Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Egyébként akkor a Bolton házzal most mi van? Technikailag Sansa felesége volt a Boltonnak, most özvegy. Akkor ő az összes Bolton "kintlevőség" örököse?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
A végén kihasználták, hiszen nem volt ostrom, menetből betört.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ez nekem is eszembe jutott...

A fal ostrománál látszott hogy van fegyver az óriásoknál. Pl az egyiknél valami nagy lándzsa volt a másiknál meg egy hatalmas íj. Azokat igazán elhozhatta volna.

Ha elkezdett volna akkor ménkű nagy nyílvesszőket lődözni a pajzsfalba, akkor nem tudom, hogy meddig bírta volna az ellen. Lehet hogy már csak a csökkenő morál meg a rombolás miatt is megfutottak volna úgy a 4-5 -ik lövés magasságában.

Vagy az eltelt időben csinálhatott volna magának fegyvert. Teszem azt szerez valami nagy gerendát és körbetekeri a végét valami nagy lánccal, vagy ráerősít valami bazi nagy követ... Azzal rendesen irthatott volna.

Véső esetben akár a saját testét is használhatta volna faltörő kosként belerohanva a tömegbe. Azzal is komoly pusztítást érhetett volna el.

Jó volt a csata így is csak én arra számítottam hogy az óriást jobban ki fogják hasnzálni.
molnibalage83
Látom te is csak flémre vagy képes...

molnibalage83
Kisujj játékideje mennyi volt a teljes 6 évadban? Van olyan fanatikus vagy oldal, ahol van ilyen statisztika? Mennyi volt az 5. évadban?

BoneDragon
Minek irtok még ennek a jómadárnak? Szereti ha foglalkoztok vele. Ő itt a király, pont.

Hm? Most néztem meg megint:

988406 IMDb users have given a weighted average vote of 9.5 / 10

Demographic breakdowns are shown below.

Votes Percentage Rating
676269 68.4% 10
187489 19.0% 9
61528 6.2% 8
20314 2.1% 7
7983 0.8% 6
4963 0.5% 5
2697 0.3% 4
2363 0.2% 3
2207 0.2% 2
22593 2.3% 1

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.21. 15:02:00

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

molnibalage83
Én azt vártam, hogy ennél a résznél Sansa majd elröhögi magát.

Caliph
jó kis rész volt,szeretem a sorozatot,még jobban a könyveket,de én ilyen vagyok sajna,hogy el tudja rontani az élményt a sok logikai következetlenség és a fejfogós hülyeségek,amik belekerülnek...továbbra is nézni fogom,ott lesz a könyv is a polcon ha kijön,de úgy látszik már abba a korba kerültem hogy a látvány nem minden 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Count Adyn
Eza kiscsaj nagyon jól tolja btw😄 Ilyen fejet bevág mikor Ramsey fölényeskedik hogy megbocsát az áruló házaknak😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

nearo
Ha már valamibe bele kell kötni, én a hullaheggyel tenném azt... valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezek a harcosok a holttesteken lépkedve szívesen küzdöttek egymással. Még ha tartani kéne valami pozíciót, esetleg képződhet ilyen, de ez egy nyílt téren zajló csata volt, nehéz kiegyeznem azzal, hogy inkább választották a harcosok a puha, egyenetlen nyeklő-csukló alátámasztáson a harcot, minthogy a földön maradnak, ahol meg tudják vetni rendesen a lábukat.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Irreális elvárásaid vannak,az utóbbi idők legjobb fantasy sorozatának egyik legjobb része, kell ennél több? Nekem nem.
jazzy
Tudom 2 év múlva fog számítani, de jelenleg IMDB szerint top5-ben lévő sorozatban az egyik legjobb rész az nekem már elég jó.
molnibalage83
Igen. A többihez képest...

jazzy
Nem tűnik fel, hogy itt senkinek nem tűnik fel semmi és mindig a másik a hülye? Ez egy JÓ RÉSZ VOLT. Az egyik legjobb. Ennyi, nem több.
molnibalage83
Nem kötök bele minden részbe. Ezen felül neked sem tűnik fel, hogy az ötletesség teljes hiánya az, ami zavaró? Az sem érdekelt volna, hogy legyen fizikailag kicsit hihetetlen, de ötletes...

jazzy
Az a baj, hogy kurvára nem csatáztam még hóban óriásokkal, vademberekkel, feltámasztott emberekkel, lovasokkal, ezért rohadtul nem tudom, hogy milyen kéne legyen. Ezért nekem retardált halandónak és még pár embernek ebben a topicban, akikre nem vonatkozik az előző jelző, tetszett a rész.

Nem kívánlak leszólni, beszólni, de a többieknek igazuk van. Ne köss bele légyszi minden részbe és ne magyarázd 3 oldalon keresztül, hogy igazad van. Oké, elhisszük, de nem érdekel. Akkor sem lesz másképp ha 15 oldalon át lesz taglalva.
DasIsFuck
A csata azért fasza jelenet volt, különösen a Jon-os rész😊

Viszont volt egy rész ami zavart.
Amikor körbezárják őket addig rendben van, hogy onnan nem tudnak kitörni, de volt egy óriásuk.
Ha ez az óriás fogja azt a sok hullát ami ott tornyosul és belebaxxa az ellenség pofájába máris kínálkozott volna egy pont ahol ki tudnak törni.
De ha már ez eszünkbe jutott ez akkor kapásból az elejétől is működhetett volna kvázi tankként, pl nem értem miért nem volt fegyvere.
És itt nem kell nagy dologra gondolni, mert egy kisebb fa is halálos tömegpusztító fegyver egy ilyen kezébe.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

molnibalage83
Látom nem sikerült megértened... A csata generális vizuális ábrázolása zseniális, csillagos 5-ös. A baj az, hogy a csatában lezajló ESEMÉNYEK ökörségek, előtte és közben is. Ennek semmi köze a vizális megjelenítés minőséghez... Szezon és fazon...

Shiwo
egyelőre.. de még "csak" ~8000 ember szavazott rá..

Hardhome (5.8) és The Rains of Castamere (3.9) epizódok több, mint 40 000 szavazattal állnak 9.9-en

szóval olyan 20 000 szavazatnál már érdekesebb lesz, hogy még mindig 10/10-en áll-e..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

skinnyman
Ez bar igy van, van mar rajta 53840 szavazat, ami egy sorozatresznel nagyon magas. Osszehasonlitasul a Breaking Bad - Ozymandias-an van 75 ezer (nagysagrendileg nem tobb) szavazat, mikozben az ugyanugy top sorozat, es az a resz majd 3 eves - es az egyebkent tartja a 10.0-t a mai napig - ez is szerintem akar meg tarthatja is, de legalabbis nagyon a kozeleben lesz es max 1-2 tizedet esik..
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.06.21. 14:00:48

Regards,

Jó de mondjál már egy fantasy sorozatot ami felér a GoT-tal és jobban vannak megoldva a csaták?
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

A dárdával szemben közelharcban, a középkori hadviselésben semmi sem volt előnyben, egyszerűen az a legjobb fegyver, ha csata van. Még a lovasságot is csak az tudja közelharcban leszedni, de akkor már inkább árkot ások karókkal 😄 Az úgy oké, hogy 1v1-ben egy kardos lenyomhat egy dárdást, ha közel kerül akkor persze, de innentől már egyéni képességek kérdése.

A Gyűrűk Urában a rohírok a halálukba mentek, tudták, hogy nem fognak győzni, Aragorn mentett meg mindenkit 😊
Jim Morrison
Ivan jó gyerek 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

molnibalage83
Nem az egészet tekintve. Ezen apróságoknál.

Tényleg rohadt nehéz lett volna azt beletenni, hogy a soha óriást nem látott Ramsey-t az óriás meglepje azzal, hogy kersztúzza számításait?

Tényleg rohadt nehéz lett volna megírni úgy, hogy ne utolsó pillanatban, LoTR és hollywoodi ökörség módon érkezzen meg a felmentő sereg...
...amiről Sansa baszik szólni és az egyenrangú testvéreként kezelt rokonát és EZREKET sodor veszélybe és százakat ölet le kurvára feleslegesen?

N+1 ökörség megoldható lett volna úgy, hogy LOGIKUS és JOBB legyen. Ehelyett választották az ökör megoldást és önismétlést is, mert a Black Water csatánál is ez volt. Csak ott előtte ugye láttuk, hogy Harrenhalt hátrahagyta Tywin és politikai helyezkedés miatt ment vissza Kings Landinban szélesebesen, hogy időben odaérjen, mert felmérte, hogy úgysincs esélye egyelőre a Starkok ellen, a Királyvár eleset esetén viszont game over. Fel volt építve és LOGIKUS volt. Itt ennek teljes hiánya van és 2.0 megoldás + további ökörségek.

Logikusan leírtam, hogy mit és hogyan lehetett volna csinálni. Ez nem trollkodás, konstruktív kritika. Leírtam, hogy mi volt a rész erénye - valóban mozog előre a cselekmény - de a csatajelent magas szintű technikai kivitelezése mellett ordító az ötlettelenség.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 12:55:52

Az nem volt trollkodas h 0 tapasztalattal jobb ironak titulalod magad mint egy got iro, nembaj jot nevettunk
Igen, bele lehet kotni ebbe a fantasy csatajelenetbe, utobbi reszekbe atment die hardba a sorozat

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Figyi, legalább nem vagy egyedül, már most is csatlakozhatsz a legokososabb, legszakértőbb 1%-hoz, az 517. trollként.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

molnibalage83
Az ugye megvan, hogy az értékelések nagy része mindig magas először és aztán zuhanni kezd? Volt olyan TOP250-ben bent levő film, aminek a kezdeti átlag 8.8 táján volt, ma meg alig van 7.5 felett... Majd amikor a széria végetér és eltelt 2 év, akkor nézzünk rá a szavazásra.

Milyen trollkodásról beszélsz? Tisztában vagy egyáltalán a trollkodás fogalmával? Mert nem úgy néz ki.

IMDB BotB 10/10

Legjobbra értékelt GoT epizód.

Votes Percentage Rating
49103 94.0% 10
1635 3.1% 9
481 0.9% 8
221 0.4% 7
104 0.2% 6
72 0.1% 5
37 0.1% 4
28 0.1% 3
35 0.1% 2
516 1.0% 1

molnibalage83
A könyvet nem. De az amit a filmmel előadnak röhejes. Pár apróbb változtatással sokkal koherensebb lett volna és ahogy írtam, ez nem pénzkérdés.

Nem értem, hogy mire fel a nagy ováció, gyakorlatialg SEMMI EREDETI nem volt a részben. Egyetlen erénye az, hogy a cselekmény haladt előre, volt karakterábrázolás, de a mai CGI mellett a csatajelenet értékelése az, hogy jó, ezt kell csinálni.

Viszont hol van benne az, ami naggyá tette anno a GoT-ot? Hát, nyomokban is alig...

Az okoskodás része meg epic, amikor az összes topikban, ahol találkoztam veled csak trollkodni láttalak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 11:39:20

Mást se látni tőled, csak hogy teleokoskodod a topikot a "jó" ötleteiddel. Unalmas. Ha ennyire nem tetszik, ne nézd. Ha meg ennyi jó ötleted van, akkor írj egy könyvet, te úgyis ezerszer jobban megírnád az egészet bárkinél.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

molnibalage83
Nem szar, kihagyott lehetőségekkel teli. Egyértelműen látszik a minőségi romlás a sorozaton és a kreativitás hiánya.

molnibalage83
Vakok között félszemű a király. Mellesleg könnyű volt úgy a legjobbnak lenni, hogy Arya nevetséges szálából hála istennek egy percet sem tettek bele. 😊

molnibalage83
Meg a Hardhome részben is a házból vett szálfával arat az óriás. A felállt tömör falra kétszer rábasz és méteres rés van rajta. Sajnos nagyon látszik sorozaton a kreativitás és kombinálás hiánya, amivel lehetne fokozni a csavarokat és a drámát azzal, hogy "vazz, erre nem gondoltunk"... Ehelyett hollywoodi kliséket kapunk attól a sorozattól, ami valaha igencsak formabontó volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 11:26:45

molnibalage83
Tehát még jobb dráma lehetett volna, ahol az elsőre meglepetéssel bíró haditerv borul. Erről beszélek. Akkora lehetőségeket hagytak ki, hogy az valam hihetetlen. És az nem indok, hogy pénzihány miatt, mert az ötleteim egyik része sem igényelt volna plusz CGI-t vagy színészeket...

Hát ez az, hogy az egész sorozat egyik, ha nem a legjobb epizódja volt, aki szerint ez szar volt, az nem értem mi a francért nézi.

Egyet kell hogy értsek nevetséges egyesektől a szőrszárhasogatás ami megy ezzel a résszel kapcsolatban. Az egész 5-6 évad legjobb részéről beszélünk és talán az eddigi legjobbról, de ha nem is mindenképpen benne van a top 5-ben.

Részemről csak annyit fűznék hozzá hogy az Arya féle csodás felépüléshez képest ez a rész totál valósághű volt.
Akkor legyél legalább következetes.

Most azért megnézném Gloveréket. Kíváncsi vagyok, hogy a winterfelli győzelem egyenlő-e azzal, hogy egyesül észak a Starkok uralma alatt, a Bolton ház megszűnt létezni, meg ugye Smalljon halálával valószínűleg az Umberek is.

Az anyázást meg a személyeskedést hagyjuk, úgyis kitörlöm.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Terawatt
"pajzsként simán elhordhatott volna pl egy ajtót 😄"

Hold the door!

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Caliph
<#banplz>

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
"A páncélt én sem adom meg, senkinek sem volt a vadak közül fém, az óriásra felkapott bőrök is elég masszívnak néztek ki, legalább is úgy tűnt sok nyíl át sem hatolt rajta szerencsére, így kibírta a végéig"

Amikor arról beszélek h miért nem volt az óriásnak páncélja és fegyvere , akkor nem teljes testpáncélra ,meg valyriai acélból készült hosszúkardra gondolok. A bőrök teljesen jók voltak,én igazából a fegyvert hiányoltam a kezéből. és mint mondtam,nem acélkardot,vagy hosszúlándzsát,kovácsolt dolgokat kell ideképzelni. egy vastagabb lánc biztosan akad fekete várban amit Wunwun korbácshoz hasonlóan használhatna,vagy fatörzs amit buzgányként Érdekes módon amikor a vadak a falat támadják az óriásoknak akkora ijaik vannak hogy lándzsa méretű nyilakat lövöldöznek vele,a mamutos óriás kezében is van egy több méteres lándzsaszerűség,youtubeon vissza lehet nézni a jelenetet.
pajzsként simán elhordhatott volna pl egy ajtót 😄
képzeljük el a jelenetet amikor a gyűrűk urában minas tirith ostrománál áttörik a kaput és benyomulnak az attack trollok buzogánnyal,mi pusztítást végeznek 😊

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.21. 10:24:40

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

ToCsEk

<#banplz><#idiota>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Tegnap.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mit lehet itt elmondani? Theonék végre oda értek. Ők elismerik Danyt ő elismeri Theonéket. Tiszta sor .Mestereknek annyi. Jöhetnek.
Csata...

Sansa rettentő hülye picsa és idegesítő. Ha mondta volna hogy hé lehet jön Kisúj a Völgy Lovagjaival segíteni..az jó lett volna de nem szól semmit. Nem baj Joni fiú hadd fusson bele egy esélytelen csatába.
Na mindegy. A csata nagyon jó és látványos és véres volt. Ilyen ,,szép" csatát, nem is tudom melyik filmben láttam utoljára. Le a kalappal. Szép volt.

Nos, persze hatásvadász. És a jöttemre öt nap múlva számítsatok pirkadatkor kelet felől jelenet...nem rossz, csak ez a dolog aki már látta a Gyűrűk Urát annak nem üt. Látványos volt meg minden, de a hatás azért nem volt akkora HÚHA mint a Gyűrűk uránál, mert egyszerűen ezt a poént ott már elsütötték.
Wun-wun és az ajtó...az is kissé hatásvadász volt.

A mellékszerepplők pl: Hagymalovag és Tormund jók voltak.

Összeségében: bizonyos szempontból jó bizonyos szempontból gyenge rész volt ez. Arra gondolok, ügye utolsó előtti rész: a Vörös Nász sokkal ütősebb volt, a dramaturgia, a történet , a csavar, minden. Ahhoz képest a történet gyengébb .

De a látvány izgalom szempontjából, ez volt a leglátványosabb rész, ahogy mondtam a csata nagyon jól megkoreografált volt. Mégha beel is lehet kötni hogy mi reális mi nem meg minek a hatásvadászat. Ilyen szempontból nagyon jó rész volt.

Most már remélem jövő héten a Verbeket is lerendezik.

szabii98
Jó de azt nem veszed figyelembe, hogy 1) Ramsay taktikai érzéke vagy ötször jobb Jonénál 2)ottvolt Davos is, aki adott jó tanácsokat Jonnak, de 3) Jon-t az érzelmei vezették, ezért nekirontott a Boltonoknak. Onnantól kezdve a taktikának mindegy volt.

I met God. She's black

Én csak a véres kezet bírtam kinézni, nem mutatták azt igazán egyértelműen. Például a leharapott álkapocs belefért volna, ilyesmit a Hannibal-sorozatban is megmutattak.