Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
Ugye az a baj, amit Caliph is mond, sőt, én azt mondom, hogy nem fog megvalósulni, én úgy érzem, hogy az éved első részétől végérvényesen külön szakadt a könyv és a sorozat.
Talán még az is lehet, hogy ez okoz a kritizálókban feszültséget. Jó a sorozat, de igen: találsz benne suta, ostobácska megoldásokat.

A youtube-on meg tudod nézni ezt a videót (címét látod), de úgy érzem, szerintem ez le lesz szűkítve 3 emberre (utalásra). Varys meg nálam még mindig fekete ló, a nyakam rá, hogy nem emberbaráti szeretetből mentette meg Danyt.

Szerintem érdemes lehet boncolgatni, csak én most letiltottam magam a teóriákról. 😄 😄 😄

Más: (nem, nem olyan más)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Állítólag a sárkányok az embernél is intelligensebbek. Nem hiszem, hogy nagy gond lenne velük megértetni bármit is.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Caliph
Dracarys ra tüzet fújnak,az már igy van kiskoruk óta(bár nem emlékszem honnan jött ez a parancsszó danynek),a sárkány lovaglást a könyvben egy mondóka alapján tanulja meg,de engem még mindig az érdekel hogy hívja magához. valamiféle kapocs lehet közöttük,h ha gondol rá dany akkor jöhet.
Utánna néztem kicsit,a dracarys high valyrian,dragonfire a jelentése,akkor ez már idomítás lehet 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.22. 21:56:10

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Tényleg a Targaryanok hogyan irányították anno sárkányaikat?

Lehet hogy volt benne egy nagy adagnyi természetes adottság? Danny is egészen jól kijön velük. Vagy azért mert ő az anyuka?

Gondolom a múlt nagy sárkánylovasai is úgy kezdték, hogy felnevelték a sárkányokat. De biztos voltak még más trükkök is.
Caliph
na ezt is hogy hozzák majd össze ,mert +könyv spoiler+
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a könyvben van konkrétan griff,a sorozatban meg teljesen kihagyták. A fakó kanca a betegség ami a könyvben tizedeli meren népét,kraken greyjoy,dark flame a tűz papnő akit két résszel ezelőtt láttunk tyrionnal meg varyssal beszélni,tyrion az oroszlán,griff az griff vár örököse,sun's son egy martell örökös aki a könyvben szintén szerepel itt nem.komédiás sárkánya nem tudom ki lehet,ahogy a parfümös udvarnagy is lehet varys vagy akár későbbiekben kisujj is.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Palinko
hmm kik lehetnek ezek a szereplők?
Dany, Grejoyok közül, a láng lehet Mellisandre vagy Jon, Lannisterek közül valaki, Aegon, a nap fia talán megint a fény urához kapcsolódik valami papnő a komédiás sárkánya meg talán Tyrion. Varys lehet az udvarnagy.

nem én vagyok az aki minden részletre emlékszik, a fentiek közül ha fele igaz. de jó kis feladvány.
trident
Kisujj biztos nagyot dob még, tényleg zseniális karakter. A legrövidebb útja akkor lenne a hatalomhoz, ha Robint eltenné az útból, elvenné Sansát, de biztos nem így fog történni. Királyvárba szerintem sok értelme nincs visszamennie, kivéve Cerseinek tud valamit ajánlani.
Gyanítom, fogja még tekerni a szálakat... 😄

suba53: 1:40-től.
Bár ha Bran tudott hurkot csinálni Hodorral, az Őrült királlyal, akkor lehet Ő maga háromszemű holló. 😄
(Ez szerintem már túl meredek teória, de végül is ezt mondták többször ki. 😄 )

Vargok: elvileg bárki, a könyvben úgy emlékszem az északi népeknél fordult elő.Talán köze lehet, hogy az elsők vérei leszármazottai.
Danyban biztos van egy képesség, ami a sárkányokkal való kapcsolatra szolgál, Targaryanok ültek csak meg sárkányokat.

A sorozatban nincs hangsúlyozva, de mágiahasználók / misztikusok vannak szép számmal: maegiek, a tűz papjai, zöldlátók (itt nem tudom, hogy az erdő gyermekei ide illenek, vagy külön kategória, erről sokat nem tudunk) és Valyriáról sem tudunk sokat.
Azért felhívnám egy hölgyre a figyelmet, meg a nyakékére:

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

molnibalage83
Lehet a neve bármi, a térkép alapján több száz mérföld széles.

Ja, hogy alul? Ott Dorne van...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 19:59:11

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Mephike
Megérdemled, hogy Tiéd legyen az utolsó szó 😉))

Az öreg három szemű a fában is Stark volt vajon?
A vargolás lehet hogy nem csak a Starkok képessége, hanem különböző szinten sokaké. A szabad nép között is volt elég sok, akik képesek voltak rá.
Lehet hogy a Dany féle sárkány távvezérlés is egyfajta hasonló képesség, ami meg a Targaryenek öröksége.

A keskeny tenger nem az óceán. A nevében is benne van, azt simán átrepülik, plusz van közben egy csomó sziget, amiken pihenhetnek, ehetnek. Nézd meg itt az interaktív térképet például. Azon szépen látszanak a távolságok.
Ha Vaes Dothrak mellől átrepült simán Meereen-be, akkor a keskeny tenger semmiség.

Caliph
kihagytad a stark féle 40%os unicum vargolást 😊

Jaja, agyhullámokkal. Dany agyában, az apjáék vérfertőző kapcsolata miatt kialakult egy lebeny, amivel bármikor tud telepatikusan üzenni a sárkányoknak, amennyiben tényleg szert tesz sárkányokra 😄 Ez Targaryen vonás, úgy mint a Starkoknál a nem fázás még a Falon túl sem, meg a másik képességük a meteorológia, bár egy lágy szellőből is telet jósolnak, szóval annyira nem jók benne, a Lannistereknél az aranyat szarás (Baelishék tudnak hasonlót, ha hozzáérnek egy aranypénzhez, akkor kettő lesz belőle 😄) a Greyjoyoknál a vízbe nem fulladás a skill, a Baratheonoknál a keményen nézés, ebben Stannis volt a pro, a Tyrelleknél meg a buziskodás/lezbo 😄 A Boltonoknál a nyúzás a menő, az arcnélküliek csarnokában az arcok jó része Bolton exportcikk Westerosról. 😄
Caliph
egyre jobbak az ötletek 😄

Mágia?
Terawatt
With her big cock <#idiota>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Nem életszerű.

Tikal
Agyhullámokkal.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Caliph
amúgy dany hogy kommunikálhat a sárkányokkal? mert azok rendre mindig akkor jönnek amikor kell,aréna jelenet,meg most a tárgyalásos rész.
persze volt amikor leszarta danyt és otthagyta a dothrakiaknak 😄 bár ott is inkább dany császkált el a fészektől 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.22. 15:41:28

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

😄DDD
Sippie
lol 😄
Tikal
The Verge kritika: Jon Snow sucks

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
<#eljen>

és az utolsó néhány rész meg aztán tényleg nagyon elkeserítő volt...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.06.22. 14:03:13

Na, megvan a megoldás a cikkcakkra, rájöttem: nem működik. Jack is ide-oda rángatta az üveget, de Ramsay túl jó íjász...kiszedi ő azt is, ami mozog. Kivéve, ha véd a plot armor, mert akkor 2 méterről nem tud lábon lőni, ha keményen nézve sétálsz felé 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amúgy nem tudom fel tűnt-e de a csatában maga Ned Stark is tiszteletét tette.

Az ominózus jelenet. 😊 LINK
molnibalage83
Kötöm az embet? Mekkora betűkkel íram, hogy DRAMATURGIALIAG ELFOGADOM/brutálnagy], csak éppen ökörség?

Szerinted a régi időkben annyira hülyék voltak az emberek, hogy nem tudták, hogy cikk-cakkban futás esetén célzott lövést adott távolságon túl nem lehet leadni...?

Azt is leírtam, hogy az amit alternatívának hoztak, az simán jó lett volna. Abba is belefért volna, hogy Jon majdnem odaér és leteríti Rickont a lövés és mondjuk akár még Jon lovát is. Pontosan erről beszélek. Az igénytelen megoldásokról. És nem csak nekem tűnt fel.
Mivel én nem vagyok (agyatlan) fan, ezért nekem az ilyen megoldások zavaróak. Az 1-3, de még a 4. évadban sem volt ezekből ilyen sok és nevetséges.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Mephike
Szép próbálkozás, de én nem hoztam semmiféle haditechnikát, egyszerűen azt világítottam meg, hogy miért így döntött egy gyerek de megcáfolom neked a dárdavágós elméleted is, ha kell fizikával.
De továbbra sem ezzel van a baj, hanem ahogy kötöd az ebet a karóhoz. Nekem aztán teljesen mindegy, hogy szerinted hány pontot kapott ez a rész, meg, hogy mi volt a hiba benne, az csak egy vélemény, egy a sok közül.
Számomra egy fontos hiba volt, az a hasba szúrásos jelent, ez súlyos hiba volt, fantasy elemek ide, vagy oda. Ettől függetlenül, ahogy azt Te is írtad jó a sorozat, minden más csak elméleti eszmefuttatás. Kétlem, hogy ezért jó reggelezni kellene 😉
(Saját vélemény, hogy egy olyan topicba ahol rajongok vannak el lehet mondani egyszer, hogy mi nem tetszik abban amivel foglalatoskodnak. Az értelmesebbje, meghallgat, és még lehet magában el is gondolkodik azon amit írtál. De ha kötöd az ebet a karóhoz és ezerszer leírod azt, amit már írtál, az egy idő után idegesítő lesz, és nem meglepő módon elhajtanak máshová. Ami legyünk őszinték teljesen normális reakció...)
Részemről leírtam, hogy mi a helyzet ezzel a résszel, én el tudom fogadni, hogy valakinek ez nem 10/10 rész volt (nekem se az volt, de nem a futásos jelenet vagy a dárdás vagy netán az óriásos miatt). Peace.

BoneDragon
Inkább őt teszem el láb alól, minthogy egy állatot bántsak.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

molnibalage83
Én meg leírtam, hogy dramaturgiailag elfogadom. Az összes fizikán alapuló érvelés ökörség volt az enyémet kivéve. A haditechnika fejlődése rá a bizonyíték, jó reggelt... Vagy esetleg íjászversenyeket is lehet nézegetni...

Az amit írsz egy normális forgatókönyv lett volna és láthattunk volna azt is, hogy milyen R. ,ha tönkreteszik a kis játékát. Ez fasza megoldás lett volna. Tökéletes. Ehelyett kaptuk ezt az óvodás szintű megoldást...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 12:44:28

molnibalage83
Ironizálás helyet figyelhetnél arra, amit írnak.

molnibalage83
A sárkányok képesek leszállás nélkül átrepülni az óceánt?

molnibalage83
Nem én hoztam fel a témát. Mondom, dramaturgiailag elfogadom. Viszont mikor valaki fiziával akar érvelni és ennyire béna, akkor inkább maradjon csendben...

Teszteljük le.
Bezárjuk valamelyik cikk-cakk-ot pár hétre egy börtönbe, és kinyírjuk a háziállatát. Majd elengedjük egy csatatéren is nyilazunk rá. Ha cikk-cakkban fut, elismerjük hogy igaza van.
Mephike
Leírtam, hogy SZERINTEM miért futott egyenesen, szerintem teljesen korrekt, olvass vissza és fogadd el ezt válasznak. Tedd túl magad a dolgon, mert értelmetlen szélmalomharcot vívsz.
De egye fene, leírom mi történt volna, ha cikkcakkban fut, ahogy Te gondoltad:
Ramsay kivezette Rickont a Bolton sereg elé. A srác remeget, és félt, a csatatér túloldalán meglátta féltestvére seregét, hetek óta először volt boldog.
- Most pedig játszani fogunk, szeretsz játszani igaz? - kérdezte a fattyú. Most pedig fuss a testvéredhez, na menj, fuss, ez az egyetlen szabály. (Valami hasonló párbeszéd volt a futás előtt, nem tudom szó szerint idézni és a melóhelyen nem fogok filmet nézni 😄)
Rickon teljes erővel futott, hogy odaérjen Jon-hoz, aki lovon közelített felé, amikor elzúgott mellette az első nyílvessző.
- Ez így nem lesz jó - gondolta - ki fog lőni ha továbbra is egyenesen futok, nincs más lehetőség, cikkcakkban kell futom, ahogy azt a fórumon is megírták, hiszen ott mindenki eszméletlen okos!
Így is tett, véletlenszerűen irányt változtatott, gondosan figyelt arra, hogy ne legyen kiszámítható a mozgása, büszke volt magára, hogy ennyi terrorizálás és aljaskodás után is képes volt ilyen dolgokra figyelni, nem véletlen mondta az apja, hogy igazi Jedi lesz belőle egyszer...
A rét túloldalán Ramsay meglátta, hogy Rickon változtatott a mozgásán és a szabályokon is, elővette a laptopját, lefuttatott pár számítást, és arra a következtetésre jutott, hogy így nem biztos, hogy ki tudja lőni a srácot. Hátrafordult a seregéhez és ezt mondta:
- Okos ez a fiú, nagyon okos.... Íjászok, nyilat készítsd! Feszítsd! Tűűűűűz!
A nyilak szálltak az égen, ellepték a fiú körül a mezőt, és kicsi testébe sorra vágtak bele a nyílvesszők.
- Mekkora hülye vagyok, hogy azon agyalok, hogy miképpen akarok futni, közben pedig biztos volt a halálom, hiszen ezzel végkép eléri Ramsay, hogy a testvérem elveszítse a higgadtságát - ezek voltak az utolsó gondolatai.

Így jó? Remélem most már túl tudjátok tenni magatokat a történteken 😉

Az rég volt, és nyilván Kisújj hazudott Ceresei-nek. Mondjuk mindenkinek hazudik. De Sansa-t megölnie nem volna jó, hisz a Völgy lovagjai nem támogatnák, elvégre a Völgy ,,ura" a kiskölyök rokon. Inkább az lehet Északot is felhasználja a céljaihoz, hisz így Sansa az adósa. A Völgy őt segíti, két ház az ő pártján van ha kell. Ami nem rossz
Észak őrzője:

Északnak most nincs őrzője, a Bolton ház kihalt. Északnak a vastrón szempontjából kéne őrző, hogy védje a korona alárendeltségét, de az északiak ezt innentől kezdve oldalba szarják. Most az jön, hogy Sansa, ha akarja lehetne Észak Királynője (független királyságként, kit érdekel a vastrón), mert ő az egyenes ági örökös. Jon fattyú, ő nem lehet, legitimálni csak Sansa tudná, mint királynő, ha elfogadják őt. Sansa ellenben tudja, hogy Bran él...de egyelőre övé a hatalom az északiak jó része meg becsületes (volt anno). A Glovereknek kijár egy seggbekúrás azért.

Sansa technikailag most nem is házas. Tyrion a férje, de Tyriont minden jogától megfosztotta a vastrón, így gondolom a házasság is érvénytelen. A Bolton házasságba a vastrón nem egyezett bele - érvénytelen. Északon érvényes, mert északi esküvő volt Varsafa előtt, de Ramsay halott, így érvénytelen. Sansa azt csinál amit akar, ha elég erős hozzá, de...

Kisujj. Ő az igazi zseni. Kimentette Sansát, aztán írhat Királyvárnak, hogy hello, kinyomtam Ramsayt, kérném az Észak Őrzője titulust, majd én elhozom a békét a Starkokkal, mellesleg Sansa fejét, ha kell. Vagy átveri mindkét felet ismét, ezt majd a többi északi ház hozzáállása és a királyvári történések után meglátjuk, de ő az igazi játékos, a többiek csak ugrálnak 😄 Tippre most hagyni fogja kibontakozni a balhét minden fronton, és türelmesen kivár, de ha lesz alkalma, akkor megvárja, amíg Sansa beházasodik valahova (újabb folyóvidéki szövetség?, esetleg Kisujj terve más és a Völgyből kap férjet? A kis nyomorult Robert Arryn? Vagy Kisujj maga veszi el, de akkor végleg oldalt választ és nincs több játék...) és akkor tesz el mindenkit láb alól. Majd meglátjuk, gyakorlatilag az lesz amit ő akar, neki van a legnagyobb serege Északon 😄
Shiwo
azért a fákat kerülgetik, nem ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Az egész helyzeten az segítene, ha kitudódna, hogy Jon Stark és Targaryen is. Az biztos, hogy lesz még egy Tower of Joy-os jelenet (előzetesben volt belőle 2 másodperc), meg ugye ott van Howland Reed is, aki ugye Meera apja (feltéve hogy nem igaz a R+J=J+M elmélet).

Kisujj nem tudom mire játszik, de nézd meg a #13433 hsz.-ben linkelt videót, ott azt kéri Cerseitől, hogyha megöli Sansat-t, akkor nevezze ki őt az Észak Őrzőjévé. Persze Kisujj mind a két féllel játszadozik, szóval kitudja, hogy valójában mit tervez. Cersei és Királyvár meg mostanában sokkal elfoglaltabb más dolgokkal, és Cersei már messze nincs abban a pozícióban, hogy bárkinek is odaadja északot. Plusz Daenerys is bekopogtat náluk. Egyébként szerintem Dorne és a Tyrellek nem fognak nagy ellenállást tanúsítani Daeneryssel szemben, mindkét vidék ellenséges Királyvárral, Cerseiel és így Tommennel is. Szóval lehet, hogy még szövetségesei is lesznek a Targaryen inváziónak.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.22. 11:56:34

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

BoneDragon
Itt még azt is jobban tudják, hogyan viselkedne egy óriás. Szerintem ott lett elb*szva ez a rész, hogy Ramsay nem adott Rickon kezébe papírt és tollat, hogy kiszámítsa a feléje érkező nyíl irányát és sebességét. Amúgy a hullahegyes az tényleg wtf volt, kicsit túlzásba estek.

Wun jelenetei nekem is életszerűtlenek voltak, ugyanis a valóságban nincsenek óriások.

Count Adyn
Hát technikailag Sansa Lady Bolton és Stark is egyben szal neki kéne lennie a górénak 😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Mondjuk ez még csak pletyka. De pl: ha dany királynő megjelenik, és Sansa és Jon hűséget fogad neki, akkor meg is lesz a legitimáció.

De azt is eltudom képzelni , bármi is lesz királyvárban Kisúj kitrükközni hogy elfogadják Sansa-ékat, bár...amíg Cersei él...bajos a dolog.
Azért azt enged meg nekünk hogy kritizáljunk mert a múltkori Arya hasbaszúrós jelenet utái feltámadása, egy ilyen rész ami tele van rosszabbnál rosszabb elgondolással, s most hagyjuk ezt a cikkcakkban futást hiszen ennél jóval szembetünőbb és bárgyúbb hiba a hullahegy!! egy nyílt csatamezőn illetve Wum jelenetei. Egyszerűen az elmúlt részekben annyi amatör s gyenge életszerűtlen megoldást láttunk hogy e mellett nem lehet elmenni.
Lópikula
fejezd már be te szerencsétlen, van bőven kötél a boltban vegyél egyet magadnak

Az a gyanús, ami nem gyanús!

molnibalage83
Egy gyors kérdésem lenne. Ugye neked nincs vadász ismerősöd? Mert a madarakat leszámíva egyetlen nagyvad sem cikázva menekül...

OFF
Mondom, ha egy célpontnak a sebessége és iránya random változik, akkor nem irányított lőszerrel nemigen találod el. Szerinted miért van az, hogy a 20-40 mm-es légvédelmi gépágyúk hatásos lővtávolsága 2-4 km és nagyobb távolságnál már közelségi gyújtó kell? A ZSU-23-4 és Tungusknának vagy a német Gepárdnak miért van olyan iszonyatos tűzgyorsasága? Még nem manőverező cél ellen is a kilőtt lövedékek tized százaléka sem talál. Kettőt találtasz, hogy a légharc rakéta miért irányított.

Ha a nyílvesszi kilövése után csak egyet odébb lépsz, akkor nem talál el ha halálpontosan becélzott téged csak akkor, ha a szél éppen oda fújja, ahova te félreálltál.

A sok RPG és egyéb ökörségek úgy lárom, túl sok tévképzetet adnak. Az íjászversenyeket is állandó sebességű mozgócélra van lövés, mert a random mozgó célt nem lehet eltalálni, nem tudsz előretartást számolni. Ez rohadt egyszerű fizika. Sajnálatos, hogy ezt nem értik egyesek.

ON.
Dramatugiailag elfogadom Rickon halálát, de a mögötte levő blőd indoklás egyszerűen röhejes...

Shiwo
a könyvben 3 éves volt a legelején, de ott mindenki fiatalabb legalább 3-4 évvel.. viszont a könyvben szerintem nem telt el 6 év úgy, mint a valóságban a forgatásokkal... a gameofthrones.wikia.com -on 11-nek írják, szerintem többnek néz ki, bár nem véletlenül, a színészgyerek 15 lesz idén.. ezért írtam, hogy tizenegynéhány, filmes sztori szerint akörül kellene legyen..

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2016.06.22. 11:21:34

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

BoneDragon
Könyvben hány éves volt Rickon? Egyik oldal szerint az első évadban 3 éves, szóval 10 se múlt el, de már cikkcakkban kellene futnia...

Igen Tommen legitimálhatja őket de egyrészt még gőze sincs arról, hogy mi van északon, másrészt jó eséllyel a következő részben Tomen + az egész Lannister királyi ház megy a levesbe.

De vajon mi jön utána? Interregnum? Vagy valaki gyorsan magához ragadja a hatalmat? Töviskirálynő + Margey + haverjaikból kinézek egy "ideiglenes" szakértői kormányt.