19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Caliph
    pirkadatkor :)
  • suba53
    Tyrion nincs kiherélve. Nem jól mérte fel a mesterek lehetőségeit, de amit ajánlott, az Daenerysnek is megfelel.
    Csak hát a mesterek azt hitték, hogy mindössze pár ezer makulátlannal állnak szemben.Ha megjön a százezer dothraki harcos, és a vas szigeti flotta, mindjárt behódolnak ismét, most már végleg.
  • sata75
    napkeltekor? kelet felől? olyan ismerős...:)
  • Lópikula
    Nagy reményeket fűztem ehhez a Varys Tyrion pároshoz. Tetszett a politizálás, az ügyeskedés. Erre bukó az egész jön az ezermosolyú, ezercímű ezerarcú Dénáros és majd letarol mindent a sárkányaival, hiszen ő tévedhetetlen. Sőt akkora serege van, hogy totál érdektelen mi van Westeroson, ha átmegy győz. Irreleváns a fattyak csatája, irreleváns a verebek hatalma Királyvárban, Dénáros átmegy a 3 sárkánnyal azt TAROL. Komolyan én már betegesnek gondolom Dénáros hatalomvágyát, rosszul vagyok ha meglátom. Remélem az éjkirály sikeresen megállítja.
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.14. 10:22:04
  • suba53
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Davos megtalálja Shireen máglyájának maradványait. Melisandrenek lesz pár rossz perce.
  • molnibalage83
    Arya szála tényleg röhejesen szar eddig. Viszont Tyrion sem tévedhetetlen. Valahol vicces, hogy egy ilyen jó húzzással írja le magát nálad a sorozat. Tyrion Westerost ismeri jól. Itt azt hitte, hogy taktikáztat, oszt jól pofára esette. Van ilyen...
  • Lópikula
    szerintem is klisékkel teli lesz, semmit nem várok már ettől a jelenettől sem, nekem Aryával, meg Tyrion képletes kiherélésével leírta magát a sorozat
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.14. 10:14:20
  • Caliph
    A bolton csata egyszerű képlet,szokásos hollywoodi klisé lesz. támadnak harcolnak,mert ők a jók,de bizony a gonoszok többen vannak,vesztésre áll a csata. itt még lesz egy olyan jelenet is ami a trailerben is van hogy a maroknyi túlélőt körülveszik,DE az utolsó pillanatban megérkeznek a völgy lovagjai kisujj vezetésével és rendet tesznek..
    Ja és a trailer: Bolton van olyan hülye hogy kivonul a várból 1-1ben megküzdeni...korábban mondtátok hogy nem,ő biztos nem...hát a trailerben bizony felvonul ,a háttérben a várral

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.14. 10:05:53
  • DantesHUN
    A várban lévők? Letették a fegyvert, úgy nehezen.
  • Terawatt
    Szerintem el fog telni annyi idő, hogy a várban lévők is csatlakoznak Szalszáékhoz. Little Finger is betoppanhat, szóval az esélyek egyre jobbak.

Tyriont sajnálom a legjobban, hogy a nagy taktikázása ötlete így besült. Elsőre azt hittem Theonék jöttek meg.
  • DantesHUN
    Hát ez a rész...most nem épp a legjobb lett.

Arya. Mit lehet erre mondani? Nem az évad, az egész sorozat mélypontja. Ilyen egy szart...ezt nem finomabban. Hasba szúrják mi az neki alszik rá egyet, aztán ugra-burgál ,mert meg se kottyan neki...szaladozik..levágja a csajt, beszambázik a gyilkos kiképzőbe, blablablabla haza megyek.

A sok teoória árnyék meg nem ő volt, meg képzeli...aha. Basszus, és nem is gondoltam komolyan, amikor azt írtam a múlt héten, hogy na a vége az lesz, pikk-pakk kiheveri és haza megy. És tényleg...nem hiszem el.

Komolyan, nehogy elkezdje valaki védeni, hogy jó volt ez, micsoda, hogy többszöri súlyos hasi sebbel, ugrál és simán felépül belőle? Mert alszik egy kicsit? Lett volna az...hogy ...Daru asszony varázsitalt ad neki..és na attól helyre jön, vagy titokban hív hozzá egy orvost. De nem Daru asszony helyrehozza. És miután felszakadnak a hasi sebei, nem úgy mozog ám mint akinek baja van...ilyen sebbel az epizód végén.

És akkor a múlt heti epizód? Sejtheti hogy megakarják ölni, erre a kardja nélkül nyíltan hanyagul sétálgat...

Na jó hagyjuk, nézzünk mást.

Király vári jelent jó volt, szopás, nincs többé párbaj, Cersei és zombi hegy rendesen a szopórolleren van. Ebből hogy másznak ki?

Fekete halért kár. És igen...nagy eszű Tully katonák. Jaj engedjük be..mert ő a Tully ház feje. Persze értem én ,hogy tisztelet meg rang, és ezt egy ilyen korban komolyan veszik, csak épp a ház feje fogoly volt, nem lehet tudni hogy nem-e az ellenség irányítja, zsarolja, ahogy Fekete Hal is mondta. Beengedik, na skacok, akkor fegyver letétel. Ja jó oké. Letesszük. Tully katonák....Az is kár, hogy nem szökött meg, Fekete Hal.
    Viszont Jamie integetése és közös jelenete lovaginával az jó volt. Legalább mintha valakit tényleg barátjának tekintene.

Sandor is jó volt.

Arra leszek kiíváncsi, mi lesz jövő héten. A Sartk vs Bolton csata is ilyen baromság lesz mint Arya szála? Simán kitelik a készítőktől, esélytelenül neki mennek a Bolton seregnek, és veszítenek. Persze mind azt várjuk nyernek, mint ahogy mindenki azt várta, hogy valami csel van Arya történetében és nem ez lesz a megoldás, erre mégis.

• molnibalage83
    Azért a spoiler tag elfért volna...
  • Terawatt
    A kardot választotta az utolsó pillanatban
  • realcsabi
    Mesélek én mert szarul emlékszel. Nem akasztották fel, életben van még. Egy másik szereplőért elküldte lady Stoneheart. Szóval lehet hogy nem virul de határozottan él Brienne.
  • Palinko
    ezt meg tudom erősíteni. de az eredeti hozzászóló sem írta, hogy melyik könyv végére gondolt
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.14. 07:26:25
  • Lópikula
    Mesélj még. Lady Stoneheart akasztja fel a 4. Konyv vegen
  • bega82
    "Sárkány faszán lovagló meg mint a mikulá báti berobban a kéményen és gonoszan néz. Miközben az az egy sárkány képes lenne felégetni 30 fahajót 30 perc alatt. Nem baj majd a lovas cigányok fele belefullad a vízbe. A másik 2 gyík meg valahol süsüt játszik a virágos réten."
  • Sheltem
    "Apropó végre véreb faszát is láthattam "

Az évad csúcspontja?
  • Ainz
    Valaki el tudná nekem linkelni a reddites bejegyzést, amiben a 9-10 rész leakje van ?

Aryával kapcsolatos..
    Mekkora poén lenne, ha Arya meghalt volna és a waif tért vissza.. :D Mint az új Arya Stark..Bár nem feltétlen lenne értelme, hacsak nem tudják odaát, hogy vannak még Starkok és valaki meg akarná mindet öletni. :D

• Palinko
    Viszont az is elég hihetetlen lett volna mert egy hétig nem akadnak a nyomára? Mondj 3 embert akihez mehetett volna... Na ugye még ennyit se tudsz, ezt nem nehéz átnézni, ha még volt 1-2 orvos aki segített is volna neki...
  • Pares
    Szerintem amúgy Arya megmártózhatott abban a varázsvizes medencében, ami begyógyította a sebeit, a véres nyomok is azon keresztül vezettek, máshogy nem tudom megmagyarázni, hogy olyan mozgással hagyta faképnél Jaqent, mint akivel semmi nem történt.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.14. 00:01:39
  • Mephike
    Az Arya megoldás rossz lett. ezen nincs mit szépíteni, ezt bárki jobban megcsinálta volna. Amikor Arya magához tért a máktejnél, és a színésznő még élt, csak annyit kellett volna mondania, hogy jó reggelt egy hétnyi alvás után. (Tudom egy adagtól még nem alszanak egy hétig.) Sokkal hihetőbb lett volna a történet, hogy képes mozogni, és harcolni, így viszont vicc lett az egész.
    Fekete Hal halálának oka teljesen jó volt, Jaime bejutott Edmure fejébe, az más kérdés, hogy egy szép halál kijárt volna neki. (10en bökik le egyszerre...)
  • Palinko
    ha ennyire gyűlölöd a sorozatot nem kell nézni. nem azt mondom néha engem is felkúr hogy nem halad semerre, de neked ez régebb óta van, meg egy ilyen egész jóra sikerült rész se vigasztal meg akkor tényleg nem kell nézni.
  • Palinko
    Az igaz, hogy kereste a pofont ahogy beszólt, de rá kell hagyni. Úgy se számít semmit. Abban meg igazad van, hogy mintha lusták lennének beszélni nem CNN, BBC, Al Jazeera vagy hasonló hírműsor angol amit nyomnak :D Ezért nézek pár sorozatot én is angol felirattal.
  • nearo
    lehet csak felnyílt alatta egy pár paradicsom :D egyébként én is annyira abszurdnak tartom ezt az egészet, hogy csak viccelődni tudok rajta
  • BoneDragon
    Gratulálok. Anyázol azok után, hogy az angolod és a hallásod is sz*r. Mi jöhet még?!
  • molnibalage83
    No offense, de aki egyetlen kérdés alapján azt hiszi, hogy megítélheti az angolomat vagy bármilyen skillemet azt elküldöm melegebb éghajlatra.
  • DantszEE
    Brienne él és virul a könyvben.
  • Terawatt
    De amikor végig sajtgörgette magát a lépcsőn felnyílt a sebe nem?
  • molnibalage83
    Hallás alapján is, ha rendesen beszélnek.
  • nearo
    hát rendbe tudta rakni a színésznő, mer a rosszfiúkra bukik
  • Terawatt
    Inkább azt mondjátok meg:

Ha annyira meg volt sérülve mi az a magabiztosság mikor vissza tér meg finom léptek n shit
  • Lópikula
    Teljesen igazad van, totál lenullázta nekem a sorozatot...unok spolierezni aki látta bejön a fórumra aki meg nem ne jöjjön. Arya szál szánalmas kb azt várom dögöljön már meg, mert húzza az időt. Tyriont felépítik mint nagy stratéga, erre rommá döntik ebben a részben őt is, majd megjön a szónok szőke, lassan hányok tőlük is..mehetnek a kukába dénárostul sárkányostul, törpéstül, mindenestül. Kutya szála totál érdektelen egy vicc, h erre időt fecséreltek. Brienne kit érdekel a könyvben rég halott. Jaime szánalmas, több évadon át építek erre egy totál hokinokedli...Verebek meg..nem tudok nyilatkozni a jóizlés határain belül. Jövőhéten győz Sansa meg Snow és akkor mi van, de ha ki is kapnak ki a bánatot érdekel, Ramsay meg kegyetlenkedik tovább..érdektelen. Én az éjkirálynak drukkolok, tarolja le ezt a viccet a térképről végre! Számomra véget ért a sorozat, jöhetne a tél.
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.13. 20:41:12
  • Lópikula
    szánalmas rész volt...ez az Arya szál, egy 3 éves jobb ötletet kiagyalt volna, hatalmas csalódás, az egész Arya szál.....rettenetesen gyenge volt az egész, fekete hal vicc...nah ez a rész totál tönkrevágta az egész Gotot..., a hegy is...hogy ráizgultunk VICC az egész
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.13. 20:31:09
  • Palinko
    már no offense de 1. azért nem anyázott veled neked se kéne 2. tényleg érthető volt a videóban én is láttam, van hogy elharapják a sorozatban nagyon a szavakat ebben igazad van, de most nem ez történt 3. mert írásban tökéletesen tudsz angolul az nem azt jelenti, hogy hallás alapján is, főleg ilyen össze vissza akcentusos színészeket.
  • Terawatt
  • molnibalage83
    Én nagyon jól értem az angolt, ha érthetően beszélnek. Egyébként meg anyáddal beszélj ilyen hangnemben.
  • molnibalage83
    Ez egy jó rész volt szerintem, de
    Aryánál tényleg két évadot és órákat kellett erre a végkimenetelre elbaszni. Mitóta a csajszi szétszopatta teljesen nyilvánvaló volt, hogy Arya meg fogja ölni. Az évad közepétől az is 99% volt, hogy haza fog/akar menni.

A sok Arya spekulációnak is láthatólag semmi alapja nem volt. Kicsit olyan volt ez már, amikor minden bokorban oroszlánt képzel oda az, ahol nincs is oroszlán...

A Blackfish megérdemelt volna legalább egy 30 másodperces snittet, ahogy meghal, hacsak nem félrevezetés volt az egész.
  • Palinko
    igazából még az a rész sem kell, hogy visszament jelenteni. ki lett mondva, ez az utolsó esélye. bukás után rögtön jöhetett volna a leszámolás, inkább a futós jelenetet hagytam volna benne mint a tök fölösleges vissza megyek jelenteni dolgot. nagyobbat ütött volna az egész arc csarnokos rész is
  • Pares
    Valahogy így kellett volna befejezni: