19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• stargatelost
    rarbg.to
  • molnibalage83
    Basszus én vagyok csak béna? A torrentz2-őn nem találok egy istenverte normális változtatot sem....
  • Stockbauer33 #14459
    [/spoiler]
  • bega82
    A Trying-ot Tyrion-nak olvastam, és folyamatosan vártam a videóban, hogy mikor lesz már benne Dinklidzs... :D
  • Zozo0122 #14457
    Tény, hogy Sanyinak komoly kapcsolata van a tűzzel, csak eddig utálta, érthető okokból :D Nem hinném, hogy ő lehet Azor Ahai, de tuti nagyon erős szerepe lesz még. Örülnék, ha ezekkel a személyekkel találkozna a jövőben: Arya, Brienne, és a bátyja :D

Legalább Aryát kedveli, ha mást nem is :D

Amúgy meg

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jonékkal találkozni fog, sőt szerintem együtt fogják védeni a Keleti Őrséget a tengernél:D Van a trailerben egy rész, ahol Jon mögött vagdalkozik egy lángoló kardos csávó, az nyilván Berric. Bár nem csak ő lehet, de ő lesz az :D

Ugye az első részben most beszéltek arról, hogy mi volt a Greyjoy lázadás idején, amikor elfoglalták a Roberték a kastélyt, és hogy Jaime milyen jól küzdött. Ez tény, de nem ő rontott be először, hanem Thoros, totál berúgva és lángoló karddal :DD

Thoros is érdekes karakter. Eredetileg azért küldték Királyvárba, hogy az őrült király tűzmániájával kezdjen valamit, de nem sikerült neki.
    Aztán Robert ivópajtása lett. Később Ned küldte Berricet a Hegyért, miután az mészárolni kezdett a Folyóvidéken, Thoros is vele ment,
    de amikor elkapták, a Hegy szétcsapta őket, Berricet ekkor ölte meg először :D Aztán még még megölték egy párszor, de Thoros mindig felkapta.

A könyvben egyébként mostanra végleg meghalt, hogy más élhessen helyette. Szóval Thorosnak sikerült máson is a feltámasztás.
  • Caliph
    Hát igy az első rész után,hogy símán olvasott a tűzből még az is lehet hogy a Véreb lesz a fény lovagja és Beric feladata erre rávezetni :D Eddig én Bericre tippeltem volna,sokan Havas uraságra de szerintem Sandornak is van esélye az első rész alapján :D
  • UUUU
    Boven. De itt mindig sokat rinyalnak, par lassabb resz utan. Vegig lekotott az uj rsez, teljesen rendben volt.
  • Malakai
    Össze kell csapnia a Heggyel!
    Kap majd valami hegyölő fegyvert, szembenéz bátyussal, aki már gyengült, jók az esélyei... De Qyburn közbelép és sárkánytüzet dob a kutyusra.
  • Konyigery
    A Véreb nem éli túl szerintem Északot :) Semmi köze nincs már a királyvári eseményekhez.
  • Nyiri
    Egyébként simán lehet hogy Cercei győz és mindenki megy a levesbe. GoT mindig hozhat meglepetéseket :D
    Vagy a WhiteWalkerek leigázzák a világot.
  • Zozo0122 #14451
    Simán következne a karakteréből. Senkinek se engedi, hogy szórakozzanak vele és senkit sem tisztel csak a címei miatt. Cerseit is rühelli, Joffreyt is utálta amíg szolgálta. Még Robertet is. De a legjobban nyilván a bátyját utálja, amiért tűzbe nyomta a fejét. Gyakorlatilag elvették tőle a bosszút. Ez is lehet indíttatás.
  • picket
    Ez annyira következne a Véreb karakteréből, hogy utána akár a Heggyel, Brienne-el és egy white walkerrel kézen fogva szökdécselhetnének Highgardenben miközben Jon és Dany rózsaszirmokat szórnak rájuk. Végefőcím, köszönetnyilvánítások.
    De kinek is mondom, ha ennyit tudsz a történetről, és ő a kedvenced
  • Shiwo
    "Kábelen a Game of Thrones jött, látott és robbantott, sorozatcsúccsal kezdte meg az utolsó előtti etapot, rengetegen akarták élőben látni a premiert. A rating négy tizeddel több, mint az előző finálé nézettsége, és hét tizeddel erősebb a tavalyi premiernél. Ez már mondhatni a The Walking Dead szintje, ugyanis a 18-49-ben legnézettebb sorozat a lejtmenete során már többször is elérte ezt a 4,71-es ratinget."

by Sorozatjunkie
  • Renegade
    Trying to avoid GOT spoilers

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.07.18. 23:04:45
  • Zozo0122 #14447
    Elgondolkodtam ezen a Ki öli meg Cerseit dolgon :D Nyilván a két fő esélyes Jaime (szerintem ő fogja, mert ő tuti telivér testvére, Tyrion nem biztos :D) és Tyrion, de most kitaláltam még egyet.

Sandor. Alig várom, hogy legyen Cleganebowl. De komolyan, imádnám és a Véreb eleve az egyik kedvencem. Hiába utálja a bátyját, ha megölné, talán Cersei ellen fordulna, azért amilyen állapotba került a bátyja a halála után miatta. Most, hogy a feltámasztás egészen más módjával kezd megbarátkozni (Berric) és egyre jobban előjönnek a vívódásai, talán feldühíti majd az a förtelem, amit a bátyjával tettek. Már csak egyszerűen a Clegane ház ellen is sértés (Na nem mintha akkora nagy ház lenne, kaptak egy kisebb várat Tywin apjától, mert Sandorék nagyapja megmentette őt az erdőben a kutyáival - egy oroszlántól :DDDDD Igen, a Lannister papát egy rohadt oroszlántól kellett megvédeni...), meg egyébként is, becsületbeli dolog.

Sandor is Valonqar, azaz kis testvér...
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.07.18. 22:10:31
  • Stockbauer33 #14446
    Soha ennyi embert nem ültetett még a képernyők elé az Egyesült Államokban az HBO első számú drámája.
  • Count Adyn
    Jah fura ez a né/nő:) De igazából már minden megvolt neki asszem:D

" Queen regnant, a female monarch who reigns in her own right having equivalent status to a reigning king
    Queen regent, a female monarch who reigns temporarily while the reigning king is incapacitated or deceased but the heir
    apparent is a minor
    Queen consort, the wife of a reigning king
    Queen dowager, the widow of a deceased reigning king
    Queen mother, the mother of a reigning monarch "
  • suba53
    Cersei már nem királyné, hanem királynő.
  • [NST]Cifu
    [spoiler]
    Jaime sem tűnt olyan elhivatottnak Cersei iránt, mint korábban, könnyen el tudom képzelni, hogy ő lesz az, aki végül megfojtja Cerseit, és nem Tyrion. Bár van még néhány variáció, ahogy el tudom képzelni a halálát :D

A Királyölő gyúnynév mellé meg felveszi a Királyné-ölőt is. :)
  • argo001
    ...nem is akármilyen. :( Nekem ő a személyes kedvencem, ha kinézetről van szó.
  • NeoMaster

Bocs. :)
  • Stockbauer33 #14440
    http://player.hu/kult/azonnal-kellene-ez-az-54-ezer-forintos-tronok-harca-akciofigura/
  • Jim Morrison
    Nekem ennyi maradt meg
  • Kmarha
    nem tudom ki figyelte meg, hogy a földre rajzolt térképen, ki az aki a "Nyak"-nak nevezett területen állt, és ki az aki az "Ujjak"-nak becézett földrész mellett :)
  • Kissssss0 #14437
    pedig azért történ nem kevés... már rögtön a nyitó jelenettel.
  • AnuluWork #14436
    Danny 10 perces lassú lépkedése? :)

• DantszEE
    A Véreb szála (vagyis Thoros és Beric is) 9 percet volt képernyőn. Sam 9 és felet (egy új karakterrel). Daenerys meg 5 és fél percet.
    Az egész epizód pedig összesen 58 perces volt. Plusz tudjuk, hogy innentől szinte minden rész 1 órás lesz, kövi évadban pedig másfél órás.

Nem lehet mindig rohanni. Kellenek a jellemépítő jelenetek is. Sőt! Azok a legfontosabbak. Különben egy lelketlen fos lesz a koncepció.

De mit is magyarázkodok. Mint sokaknak, nekem is tetszett a nyitány. Szal jobban jártam, mint te.:D
  • Master91
    Bőven jó rész volt.
  • Pares
    Nem tudom, hogy egyesek mire számítottak, az előző évad nem éppen úgy fejeződött be, hogy azonnal nagy konfliktusokkal lehet folytatni, sőt mondhatni pont inkább lezártak egy csomó történetet. Gyakorlatilag mindenki új pozícióból indul, és valahogy be kell indítani az eseményeket. Ebben minden benne volt, ami ehhez kell. Cersei/Euron szövetség mindenki ellen, Daenerys hazaérkezés, Kisujj/Sansa kapcsolat, sárkányüveglelőhely, Jon motivációja hogy Daeneryssel találkozzon, a Hound motivációja, hogy Dondarrionékkal tartson, Sam, Arya, Bran, Jorah...

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.07.17. 21:37:10
  • Jim Morrison
    ennyi kibeszélni valót adott a rész :))
  • Nirz
    12!!
    És kb fél óra Vérebbel illetve Sammal ment el a nagy büdös semmiről, és igen Danny 10 perces lassú lépkedése

Ez különösen problémás ha következő epizódok is hasonló semmitmondók lesznek aztán, mivel el lett szúrva, ezért az utolsó két epizódba a képünkbe lesz tolva rengeteg esemény, az előző évadok jellemző hibája volt, kb nagyrészt semmi aztán utolsó 1-2 részbe sok minden, ami rossz szájízt hagyott emberben
  • Kissssss0 #14430
    végre kijött az új évad első része és csak 21 új hsz jött össze... szépen kihat a topik.
  • ddany7
    Ha lenne 10 évad összesen, és még 30-40 rész hátra, semmi gond. De van hátra 16(vagy ennyi se?) rész lezárni az egész sztorit, akkor nem ilyen fillerekre lennék kíváncsi.
    Sam, Véreb, Dany is nagyon vonatott, hosszú rész volt
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2017.07.17. 18:54:37
  • Stockbauer33 #14428
    ami piszkálja a csőröd az másnak is.Szemléltetni a szarüritést 6-8x.Pff Egy csúcs sorozat nyito részében?
  • Seth
    Jah, utánanéztem és már tudom
  • Kongy
    Rádióban tuti hallottad már :D

Amúgy jó rész volt szerintem, már hiányoztak a színészek / karakterek :) Jó sokat kellett várni.
  • Seth
    Baj, hogy fingom sincs ki az , de mindjá utánanézek :d
  • DantszEE
    Bírom, hogy 6 évad után még mindig megy a rinya, hogy lassú 1-1 epizód. Én egy pillanatig sem éreztem semmi üresjáratot. Maximum az utolsó jelenetnél. De mivel a karakter (szintén) 6 évad után végre elérte egyik célját, kellett is a hatásvadászat.
  • Nirz
    Nagyon lassú volt helyenként rengeteg üresjárattal főleg első 10 perc illetve utolsó 10, telve fillerrel. Főképp célzok itt a Sam-es / a Dany/ illetve Hegyes jelentekre. Kár pedig alapjában véve a többi rendben lett volna
  • Jim Morrison