19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Prof William
    Amíg tart a visszaszámlálás... Ha a Game of Thrones a Disney készítette volna.

Obeyn és a Mountain. Pg 12-es verzió. :)

Melissandre

• SzinesGeza
    Korábban is nyilatkoztak már kamu dolgokat a történetről.
  • Stockbauer33 #14379
    http://sorozatfan.com/?p=169460
  • molnibalage83
    Szerintem tök felesleges ilyeneken agyalgatni... Lesz valami és majd meglátjuk. Ennyi. Persze mindenkinek kell egy hobbi. :)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.02. 10:57:18
  • sata75
    "...nem lehet happy end vagy romantikus kapcsolat a sorozatban" – közölte Benioff.
    Asszem ezzel meg is dőlt a teória:) Szerintem kb mindenki meg fog halni kivéve Jont.
  • Pares
    GRRM maga mondta egy interjúban, hogy a Targaryenek valamivel ellenállóbbak a hővel szemben, szóval ez benne van a génjeikben, Daenerys meg egy mutáns :D Plusz a mágiának és maguknak a sárkányoknak is szerepe lehet a dologban.
  • Malakai
    Tűz immunitás nem egy Targaryen dolog, az egy Danny dolog.
  • Ainz
    Az újjászületés után lehet az lett.. :D
  • Zozo0122 #14373
    Jon nem tűzálló, az első évadban is megégett a keze.

Cerseit vagy Jaime vagy Tyrion kell megölje. Szerintem is inkább Jaime :D HA Tyrion tényleg nem Tywin gyereke, (teória) akkor a valonqar (kistestvér) csak Jaime lehet. Cersei egyébként pár perccel idősebb :D
  • Kmarha
    Egyben egyezik a véleményünk, Cersei-nek Jaimei kezei által kell pusztulnia, és az általad felhozott párhuzam, nem is rossz ötlet (bár vicces, hogy a sárkánytűzet már felhasználó Cersei fenyegeti a Sárkányok Anyját gyújtogatással :D)

A többit majd meglátjuk, remélem azért csavarosabb lesz, mint ez a megoldás, amit a fél világ szajkóz
  • dalmar
    Sziasztok!
    Van egy elméletem a folytatásról,kíváncsi lennék a véleményetekre..
    Szerintem Daenerys Targaryen szépen eljut királyvár alá,ott Cersei megfenyegeti hogy felgyújtja a várost!(hisz nincs veszteni valója)
    Emiatt Jaimei fog végezni vele (mint ahogy az őrült királlyal.)Havas Jonék vissza vonulnak a mások elől. Daenerys Targaryen és Havas Jon összeházasodik.A Targeryenek egymás között szoktak házasodni. Közösen megállítják a másokat,és esetleg Melisandre újra termékennyé teszi Daenerys.(úgy nagyjából ez lenne az elméletem,kíváncsi lennék a véleményetekre.Persze sok szereplőről van ötletem de nagy vonalakban így látom)
  • Prof William
    Egygetértek.

Joffrey (alias Pöcsfej Király) és Ramsay közül Ramsay volt jobb.

Joffrey csak egy elkényeztetett pöcs volt, aki nagyon de NAGYON elkapattak gyerekkorában és azt hitte -joggal- hogy ő mindent megtehet. Aztán amikor Király lett ez hatványozottan igaz lett. Cersei alaposan befürdött mindkét fiával. az egyiket túlnevelte a másikat meg alul.

Ramsay viszont -bár mi tagadás ő is az örömét lelte benne- a nagyobb célokat is a szeme előtt tartotta. Ő "kreatívabban" volt gonosz és kegyetlen.

Remélem hogy Euron is majd ezt a vonalat követi. Gonosz lesz de nem csak azért hogy "Háháhá látjátok milyen gonosz vagyok?"

A vége felé már Ramsay is beleesett ebbe a hibába de szerencsére nem nagyon.
  • Master91
    Kapásból a többieknek volt idejük kibontakozni, részeken át átadni azt hogy mennyire zakkantak
  • Pares
    Nem hiszem, hogy Joffrey-n bárki is túl fog tenni, az ő karaktere ilyen szempontból tökéletes volt, Ramsay szerintem csak második lehet utána, mert habár ő is hasonlóan elmebeteg és szociopata volt, de a meglátásom szerint ő "legalább" stratégiai célokra is felhasználta a terrort, míg Joffrey csak élvezetből, és csak mert ehhez értett. Ráadásul Joffrey a legmagasabb lehetséges pozícióban volt ahhoz, hogy a perverz és szadista énjént kielégíthesse. Euronnak nagyon nehéz dolga lesz, én az ő karakterétől brutalitást és kegyetlenséget várok, de meglepődnék, hogyha a Joffrey- és Ramsay-féle elmebajon túl tudna tenni.
  • Terawatt
    Én úgyis a Másoknak drukkolok
  • Stockbauer33 #14366
  • Ainz
    SPOILER A KÖVETKEZŐ ÉVADDAL KAPCSOLATBAN!!! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A sárkányt és a homok kígyókat direkt nem írtam, mert 98% hogy a spoilerek bejönnek, mert eddig a trailerek alapján minden úgy van ahogy hónapokkal ezelőtt redditen írta egy felhasználó..btw emiatt sajna nem lesz 3 sárkánylovas.. :( pedig elég epic lett volna, ha igaz a
    teória.

Utoljára szerkesztette: Ainz, 2017.06.26. 17:47:55
  • DantszEE
    Van egy halvány, sajátos teóriám, miszerint mindig azok halnak meg, akik nem szenvedtek még drasztikus fizikai sérülést.
    Robb, Cat, Margaery, Oberyn, Rickon, Ygritte, Ned, Joffrey, Robert, Ramsey, Drogo... Stb. Sorolhatnám.

És mindig azok maradnak életben, akik már bekaptak valami nagy sérülést, amivel nehezebb az életük, mint holtan lenne.
    Jaimenek a keze, Tyrionnak az arca (persze könyvben durvább), Brannek a gerince, Theonnak elég sok mindene, Véreb a halál küszöbén volt, Daenerysnek nem lehet gyereke, Davosnak a fia halála, Jont nem magyarázom.:D

És ez a teória szerint akik tuti meghalnak: Kisujj tuti sajna. Missandei TUTI, túl nagy biztonságban van Dany mellett. Sansa is eddig mindent megúszott, leszámítva a megerőszakolást. Brienn, Tormund, Cedric, Yara... És így tovább.
  • Caliph
    sztem reális esélye van az írót ismerve:D bár nem tudom meddig terjedhet a tél világa,esetleg a dorni sivatagot is legyőzné-e vagy a keskeny tenger túloldalát (mereen,astapor a nagy fűtenger stb) (mondjuk térképből mi lehet a hivatalos? vagy van e olyan? mert kb 6féle is kering a neten)
  • Lacc 88
    Azt nem merik szerintetek bevállalni, hogy nem lesz Happy End és az emberek elbuknak a holtakkal szemben? Így max azok élik túl, akik jó messze vannak.
  • Pares
    A jelentősebb szereplők közül:

Aki szerintem nem éli túl az évadot:
    Baelish, Cersei, Mountain, Yara, Euron, Tormund, Beric, Sand Snake-ek közül valamelyik/néhány/mindegyik, Rhaegal vagy Viserion, esetleg mindkettő.

Aki szerintem túléli az évadot:
    Az összes Stark és Targaryen, Tyrion, Jorah, Melisandre, Davos, Brienne, Jaime, Hound (nagyon remélem, ő az egyik kedvencem), Theon, Sam.
  • Ainz
    Ti mit tippeltek ? Kik lesznek az idei szezon halottjai ?
    Szürke Féreg, Beric, Thoros, Mountain, Cersei, Littlefinger, Sam apja, Bron

Ezekre fogadnék nagyobb összegben.
  • Caliph
    Sam,the walkers are coming!!!

• Pares
    Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mit fog Melisandre tenni, amikor megtudja, hogy Daenerys tűzálló :D Ebből és más szempontból őrá is rá lehet erőltetni az Azor Ahai próféciát, de Daenery kezében nehéz elképzelni egy kardot. Úgy emlékszem, hogy az a másik papnő Daeneryst nevezte Azor Ahainak, nem? Vagy az is lehet, hogy a kard csak egy szimbólum, egy metafora, és teljesen félre van értelmezve a prófécia? A Jedik is nagyon félreértelmezték. :D Vagy lehet, hogy Azor Ahai nem csak egy ember? Amúgy Jonban is Targaryen vér csörgedezik, vajon ő is tűzálló? :O :D
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.06.24. 12:19:39
  • Pares
    A tridenti csata után Ned Stark King's Landingba sietett, meg akarta előzni Tywint, csak ez után ment a Tower of Joyhoz, szóval ha ebből és a sorozatban látottakból indulok ki, akkor nem valószínű, hogy Jon pontosan akkor született meg, amikor az apja meghalt. De nem tudom, hogy a könyvekben erről részletesebben van e szó, és ennek egyébként sem látom a jelentőségét
    Az Azor Ahai próféciában az eredeti hős áldozta fel a feleségét, és így hozta létre a Lightbringer nevű kardot. De Azor Ahai visszatéréséről szóló próféciában csak arról van szó, hogy valamilyen tűzből fogja kivenni a lángoló kardot, ami a Lightbringer lesz. Szóval Daenerysnek nem kell meghalnia. Elméletileg. Egyébként szerintem szinte teljesen biztos, hogy Jon az, aki ezt próféciát beteljesíti. Ráadásul ő saját maga testesíti meg a "tűz és jég dalát" (Targaryen + Stark = Stargaryen)...
  • Zozo0122 #14356
    Nem lehet Berricből Azor Ahai, nyugi. Ő csak Thorostól kapja az erejét, gyakorlatilag többszörös élőhalott. A könyvben itt már nem is él, mert másnak adta az életét. Azor Ahai jóslata csak Jonra és Dany bátyjára, Jon apjára, azaz Rhaegarra illik. Rhaegarra főleg, de kb. tuti, hogy ugyanabban a percben született Jon, amikor Robert megölte Rhaegart.

Na és innen spoiler, csak telóról vagyok. HA Jon lesz Azor Ahai, akkor össze kell jönnie Danyvel és meg kell ölnie. Csak így lehet. Amúgy ha belegondoltok, Dany Jon nagynénije :D
  • Caliph
    a kérdés, amit sosem fogunk megtudni,hogy akkor is ketté vágta volna e a kardját ,ha kutya bűnös lett volna R’hllor szemében :D
  • Pares
    Ja, aztán jól kettévágta a lángoló kardját. Beric tüzes kardja sem több Melissandre trükkjénél.
  • Caliph
    Nem csak a trailerben mutatták,emlékezz csak a harcra a kutyával,megvágja a kezét és a vérrel gyújtja meg a kardját.Nem tudom hogy Beric kardja lehet e a Fényhozó,illetve ezt a részt mennyire bontják ki a sorozatban majd,de Stannisnek is volt lángoló kardja,de az Melissandre trükkje volt
  • Pares
    Kizárt. Ha valaki be is teljesíti az Azor Ahai jóslatot, azt tuti nem egy trailerben fogják megmutatni. Amúgy meg ki más lenne az, mint Jon Stargaryen? :) Daenerysről nem tudom elképzelni, ő uralkodó típus, nem hadvezér, mint Jon, aki a frontvonalban harcol.
  • Malakai
    Mókás lenne. :)
  • Caliph
    No,csak nem beric dondarrion lesz a fény bajnoka?:) már gyújtott korábban is kardot :)
  • Stockbauer33 #14349
  • Stockbauer33 #14348
  • Stockbauer33 #14347
    http://sorozatwiki.hu/hirek/brutalis-tronok-harca-maratonnal-keszul-az-hbo-2017
  • molnibalage83
    Felesleges ennyit agyalni ezen. Az ilyen dolgok egy részében semmi logika nincs, maszk, költség és dramaturigiától függ. Fordítva gondolkodva, az élőholtak mitől halnak meg attól, mert valaki rábasz egy nagyot vagy belelő nyíllal...?
  • Malakai
    Csak legyen kint is jelezve, könyves spoiler.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.06.14. 20:23:43
  • Caliph
    Könyvben Lady Starkot is visszahozták,több napi vizihulláskodás után,és nem szép látvány,ráadásul a torokvágást sem sikerült teljesen gyógyítani mert szinte alig tud beszélni,de inkább az is hörgés :D
  • Shiwo
    fantasy világ függő a gyógyítás, legyen az film, regény, sorozat, számítógépes játék, szerepjáték, stb...

például a Dungeons&Dragons esetében helyből több is akad, vannak "egyszerű" gyógyító varázslatok, van, ami egyből teljes életerőre állít vissza.. de nem feltétlen gyógyul meg a levágott kar, a kiszúrt szem... van külön regeneráció, ami a levágott testrészt, a kiszúrt szemet is gyógyítja.. és van ami úgy meggyógyít, hogy akár születési rendellenességet is helyre tesz..

arról nem beszélve, h ott a feltámasztás külön varázslat.. abból is van olyan, amihez nagyrészt ép hulla kell, és sérült marad a feltámadás után, van olyan varázslat, ami nem csak feltámaszt, de meg is gyógyít, és van ami akár a hamvasztásból is visszahoz..

plusz a mesélőtől is függ szerepjáték esetében.. van, aki úgy veszi, hogy a mágikus gyógyítás kilöki a szervezetből a nyílvesszőt, de volt olyan mesélőnk, aki esetében előtte ki kellett húzni, különben belegyógyult a testedbe..

szóval számos lehetőség van, akár egy fantasy világon belül is, több között meg pláne lehetnek eltérések..

szúrt seb amúgy sem végez nagy roncsolást, gond akkor van, ha létfontosságú szervet ér.. de volt már rá példa a valódi életben, hogy valakit keresztülszúrt egy vasrúd, még arra is, hogy konkrétan a fején, agyán hatolt át, és megúszta maradandó károsodás nélkül..

a GoT-ban erősen limitáltnak tűnik a gyógyítás / feltámasztás.. a jelek szerint a roncsolást, szúrást, vágást gyógyítja, de heg marad.. ha az adott testrész megsemmisül (kiszúrt szem, levágott végtag), azt nem hozza rendbe.. és minden bizonnyal ha levágják valaki fejét, akkor azt már nem tudják visszahozni.. vagy esetleg úgy, ha a varázslat előtt visszavarrják a helyére..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.06.14. 19:40:44
  • Prof William
    Fura hogy nagyon sok ilyen "minden sebből felgyógyító varázslat" meg "öngyógyulás" sztori esetében a szem szinte mindig tabu. gondolom annak gyógyulása sokkal komplexebb mint egy sima hússeb összeforrása és ezért nem gyógyul meg. (Persze szigorúan csak fantasy keretek között tartva az eszmefuttatást.)