Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pont azért született annyi Arya-teória, mert Arya viselkedése a 7. részben teljesen szembe ment az addig felépített karakterével, ráadásul azok a túlélhetetlennek tűnő hasba szúrások rátettek az egészre még egy lapáttal. Ami a 8. részben történt vele az meg egy nevetségesen hihetetlen katyvasz. Sajnos.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

trident
Illetve betompítva az opiáttól? Pont hogy emiatt inkább lehetne kába és lassú.

Mondjuk nem pofázok, túlpörgettük ezt az Arya teóriákat. 😄

Csak csatlakozom hozzátok. Az Arya szál butácska, suta volt. A rész egy finom töltelék volt, hiszen azért érdektelen nem volt, én is azt mondom, hogy Sándor vitte a tölteléket meg a nekrohegy. 😄
Brienne számomra érdekes karakter, érdekel a története, csak nem szabad sokat szerepelnie, mert egyszerű mint a faék. =)

Várom a következő részt.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Mert? <#vigyor0> Szerintem meg Rémusz bácsi.

QuippeR
ez mind elképzelhető, de szerintem Hodor a night king.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Count Adyn
Mondjuk a milk of the poppy az gyakorlatilag morfium álá westeros szóval szarásig befájdalomcsillapítózva simán lelehet nyomni egy olyan sprintet mert nem érzed ahogy szakad szét a tested épp😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Jim Morrison
spekulációk a következő részről <#bohoc>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Most komolyan mi volt ez a rész?

Szóval így dolgozik egy profi bérgyilkos. 😊 A lehető legnagyobb feltűnést keltve üldözi a célpontot árkon bokron át.

Arya meg elég komolyan kipihenhette magát, ha ilyen jól bírta futkározást. Lehet, hogy kelet volna egy montázs, hogy legalább egy hétig ápolják. De még így is necces a futás.

Az meg milyen már hogy nem láthattuk a gyökér kis csajjal a leszámolást? Rohadtul megutáltam + Arya nemezise lett erre nem láthatjuk ahogy lenyomja?
Idióták ülhetnek a rendezői székben.

De ez mondjuk Arya felgyógyulására is igaz. Milyen sok elmélet volt hogy a csaj biztos, hogy nem viselkedett volna ilyen hülyén, meg hogy miért bal kézzel dobta a pénzt, miért flangált védtelenül stb...

De nem tényleg ilyen hülye volt, a megmenekülést pedig letudták egy már 20 éve is gáznak számító "alszok egy kicsit az életveszélyes sebre és lám már nem is olyan súlyos." - fordulattal
Ainz
9-10 rész SPOILER LINK, NE NÉZD MEG, HA NEM AKAROD LELŐNI A LÉNYEGET!!!!!!
KOMOLYAN NEFORDULJ VISSZAÉN SZÓLTAMhttp://pastebin.com/56BL0QW0
ToCsEk
Waif<#szeret>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Terawatt
Nem fog a világ annyit élni, hogy lássuk a gyerekkorát <#idiota>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Caliph
szerintem meg befut a greyjoy teleport flotta 😄 Amúgy a vastrón örökösről meg annyit hogy simán lehet hogy a kicsi tommen felcsinálja margeryt aztán nesze ott az örökös

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Terawatt
Vagy a sarik láttán beszartak a hajókon, nem lőnek így a sárkány se aggrozik. MMO logic

Azért egyet-kettőt szerintem biztos feléget, erődemonstrációként... Meg aztán ott vannak Greyjoyék is, akikről nyilván még nem tud, de hát Daenerysnek mindig szerencséje van amúgy is...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

[NST]Cifu
Szvsz hülye lenne felégetni azokat a hajókat. Jól jönnek azok még...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szerintem egyértelmű, hogy mi fog történni: Drogon és talán a másik kettő is felégeti az ellenséges hajókat, akiket meg nem, azok meg összeszarják magukat félelmükben.

Palinko
Jamie most is mondta, első sorban Lannister másod sorban lovag, soha nem fogja elhagyni ezt a süllyedő családot, vele pusztul majd. egyetlen pozitív Lannisterként, ha Tyriont nem számolom akit kb kitagadtak.
Palinko
nem tudom milyen gyorsan repül egy sárkány, de egyezzünk meg, hogy 5ször olyan gyorsan mint egy gyerekkel, nőkkel vonuló lovas csoport. ha azt mondod ez kevés mert szted sokkal gyorsabban akkor azt mondom szerintem is, de már ilyen különbségnél is pár nap kell még megérkeznek a lovasok addig lezajlik az ostrom, mert nem az van, hogy majd falakon kívül tartjuk őket, hanem beúsztak az öbölbe... sárkányról is tudhatnak, nem fog meglepetés számba menni, elbújhat ott pár ballista... a sárkány se gyilkolhatja annyira a hajókat mert Daenarys megfogja tudni hogy a többit felégették ezekre van szüksége. szóval elméletileg bármi lehet ott, gyakorlatilag meg úgy is tudjuk mi lesz
HOLD THE THRONE
😄

hodort se láttuk meghalni. ha jól emlékszem, csak a kezét kezték el csócsálni. bármi lehet még 😊

Terawatt
Télapó nem létezik

Kék szemekkel? <#vigyor0>

Lópikula
Hatalmas spoiler a 10. rész végéről, tényleg csak saját flelősségre nyissátok meg, aki nem bír magával inkább loggoljon ki!

Hodor

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Senki nem harapja le a fejed. <#vigyor0>

nearo
az enyémekben csak a korábbi epizódokról megy okfejtés... meg ha jól rémlik azokban is, amikre válaszoltam, azokat nyitogathatod

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

DantszEE
Pont ezért kérdeztem, hogy mennyire konkrét spoilerek. Mert ugye van különbség felcsigázás, és egy fordulat teljes leleplezése között.😊
Én csak előbbit pártolom. Spoiler tagekbe meg spoilermentes nagy méretű képektől elkezdve, legutóbb lement epizód történésein keresztül, legközelebbi epizód elhintett morzsájáig aztán bármi lehet, ha nincs külön odaírva, mi.

De nehogy valaki leharapja a fejemet, úgyhogy tényleg inkább várok egy hetet fórum nélkül.😊

[NST]Cifu
Egen, csak kérdés, hogy meg-e tudja tartani. Én erről írtam lent.

Ezért tartom fejvakarósnak azt, hogy jönnek is a 'legális' meg 'jogos' trónkövetelő formájával. Lehetnek ilyen szép szövegek, de lásd Stannis esetét, hiába formált jogilag tökéletes indokot a királyságára, mégse álltak túl sokan mögé...

A második fiak amolyan szellemhadtest a sorozatban. Nem nagyon emlékszem rá, hogy láttuk volna őket bármilyen akcióban. Daario Naharis talán az egyetlen képviselőjük. Mindenütt, ahol valami tömegjelenetben Daenerys katonai erejét kell mutatni, ott a makulátlanok szerepelnek.

A könyv alapján bárki felülhet a Vastrónra, amikor Ned Stark megjelenik a trónteremben, Jaime-nél (ez egy visszaemlékezés kapcsán volt, pont azután, hogy megölte az őrült királyt) is felmerült, hogy a Stark miért nem foglalta el a trónt...
Tudod vagyunk páran, akik szeretik a spoilereket, szeretnek elgondolkozni a lehetséges kimeneteleken az információ morzsák birtokában, de ettől még élvezzük a sztorit. Nagyon élvezetes így beszélgetni az egész sorozat volt és lehetséges történéseiről.
Tudom sokan vannak, akik irtóznak a spoilerektől, de érdekes módon csak csak bele kattintanak, aztán persze nem ők a hibásak, ha megtudnak olyasmit, amiről nem akarnak tudni. <#vigyor0>

[NST]Cifu
Szerinted hogy lehetne jobban körülírni? Szerintem sehogy.

Megtettem azt, hogy ahol spoiler található az Ep. 9.-10. kapcsán, ott egy figyelmeztető szöveg került félkövérrel a hsz.-be. Szerintem ennél jobban ezt a helyzetet már nem nagyon lehet kezelni...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.14. 13:53:39

[NST]Cifu
Pontosan erről van szó. Jöhet Dany a hülye szövegével, hogy viharban született, láncok letörője, Drogo farkán pörgő, ettől még a kutya nem fog beállni a mögé és nem sokan fogják elismerni jogos trónkövetelőnek. Ha viszont ott van mögötte pár tízezer Dothraki és pár ezer Makulátlan, plusz egy elég erős zsoldos sereg (a Második fiak), extrának még van három sárkánya, nos, úgy már valóban jogot formálhat a trónra, mert félnek tőle, aki pedig nem, és harcolni akar, azt esélyesen legyőzheti.

Teszem hozzá, Dorne és Fellegvár erősen kérdéses lesz, noha ez megint GRRM és nem sorozat-szál, mert anno csak a Dorne-iak tudtak ellenállni a Targaryen-eknek, és ugyebár a mágia illetve a sárkányok pedig feltehetően Fellegvár ügyködésének köszönhetően tűnt el Westeros-ról...

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.14. 13:54:42

DantszEE
Hát kösz.😄
Asszem minimum egy hétig ebbe a topicba sem kell jönni.

molnibalage83
Bigger Army diplomacy alway wins. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Egy olyan kaliberű lázadásnál, ahol megölik a királyt, és családját, nem nagyon érdekel senkit, hogy vannak még lehetséges aspiránsok. Illetve Robertet érdekelte, mert meg is akarta öletni őket. Robert erővel lett király, és mert a nagy házak többsége támogatta, meg is tudta tartani magának és örököseinek.
De ha a Baratheon vérvonal kihal, akkor már más a helyzet. Megint megy majd a politikai háttéralku, hogy melyik ház kihez húz. Itt lesz nagy szerepe Varys ténykedésének. És nem utolsó sorban Daenerys haderejének.

Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.06.14. 13:36:30

Nos,
Egy felől, ha a uralkodói család kihal, a legközelebbi oldalági rokon család jelentkezhet be hivatalosan. Gyakorlatban az akinek serege, pénze, és támogatottsága van
[NST]Cifu
Ettől még a Targaryen-háznak voltak túlélői, tehát jog szerint őket, és nem a Baratheon-okat illette volna a trón. Ezért mondom, hogy ennek a jogformálásnak az emlegetése eléggé kontraproduktív. Azé a trón, aki meg tudja tartani...

Nem tudjuk, hogy Gandry-n kívül az összes Robert-fattyat megölték-e, a legtöbbet igen, de biztos információnk nincs erről.

nekem a fő kérdésem hogy mire fut ki az egész sorozat?
súlyos szituációk, jól megírt karakterek... az egésznek súlya van, ezért tetszik
ha nem fut ki olyan monumentális és súlyos végkifejletre, amit elvárnék, akkor nagyot fogok csalódni.

A Baratheonok is szegről végről Targaryan-ek. És akkor egy regnáló király ellen, aki történetesen őrült volt, lázadtak fel. De Tommen halálával nem lesz király, sem hivatalos trónörökös. Gandry-n kívűl az összes fattyút megölték. De nem is biztos, hogy fattyúk között kell keresgélni, hiszen egy egyenes ágbeli Targaryan jelölt már van.

[NST]Cifu
Odaírtam, ne kattints rá. Ha kétséged van afelől, hogy tudni akarod őket, nem nézd meg.

Ennyi döntési képesség már csak szorult mindenkibe...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.14. 13:10:01

DantszEE
Ezt én is szeretném tudni. Olyan kaliberű spoilerekről van szó, hogy az utsó 2 részben meghal 10 fontos szereplő?
Vagy olyanról, hogy teszem azt, Tyrionnak 6 darabra vágják a fejét?
Nagy a kísértés a kattintás iránt.

[NST]Cifu
Ep. 9-10 spoiler

A Baratheon-ház sem úgy került a Vastrónra, hogy kihalt a Targaryen-ház, hanem szépen elfoglalta a trónust.

Pontosan ezért sem értem, hogy mi az, hogy "legális trónkövetelő". Hogy ha Jon Snow lehet törvényes trónkövetelő, akkor Gendry is lehetne az, ahogy Robert Baratheon többi fatyja is bejelentheti a trónra az igényét.

Jól gondolom, hogy tele van a topic 9. 10. részes spoilerekkel? Ezeket jó lenne ha külön jelölnétek.

Az egy sárkány sziluettje. Dany jön a jussáért.

Terawatt
Bran látomásában volt egy jelenet, ahol egy bazinagy árnyék vetült King's landingre.

Ep 9.-10. spoiler

Köszi.
De ha Tommen meghal, amire már utaltak Cersei jóslata kapcsán, akkor szabad az út a király választásra, nem lévén több törvényes örököse a Baratheon háznak. A Lannisterek nem lehetnek király állítók, max a Targaryan ivadékok lehetnek legális trónkövetelők. Lehet hogy Jamie végre igaz lovagként a jó oldalra áll? Varys meg majd jól összehozza a bandát Daenerys mögé. Bran elmeséli Jonnak, hogy végül is ő is Targaryan, így Daeneryst kellene támogatnia.

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.14. 12:43:14

Terawatt
Nyaka relatív védtelen:
nagykép:

Ep.9-10 spoiler

Már korábban is felvetettem ha
Ha Tommen meghalna ki lenne a király?

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.14. 12:42:49
Tényleg, zombihegyet hogy lehetne megölni? Hisz zombi. Meg nagyon nagy darab, és puszta kézzel leszedi egy ember fejét, pluszban teljes vértben van, tehát az se lehet, hogyan sokan körül állják és feldarabolják.
[NST]Cifu
A Fal mágikus erővel bír a novellában, ezért nem olvad el még nyáron se, és az olyan esetek, mint amikor a Fal megmászásakor Jon-ék alatt omlik a Fal, a magyarázatok szerint egyfajta mágikus védelmi mechanizmusa a Falnak.

[NST]Cifu
Beleraktam a forrást is.