19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#14421 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tényleg jól láttam ,hogy Ed Serran is szerepelt benne? -
#14420 nekem tetszett a rész. nem gondoltam volna, hogy ennyi évad után egy kezdő részben találkozunk a sorozat legundorítóbb jelenetével...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sam, ahogy sorozatosan üríti/pucolja az ágytálakat
de mégis csak van két dolog, ami piszkálja a csőröm:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az egyik rögtön ez, hogy szerintem kissé túlságosan komolytalan lett ez a bilis rész. értem én, hogy valahogy szemléltetni kellett, hogy sok idő eltelt, de ezek a gyors vágások ilyen vígjátékba illők voltak.
a másik, ed sheeran. nagyon kilógott a lóláb. sok más híresség is cameozott már, de ez tök idegen volt, hakni, egyáltalán nem illett bele.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.07.17. 15:47:56 -
Pares #14419 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Erőből egészen biztos, hogy nem nyomják le az élőhalott hordát, a sárkányüveg a WW-k ellen kell, ők irányítanak. Pontosabban szerintem a Night King irányít mindent, a többi WW-t is, szerintem ő is olyan warg lehet, mint Bran, csak sokkal, sokkal erősebb, és egyszerre "wargol" bele az összes élőholtba és lehet, hogy a többi WW-be is. Szóval szerintem az a helyzet, és ezt szerintem valami módon, lehet Samnek hála fel is fogják fedezni, hogy ha kiiktatják a Night Kinget, akkor az összes többi élőhalott/WW elpusztul azonnal. Csak a Night Kinghez kell eljutni, és lehet, hogy a hozzá vezető út megnyitásához sokan feláldozzák magukat, hogy Jon megölhesse.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.17. 13:51:48 -
suba53 #14418 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A sárkányüveg fegyverek a holtakra is hasonló hatásúak vajon, mint a másokra? Nem rémlik hasonlóan látványos szilánkokra hullás, vagy eddig nem is láttunk ilyesmit? Mert ha csak a másokra van ilyen végzetes hatással, akkor a holtak iszonyú seregét nem fogják tudni ezzel megállítani. Az éjkirálynak elég csak a háttérben maradnia, és szépen feltámasztani az elesett embereket. A tűz lehet ellenük hatásos, ahogy Brandon Stark is szépen felgyújtotta őket. Cersei-nek meg szép készlete van futótűzből. -
Pares #14417 Áh, de sokat vártam már erre. Jó rész volt ez, jó bevezetés az elkövetkezendőkbe.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor azt mondta Euron, hogy hoz Cerseinek egy ajándékot, először azt gondoltam, hogy megtámadja Daenerys flottáját. De az kicsit nagyon merésznek tűnt, aztán eszembe jutott egy korábban nyilvánosságra hozott kép, és megnyugodtam, hogy más lesz az ajándék :D
Szóval Jon dragonglasst keres, Daenerys meg egy dragonglass hegyen csücsül. Már csak informálni kell Daeneryst, hogy mi a helyzet. Szerintem Daenerys nem fog akadékoskodni, de úgy is azt fogják csinálni, amit amúgy is meg kell tenni minél hamarabb: eltakarítani Cerseit meg az összes szövetségesét.
Arya meg egyedül kiirtotta az összes Freyt, zseniális volt :D Ha emlékeztek, akkor Bravosban mérgeket is kevergetett... Azt hittem, hogy ezek után ő is elindul Winterfellbe, de úgy látszik, hogy ki kell még húzni néhány nevet a listáról, mielőtt az összes Stark újra találkozhat. Kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle :D Jaime sem tűnt olyan elhivatottnak Cersei iránt, mint korábban, könnyen el tudom képzelni, hogy ő lesz az, aki végül megfojtja Cerseit, és nem Tyrion. Bár van még néhány variáció, ahogy el tudom képzelni a halálát :D
Tormundék és Dondarrionék is Eastwatch felé tartanak. Nem hiszem, hogy a WW-k át tudnak vagy át akarnak menni a vízen, vagy hajót építenének maguknak, viszont azt el tudom képzelni, hogy az élőhalottak átsétálnak a tengerfenéken.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.17. 11:38:14 -
ddany7 #14416 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mivel ugye gyerekkorában vagy mikor belenyomták a tűzbe a fejét, ezért gyanítom különleges lehet ő is ebből a szempontból -
suba53 #14415 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Clegane vajon azért látta a tűzben az eseményeket, mert ő is valamilyen módon kiválasztott? Vagy kellett hozzá Thoros segítsége? -
#14414 micsoda cameo:)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.07.17. 11:56:46 -
Prof William #14413 Egy kérdés addig...
Tehát ha a Lord of Light visszahoz valakit, akkor az azt jelenti, hogy az alany fontos a számára és mivel befolyása lesz az eseményekre, ezért attól kezdve mindig fel lehet éleszteni?
Beric -et is az első siker után is jó pár alkalommal visszahozták.
Ez igaz lehet John-ra is?
De ha teszem azt sikerrel jár és megmenti a világot, majd teszem azt 20 évvel később leesik lováról és meghal, akkor már nem működne a felélesztő mágia, mert már elvégezte a feladatát? -
ddany7 #14412 Nagyon lassú volt. Az utolsó 10percben 2 mondat ha volt amúgy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!meg nézhettük Dany milyen komolyan sétál haza. Viszont Clegane tényleg látott valamit a tűzben..?!
Az első jelenet után azt hittem, hogy pörgősebb első rész lesz -
#14411 Hajrá, hajrá! Kicsit lassú volt, de összességében én teljesen elégedett vagyok. Megadta az alaphangot és már most várom a következő részt. -
Prof William #14410 Mi ez emberek? Azt hittem hogy reggel 8-kor már tucatnyi posztot látok majd itt. :) Mondjuk én is majd mai napon lesem meg. :) -
Stockbauer33 #14409 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya :) -
Stockbauer33 #14408 http://sorozatwiki.hu/hirek/rossz-hir-a-magyar-tronok-harca-rajongoknak -
Prof William #14407 Végre annyi várakozás után most már tényleg itt a tél. :)
Egy kis kedvcsináló estig...
-
#14406 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!engem az nem erint, hbo go sokkal kenyelmesebb. Ha kell csak 9kor nezem meg az epizodot...:) -
Pares #14405 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt nem tudom, de nCore-on biztosan :D -
#14404 Hbo go n szokás szerint hétfő hajnalban elérhető lesz ugye? -
Stockbauer33 #14403 -
Pares #14402 Érdekes:
-
Prof William #14401 Akkor már átjutottak a falon! :) Mondjuk Angliában alapból elég hideg van, szóval csak idő kérdése volt. :) -
#14400 Felnőtt emberek beöltöznek, mint a gyerekek, és még hálovín sincs! :) -
#14399 Jobb oldali nő reakciója XD -
#14398 -
maladyce #14397 Malanapi menő videó , rákészülvén a trónok harca evádra.
-
Pares #14396 Én arra értettem, hogy a WW-ket és az élőhalott seregüket erőből nem fogják lenyomni. Az meg garantált, hogy lesznek nagy csaták. Egyébként GRRM saját maga mondta, hogy "bittersweet", vagyis keserédes befejezése lesz a történetnek. Én valami olyanra számítok, hogy valami "trükkös", mágikus módon sikerül megállítaniuk a WW-ket (mást nehezen tudok elképzelni), de nem mielőtt lerombolják egész Westerost. -
Stockbauer33 #14395 #14379
Mozifilm hosszúságú epizódokkal búcsúzhat a Trónok Harca -
#14394 Hát ha nem lesz a végén valami baszott nagy csata, akkor én a 10/10 helyett instant rábaszom az 1/10-et.. meg kb a nézők fele..
Erre meg ki az egész sorozat.. hiába a politikai dráma etc.. ez a fő sztori.. nem véletlen Tűz és Jég dala..
Én fogadni mernék rá, hogy a végén baszott nagy csata.. lehet több is.. plusz 1-2 árulás etc, de félig meddig tuti happy end lesz..
-
DantesHUN #14393 Ki és hogy?
Én egyébként azt mondanám Sansa és Havas fognak összeveszni. -
#14392 Erre fogadnék is nagyobb összegben, hogy így lesz. -
#14391 Teljesen antiklimaktikus módon kinyírják a sárkányokat például. -
DantesHUN #14390 ez oké, de ennek ellenére a Trónok Harca történet mesélésének lényege, hogy akkor se lehet nekik sima útjuk. Tehát újabb és újabb akadályokat kell gördíteni eléjük hogy cél eléréséig szívjanak, szenvedjek.
de mégis mit lehetne még ki találni hogy pl: Dany elé akadályt tegyenek, amivel szív még a győzelem előtt? -
Pares #14389 "Majd nézhetjük hogy a mások hordáit hogyan szedik szét az egyesült seregek, azért hogy elmondható legyen hogy nem teljes a happy end vmi karakter feláldozza magát de máskülönben minden happy lesz."
Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem így fog történni :D -
Nirz #14388 Dany maximális plot armor nagyon unalmassá teszi az egész karaktert, John is hasonlóképp meg ugye Arya micsoda egy gusztustalanul unalmas védett karakter.
Részemről spekuláció de kb ezen évad: Cersei és Kisujj kiírásra kerül, mindenki egyesül a mások ellen.
Utolsó évad
Rengeteg pénz effektekre meg a mások elleni harcban. Majd nézhetjük hogy a mások hordáit hogyan szedik szét az egyesült seregek, azért hogy elmondható legyen hogy nem teljes a happy end vmi karakter feláldozza magát de máskülönben minden happy lesz.
Mások egyebként elég komolytalanok Brand megmenekülése és ahogy néhány nobody több százat semesített meg nevetséges volt, Disney megirigyelhette volna. Ezért sem számítok sokra a végén, majd lehet nézni a fasza animációkat ahogy sárkányok égetik szét hadiakat meg john apritja őket stb stb.
-
SzinesGeza #14387 Inkább az itt a kérdés, hogy a Mások mekkora bandával jönnek. ;) -
DantesHUN #14386 Újra nézve a tavalyi évadot illetve már tavaly is gondolat van bennem, hogy papíron: a Lannistereknek és Cersei-nek szívás. Minden téren hátrányban vannak, a két pozitívabb szereplő Jon és Dany előnyben, főleg utbbi, az egyesített Vas szigeteki rész flotta, mesterek hajói, lovas nomádok martell-ek makulátlanok haderővel. Durva túlerő. Jon meg észak ura és segítik a völgy lovagjai szövetségesként.
No de...ez Trónok Harca. Itt mindig mindenkinek szívnia kel, rosszabbra kell forduljon a dolga. Ezt hogy oldják majd meg, hogy a nyerő helyzetből amiben pl Danyke van, szívás legyen.
Hogy szopatják meg Havas uraságot?
Mert a Trónok harcában ,hogy valami simán menjen és jól sikerüljön a pozitív szereplők szempontjából olyan még nem volt.
Vagy most végre lesz? -
sata75 #14385 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kissed by Snow? :) -
#14384 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
mondjuk vicces / ironikus lenne, ha Jon összejönne Daenerys -szel, hisz az előző nője vörös hajú volt, amire azt mondják, hogy "Kissed by Fire".. és bár Dany-nak fehér a haja, a kijelentés rá szó szerint értelmezhető..
-
Stockbauer33 #14383 -
Kissssss0 #14382 oberyn és a hegy