19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Prof William #19015 Ő volt főszál. Amíg a rendezők az utolsó évadban úgy nem döntöttek, hogy inkább mégsem... Ez szerintem nagyon nagy hiba volt.
Dany hódítását lazán meg lehetett volna oldani az előző évadban, ha nem lettek volna Tyrion és a sleppje idióta ötletei.
Meg lehetett volna csinálni katartikusra stb... És a 8-ik évad szólhatott volna az Éjkirály elleni harcról. -
lonvard #19014 Kanalas Denerisz. Semmi, ezen röhögök azóta, hogy kitaláltam. :D -
#19013 És mi az, hogy "Kanalas"? -
lonvard #19012 Dehogynem. -
#19011 Baromira nem vagyok "rajongó". -
#19010 Szerintem is kellett volna még egy két rész és értelmesebb lenne a dolog. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Éjkirálynak kifejteni a motivációját plusz nem Deresnél megölni. Dany szálnál pedig nem rögtön egy rész alatt megölni. Akár egy kisebb csata is lehetett volna az emberek és a makulátlanok közt. Sárkány elrepül Dany-vel és emiatt a makulátlanok megtámadják jon seregét. Szürke féreg meghalt volna és esetleg Jon lehetett volna király. -
lonvard #19009 Ha jól csinálják meg, akkor akárhány epizódra is lebonthatták volna. Lehetett volna 1 is, és lehetett volna komplett évadot is rendezni a zombik leküzdéséből. Deresnél veszthettek volna csatát, hogy aztán délen még valahol megfogják őket. Mittudomén, csak a fantázia szab határt. De hát most ennyi jutott. -
ROBREGGAE #19008 Szerintem meg érdemelt volna 2 részt, ha már 7 évadon keresztül jönnek, meg gyűjtötte a seregét, valami komolyabb kibontását sem bántam volna a karakterének. Értem én, hogy nem ő a fő szál, de pl. Melisandre karaktere is speciel nagyban hozzátartozott, aki szintén a semmiből jött elő és úgyis tűnt el. -
lonvard #19007 Aha. Valld be, hogy te is Denerisznek keresztelted el a fiadat! Oké hogy lánynév, de akkora rajongó vagy, hogy a fiút is lánynak nevezted. Kanalas Denerisz! -
#19006 Én is így látom. Érdekes, Robert Baratheont senki nem nevezi gyilkosnak, pedig ellentmondást nem tűrően adta ki a parancsot az összes Targaryen gyerek megölésére. Én nem Daenerys pálfordulását kritizálom, hanem ahogy azt kivitelezték. Most komolyan, Hét évad és három epizód ment le a "normális" Danyvel, aztán egyetlen részben lezavarták az egészet. Varysszal azért kellett kimondatni az "amikor egy Targaryen megszületik, az Istenek földobnak egy érmét", hogy meg lehessen magyarázni a megmagyarázhatatlant. És még csak nem is az a baj, hogy hirtelen történt, hanem mert illogikus: pontosan azért, amit Tyrion mondott Jonnak, amikor az védeni próbálta. Jon: "lefejezték Missandeit, megölték az egyik sárkányát, blabla", Tyrion: "Te megtetted volna? Te ugyanebben a helyzetben megtetted volna?" Itt a lényeg. Ez nem kifogás, mert a karakter személyisége egyszerűen nem olyan. Legalábbis az a karakter, amit az 5. könyvig Martin mutat nekünk, az a Daenerys nem tette volna meg. És akkor előhúzzák az "Isteneket az érméjükkel"... annyira olcsó. Pontosan ezért mondatták ki Varysszal, mert ők is érezték, hogy nagyon nem egyértelmű. Az a Dany, aki csak azért ment volna hozzá Mereenben egy rabszolgatartó(!) úrhoz, hogy vér nélkül vessen véget a Hárpia Fiai felkelésének. Hozzáment volna valakihez, akit nem szeret, és gyereket szült volna neki, megosztotta volna vele a hatalmát, csak azért, hogy megkímélje azokat és azok családjait, akik az életére törtek. Minden hódítása előtt, több napot adott a város urainak, hogy szabadon elmehessenek, vagy akár maradjanak, csak ne harcoljanak, és akkor vérontás sem lesz. Még Barristan Selmy, aki gondolom mindenki számára erkölcsileg, morálisan feddhetetlen figura - voltak helyzetek, amikor még ő is szükségesnek és elfogadhatónak tartotta az ellenfél likvidálását, Daenerys még akkor sem.
Ráadásul ez a "Targaryen vér" magyarázat is sántít kicsit. Ugyanis azok a bizonyos őrült Targaryenek őrültek, kegyetlenek voltak a kezdetektől fogva. Úgy mint Cersei, vagy Joffrey, hogy már gyerekként gonoszok, kegyetlenek voltak. -
lonvard #19005 1 másfél órás epizódba meg kellett volna csinálni értelmesen azt az ostromot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem kapcsolódik, csak eszembe jutott, utolsó résznél azért volt pár jelenet, aminél bömbölni kezdtem, például amikor Brienne elkezdi megírni Ser Jamie történetét a nagykönyvbe, amibe odáig alig volt valami róla. Ugye Jamie nagyon akart VALAKIVÉ válni, bántotta hogy végeredményben nem sokra vitte lovagként, és ezt tudta a Brienne, és annyira szép, ahogy ő írja meg a történetét. Most is elpityeredtem. Az én történetemet ki fogja megírni?? Jelentkezzen valaki! :D -
ROBREGGAE #19004 Inkább szántak volna 2 részt az Éjkirályra... Lehet itt írta valaki vagy máshol olvastam, hogy Sasfészekhez kellett volna csalni a másokat Deres után, ott győzték le volna egy következő részben. -
#19003 Befejező rész.
Háát, egyáltalán nem hálás dolog lezárni egy ilyen sztorit. Ez sajnos az évad elején már látszott. Hogy nem leszSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Happy ending azt is tudni lehetett. Elég meh érzés volt bennem végig. Szerintem nem volt olyan rossz, elvégre most másfél órában kellett valahogy lezárni az egészet, ha már így előkészítették maguknak... Igazából nem tudom hogy lett volna a jobb az évad, talán plusz 2-3 rész, hogy méltó lezárást kapjon pár szál? nem tudom. Ez egy tüskét hagy bennem az biztos. -
lonvard #19002 A hibát abban látom, hogy az évad elején 2 részt pazaroltak el az előkészületekre 1 helyett, és amit elcsesztek azt rakhattak volna a végére. Kérdés, hogy +1 epizóddal mit lehetett volna kezdeni. Lehet hogy akkor meg az baszta volna fel a jónépet, hogy minek húzták a végtelenségig a végét. -
#19001 mert nem volt rá elég ötletük... -
lonvard #19000 Növények akkor szoktak kinyílni, ha melegszik az idő annyira, hogy például már nincs hó meg ilyenek. Szerintem az a növény vagy jól tűri a hideget, vagy valami anomália, és elfagy még aznap. A Tél még csak pár hete/hónapja kezdődött, és évekig tart majd. Rengetegen fognak meghalni. Gyerekek és kisállatok is. Cicák is. -
Zozo0122 #18999 Srácok, az istennek se ugrik be, de ki ült
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sam és Edmure között? -
#18998 Aki azon gondolkodik, hogy most tavasz jön vagy tél annak ajánlom ezt a jelenetet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amikor mennek ki a vadak a kapun, akkor van egy vágás, ahol egy frissen kikelt növény van a hóban. Közeleg a tavasz.
-
lonvard #18997 Hát ha annyi pénzük volt, akkor miért nem csinálták meg az utolsó két évadot 4 évadban? :P -
no_way #18996 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értem az álláspontodat. A Happy End-et arra értettem, hogy a 8x05 rész végére életben maradt
jelentősebb karakter: Daenerys, Jon, Arya, Sansa, Bran, Tyrion, Samwell, Davos, Brienne
kevésbé jelentős karakterek: Bronn, Podrick, Grey Worm, Tormund.
Közülük Dany-t leszámítva senki sem járt rosszul. Sőt Grey Worm kivételével mindenki nagyon is jól járt. -
Kingtiger15 #18995 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor Sam feltalálja a demokráciát, ott tényleg csak Peggy Bundy vihogása hiányzott. -
lonvard #18994 Hú hát ennek az átkozott hipszternek a véleményére aztán nagyon kíváncsi vagyok! :D -
#18993 annyi epizódjuk lett volna lezárni amennyit akarnak :D disney fizette volna :D -
#18992 A "vadak" csak kényszerűségből mentek a falon túlra. Biztos vannak olyanok, akik maradtak, de a többség biztos visszatér, mert nekik semmi bajuk nem volt az ottani élettel. Ha nem indultak volna meg a Mások a halottakkal, eszükbe nem jutott volna átkelni a falon. Ott vannak otthon, az a hazájuk.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.20. 22:02:45 -
lonvard #18991 Dehogy is. 1 azaz 1 epizódjuk volt lezárni mindent az 5. rész után. És megcsinálták. Az utolsó két epizódra összesítésben adjunk egy 8-ast. Cserébe a méregdrága zombitámadásra adhatsz 3-ast. Na? -
#18990 wótmá?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#18989 Rettenetes volt az évad, mit évad, sorozat záró! Mélységes csalódás.
GOT sorozat
1-6 évad 10/9
7 évad 10/7
8 évad 10/4 (leszámítva az 5. részt)
-
gsanya21 #18988 -
#18987 Érdekes ezt érzékeltem én is még a reggeli gondolataim között szerepel, de mástól is láttam már, szóval igen ha ennyi embernek így jött le ott kell valaminek lennie :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy Jon érdekes lenne, vajon születik-e gyereke és neki mernek-e mesélni a Targaryenekről :D Mert valószínű ha nem foglalkozik is az esküvel és lesz valami akkor ezt a mesét neki már nem adják át, de arra is esély van hogy Jonnal halnak ki a Targaryenek. Valószínű kár ezen gondolkodni mert soha nem derül ki. -
lonvard #18986 Most már lehet mondani azér. -
#18985 Rendesen kínosan éreztem magam a rész alatt. Voltak jelenetek mikor már csak az hiányzott hogy valami műnevetést alákeverjenek, annyira béna volt. -
Kingtiger15 #18984 Árulásnak minősül azt mondani, hogy meghaltak. Felszabadultak. -
lonvard #18983 Jó a majdnem 1 millió az fantázia. Nem rombolta le bokáig a várost. A hiroshimai atombomba nem gyilkolt volna le ennyit. Hiroshimában meghalt a 350 000-ből kb. 50 000 az első nap, a többi az a sugárzástól. Mivel a sárkány nem tudta olyan szinten lerombolni az épületeket, így a lakosság nem egyhatodát, hanem tudományos becslésem szerint egytizedét ölte meg, ami mindössze 100 000 ember. Oké, az gombócból is sok. De, akkor sem ölt meg mindenkit. Pláne hogy utána akkor min uralkodnának ugye. Keleti migráncsokat telepítettek volna be? :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.20. 21:51:23 -
#18982 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem értek egyet, a gyilkolászás, meg ennek szar vége lesz is ugyanannyira kiszámítható mint a happy end. Ha jobban megnézed itt sem happy end lett, egy happy endnél Dany harangszóra leáll, Cersei-t megöli Arya. Dany egyesíti a királyságokat és elhozza békével és szeretettel az új világot amit kiterjeszt majd vissza Essosra is meg mindenfelé. Ehelyett itt, sok család teljesen vagy majdnem teljesen kihalt, a 7 királyság megszűnt egy királyság alapú új berendezkedést póbálnak a válság kiküszöbölésére, tulajdonképpen válság az van mert a főváros egy romhalmaz, mellette a háborúskodás kizsigerelte a királyságokat pedig a tél hosszú lesz. Szürke féregék mi a fenét kezdenek? A makulátlanok hardware híján nem alapíthatnak családot most elmennek zsoldosnak? Vagy leélik nyugiban az életüket ott? A dothrakiak meg nem úgy néznek ki mint olyan nép aki tényleg letelepedne, lehet nem is volt olyan hülyeség Dany terve hogy folyamatosan háborúban tartani őket még el nem fogynak... Persze vannak pozitív részei is, mint Sansa megkapta amit akart, Arya igazából nem is tudjuk mit csinál az a legértelmetlenebb része nekem, nem karakter idegen csak olyan semmilyen, Jon még viszonylag boldog lehet gondolom hogy ne lehetne felesége meg gyereke törvény szerint pont leszarja, Bran király lett a sok stark szenvedés után, Tyrion meg a többi tanácsadó is jól megúszta, de hát ők is vannak akik egyedüliként a családjukból. Szerintem keserédes lett a vége ahogy mondták is hogy lesz, nem teljes happy end. -
Kingtiger15 #18981 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megtört, meghasonlott ember, önkéntes száműzetésbe vonult. Ha valaki netán utánanézne, hogy tölti az életfogytot, hát felderíteni ment. -
gsanya21 #18980 Vastrón c. finálé nézőszáma: 19,3 millió fő. -
no_way #18979 Eredetileg a Mások miatt akartak a Fal déli oldalára kerülni.
Mostanra viszont rájöttek, hogy a fal déli oldalán élő emberek is nagyon mások :) -
lonvard #18978 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez egyébként jó meglátás, mert a falnak nem sok értelme van az adott pillanatban. Westerosi Unió van most, a határátkelőhely az maximum arra jó, hogy megnézzék, hogy van-e csempészáru a cuccok közt. Szóval simán lehet, hogy Jon több fantáziát látott abban, hogy az északi néppel újjáépíti a településeiket. -
Gerin #18977 Vad Józsi:
- Remélem a házam nem dúlták fel a zombikák :P
Vad Pista:
- Úgy se vót semmid
eh -
Sequoyah #18976 Lattak hogy mi folyik a faltol delre, es ugy dontottek ezt inkabb kihagyjak, hulye otlet volt:D