19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Prof William #14581 Napi zsibbasztó.... :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.26. 14:35:39 -
Prof William #14580 Nekem kis pont ez jutott az eszembe. :) Kell pénz a sárkányokra és jégzombi seregre.
Anúgy Havas farkasával hivatalosan mi van? A kutyaóljában durmol az előző évad óta? -
#14579 Azért, hogy plusz lájkokat szerezzenek egy nem saját szerzeménnyel... mert az internet és a social media így működik. -
#14578 miért kell lefordítani ezeket? :/ -
eddaniel #14577 Már megtörtént : -
#14576 -
#14575 Könyörgöm, realitásról beszélünk egy FANTASY sorozatnál, amiben SÁRKÁNYOK, meg ELŐHALOTTAK vannak.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.07.26. 13:29:36 -
Pares #14574 Halat zabálnak. -
#14573 Az utolsó mondat pontosan az, amit írtam. A realizmus nem célja a sorozatnak. Akkor felvetődne a kérdés, hogy hol van pl. a hadtáp Danny serege mögött. Sárkánykő a képek alapján egy kurva nagy szikla, sehol senki a környéken... -
Prof William #14572 Igen ez másik. :) Ha az írók úgy akarják bármi megtörténhet.
Jamie mindhárom sárkányt egy lövéssel leszedi de Drogon nem pusztul el azonnal ezért odamegy hogy megadja a kegyelemdöfést.
Már éppen leszúrná amikor hirtelen egy rövid tőr fúródik a bordái közé. Jamie lassan elhomályosuló szemmel éretlenkedve figyeli az előtte kibontakozó látványt.
Drogon ugyanis valójában Ayra volt aki új szintre emelte az arclopás művészetét.
Miután pedig végzett a haldokló Jamievel gyorsan ellopja az ő arcát is és megy Cerseihez aki egy forró vérfetőzős éjszaka helyett valami egészen mást kap...
The End :) -
#14571 Ha a Királynő nem szándékozik behódolni (nem szándékozik) és kiadja parancsba, hogy legyen valami megoldás (feltehetően kiadta), akkor az 1% is több, mint a 0.
Egyébként pedig: ez egy fantasy drámai sorozat. Ha az az írók döntése, hogy Jamie egyetlen ilyen skorpióval fogja lelőni mindhárom sárkányt, akkor az fog megtörténni. :) -
Prof William #14570 Ha jól rémlik volt egy sárkány amit szintén egy szerencsés lövés ölt meg. Egy ballista lövedékébe repült bele a lovasával egyetemben.
De ezek a szerencsés lövések nagyon ritkák.
Kb mint a Vietnamban., amikor a volt hogy parasztok Kalasnyikovval lövöldöztek a felettük elhúzó amerikai vadászgépekre. Na volt egy eset, hogy a lövedék pont nyakon találta pilótát és bele is halt. A másodpilóta vezette haza a gépet.
Szóval megeshet de talán 1% az esélye.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.26. 11:59:51 -
#14569 A sorozatban a sárkányok közelése is számít, legalábbis ezért akartá Dannyt sárkányaival együtt lefogni. Az élőholtak királya sanszosan nem is tud a sárkányokról. -
#14568 Akkor sommáznám:
1.: Vagy a mágiának és a sárkányoknak valójában nincs közük egymáshoz, hiszen a sárkányok (időleges) kihalása után is volt mágia (ha a wargolást is annak tartjuk, akkor ugye arra is volt utalás, hogy nem most kezdték el újra).
2.: Az van, amit írsz, vagyis nem kell élő sárkány, csak a jelenlétük megerősíti annak erejét. Ezt erősítheti az, hogy Thoros és Melisandre csak a sárkányok kikelése után volt képes újra embert feltámasztani például. Jegyezzük meg, hogy Melisandre 401 éves, tehát élt a korábbi sárkányok idejében is.
3.: Több féle mágia is létezik, és bizonyosokhoz lehet, hogy van köze a sárkányoknak (pl. a Lord of Light mágiájához), más mágikus dolgoknak pedig nincs (pl. Éjkirály vagy Wargok). -
#14567 Nekem teljesen nyilvánvaló volt, hogy ez mágia, mindig is ekként kezeltem. Bár nemváltás nem volt egészen eddig a jelenetig. A másik tanonc csaj vén volt, de öreg maminak álcázta magát, mikor ki akarta nyírni Aryát. -
Nyiri #14566 Többen írták korábban más blogokon is hogy nevetséges ez az arcváltás dolog mert hát Arya teljesen más alkat mint Frey meg stb... Szerintem egy fantasy-nál ezt el kell fogadni. De ha már így van. Mondhatnánk azt is hogy ez az arcváltás egy sima mágia amig az adott maszkot hordod addig teljesen elbűvöli a körülötted lévőket és azt látják hogy te az az ember vagy akinek a maszkját hordod. -
#14565 Hot Pie kapott egy kis visszatérést. Gendry vajon felbukkan valaha? -
#14564 Az arcváltás biztosan mágia a hangutánzás miatt önmagában és a maszk tökéletessége miatt is. -
#14563 Nyilván többféle mágia létezik,ami a sárkányok megjelenésével erősödött meg igazán...
Én mágiának tartom a zöldlátást vagy a wargolást is,akkor ugye ott a vérmágia ,melissandre kedvence.(de ért az árnyszövéshez is,emlékezz csak Renlyre)
Van holtak feltámasztása és irányítása,ez az éjkirály kedvence,ehhez hasonló lehet ami a heggyel is történt,ezek mind zombik,de létezik a másik vállfaja is,amikor a tudatával együtt támad fel(beric,jon)
Én az arcváltást is mágiának vélem,még ha konkrét maszkoknak is tűnnek,de olyan minőségben történik meg hogy tuti van köze hozzá(pl amikor Jacken csak elhúzza a kezét az arca előtt és máris máshogy néz ki harrenhal után,nem pedig lehúzza a maszkot és felvesz egy másikat)
Van példa elementális mágiára is(tűz vagy víz manipulálása,erre talán Stannis kardja lehetne a példa)
Most így hirtelen ennyi féle mágia rémlik ami megjelent a sorzatban.Korábban is volt tél,az Éjkirály mégis most döntött a támadás mellett,amikor kikeltek a sárkányok.Persze simán lehet véletlen egybeesés.Az üstökös is most jelent meg,és kb ezzel egyidőben Targaryen kézbe kerültek az utolsónak tartott sárkánytojások.
-
#14562 Nem biztos, hogy a mágia alatt ugyanazt értjük.
Az Éjkirály kifejezetten komolyabb mágiát nem mutatott be - a holtak feltámasztás megvolt a sárkányok kikelése előtt is.
Én a mágiát például arra értem, ahogy Thoros feltámasztotta már hat alkalommal Beric Dondarion-t, vagy a vörös ribék Jon Snow-t. -
#14561 A mágia köti össze őket,ugye a sárkányok miatt az most ismét erősödni kezdett,de akkor is megvolt amikor a sárkányok csak tojásban voltak de kikelthetőek.A kérdés az hogy ha az összes sárkány kihal megszűnik e a mágia ? :) -
#14560 Az éjkirály és a mások a három sárkány megszületése (tojásból kikelése) előtt is tobzódtak, emlékezz vissza az első évad első részének nyitójelenetére. A három sárkány csak az évad végén kelt ki a tojásból... Szóval especiel a három sárkány és az éjkirály nem kötődik egymáshoz szerintem. -
#14559 Tippre vagy az lesz a vég hogy a mágia kihal és mindenki sima halandó lesz,vagy egy utolsó vágóképen bevágnak még egy sárkánytojást amit vagy valamelyik sárkány rakott le,vagy valyriában valahol ugyanúgy kővé válva tengődik :)
Ha most kicsinálnák a 3 sárit megszűnne a mágia,vele együtt az éjkirály hatalma is és már vége is lenne a sorozatnak :D
Vagy legalábbis az éjkirály vonalnak :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.26. 10:00:24 -
#14558 Csak csendben szúrnám közbe, hogy a mágia és a sárkányok kapcsolatát többször is említették a sorozatban (és ha jól rémlik a könyvekben is). Szóval én nem hinném, hogy mindhárom sárkány elpusztulna, éppen ellenkezőleg... -
#14557 Az egyik sárkány tuti meghal királyvárnál,a másik meg a fal védelmében és akkor talán láthatunk majd jégsárkányt is ha az éjkirály feltámasztja :D lovakat mamutot óriást fel tud éleszteni,akkor sárkánnyal sem lehet gondja :)
a harmadik meg majd a great endingben fog meghalni tippre :D -
#14556 sajnos igen. csak meg ne haljon :( -
Stockbauer33 #14555 [/spoiler] -
#14554 Az ilyen gondolatmentenek az a baja, hogy a GoT világában ezek irrelevánsak, a plot a lényeg... -
#14553 Jópártucat sárkány volt. De persze, Meraxest is fejbelőtték. Ő Rhaenys sárkánya volt. Viharfelleg pedig ha jól emlékszem ifjabb Aegon hercegé aki később III. Aegon néven lett király. (Akinek az anyját Rhaenyrát II. Aegon sárkánya Sunfyre a még csak herceg Aegon előtt először megsütötte, majd felfalta.) -
#14552 Van egy olyan érzésem, hogy ezzel az utolsó jelenettel Tyrion Lannister pozíciója gyengül meg. Olenna mondatai visszhangzottak a fejemben az utolsó percekben. -
#14551 Ha Meraxes-t a fordítók Viharfellegnek fordították, akkor pont ezt írtam én is... -
#14550 Szerintem
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#14549 Én azt hittem fel tudja támasztani őket. :) -
#14548 Viharfelleget ölték meg nyilakkal. Szemeket lőttek ki, emiatt zuhant le, és döglött meg sárkány, de főleg egymást ették és nyírták ki, ill. lemészárolták őket kikötve. -
#14547 Khm. Azért ne felejtsd el, hogy először is a sárkányokon ültek. Méghozzá a feleségei/testvérei. Nem esett az eső, búzamezőn harcoltak. Pikk-Pakk felgyújtottak mindenkit a sárkányok. A Lannisterek is majdnem odalettek, de aztán szépen behódoltak, és átálltak a megfelelő időben.
Danynek (még) nincs sárkánylovasa. Csak ő tudja meglovagolni a sárkányokat.
Egy sárkány purcant ki nyíl vagy dárda által a sok közül. A többit vagy más sárkány ölte meg, vagy lemészárolták őket amikor a népek lerendezték a Sárkányvermet.
Tehát oké. Kikapnak egyet. Aztán a másik kettő kicsinálja a flottájukat, a hadseregüket, és igazából mindent. :) -
Wootan #14546 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy előhúznak a seggükből egy mesterlövészt, mint a hobbitban, aki majd jól belő egy hiányzó pikkelyen keresztül a sárkány szívébe -
no_way #14545 "Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy valamilyen csapdát állítanak az egyiknek"
De hát én is erre céloztam. Félreérthetően fogalmaztam meg?
"Biztosan nem egy darab dárdavetővel fognak védekezni."
Szerintem sem, de "valamilyen csapda" (ahogy te írtad), "jól kivitelezett átverés" (ahogy én próbálta írni) segítségével, 1 db ballisztával sem teljesen reménytelen próbálkozni. Valaki említette a mérgezett nyílvesszőt is.
Kétségtelen azonban, hogy a suba53 több száz ballisztás nyílzápora jobban mutatna a képernyőn :)
-
Pares #14544 Szerintem pont Drogon halálának van a legkisebb esélye. Rhaegalnak és/vagy Viserionnak viszont nagy esélye van arra, hogy ne élje túl az évadot. Biztosan nem egy darab dárdavetővel fognak védekezni. Bár amikor vártam, hogy mi a csoda fegyver a sárkányok ellen, először egy bizonyos kürtre számítottam, így csalódás ért. Igazából ha ez minden, amit fel tudnak mutatni, akkor nem féltem annyira a sárkányokat, feltéve ha az egyiknek mindenképp meg kell halnia. Nem tudom elképzelni, hogy magasan repülő, vagy alacsonyan és gyorsan repülő célpontot ezzel halálosan meg tudjanak sebesíteni. Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy valamilyen csapdát állítanak az egyiknek, megvárják míg leszáll, aztán valamilyen módon elintézik, hogy ne tudjon elrepülni, és akkor megszórják ilyen dárdákkal. -
no_way #14543 A mozgó célpont eltalálásának nehézségében egyet értek.
Erről eszembe jutott egy régi találós kérdés:
- Mi a küklopsz megvakításának legkönnyebb módja?
- Vedd rá, hogy benézzen a kulcslyukon!
Egy jól kivitelezett átverés mellett akár 1 db balliszta is elég lehet.
Másodjára viszont valószínűleg nem ugranak be ugyanannak a cselnek.
Szóval Drogont kell elsőnek kiiktatni. Dramaturgiai szempontból Drogon halálának szerintem nagy esélye van. -
#14542 Lásd #14521 . Legalább egy (kifejezetten nagy) sárkányt már megöltek ilyesmivel...