19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Oddball29 #18815 Aham, értem. Tehát akkor Jon, a Targaryen utolsó megkísértése utána egy teljesen felesleges jelenet volt.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.05.19. 21:07:05 -
Oddball29 #18814
Burned.
-
#18813 azért a látványra nem lehet panasz
-
sempronius18 #18812 A Bran-os még jobb csak a 4. részben mondta el Tyrionnak, hogy ő már a Háromszemű Holló nem érdekli ezért a Winterfell. Bár lehet azért mert az kevés neki... -
sempronius18 #18811 Igen-igen jó ez a Sansás Leak S08-hoz méltó. Metoo is örül, csak Sansa ne rontotta volna el a Sandornak tett megjegyzésével. -
#18810 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sztem jon leszúrja danyt,a sári bepipul ráfújja a tüzet,de jon targy szal nem hat rá a tűz viszont a valyria pengéje szerelme vérével és a sárkánytűzzel lángra kap,és ő lesz azol ahai vagy ki a rák a lángoló karddal.bár az egésznek semmi értelme mert a nightking halott,szal fos. viszont ha ezt eljátszák a negyedik részben,az ötödikben meg hatodikban éjkirályzombicsata...áhhh álmodozzak csak -
#18809 nincs semmilyen tronigény alapja
semmiféle meglepetés nem lehet a már beszűkült mozgástér miatt
1.jon
2.dany
3.tyrion meg ma hogyishivják kovács de ők a kutyának sem kellenének -
#18808 Én holnap meló utánig várok a megtekintéssel, nem kelek fel reggel :(
Csak nagy butaságok ne történjenek. A lehető legrosszabb végkimenetelre számítók, hátha annál jobb lesz :C -
Prof William #18807 Holnap kiderül. Csak könyörgöm nehogy Sansa bármilyen formában is trónra jusson!
-
#18806 Már jó ideje kint van, hogy mi lesz a vége. -
Oddball29 #18805 Semmi hack meg szivárgás még?
-
M2 #18804 Én is ezt mondtam! Elváltott róla a kamera, tehát jól van, él és virul! -
#18803 hát igen, nem hogy örülnének hogy van egy fordulatos és látványos fantasy ami mégse a thomas a gőzmozdony színvonal, sok elkényeztetett 15 évesnek semmi se jó csak nyomogatják a telojukat oszt csokolom -
gsanya21 #18802 -
gsanya21 #18801 Trónok harca: A Szürke Férget alakító színész szerint bunkóság a 8. évad remake-elését követelő petíció - Trónok harca - 8. évad -
Prof William #18800 Úgy tűnik a 6-ik részben azért lesz még pár meglepetés...
-
#18799 milyen szép nőies alakja van, amugy a dragonborn is jó tőle...gamesofthronesből az acapella verzió tetszik -
gsanya21 #18798 -
betyar40 #18797 ÉN végig röhögtem az egészet végig folyt a könnyem. Imádom a sorozatot ,de ezt most nagyon ütött:) Ritka az ilyen jó paródia.
https://www.youtube.com/watch?v=4CGgpAsiOeI&t=150s -
#18796 A harmadik részről készült videója többeknek bejött, íme a negyedikről:
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.05.19. 10:19:31 -
#18795 lesz még itt meglepi :-D
-
#18794 A hóvirágot szedés résznél már visítottam. :) -
Prof William #18793 A kép becsapós. A lovon csak egy bábú ül és valójában a sárkány Arya. :) -
gsanya21 #18792 Emilia Clarke újabb reakciója a videó elején, utána a többi főbb karaktert alakító színészekkel interjúztak.
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.19. 08:42:31 -
gsanya21 #18791 -
betyar40 #18790 Aki szereti!!
https://www.youtube.com/watch?v=4CGgpAsiOeI&t=147s -
#18789 Ehhez képest más hitét szent szabadság nevében elég érdekes jelzőkkel illetted. Ilyenkor én is elgondolkozom egy kicsit... -
Prof William #18788 Na de uraim!
Véssék eszükbe, hogy itt most nem vallási témákról, hanem egy remekül induló de az utolsó két évadra a béka segge alá csúszó sorozatról értekezünk. -
#18787 Az, hogy kartáccsal tüzeltek... :) -
realcsabi #18786 Nagy lesz rád az a mellény. Nem mindenki olyan hülye, hogy ne tudja megkülönböztetni a vallást az egyháztól.
Vagy ha ragaszkodsz ehhez az általánosításhoz a vallásos emberekről, akkor csak egy méretes fasz vagy, aki szétoffolja a topicot, nem más. :)
-
suba53 #18785 Igazad van, eszembe sem jutott volna ilyeneket írni, ha nem durcizol be keresztényi melledet döngetve.
Befejeztem. -
#18784 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megértem ha sért, rendben. Ha reagálsz rá, abból vita lesz. Ha ilyen stílusban teszed, olyan vita lesz. -
Prof William #18783 Jól beszéltél. Én is hasonlóan gondolom. :)
Amúgy tényleg addig élvezzük ki ezt a fórumot, amíg van. Hétfőn lemegy az utolsó rész, azon majd szörnyülködünk még max egy hétig aztán Game Over.
A spin offokra esetleg még visszajöhetünk ide de lehet hogy azoknak meg új fóromuk lesz, szóval Carpe Diem! :) -
Gerin #18782 Maradni trónok harca! Érteni? Nem? Az lenni off -
suba53 #18781 Ez a vallásosok nagy baja. Összekeverik a hitet a papok által diktált dogmákkal.
Nem vagyok ateista, sőt erősen hiszem, hogy létezik valami, de az a valami földi fogalmakkal nem igazán definiálható.
Amit az egyházak hirdetnek, annak semmi köze ahhoz, ami esetleg létezik. Csak a saját hatalmukat építik, ami földi hatalom.
Aki pásztort keres, az pásztort talál. Aki önmagát keresi, az megtalálja istent.
Ha nem érted, sajnálom.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.18. 22:21:18 -
Gerin #18780 Francot se érdekli az ateista felfogású moslék dumád.
Nekem is itt offolnom kell az olyanok miatt mint te.
Maradjon mindenki a got világában. Nem kell Sztálin, Hitler meg mi más ide
A hit meg pont azért az mert nincs bizonyíték de hiszünk. -
akdestroyer #18779 Néztétek amúgy a Waterloo-i csatáról belinkelt harcállás-képet? (#18754)
D'Erlon egységénél az artillery 90%-át a hadosztály ELÉ állították fel + Napóleon minden idők egyik legnagyobb háborús koponyája volt = tudjátok ebből mi következik! :D -
#18778 De nem élt vissza a bizalommal más lehetőség meg nem is volt -
suba53 #18777 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vallás, az egyházak által diktált vallások, az emberiség legnagyobb átkává váltak napjainkra.
A vallások nevében követtek, és követnek el napjainkig rengeteg gaztettet. A vallások által diktált embertelen, könyörtelen törvények elborzasztanak minden normálisan gondolkodó humán lényt. Legyen szó akár a bigott keresztények abortusz törvényeiről, vagy akár a muszlim világ kegyetlen törvényeiről. A földön diktált vallásoknak semmi köze nincs valamiféle transzcendens entitáshoz. Emberek alkották, emberek fogalmazták, csakis a saját hatalmi érdekeiknek megfelelően. Lásd a níceai zsinatot, ahol a hatalmasságok kényük kedvük szerint mazsoláztak a régi iratok között, hogy egy nekik, hatalmuknak megfelelő szöveget tudjanak kodifikálni az aktuális "szent" iratokba. -
#18776 Ha már valós személy, amikor Cersei a toronyban a megsemmisített seregeire és felégetett hajódarára alapozva bízott még a győzelemben, az erősen emlékeztetett valakire. A csodafegyvere meg lehetett a ballista is. A fene nagy bizalma Euron iránt mondjuk érdekes (jól jellemzi talán Cersei alkalmatlanságát), a képernyőn egy kekeckedő, kanos kis bohóc volt.