19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Count Adyn
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jaime gyerekből Queenslayer is lesz jó eséllyel:D
  • nearo
    az volt a baj, hogy nem kapta meg a második, gyógyító szúrást
  • Tikal #13738
    A septon srác elég könnyen meghalt egy kés szúrástól, kár hogy nem volt nála egy tál leves, máris jobban lett volna
  • DantesHUN
    Már nem tagja...de oké közben mások is megírták.
  • Master91
    Basszus tényleg :DDDD
  • molnibalage83
    Akkor viszont sztornó, ő a család feje.
  • kissssss
    de igen.
  • Pares
    Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem pont Tommen rúgta ki Jaimet a királyi testőrségtől mielőtt elküldte hogy segítsen a Freyeknek visszavenni Riverrunt?
  • molnibalage83
    Szajhából királyné az ki? Az öreg mami?
  • molnibalage83
    Lehet a ház feje...? A Kings Guard tagjaként ilyen címe tudtommal nem lehet. A fater is azt akarta, hogy hagyja a fenébe a testőrködést és legyen a család örököse. Szóval csak nő van, aki nem tudom, hogy lehet-e fő.
  • Master91
    Jamie a királyi testőrség tagja, parancsnoka. Papíron nincs címe, se rangja a régi házával kapcsolatba. Papíron!
  • DantesHUN
    Igen, a saját házának vezetőjét is megölette. Így most Jamie a Lannister ház feje, de vajon Cersei ellen fordul-e?
  • benőmenő
    "Take all that you hold dear".
    Mivel a gyerekeit már elveszetette, lehet Jamie-vel jön össze Dany?
  • Jim Morrison
    Cersei - amit jósoltak neki
  • Palinko
    Igen ő királynőből lett "selejt", más meg szajhából lett királyné. van itt minden.
  • Pares
    A könyveket nem olvastam még, a térképeken és a wikin van fent rengeteg infó, meg a The Lands of Ice and Fire térképgyűjteményben. Five Forts, Grey Waste, Reddit Westeros connects to Essos. Állítólag GRRM valamikor 2002-ben azt nyilatkizta valakinek, hogy nem, de az 14 éve volt, és azért feltűnő a hasonlóság Westeros északi és Essos keleti része között...
  • suba53
    Cersei nagybátyja volt a Lannister ház feje, amíg most ki nem nyírta őt is. Úgyhogy a Lannisterek nem nagyon fogják támogatni, és ahogy Jamie tekintetéből sugárzott már ő sem a szeretett nővérkét látja benne. Nem erre számított amikor Edmure Tully-nak ecsetelte a szerelmét.
    Gyakorlatilag egy félrecsúszott "mester", és egy zombi testőr akik támogatják. Meg a királyi testőrség kötelesség tudatból, de ezek után nem lepne meg, ha mondjuk Jamie hatására lemondanának a védelméről.
    Lehet, hogy Dany harc nélkül kapja meg a trónt, mert Cersei sajátnak hitt emberei adják át neki önként.
  • Jim Morrison
    ja azt én is sajnáltam, még csak nem is mutatták:(
  • Prof William
    Ó basszus... :)

Amúgy sajnálom hogy
    Margeyt ilyen semmilyenül a többiekhez csapva nyírták ki. Sokkal több lett volna még a karakterében.

De amúgy Cersei mit gondol? Mire számít? Mert ebből jól nem jöhet ki az tuti.

Még ha nem is lenne nyilvánvaló, hogy ő tette nagyjából mindenki szemében... "Milyen furcsa! Éppen Cersei pere volt, amire nem ment el és erre nem felrobban minden haragosa és csak ő éli túl? Micsoda véletlen! :) "

De akkor is pályázhat a legkisebb támogatottsággal rendelkező uralkodó címére.

Észak bemutatott neki, Dorne úgyszintén. Még Királyvárban is az emberek 80%-a fúj rá. Nem hinném hogy bárki támogatná a leghűségesebb emberein kívül. Ha Jamie nem lenne még saját háza sem támogatná.

Nem hogy hosszú távon de még rövidtávon sincsen semmi jövője az uralkodásának.

Ja és persze Danny is már félúton van a sárkányokkal. Meglepődnék ha túlélné a következő évadot. De én még a következő 3 részben is kételkedek....:)

• molnibalage83
    Cersei hihetetlen elégedett magával, pedig a sorozat legostobább karakterei között van.

Anno ugye kisujjnak megmutatta azt, hogy szeritne mi a hatalom. A jelek szerint olyan buta a lelkem, hogy csak az erőből ért. A Verebekkel is úgy számolt le. Semmilyen más elképzelése nincs, mint ölni és pusztítani.

Már az 1. évadban is Ned kivégzésekor nem lépett közbe, Tyrion is a fejéhez vágta, hogy Aryát hagyta megszökni, stb.

Az összes ellenfelével úgy számolt le, hogy valójában csak rontott a helyzeten. Mindig. Az eredmény látható a 6. évad végén. Ellenség minden felől, közben egy kompetens vezető sincs az oldalán, a Lanniser ház szétesett, örököse nem lesz neki, mert már lassan nem szülőképes, de ha szülne is, akkor kitől? Jamietől gyereket senki nem támogatna örökösként. Ellenség minden irányban, egyetlen nagy ház sem támogatja, a Tyrelleket is kinyírta.

Sosem kedveltem a karaktert, de ezek után komolyan mondom vigyorogva nézném, ahogy maga Jamie nyírja ki. Gyakorlata úgyis van királyölésben..
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.28. 11:04:01
  • Jim Morrison
    Play of the game
  • szabii98
    Valószínűleg itt is a másféle idővonallal játszanak, és Sam egy kicsivel a többi dolog előtt történik. Bújja majd a könyveket, mert a "világ összes tudása" rászabadul, de nyilvánvalóan egy dolog fogja érdekelni. A valyrian steel, és a mások. Az egyik klisés megoldás, ha talál valami überfontosat és egyből visszamegy északra, de fogalmam sincs hogy mi lesz a vége a sztori szálának.
  • Palinko
    2 év, jövőre 7 rész, 2 év múlva 6 rész. ez a hivatalos

a jövőre uccsó évad, de 13 rész csak az én vágyam.
  • gombabácsi
    mondjuk én itt a végén jöttem rá hogy tommen-t alakító színész srác tök jól játszik
  • suba53
    Az, hogy a színészek is öregszenek a sorozat közben, az kifejezetten előnyös. Az egész történet nem egy nyár végi, őszi rövidke periódust ölel fel, hanem hosszú éveket, és így lehet megoldani hogy a színészek belenőjenek a megfelelő korba.
    Ha csak nem a multiverzum egy másik buborékjában játszódik a történet, úgy az ő világuk is egy golyóbis formájú bolygó, ahol a kontinensek körbe ölelik azt, így simán lehet a keleti kontinens vége a nyugati kezdete.
    Az meg, hogy a tél-nyár periódusok nem az évek ritmusát követik, lehet hogy az adott bolygó keringési, forgási jellemzői miatt alakultak így.
    Martin mesternek volt elég ideje úgy felépítenie az egész bolygó földrajzi, etnikai környezetét, hogy az a kellő monumentalitást sugallja.
  • Ainz
    2 év van hátra.
  • molnibalage83
    Most egy vagy két év van hátra? Vagy egy év alatt lesz két 7 részes évad?
  • Prof William
    Jó rész volt. ráadásul feltűnt benne Westeros első szuperhőse is!

• Palinko
    nem vágom én sem, olyan nagyon tanulni már nincs is sok idő a 2 évad alatt (bár ha betartják a "nem tudjuk mennyi idő múlik el részek között" dolgot akkor akár...), valami szerepe még csak lesz, a kardnak is amit elhozott, bele fog az kóstolni a ww húsba úgy érzem, ha nem magát az Éjkirályt intézi el.

most sajnálom hogy két csonka évad lesz lehetne jövőre 13 rész aztán mehetnének a színészek több helyre is akár, meg nem öregednének, bár az szerencsére nem látszik, pl Aryával mázlijuk volt ilyen téren.
  • Sheltem
    Sziasztok, véleményem az utolsó részről.
    Tommen mikor kiugrott felsóhajtottam, mintha egy kő esett volna le komolyan mondom.. Ilyen egy kis töketlen, mindenre alkalmatlan, családi kötelékeket a vallás miatt felrúgó szardarabot mint ő...Méghogy Joffrey milyen ellenszenves volt na paff...ő legalább ha idióta is volt, voltak ötletei (mégha 90%uk baromság is) és nem fordult a családja ellen. Számomra ez a kis pöcs a 6 évad(!) leginkább utált karaktere. Szóval 10. rész...a nyitó jelenet, ahogy végigvitték zseniális volt...Margary-t nagyon sajnáltam, mint nő is iszonyatosan bejön és a karakter is amit játszott...nagyon sajnáltam, ráadásul neki utolsó pillanatig helyén volt az esze abban a teremben, MINDENKI MÁSSAL ELLENTÉTBEN. Arya csillagos 5ös volt, Cerseiről nem is beszélve...Jó rész volt, a kislányt pedig aki adta az 50 legjobb emberét Johnnak a csatához imádom...olyan cuki ahogy tolja ezt a kemény "kishercegnő szerepet, zabálnivaló :) Ser Gregor vajon mit tesz a masszív nénivel? Gondolom egy zombinak sok szexuális ingere nincsen, ezért gondolom csak valami finom kis kínzásról lehet szó :) Szóval jó rész volt.
  • molnibalage83
    Az ő jeleneteit általában utálom, de az ő vele foglalkozó fickó és az egyész miatt mégis kivételesen volt jó Sam-es jelenet.
  • Caliph
    Amúgy Sam vonalából mit akarhatnak kihozni? nyilván fontos,ha még az utolsó részre is jutott belőle idő.
  • Palinko
    Jaj ne, nekem is a halálom, más nem húzott fel annyira, talán Joffrey tudott hasonlót. Bár a lány is túlzás, de negyed olyan idegesítő sincs
  • molnibalage83
    Az idióta kis srácra gondol, aki mindenki megröptetne.
  • Palinko
    Hé, Tommen meghalt! Sam foglalt :D
  • AnuluWork #13705
    Már csak egy férj kellene neki. Egy tutyimutyi, de kedves fiú, akinek még hadserege is van. Volna egy tippem ... :)
  • Zozo0122 #13704
    Ezt így hogy? A könyvekben erről a legkevesebb említés sem esik, legalábbis nem emlékszem semmire. Honnan ez az infó az 5 erődről?
  • Zozo0122 #13703
    Dehogy is, csak hülyéskedtem :D A könyv még nem tart Arya megszurkálásánál, és jó eséllyel nem is lesz ott ez így.
  • Pares
    Essos legkeletibb részét valószínűleg ugyan úgy támadják a White Walkerek, legalábbis az ottani legendák szerint. Csak ott máshogy hívják őket. Ott is van a falnak megfelelő erődítmény, csak ott öt óriási erődítmény védi a kontinens nyugati részeit. Ott is ugyan úgy egy fagyos pusztaság van az erődítményeken túl. El tudom képzelni, hogy Essos legkeletibb része valójában Westeros északi része...
  • FartingSquirrel
    A második kioltja az elsőt? Ez a sorozatból is kiderült, vagy csak a könyvben van benne?