nightking halott,szal fos. viszont ha ezt eljátszák a negyedik részben,az ötödikben meg hatodikban éjkirályzombicsata...áhhh álmodozzak csak
  • Montanosz
    nincs semmilyen tronigény alapja
    semmiféle meglepetés nem lehet a már beszűkült mozgástér miatt
    1.jon
    2.dany
    3.tyrion meg ma hogyishivják kovács de ők a kutyának sem kellenének
  • Jim Morrison
    Én holnap meló utánig várok a megtekintéssel, nem kelek fel reggel :(
    Csak nagy butaságok ne történjenek. A lehető legrosszabb végkimenetelre számítók, hátha annál jobb lesz :C
  • Prof William
    Holnap kiderül. Csak könyörgöm nehogy Sansa bármilyen formában is trónra jusson!
  • Ainz
    Már jó ideje kint van, hogy mi lesz a vége.
  • Oddball29
    Semmi hack meg szivárgás még?

• M2 #18804
    Én is ezt mondtam! Elváltott róla a kamera, tehát jól van, él és virul!
  • Montanosz
    hát igen, nem hogy örülnének hogy van egy fordulatos és látványos fantasy ami mégse a thomas a gőzmozdony színvonal, sok elkényeztetett 15 évesnek semmi se jó csak nyomogatják a telojukat oszt csokolom
  • gsanya21
  • gsanya21
    Trónok harca: A Szürke Férget alakító színész szerint bunkóság a 8. évad remake-elését követelő petíció - Trónok harca - 8. évad
  • Prof William
    Úgy tűnik a 6-ik részben azért lesz még pár meglepetés...

• Montanosz
    milyen szép nőies alakja van, amugy a dragonborn is jó tőle...gamesofthronesből az acapella verzió tetszik
  • gsanya21
  • betyar40
    ÉN végig röhögtem az egészet végig folyt a könnyem. Imádom a sorozatot ,de ezt most nagyon ütött:) Ritka az ilyen jó paródia.
    https://www.youtube.com/watch?v=4CGgpAsiOeI&t=150s
  • benőmenő
    A harmadik részről készült videója többeknek bejött, íme a negyedikről:

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.05.19. 10:19:31
  • Montanosz
    lesz még itt meglepi :-D

• molnibalage83
    A hóvirágot szedés résznél már visítottam. :)
  • Prof William
    A kép becsapós. A lovon csak egy bábú ül és valójában a sárkány Arya. :)
  • gsanya21
    Emilia Clarke újabb reakciója a videó elején, utána a többi főbb karaktert alakító színészekkel interjúztak.

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.19. 08:42:31
  • gsanya21
  • betyar40
    Aki szereti!!
    https://www.youtube.com/watch?v=4CGgpAsiOeI&t=147s
  • molnibalage83
    Ehhez képest más hitét szent szabadság nevében elég érdekes jelzőkkel illetted. Ilyenkor én is elgondolkozom egy kicsit...
  • Prof William
    Na de uraim!

Véssék eszükbe, hogy itt most nem vallási témákról, hanem egy remekül induló de az utolsó két évadra a béka segge alá csúszó sorozatról értekezünk.
  • molnibalage83
    Az, hogy kartáccsal tüzeltek... :)
  • realcsabi
    Nagy lesz rád az a mellény. Nem mindenki olyan hülye, hogy ne tudja megkülönböztetni a vallást az egyháztól.
    Vagy ha ragaszkodsz ehhez az általánosításhoz a vallásos emberekről, akkor csak egy méretes fasz vagy, aki szétoffolja a topicot, nem más. :)

• suba53
    Igazad van, eszembe sem jutott volna ilyeneket írni, ha nem durcizol be keresztényi melledet döngetve.

Befejeztem.
  • Kályha
    Megértem ha sért, rendben. Ha reagálsz rá, abból vita lesz. Ha ilyen stílusban teszed, olyan vita lesz.
  • Prof William
    Jól beszéltél. Én is hasonlóan gondolom. :)

Amúgy tényleg addig élvezzük ki ezt a fórumot, amíg van. Hétfőn lemegy az utolsó rész, azon majd szörnyülködünk még max egy hétig aztán Game Over.

A spin offokra esetleg még visszajöhetünk ide de lehet hogy azoknak meg új fóromuk lesz, szóval Carpe Diem! :)
  • Gerin
    Maradni trónok harca! Érteni? Nem? Az lenni off
  • suba53
    Ez a vallásosok nagy baja. Összekeverik a hitet a papok által diktált dogmákkal.
    Nem vagyok ateista, sőt erősen hiszem, hogy létezik valami, de az a valami földi fogalmakkal nem igazán definiálható.
    Amit az egyházak hirdetnek, annak semmi köze ahhoz, ami esetleg létezik. Csak a saját hatalmukat építik, ami földi hatalom.

Aki pásztort keres, az pásztort talál. Aki önmagát keresi, az megtalálja istent.
    Ha nem érted, sajnálom.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.18. 22:21:18
  • Gerin
    Francot se érdekli az ateista felfogású moslék dumád.
    Nekem is itt offolnom kell az olyanok miatt mint te.
    Maradjon mindenki a got világában. Nem kell Sztálin, Hitler meg mi más ide
    A hit meg pont azért az mert nincs bizonyíték de hiszünk.
  • akdestroyer
    Néztétek amúgy a Waterloo-i csatáról belinkelt harcállás-képet? (#18754)

D'Erlon egységénél az artillery 90%-át a hadosztály ELÉ állították fel + Napóleon minden idők egyik legnagyobb háborús koponyája volt = tudjátok ebből mi következik! :D
  • Palinko
    De nem élt vissza a bizalommal más lehetőség meg nem is volt
  • suba53
    A vallás, az egyházak által diktált vallások, az emberiség legnagyobb átkává váltak napjainkra.
    A vallások nevében követtek, és követnek el napjainkig rengeteg gaztettet. A vallások által diktált embertelen, könyörtelen törvények elborzasztanak minden normálisan gondolkodó humán lényt. Legyen szó akár a bigott keresztények abortusz törvényeiről, vagy akár a muszlim világ kegyetlen törvényeiről. A földön diktált vallásoknak semmi köze nincs valamiféle transzcendens entitáshoz. Emberek alkották, emberek fogalmazták, csakis a saját hatalmi érdekeiknek megfelelően. Lásd a níceai zsinatot, ahol a hatalmasságok kényük kedvük szerint mazsoláztak a régi iratok között, hogy egy nekik, hatalmuknak megfelelő szöveget tudjanak kodifikálni az aktuális "szent" iratokba.
  • Kályha
    Ha már valós személy, amikor Cersei a toronyban a megsemmisített seregeire és felégetett hajódarára alapozva bízott még a győzelemben, az erősen emlékeztetett valakire. A csodafegyvere meg lehetett a ballista is. A fene nagy bizalma Euron iránt mondjuk érdekes (jól jellemzi talán Cersei alkalmatlanságát), a képernyőn egy kekeckedő, kanos kis bohóc volt.