19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Taliga07
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Westeroson meg az egész világon dolgoznak az arcnélküliek - különben, h találkoztak volna. Most, és főleg ahogy Arya lelépett, úgy néznek ki mint egy amatőr gittegylet...
  • Pares
    Hát ez az egész nekem nagyon nem ül... de mindegy. Sándor barátunk jeleneteinek viszont örültem, tetszik ez a kegyetlen igazságosztó szerep.
  • Dobronski
    Eleinte örültem a könyvtől való elszakadásnak, de hosszabb távon kiütközik, hogy Martin papa többet foglalkozott a történettel(mivel könyv lol, ott nincsenek pinák, izomemberek, ezek mind csak vizuál).
    Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2016.06.13. 16:46:11
  • Palinko
    azért mondja, mert két halott lett ígérve az istenüknek, ugye az
    egyik a színésznő aki meghalt most, a másik meg Arya aki kiváltotta magát azzal, hogy megölte a másik tanítványt. egyébként azért örül, hogy Arya életben maradt, mert a kecske is jól lakott a káposzta is megmaradt, szereti Aryát... meg a franchiset is kiterjesztheti most már westerosra ha kedve tartja, mert Aryában nem fog ez nyomtalanul elmúlni
  • Pares
    Én azt se értem, hogy Jaqen miért mondta Aryanak, hogy végre senki lett... és egyáltalán nem tűnt csalódottnak, sőt mosolygott is, amikor Arya a képébe vágta, hogy hazamegy. Egyébként nem is lett volna annyira rossz az egész, ha ezt a hasbaszúrós részt kihagyják...

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.13. 15:57:30
  • Palinko
    tényleg olyan, pedig állítom, hogy potenciálisan a legérdekesebb szereplő lehetne Jon meg Tyrion mellett... persze Jonból se hoztak ki mindent úgy érzem.
  • Caliph
    én bericcel szinpatizáltam talán a legjobban,de az a szál kb le van szarva+a könyvben SPOILER halott is
  • Kongy
    Kicsit nekem ez az egész Arya-s szál olyan, mintha nem tudnák mivel kitölteni a játékidőt, ez pedig mint valami alibi ott szerepel. De kezd ez az érzésem lenni King's Landing esetében is... Csak felb.sz, sok értelmét nem látom, nincs igazán karakter, akivel szimpatizálhatok, max Jaime... talán.
  • Palinko
    én is csalódtam, a rész feléig azért voltam kiakadva hogy megint tölteléket kapunk, oké legalább finomat, mert nem volt rossz, de Aryás rész teljesen abszurd, fekete halas is áh
    Arya ha túl is élte volna, ez már szerintem is teljesen abszurd, hogy végigrohan fél városon. oké, adrenalin, attól ő nem érzi, de a mozgása garantáltan megváltozik. meg a végén is simán kisétál az arcok csarnokából nem látszik a mozgásán semmi pedig akkor már lenyugodhatott meg ki is hűlhetett a frissen felszakadt seb... rohadt szarul lett megcsinálva, még ha értem is, hogy nem sok értelme lett volna azon a földrészen senki ként, tudtuk, hogy előbb utóbb ez lezárul, de sok időhúzás után elég szarul zárult. ráadásul nem túl tudatos volt ez, hanem egyszerűen szerencséje volt, hogy eljuthatott egyáltalán a kardig stb, rakás dologban. nem tudatos, taps jár érte. hanem tényleg olyan buta volt mint látszott és csalódást okozott a nézőknek. pedig én azokkal is részben egyetértettem, hogy nem ennyire buta Arya, talán csak valami csel. erre fenéket.

fekete hal rész is irtózatos, úgy kellett, volna, hogy mikor meglátja a levelet oké és északra vonul Jamie meg siet vissza tesót kefélni így engedi mert ez a leggyorsabb módja. erre mi lett? megint a starkok szopnak, nem is csak a fekete hal... hanem megint nem kapnak sereget... majd jön kisujj talán, de az apród leckéztetés meg Tyrion ismét viccel részek helyett lehetett volna egy kisujjas.

attól féltem a nagy kérdésekre nem jön majd válasz, szerencsére azért a fekete hal is meg Arya is kapott egy kimenetelt, meg belekezdtek még Daenarys ostromába is, aki persze utolsó utáni pillanatban hazaért. de gondolom a többiek még úton vannak, ráadásul hagyni kéne a partraszállást, mert akkor legalább a hajókat majd megszerezheti, ha nem gyújtják fel mint az ókorban :D
  • Caliph
    Dany majd leborít egy tüzes dézsát a piramis tetejéről ami legurul egészen a kikötőig és felgyújtja a hajókat :D
    BTW a másik két sárival mi van. nincs lánc már a nyakukon,és üldögélnek a sötét pincében?
    Arya nyugodtan kinyírhatta volna a csajt az előző részben is,ez a hasbaszúrják meg gyógyítgatós menekülősdi nettő időhúzás volt

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.13. 15:07:56
  • DantszEE
    Azért azt sajnálom, hogy most Tyrion úgy lett beállítva, hogy balfasz a politikához. Mi több, erre reagálva betoppant Daenerys, jelezvén, hogy ő viszont nagyon király...
  • DantszEE
    Rögtön azután Tyrionra váltott a kép. A kismadarak korábban meg Varyséi voltak. Csak említette nekik Tyriont. Szóval én mindenképp erre asszociálok.

Edmure + Fekete hal meg azért kellhetett, mert eddig a levegőben lógtak. Lassan közeledik a sorozat vége, és le kell zárni minden szálát. Ugyanezt érzem egyébként Walder Frey-jel, a lobogó nélküliekkel, stb.
  • ddany7
    cersei mire volt kivancsi, amire qyburn raallitotta a madarait?

az arya resz vicc, vegigfutja a varost, felszakadt sebbel, majd megoli a csajt, es tovabball, persze.

edmure-nak mi erte meg ebben ..?

Utoljára szerkesztette: ddany7, 2016.06.13. 14:53:17
  • benőmenő
    Annyira sokkolt ez a szar...
    Komolyan képernyőn kívül győz Arya???! Elmennek ezek a bús mindenkitudjahova!
    Taliga07: És tényleg. Egy névtelen, bármilyen arcot felöltő bérgyilkos elvileg. Erre folyamatosan verekszik, és brutálisan szurkál, akár a nyílt utcán. Arya után meg megy a tömegben, mint egy kib@szott tank.

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.13. 14:47:48
  • Taliga07
    Nekem a Terminator ugrott be. Nézés, derékszögű fordulások, vártam, hogy mikor ugrik elő John Connor, és megragadja Arya-t, "Gyere velem, ha élni akarsz..."
    Nyilván egy sorozatra nem kéne orvosi dolgokat ráverni, de azért elmondható, hogy ilyesmit ritkán szoktak túlélni.
  • nearo
    jajaj, cleganeék valóban, végre valami vérengzés^^ vicces volt mindkettő

Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.06.13. 13:44:26
  • Tikal #13037
    pff, Arya, nevetséges, hogy a rajongók jobb ötletekkel álltak elő mint a készítők...szánalmas ez a történet szál.
  • benőmenő
    Ez a Waif tuti Sand Snake gyerek volt! Legsz@rabb assassin evör, ellenben volt túltolt morcin nézés és béna futás.
    Arya pedig fél napos, mély, többszi hasi szúrt sebekkel parkőrözik és vakon vízi táncol. Hátőőő....
    Drogon továbbra is lopakodó üzemmódban van...vagy csak kifutottak a cgi büdzséből.
    Eddig ez volt az évad leggyengébb része. Egyedül a Clegane fivérek mentették meg.

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.13. 13:34:41
  • Pares
    Ez az Arya-s szál eléggé csalódás így... A legjobban az zavar, hogy hasba szúrták, de szinte semmi baja... na mindegy, legalább le van zárva a történet... Edmure-ból meg áruló lett, pfej... Cerseit meg jól átbaszta a saját fia, lel. Mereen-nél meg pont azt vártam, mikor jelennek meg a sárkányok...
  • nearo
    amúgy az tényleg nemsemmi, ahogy a hasi sebeivel végigparkőrözi a várost...
  • suba53
    Haza felé tart Bran és Arya. Jon visszaszerzi Derest, Rickont kiszabadítja, egyesíti az északi házakat. Vagy nem. A Greyjoy flotta lecsapja a jó, és bölcs mesterek flottáját, és átbútorozza Daeneryst Westerosra. Ott egyesül a két rokon, és felégetik a másokat. Öröm és bódottág.
  • ToCsEk
    Arya is now a water-dancing, blind fighting, bo staff wielding, parkour flipping FUCKING WEAPON after two season's worth of training? Before she goes off to walk the earth she WILL FUCKING MURDER the remaining people on her list and anyone in her way. In the best, brutal fashion. Can't wait!
  • BoneDragon
    Sz*r az angol tudásod, elsőre is érthető.
  • Taliga07
    Ha a sokarcú isten szolgálói ennyit tudnak, akkor azzal a diplomával kitörölheti... Ennyi volt? Hasba szúrták és meggyógyult??? Végigkergette a városon a csaj, nemááá!? Évadokon keresztül felépített valahr morghulis imázst így telibeszarni, lol.
  • DantszEE
    Azok az Arya teóriák... Jaj...:DD
  • Jim Morrison
    hova haza? kövi részben snowék elesnek :(
  • suba53
    Edmure szépen alátett a Fekete halnak. A Tully sereg hiányozni fog. Jaqen a maga sejtelmes módján lehet hogy nyugtázta azt, amiről végül is az egész kiképzés szólt. A Syrio oktatásától kezdve a sokarcú isten szolgálatában tanultakig. Arya megkapta a diplomát, mehet haza kamatoztatni.
  • Kongy
    Clegane-ek vitték a show-t :D
  • ToCsEk
    ezt kifelejtettem
    "I PREFER CHICKEN"
  • ToCsEk
    úúú a végén pont elvették
    most fog lángot kapni a kardja? Nem kérdés hogy Jon-ék nyernek

most Aryásnak mi volt a célja értelme?Biztosra vettem sötétben öli meg Waifot, semmi meglepő nem volt benne de a vége hogy nem noone hanem stark és megy haza wtf, Jacken meg miért vágott olyan önelégült magabiztos vigyorgó fejet? Elérte amit akart? Varys meg hova megy? Cersei meg befailolt, nincs több párbaj :D

Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.06.13. 10:58:34
  • DantesHUN
    Nem tudom, de úgy tűnik a másik oldal erősebb, több a lovag, vannak íjászaik, gyalogosaik, pajzsos-lándzsások, jobban felszereltek, míg Stak-ék egy óriást tudnak felmutatni, és minden téren hátrányban vannak. Persze ez egy direkt így összevágott videó, de olyan mintha épp jól beszopnák. Az íjászok lenyilazznak jó sokat, a pajzsosokon fenn akad a támadás...
  • Jim Morrison
    mindenkit visszahoznak, hogy majd kinyírják őket :/
  • molnibalage83
    Sejtettem, hogy valami ilyesmit, de nagyon nem ezt hallottam...
  • QuippeR
    don't bring me back
  • molnibalage83
    Az if I fall után mit mond? Nem igaz, hogy nem tudnak artikulálni napjain nagy színészei. 10-szer visszatekerés után sem értem...
  • ddany7
    majd jon melisandre. (amugy vele mi van, hol van, mit csinal?)
  • DantesHUN

Hát ez alapján ...nem úgy tűnik mintha túl sok esélyük lenne Stark-éknak.
  • Kongy
    Így hitelesebben tud alakítani gengszter szerepeket. :D
  • Palinko
    ez is hogy szét van varrva mint Hodor egyik keze. nem tudom színészek miért csinálják
  • ToCsEk
    Hegy
    Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.06.12. 21:03:34